Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Implantet Dentare në Shqipëri, Procedura të Implantologjisë

Po planifikoni të ndryshoni buzëqeshjen tuaj, ta bëni atë të duket më mirë, por të vazhdoni të qëndroni natyrale? Epo, implantet dentare në Shqipëri mund t'ju japin buzëqeshjen që keni ëndërruar prej kaq kohësh. Ju do të gjeni çmimet më të ulëta që keni parë më parë dhe zgjidhjet më të mira për të arritur rezultatet e dëshiruara. Pra, le të shohim se çfarë e bën Shqipërinë një vend të preferuar për pacientët ndërkombëtarë që vijnë çdo vit për trajtimet e tyre dhe pse është opsioni i duhur për çdo pacient që dëshiron të investojë në buzëqeshjen e tij.

Elderly people smiling after dental implants in Abania.

Why Albania?

Shqipëria ofron të njëjtën cilësi si vendet evropiane për implantet dentare, përdor implantet Straumann, Hiossen dhe Megagen dhe garanton siguri maksimale. Përveç kësaj, trajtimet në Shqipëri mund të kushtojnë 70% më pak se në MB, SHBA, Itali, Francë apo Gjermani. Shumë turistë zgjedhin çdo vit Shqipërinë për implantet e tyre dentare. Ju mund të merrni një ofertë falas nga Turizmi Mjekësor në Shqipëri për çdo trajtim dentar që ju nevojitet. Është falas për të bërë një konsultim online dhe do të jetë gjithmonë falas!

Implantet Dentare ne Shqiperi.

MOS PRISNI NË RRADHË!

Merrni një çmim dhe konsultë falas online. Duhen 10 sekonda! Kurseni deri në 70%!!

Mund të plotësoni formularin për të marrë një kuotim në vetëm 10 sekonda dhe ne do t'ju kontaktojmë së shpejti! 

Çfarë është një implant dentar?

Një implant dentar është një vidë titani ose aliazh titani e cila futet brenda kockës së nofullës dhe shërben për të mbajtur një kurorë dentare në vend. Implantet zirkon janë miratuar për t'u përdorur gjithashtu. Zirkoni është një material qeramik i bardhë i cili ka qenë shumë i popullarizuar pesë vitet e fundit. 

Ka raste që sasia e kockës që një pacient mund të ketë, nuk mund të mbështesë implantin. Kjo ndodh për disa arsye si sëmundja e mishrave të dhëmbëve, plakja, lëndimi dhe shkaqe të tjera. Atëherë ai do të ketë nevojë për një transplantim kocke. Në rast se implanti do të vendoset në nofullën e sipërme, duhet të ndërtohet një kockë e cila është rreth sinuseve. Në këtë mënyrë pacienti duhet t'i nënshtrohet paraprakisht një ngritje të sinuseve. Implantet dentare nuk rekomandohen për fëmijët sepse struktura e tyre kockore e fytyrës është ende në zhvillim, por adoleshentët mund t'i nënshtrohen atij. 

Implantet dentare në Shqipëri

Probabiliteti i suksesit të operacioneve të implanteve dentare duket të jetë më i ulët kur bëhet fjalë për duhanpirësit dhe pacientët që përdorin drogë, kanë diabet të pakontrolluar dhe për ata që i janë nënshtruar rrezatimit në kokë ose në qafë.  

Rezultatet para dhe pas implanteve dentare në Shqipëri

Procedura e implantit dentar - Si funksionon?

Nëse do të kryeni një procedurë për realizimin e një implanti dentar, këtu janë disa hapa që duhet të ndiqni:

Ekzaminimi dentar në Shqipëri

Ekzaminimi dentar 

Përpara fillimit të procesit të implantit dentar, dentisti duhet të bëjë një ekzaminim total. Imazhi 3D duke përdorur një skanim CT është një nga gjërat më të mira që është përmirësuar që në procedurat më të hershme të implanteve dentare. Ajo që e ndihmon vërtet dentistin të ketë akses më të mirë në shëndetin e dhëmbëve të pacientit, veçanërisht për të monitoruar gjendjen e kockës që do të mbështesë implantin është fakti se ai nuk ka nevojë të mbështetet vetëm në rrezet X 2D.

Heqja e dhëmbit para implantit dentar

Heqja e dhëmbit

Kjo fazë konsiston në heqjen e dhëmbit ose të dhëmbëve që duhet të zëvendësohen, gjë që në përgjithësi duhet të bëhet duke iu nënshtruar një kirurgu oral. Megjithatë, ka stomatologë të specializuar në implantologji që i ndihmojnë ata të bëjnë të gjithë procesin nga fillimi deri në fund.

Transplantimi kockor në Shqipëri

Transplanti kockor

Pasi dentisti bën hapat e parë, që është ekzaminimi dentar, ai kupton nëse keni apo jo sasinë e kockave që kërkohet për të mbështetur implantin. Në rast se nuk e keni, duhet t'i nënshtroheni procesit të transplantit të kockave. Ky proces konsiston në marrjen e kockës diku tjetër në trupin tuaj dhe shtimin e saj aty ku duhet, për të mbështetur implantin. Është gjithashtu mundësia për alternativa sintetike dhe natyrale të kockave dhuruese.

Futja e implantit dentar në gojë për të zëvendësuar dhëmbët që mungojnë

Futja e implantit

Ky proces konsiston në shpimin në kockën e nofullës dhe vendosjen e implantit në pozicionin e tij strategjik nga dentistët. Kjo është një procedurë që kërkon gjithashtu një periudhë kohe për t'u shëruar. Çfarë është një implant në vetvete? Nuk është gjë tjetër veçse një rrënjë artificiale e dhëmbëve. Duhet të futet thellë në kockë, ashtu siç është një dhëmb natyral. Pas procesit të shërimit, kocka fillon të rritet rreth implantit të ri. Do t'iu jepet një protezë e lëvizshme dhe e përkohshme, për të mbuluar boshllëkun ku janë nxjerrë dhëmbët.

Vendosja e abutmentit në implantin dentar.

Vendosja e abutmentit

Ky është një proces që konsiston në shtimin e abutmentit (pjesa e implantit që ndihmon në mbajtjen e kurorës në vendin e vet), pikërisht kur kocka është rritur mjaftueshëm për të mbështetur stabilizimin, afërsisht pas dy ose tre muajsh. Zona e mishit të dhëmbëve është e mbyllur rreth skajeve të saj, e cila tani duhet të shërohet. Duhen katër deri në gjashtë javë për t'u shëruar.

Implantet dentare në Shqipëri zëvendesimi i dhëmbëve.

Vendosja e kurorës

Ky është hapi i fundit i cili konsiston në vendosjen e kurorës në vendin e saj. Kurora është projektuar duke përdorur rrugë dixhitale të dhëmbëve dhe nofullës ekzistuese pas vendosjes së abutmentit ose duke bërë kallëpe, që të përputhen me formën, madhësinë dhe ngjyrën e dhëmbëve tuaj të tjerë.

Llojet e implanteve dentare

Ka disa mundësi për pacientët me probleme të veçanta, për shembull kur ai ka një sasi shumë të kufizuar të kockës që përdoret për të mbështetur implantin.

Implante zigomatike
Implante All On 4
Implante All On 6 
Implante All On 8

Implantet zigomatike në Shqipëri. Të gjitha në 4 implante dentare Shqipëri.

Implantet all-on-8 në Shqipëri.

Pse duhet të zgjidhni Shqipërinë për Implantet Dentare?

Çmime të përballueshme për implantet dentare

Është normale, kur bëhet fjalë për të patur një trajtim dhe për të paguar për to, pavarësisht nga fakti që dëshironi që ky trajtim të jetë efektiv, gjithashtu do të dëshironit ta gjenit me një çmim më të mirë. Epo, klinikat dentare shqiptare për implantet dentare ju ofrojnë çmimet më konkurruese për të njëjtat trajtime që mund të bëhen kudo në botë, duke ju garantuar rezultatet më të mira. 

Ju keni të drejtë të pyesni veten: "A është e mundur të kesh të njëjtin efektivitet, por me një çmim më të ulët?" Klinikat e implanteve dentare në Tiranë thonë po. Ju mund të keni trajtime të suksesshme si në çdo vend tjetër me një çmim më të ulët. Dëshironi të dini pse? Epo, nëse zgjidhni të bëni trajtimet tuaja në klinikat dentare në Shqipëri, keni mundësinë të shmangni tarifat shtesë që kanë shumica e vendeve në mbarë botën. Por JO në Shqipëri. 

Ju jeni të lirë të paguani vetëm për gjërat që lidhen me trajtimet tuaja. Duket mjaft e kushtueshme që një pacient ndërkombëtar të shkojë në një vend tjetër për trajtime dentare. Shumë para të shpenzuara për biletat tuaja, akomodimin etj. Në rast se trajtimi juaj zgjat jo pak kohë, klinikat dentare shqiptare ofrojnë transportin me makinat e tyre private dhe shoferët. 

Faktorët e tjerë që e kanë bërë Shqipërinë një destinacion të preferuar për pacientët ndërkombëtarë janë çmimet e lira të akomodimit. Në rast se po kryeni trajtimet tuaja në klinikat dentare në Tiranë mund të gjeni hotele shumë të lira edhe pse mund të jeni në qendër të kryeqytetit . Mund të hani lirë dhe mirë në restorantet e bukura të Shqipërisë. 

Klinikë dentare në Shqipëri që flet gjuhë të huaj

Stomatologët shqiptarë mund të komunikojnë në gjuhë të ndryshme

Kur bëhet fjalë për dentistët, Shqipëria është shumë krenare që ka ata më unikët. Janë të talentuar në fushën e tyre dhe jo vetëm. Nëse jeni një pacient ndërkombëtar që keni zgjedhur klinika dentare shqiptare për implantet dentare, mos u shqetësoni për mënyrën se si duhet të komunikoni me dentistin.

 Ndoshta, nëse jeni italian, grek, gjerman, francez, spanjoll etj, do të flisni me të në gjuhën tuaj. Meqenëse kanë studiuar jashtë, kanë mësuar disa gjuhë. Ata zgjedhin të përdorin aftësitë e tyre për të ndërtuar komunikim më të lehtë dhe më të mirë me pacientët e tyre. Në rast se nuk mund të komunikoni në gjuhën tuaj, nuk ka asgjë për t'u shqetësuar. 

Klinikat dentare në Shqipëri kanë menduar dhe për këtë. Ato ofrojnë përkthyes të cilët mund të ndihmojnë në përkthimin e mbi 8 gjuhëve. Pra, gjithsesi, do të mund të keni një konsultë të qartë me dentistin. Në fakt është prioriteti i tyre që të marrin informacionin mbi situatën e pacientit, në mënyrë që të kenë një ide të qartë se çfarë do t'ju sugjerojnë për të arritur rezultatet më të mira.

Staf i trajnuar mirë

Stomatologët shqiptarë kanë studiuar dhe janë specializuar kryesisht jashtë vendit. Faktori kryesor tek i cili u fokusuan është të qenurit në kontakt me teknologjitë më të fundit. Ata ndërtuan klinikat e tyre sipas standardeve mjekësore. Të jesh stomatolog kërkon një fokus të madh dhe shumë praktikë gjatë shumë viteve të studimeve dhe specializimit. Para se të ishin mjekë stomatologë ata janë ushtruar në klinika të tjera dhe janë testuar për performancën e tyre, derisa kanë arritur përballje shume të mira me rastet me të cilat janë ndeshur. 

Falë kësaj, stomatologët shqiptarë kanë pasur sukses të madh dhe po zgjidhen çdo vit e më shumë, jo vetëm nga pacientët vendas por edhe nga ata ndërkombëtarë. Është normale që ta keni të vështirë të vendosni se në cilat duar duhet të besoni shëndetin tuaj, por klinikat dentare shqiptare ju ofrojnë stafin më të mirë që keni hasur ndonjëherë që do t'ju japin zgjidhjet e duhura dhe çmimet më konkuruese ndonjëherë.

Sisteme profesionale dentare.

Sisteme operimi nga më inovativet

Duke qenë se dentistët shqiptarë kanë studiuar dhe janë specializuar jashtë vendit, do të thotë se kanë qenë në kontakt me teknologjitë më të fundit. Siç u përmend, të gjitha klinikat dentare në Shqipëri janë ndërtuar sipas standardeve mjekësore. Kjo arsye i bën stomatologët të operojnë me sistemet më inovative, për t'u ofruar pacientëve rezultatet më të mira. 

Nëse vendosni të bëni trajtimet tuaja dentare në Shqipëri do të jeni të mirëpritur me një cilësi të lartë të trajtimeve tuaja dhe një staf i cili është i gatshëm t'ju ndihmojë çdo herë për t'jua lehtësuar situatën. Çmimet e ulëta mund të jenë për ju arsye për dyshime, por ne ju sigurojmë se ato nuk ndikojnë në cilësinë e shërbimeve të ofruara në klinikat tona. Ato lidhen me valutën e këmbimit midis vendeve, koston e ulët të jetesës etj.

Destinacion i bukur në Tiranë, Shqipëri

Një destinacion i mrekullueshëm për t'u vizituar

Shqipëria është një vend i vogël. Është vërtet mahnitëse kur mendon se si është e mundur që një vend kaq i vogël të ketë kaq shumë gjëra. Nuk ka të bëjë vetëm me çmimet ekonomike. Shqipëria ka një natyrë të pastër për të cilën shqiptarët kanë qenë kaq të përqendruar për ta mbajtur të paprekur. Mund të kërkoni dhe shikoni pamjet më të bukura nga malet shqiptare. Imagjinoni t’i vizitoni dhe ngjiteni për të përjetuar perëndimet më të jashtëzakonshme të diellit në jetën tuaj. 

Ju mund të shikoni kodrat e gjelbra që shetiten nga delet a barinjve. Mund të eksploroni fushat e mbuluara nga mijëra lule që e bëjnë atë të duket si një pikturë. Zgjidhni të notoni në detet blu transparente për të përjetuar ndjenjën e fluturimit në qiell. Nëse dëshironi të shijoni jetën e natës, frekuentoni baret unike që ofron Tirana për të gjithë ata që kanë nevojë të bëhen pjesë e një energjie dinamike. Pjesa më e veçantë është se ju mund t'i bëni ato kaq lehtë. 

Meqenëse akomodimi dhe transporti janë të lira, ju mund të udhëtoni dhe të qëndroni në vendet ku shkoni pa pasur nevojë të shpenzoni shumë para. Disa turistë thonë se në Shqipëri mund të kurseni para gjatë pushimeve tuaja. Pra, mos e lejoni veten të jeni vetëm një pacient që ka ardhur për të bërë trajtimet e tij dentare. Luani zgjuar dhe zgjidhni të jeni turist dhe keni mundësinë më të bukur të jetës tuaj. Drejtojeni veten drejt pozitivitetit dhe ne do t'ju drejtojmë drejt të paharrueshmes. 

Keni nevojë për diçka tjetër?

Nëse po kërkoni për trajtime të tjera dentare, ne kemi gjithçka ju nevojitet!

  • Procedurë e shpejtë dhe e sigurt. 
  • Mund të lani dhe pastroni dhëmbët tuaj si të ishin ata natyralë.
  • Procedurë pa dhimbje
  • Ju nuk keni nevojë të shmangni një lloj ushqimi të caktuar.
  • Rezultate me cilësi të lartë.
  • Rezultatet nuk shkaktojnë diskomfort.

Implantet dentare ju japin ndjesinë e dhëmbëve natyralë. Janë të rehatshëm dhe pamja e tyre duket më shumë si dhëmbë natyralë se sa si proteza të përhershme.

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Konsultë falas online!

Plotësoni formën dhe ekspertët tonë të dedikuar do t'iu kthejnë përgjigje shumë shpejt! 

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

KURSENI KOHëN. nDIHUNI Më MIRë.

Mos Prisni Në Rradhë!

Kurseni Kohë dhe Energji Duke Plotësuar Lehtësisht Formularin Tonë Të Kuotimit

sqAlbanian

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

Instagram & Facebook