Qershor 6, 2024

Pse Është Procedura E Mommy Makeover E Duhura Për Ju?

Trupi i një gruaje do të ndryshojë pas lindjes së fëmijëve dhe jo gjithmonë kthehet si ka qenë më parë. Me procedura të specializuara për trupin dhe gjinjtë, kirurgët kozmetik mund të ndihmojë në adresimin e problemeve të shtatzënisë, duke i mundësuar grave të rikthejnë trupin e tyre para lindjes madje duke e bërë të duket dhe më bukur se më parë. 

Çfarë Është Mommy Makeover?

Termi "mommy makeover" i referohet një serie të personalizuar trajtimesh kozmetike që ndihmojnë gratë të rikuperojnë ose përmirësojnë pamjen e tyre pas shtatzënisë duke trajtuar efektet tipike të plakjes dhe lindjes së fëmijëve në zona si fytyra, gjoksi dhe trupi. Kirurgjia estetike, terapitë jokirurgjikale ose një përzierje e të dyjave mund të përdoren për të trajtuar probleme të caktuara.

Cilat Janë Përfitimet E Mommy Makeover?

Shtatzënia mund të shkaktojë efekte afatgjata - dhe shpesh të padëshiruara - në pamjen tuaj, të tilla si gjinjtë e varur, muskujt e liruar të barkut dhe lëkurën rënë dhe të tepërt. Kur trupi dhe gjinjtë nuk rikthehen në formën e tyre para shtatzënisë, pavarësisht nëse mbani dietë të shëndetshme dhe bëni ushtrime të rregullta, me shumë mundësi do të filloni të humbni shpresat. Mommy makeover mund t'ju ndihmojë të ndiheni më shumë si vetvetja duke zgjidhur ndryshimet e padëshiruara të shtatzënisë dhe duke rifituar pamjen që dëshironi, gjë që do ju bëjë të ndiheni më mirë. Çdo pacient ka kërkwsat e tij se cfarë dëshiron që të ndryshoj por zakonisht përfshihen:

 • Rikthimi i volumit dhe korrigjimi në rënien e gjoksit
 • Rikthimi i simetrisë në gjoksit tuaj.
 • Rregullimi i pamjes së thithkave pas gjidhënies.
 • Heqja e lëkurës së tepërt të varur nga barku.
 • Riparimi i muskujve të barkut (diastasis recti).
 • Eliminimi i zonave të yndyrës kokëfortë që nuk reduktohen me stërvitje dhe dietë.
 • Përmirësimi i pamjes fizike duke ju bërë të ndiheni më mirë kur vishni rroba të reja. 

Cilat Procedura Përfshihen Tek Mommy Makeover?

Mommy Makeover përfshin çdo formë të skulpturimit të trupit që u mundëson grave të rifitojnë fizikun e tyre para shtatzënisë. Kombinimi i operacioneve kozmetike për fytyrën, gjoksin dhe trupin për të marrë rezultate më të mira dhe më të shpejta po bëhet gjithnjë e më popullor. Mommy Makeover mund të përshtatet sipas preferencave tuaja, duke përfshirë opsionet e mëposhtme:

 • Tummy Tuck (Abdominoplastikë)
 • Ngritja e gjirit (Mastopeksi)
 • Implantet e gjirit ose rritja e gjirit (Mamoplastika)
 • Zvogëlimi i Gjoksit
 • Liposuksioni (lipoplastikë)
 • Ngritja e vitheve braziliane

Abdominoplastika (Tummy Tuck)

Në shumicën e rasteve, Mommy Makeover shpesh përfshin abdominoplastikën, ose ndryshe reduktimi i barkut. Gjatë këtij operacioni do të hiqet lëkura dhe yndyra shtesë nga fundi i barkut, shtrëngohen muskujt dhe rregullohet çdo defekt abdominal pas lindjes. Në këto raste dieta dhe ushtrimet me shumë mundësi nuk do t’ju japin rezultatet e dëshiruara, por abdominoplastika po. 

Yndyra, elasticiteti i ulët i lëkurës, lëkura shtesë dhe shtrirja e muskujve të barkut (muskujt rectus), të cilët shkojnë nga brinjët në kockën pubike, dhe brezi i brendshëm i indit lidhës (fascia) janë shkaqe të zakonshme të varjes së stomakut. Stomaku fillon të bie gjatë shtatzënisë ose shtimit në peshë, pasi brezi i brendshëm, i cili mban organet e brendshme në vend, rëndohet. Me anë të abdominoplastikës hiqen strijat dhe lëkura shtesë në pjesën e poshtme të barkut poshtë kërthizës, së bashku me lëkurën dhe yndyrën, dhe gjithashtu indet shtesë dhe të lirshme shtrëngohen.

Tummy Tuck mund të eliminojë lëkurën e lirshme nga stomaku dhe të rikthejë pamjen e tij si më parë. Abdominoplastika gastrike, abdominoplastika e zgjatur e stomakut dhe më e reduktuar janë ndër trajtimet që kërkohen më shpesh nga pacientët. Meqenëse pjesa e poshtme e barkut është zona ku do të bëhen shenjat, plaga mund të fshihet lehtësisht nga kostumet e banjës ose të brendshmet. 

Sasia e lëkurës që duhet hequr përcakton gjatësinë dhe stilin e prerjes që do të duhet të konsiderojë doktori. Kjo procedurë do të shtrëngojë muskujt e barkut dhe yndyra e tepërt poshtë kërthizës do të hiqet duke ju dhënë një pamje më të rregullt dhe rinore. Nëse doni të keni rezultate afatgjata është e rëndësishme të ndiqni një dietë ushqyese dhe një regjim të rregullt ushtrimesh.

Ngritja E Gjirit (E Njohur Gjithashtu Si Mastopeksia)

Rënia e gjinjve, që ndodh shpesh pas shtatzënisë dhe gjidhënies, mund të trajtohet lehtësisht me ngritjen ose zmadhimin e gjirit. Zmadhimi i gjirit përfshin përdorimin e implanteve për të rritur madhësinë dhe plotësinë e gjoksit, ndërsa ngritja e gjirit ngre dhe riformon gjoksin. Gjinjtë tuaj mund të rifitojnë formën e tyre të re dhe të ngritur, dhe gjithashtu mund të rregullojnë pamjen e thithkave të varura, areolave të shtrira dhe volumin e reduktuar. Përveç ngritjes së gjoksit, gratë që preferojnë gjokse më të rrumbullakëta, më të mëdha ose më të vogla mund të konsiderojnë këtë procedurë dhe do të marrin rezultatet që dëshirojnë. 

Implantet e gjirit ose rritja e gjirit (Mamoplastika)

Augmentimi i gjoksit, i cili mund të përfshijë edhe trajtime ngritjeje, përdor injeksione me yndyrë, implante me xhel silikoni ose implante me solucion fiziologjik për të rritur ose rikthyer madhësinë e gjoksit. Kjo do t'i bëjë ato të duken më të mëdha, më simetrik dhe të ngjajë me pamjen që ishte përpara lindjes. Gratë mund të kenë rënie të tepërt të gjirit si rezultat i humbjes së indit gjatë shtatzënisë dhe laktacionit, megjithatë nuk ka asgjë për tu shqetësuar pasi me këto trajtime do të mund të riktheheni në normalitet për vetëm pak kohë. 

Augementimi i gjoksit është një operacion i zakonshëm i përfshirë në procedurat e "Mommy Makeover", pasi është preferuar nga shumë gra që duan të rikthejnë madhësinë dhe formën e gjoksit të tyre. Kjo është arsyeja pse implantet dhe ngritjet e gjoksit janë operacionet më të këkruara në mbarë botën.

Nëse keni gjokse të varura ose keni humbur volumin e tyre, por jeni të kënaqura me madhësinë e tyre, atëher ngritja e gjoksit pa zmadhim do të jetë trajtimi i duhur për ju. Kjo do t'u japë atyre një pamje më të formuar dhe do të përmirësojë konturin e trupit tuaj në përgjithësi. Në këtë mënyrë, operacionet e gjoksit do të jenë shumë efektive për nënat që kanë lindur ose pas përfundimit të gjidhënies. 

Zvogëlimi i Gjoksit

Gjatë shtatzënisë, gjinjtë tuaj shpesh bëhen më të mëdhenj në madhësi dhe formë dhe tek disa gra kjo formë do të qëndrojë për një kohë të gjatë. Ky mund të jetë një ndryshim i këndshëm në disa raste, por nëse gjinjtë tuaj janë bërë tepër të mëdhenj dhe shkaktojnë dhumbje, skuqje, probleme me frymëmarrjen, qëndrim të keq, anomali të kockave ose vetëbesim të ulët. Ky problem do të mund të zgjidhet me procedurën e reduktimit të gjirit, i cili eliminon yndyrën dhe indet gjëndrore dhe shtrëngon lëkurën për të krijuar gjinj më të vegjël dhe më të lehtë.

Ngritja E Gjirit E Kombinuar Me Trajtime Të Tjera Të Gjirit

Kombinimi i procedurave për ngritjen dhe zmadhimin ose zvogëlimin e gjirit mund të jetë alternativa më e mirë për gratë që ndihen të pakënaqura me madhësinë ose formën e gjinjve të tyre pas shtatzënisë. Gjinjtë e varur mund të ngrihen dhe të riformohen me anë të procedurës së ngritjes së gjirit, shpesh i njohur si mastopeksi. Gjatë kësaj procedure, thithkat ripozicionohen më lart në gjoks dhe lëkura dhe indet shtesë priten. Gjatë procedurës së zmadhimit të gjirit do të përdoren implante për të zmadhuar dhe plotësuar gjoksin ndërsa gjatë zvogëlimit të gjirit zvogëlohet madhësina e tij duke hequr indet shtesë.

Kryerja e një prej këtyre operacioneve ose kombinimi i tyre së bashku do të adresojë disa shqetësime në të njëjtën kohë, duke i bërë ato të duken ose më të plota ose më të vogla, në varësi të asaj që dëshironi të arrini. Për gratë që duan të ndihen më të sigurta në lëkurën e tyre dhe duan të rikthejnë pamjen e gjoksit para shtatzënisë, ky bashkim i procedurave do të jetë një alternativë e shkëlqyer. Bazuar në qëllimet tuaja specifike dhe formën e trupit, kirurgu plastik mund t'ju ndihmojë të zgjidhni kombinimin më të mirë të operacioneve për trupin tuaj.

Liposuksioni (lipoplastikë)

Liposuksioni, i njohur gjithashtu si lipoplastika, është një procedurë kozmetike popullore që synon të eliminojë yndyrën nga pjesë të ndryshme të trupit, duke përfshirë barkun, kofshët, krahët, etj. Gjatë "Mommy Makeover", kirurgu mund ta kombinojë këtë trajtim me procedura të tjera si abdominoplasika ose rregullimi i gjoksit për të arritur rezultatet e dëshiruara dhe për të rifituar besimin. Pas liposuksionit kirurgët mund të zvogëlojnë në mënyrë të përshtatshme belin dhe të ofrojnë definicion të shkëlqyeshëm për barkun sidomos nëse e kombinojnë me abdominoplastikën.

Sigurisht, nënat e reja mund të kryejnë procedura për heqjen e dhjamit tek krahët, këmbët, shpinës, mjekrës dhe zona të tjera përveç stomakut. Gjatë Mommy Makeover, kirurgu plastik me siguri do të sugjerojë liposuksion të kofshëve dhe ijeve, përveç adbominoplastikës, pasi liposuksioni mund të përmirësojë krahët dhe ijet.

Sidoqoftë, duhet të dini se liposuksioni nuk është zgjidhja e duhur për humbje peshe edhe përse pesha do të reduktohet. Për të qenë një kandidat i përshtatshëm për këtë procedurë, nuk duhet të jeni mbipeshë dhe duhet të keni BMI normale. Gjëja më e mirë për të bërë nëse doni të humbni peshë është të mbani një dietë të shëndetshme dhe të ushtroheni rregullisht. Kjo do t’ju ndihmojë gjithashtu të mbani rezultatet për një kohë shumë të gjatë. 

Çfarë Do Të Ndodh Gjatë Procedurës Së Mommy Makeover?

Procedura e "Mommy Makeover" do të bëhet nën efektin e anestezisë së përgjithshme, kështu që pacienti nuk do të përjetojë asnjë dhimbje. E gjithë procedura do të marrë disa orë për të përfunduar, në varësi të procedurave të përfshira. Pas përfundimit të procedurës, do t'ju duhet pak kohë për t'u rikuperuar plotësisht, por gjithçka do të menaxhohet lehtësisht me ilaçe kundër dhimbjeve dhe nëse pushoni mjaftueshëm. Për t'u siguruar që gjithçka të shkojë sipas planit, është e rëndësishme që pacientët të ndjekin me saktësi udhëzimet që do tu jap kirurgu pas operacionit. 

A Jeni Kandidat I Përshtatshëm Për "Mommy Makeover" Në Tiranë, Shqipëri?

Është e rëndësishme të dini se "Mommy Makeover" konsiderohet një operacion i rëndësishëm mjekësor, edhe përse konsiderohet kryesisht kozmetike. Është e rëndësishme që pacientët të kenë një peshë të qëndrueshme dhe pritshmëri të arsyeshme. Trajtimet që do të përfshihen në "Mommy Makeover" varen nga dëshirat dhe nevojat e pacientit. Ju do të jeni një kandidat i përshtatshëm për këto lloje trajtimesh nëse jeni duke përjetuar një ose më shumë nga problemet e përmendura më poshtë:

 • Nëse keni thithka të varura, areola të shtrira (lëkura e errët që rrethon thithkën), gjinj të pabarabartë dhe të varur dhe rënie të gjoksit.
 • Nëse pas lindjes, gjinjtë tuaj janë rritur në një madhësi që është jashtë proporcionit me pjesën tjetër të trupit tuaj dhe shkakton dhimbje shpine. 
 • Nëse beli juaj është zmadhuar dhe zgjeruar shumë dhe barku juaj ka strija dhe lëkurë të lirshme.
 • Nëse pas lindjes cezariane, keni depozita yndyre mbi vendin e prerjes.
 • Nëse keni yndyrë shtesë në kofshët, ijet dhe në zonën anash barkut. 
Picture of Jessica

Xhesika

Njihuni me Xhesikën, botuesen tonë e cila ka pasion Shqipërinë dhe dëshiron të informojë publikun mbi turizmin mjekësor, procedurat mjekësore, kirurgjinë plastike dhe mrekullitë turistike të Shqipërisë. Përmes shkrimeve të saj informuese dhe tërheqëse, ajo udhëzon lexuesit të marrin vendime të informuara mbi kujdesin shëndetësor dhe të eksplorojnë bukuritë e vendit tonë magjepsës.

Tabela e Përmbajtjes

Na Kontaktoni

sqAlbanian

Instagram & Facebook

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha