Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Gusht 24, 2023

Çfarë duhet të dini për kirurgjinë e zvogëlimit të aureolave?

Nëse pamja e thithkave tuaja, ju ul vetëbesimin këtu në klinikën Medical Tourism në Shqipëi ne ju ofrojmë operacion për zvogëlimin e aureolave. Qëllimi i kësaj procedure është të zvogëlojë përmasat e aureolës, duke hequr një pjesë të lëkurës së thithkës. Është e rëndësishme të konsultoheni me një profesionist mjekësor nëse jeni duke marrë parasysh këtë procedurë. Një profesionist i kualifikuar do të diskutojë rreziqet e mundshme, çfarë duhet të presim dhe përfitimet e kësaj procedure. Për më tepër, ne do të diskutojmë disa nga faktet më të rëndësishme rreth operacionit të zvogëlimit të aureolave. 

Nipple reduction surgery in Albania

Çfarë është reduktimi i aureolave?

Zvogëlimi i aureolavei njohur gjithashtu si korrigjimi i tyre është një kirurgjisë kozmetike që bëhet për të zvogëluar madhësinë dhe për të ndryshuar formën e njërës ose të të dy thithkave nëse mendoni se e keni të nevojshme ti ndryshoni ato. Shqetësimet më të zakonshme me të cilat përballen mjekët janë ato që ne i quajmë thithka të fryra dhe thithka të kthyera.

Kirurgjia e zvogëlimit të aureolave është në gjendje të riformojë aureolën në pamjen e dëshiruar, duke minimizuar gjerësinë dhe lartësinë e tyre dhe së fundi mund të rregullojë asimetritë që mund t'ju shqetësojnë. Kjo procedurë do t'ju lërë me një pamje më të këndshme dhe më të rregullt të gjoksit. Zakonisht, operacioni bëhet nën anestezi të përgjithshme kur kombinohet me procedura të tjera si ngritja e gjirit, zvogëlimi apo edhe zmadhimi i tyre, ose mund të bëhet nën anestezi lokale kur nuk kombinohet me procedura të tjera. 

Gjatë konsultimit, mund të bëni çdo pyetje që keni në mënd dhe të adresoni çdo shqetësim. Një nga mjekët tanë të aftë do të trajtojë me kujdes problemet tuaja dhe do t’ju rekomandojë trajtimin më të mirë të mundshëm për rastin tuaj. Klinika Medical Tourism në Shqipëri ofron mjekët më të specializuar në kirurgjinë e zvogëlimit të thithkave dhe teknologjitë më të reja të cilat mundësojnë rezultate të jashtëzakonshme.

Pse kryet ky operim?

Njerëzit që zgjedhin të kryejnë operacionin e zvogëlimit të aureolave përfitojnë jo vetëm fizikisht, por edhe mendërisht. Do të duhet vetëm 1 orë për të rregulluar këtë problem që ju shqetëson dhe rezultatet janë të përhershme. Nëse thithkat tuaja janë të përmbysura ose të kthyera dhe nëse vuani nga ndonjë parregullsi, ky mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm për ju. Ju mund ta konsideroni këtë procedurë nëse nuk ndiheni mirë kur vishni rroba të ngushta ose rroba banje, pasi ky operim do t’ju ndihmojë të ndiheni më mirë me trupin tuaj. 

Nipple reduction surgery consultation

Kush konsiderohet i përshtatshëm për këtë operim?

Një sërë kriteresh duhen plotësuar që dikush të konsiderohet ipërshtatshëm për procedurën e zvogëlimit të aureolave. Në Klinikën e Medical Tourism ne mirëpresim pacientë që dinë se çfarë kërkojnë dhe kanë pritshmëri realiste. Ata duhet të jenë në peshën e tyre ideale dhe të kenë shëndet optimal psikologjik dhe fizik. Për më tepër, pacientët duhet të dinë se operacioni i reduktimit të aureolave arrin disa objektiv të caktuar të cilët janë : të zvogëloj ose riformoj thithkat , të rivendos proporcionin në zonën e gjoksit dhe ofron zgjidhje afatgjatë dhe efektive. Nëse vuani nga problemet e mësipërme atëher ju konsideroheni kandidat të përshtatshëm. 

Operacioni i reduktimit të aureolave tek femrat

Studimet tregojnë se një në dhjetë gra vuajnë nga probleme që lidhen me thithkat e tyre gjë që çon në vetëbesim të ulët. Këto probleme të njohura edhe me termin "Jogger’s Nipple" mund të rezultojnë në thithka të zmadhuara ose të parregullta të cilat mund të shkaktojnë dhimbje dhe parehati. Zakonisht, ato shkaktohen nga ndryshime të mëdha në peshë dhe në shumicën e rasteve pas shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji, kur ndryshimet janë më të prirura të ndodhin. 

Gjatë shtatzënisë, thithkat zgjerohen duke i bërë ato më të gjera se më parë. Ushqyerja me gji gjithashtu do të shkaktojë ndryshime në gjoks dhe aureolë dhe mund t'ju lërë me një pamje të padëshiruar. Puberteti ose operacionet e mëparshme mund të shkaktojnë gjithashtu thithka të mëdha ose asimetrike. E mira është se operacioni për zvogëlimin e tyre mund t'i rregullojë të gjitha këto probleme dhe ju mund të arrini rezultatin e dëshiruar. 

Nipple reduction plastic surgery consultation

Çfarë ndodh gjatë kësaj procedure?

Konsulta

Nëse e keni vendosur të kryeni operacionin e zvogëlimi të aureolave, hapi i parë që ju rekomandojmë të bëni është të rezervoni një konsultë me një kirurg të specializuar që ka përvojë të mjaftueshme me këtë procedurë. Do të keni mundësinë të diskutoni pritshmëritë dhe qëllimet që keni për këtë operacion. Mjeku do të shikojë nga afër dhe do të vendosë nëse jeni një kandidat i përshtatshëm. Ai do të bëjë disa rekomandime dhe ju të dy do të zgjidhni se cila është qasja më efektive për t'iu përshtatur kërkesave tuaja specifike. Doktori do të kap foto para procedures për t'ju treguar më mirë se çfarë duhet bërë dhe për ta krahasuar atë me fotot pas procedurës.

Disa gjëra të tjera që mjeku do të duhet të diskutojë me ju janë efektet anësore të mundshme dhe çfarë përfshin procesi i rikuperimit. Ju do të duhet të diskutoni me mjekun historinë tuaj mjekësore për të shmangur çdo ndërlikim të mundshëm. Pas konsultimit, ju rekomandojmë të merrni kohën tuaj dhe të merrni parasysh çdo mundësi që i’u është ofruar. Ju mund të kontaktoni mjekun tuaj nëse keni ndonjë shqetësim të mëtejshëm pasi ai do të jetë i kënaqur t'u përgjigjet atyre. Këtu në Medical Tourism in Albania, ne i japim përparësi sigurisë dhe mirëqenies së klientit tonë dhe do t'ju rekomandojmë vetëm atë që ju përshtatet më së miri. 

Ditët para procedurës

Nëse keni vendosur të vazhdoni më tej me operacionin, mjeku do të caktojë një datë për procedurën tuaj. Gjithashtu ai do t’ju jap disa rekomandime të tjera për të lehtësuar procesin dhe për të shmangur komplikimet. Ka disa zakone të vogla që duhet të konsideroni ti ndaloni ose shmangni, si pirja e duhanit. Këshillohet që ta shmangni sepse do të ngadalësojë procesin e rikuperimit dhe do të rrisë mundësinë e komplikimeve. Një masë tjetër paraprake që duhet të keni parasysh është të ndaloni marrjen e çdo ilaçi që përmban aspirinë. Kur të vijë dita, nuk duhet të hani ose pini asgjë përveç ujit, kafesë së zezë ose çajit të zi, për të paktën 6 orë para procedurës. 

Nipple reduction plastic surgery in Albania

Dita e operimit

Pasi të kemi caktuar datën për operacionin tuaj, ju duhet të jeni në klinikë të paktën një orë përpara procedurës. Gjëja e parë që ne bëjmë është të kontrollojmë presionin e gjakut dhe çdo gjë tjetër të rëndësishme për të parë nëse gjithçka është në rregull. Kjo bëhet për të parë nëse jeni gati për fillimin e procedurës. Keni ende kohë për të bërë çdo pyetje që mund të keni pasi do të shoqëroheni nga mjeku dhe anestezisti juaj. Ata do të bëjnë edhe vlerësimet përfundimtare në zonën që do të trajtohet. 

Ju do të jeni zgjuar gjatë procedurës sepse do të përdoret anestezi lokale. Në varësi të llojit të operacionit që po bëni, operacioni mund të zgjasë një orë ose më shumë. Prerjet dhe teknikat e përdorura gjithashtu do të ndryshojnë nga pacienti në pacient. Një gjë e sigurt është se ju do të jeni në duar të sigurta me ekipin tonë të specializuar dhe shumë të aftë, i cili do të mundësoj rezultate të jashtëzakonshme dhe do të minimizojë çdo mundësi për rreziqe të mundshme.

Për më tepër, referojuni seksionit të pyetjeve më poshtë për çdo pyetje tjetër që mund të keni. Ne e kuptojmë se kryerja e një procedure mund të jetë e vështirë për disa njerëz, por ekipi ynë do t'ju ofrojë mbështetje në çdo hap të rrugës. Prioriteti ynë është t'ju ofrojmë kujdesin më të mirë dhe një mjedis shumë të rehatshëm.

Recovery from nipple reduction surgery

Procesi i shërimit pas trajtimit

Procedura është tërësisht pa dhimbje sepse do të jeni nën efektin e anestezisë lokale. Megjithatë, duhet të jeni të vetëdijshëm se pas procedurës mund të përjetoni pak dhimbjeje. Nëse jeni duke përjetuar shumë dhimbje, mjekët do t'ju japin qetësues për ta bërë atë të durueshme.

Në varësi të vështirësis të procedurës suaj, ju do të kaloni dy deri në tre orë në një nga dhomat e rikuperimit në klinikën tonë, ku mjekët mund të kontrollojnë procesin nga afër. Pasi ata të jenë të kënaqur me mënyrën se si po shkon procesi i rikuperimit, ju do të mund të shkoni në shtëpi dhe të pushoni në shtratin tuaj. 

Pasi të shkoni në shtëpi, ne sigurohemi që t'ju japim informacionin e duhur të kontaktit nëse mendoni se keni nevojë të na kontaktoni. Një vizitë tjetër me mjekun do të caktohet një javë pas procedurës, që ai të vlerësojë se si po rikuperohen plagët. Nëse ka ndonjë trajtim i cili mund t’ju ndihmojë në shpejtimin e procesit të shërimit atëher mjeku juaj do t'i diskutojë ato me ju. Pas gjashtë deri në tetë javë, ne ju rekomandojmë të planifikoni një kontroll përfundimtar me doktorin tuaj për t'u siguruar që gjithçka po shkon ashtu siç duhet. 

Cilat janë trajtimet e mundshme për reduktimin e aureolave dhe pse bëhen ato?

Ka disa lloje problemesh që lidhen me gjoksin që mund të trajtohen me anë të operacionit për reduktimin e aureolave. Lartësia dhe gjerësia e thithkës do të zvogëlohet pa dëmtuar ndjesinë e saj. Zakonisht, trajtimi mund të kryhet nën anestezi lokale, dhe siç thamë më parë, procesi i rikuperimit është relativisht i shkurtër dhe pa dhimbje. 

Zona ekstra kafe që rrethon thithkën eliminohet me anë të procedurës së reduktimit të areolës. Reduktimet më të vogla lënë një shenjë të zbehtë rreth bazës së thithkës, por reduktimet më të mëdha mund të lënë shenjë përgjatë kufirit të jashtëm të areolës.

Kur thithka është e përmbysur, ajo qëndron e sheshtë në vend që të qëndroj si zakonisht. Ky çrregullim mund të fillojë në lindje ose të shfaqet më vonë në jetë. Megjithëse shkallë të ndryshme të thithkave të përmbysura kërkojnë kompleksitet të ndryshëm kirurgjik, trajtimi për këtë çështje është shpesh i shpejtë dhe i thjeshtë. Secila prej këtyre procedurave të thjeshta kirurgjikale mund të bëhet me anestezi lokale ose si pjesë e një zmadhimit të gjoksit më kompleks.

Nipple reduction surgery patient

Pyetjet E Bëra Më Shpesh

A janë rezultatet e procedurës së zvogëlimit të aureolave të përhershme?

Ju nuk duhet të shqetësoheni për ndonjë ndryshim të mundshëm në të ardhmen pasi rezultatet e kësaj procedure janë të përhershme pa pasur nevojë për ndonjë procedurë shtesë. 

A është e dhimbshme procedura e reduktimit të aureolave?

Kirurgjia e zvogëlimit të aureolave konsiderohet e tolerueshme dhe e menaxhueshme. Çdo shqetësim i mundshëm i shkaktuar pas procedurës mund të menaxhohet me ilaçe kundër dhimbjeve që do të mundësohen nga mjeku.  

Sa kohë duhet të marr pushim pas procedurës së reduktimit të aureolave?

Ju sugjerojmë të vishni një veshje mbrojtëse për rreth një javë që do t'ju ofrohet nga mjeku për të mbrojtur qepjet, por ato mund të mbulohen edhe me veshje të gjera. Zakonisht, qepjet hiqen brenda 7-10 ditësh. Për momentin, shmangni ushtrimet, madje edhe ecjen e ngadaltë. Megjithatë, nëse nuk keni shumë shqetësime mund të filloni të punoni nga shtëpia që ditën tjetër. 

Rifillimi i aktiviteteve fizike varet nga vështirësia e tyre. Nëse profesioni juaj kërkon shumë punë fizike, mund t'ju duhet të bëni më shumë se një javë pushim pas operacionit të zvogëlimit/korrigjimit të gjirit. Shmangni punën e vështirë, ngritjen e peshave dhe ushtrimet e rënda për gjashtë javët e para pas operacionit. Ju duhet të jeni në gjendje të rifilloni aktivitetet tuaja të përditshme dhe të ushtroheni pas rreth 4 javësh.

A do të lërë shenja të dukshme operacioni i reduktimit të aureolave?

Meqenëse mund të maskohen në pjesën e poshtme të thithkës ku takohet me areolën, qepjet pas operacionit do të jenë minimale dhe pothuajse të padukshme.

Shenjat dhe ngjyra do të përshtatet edhe më mirë sëse ngjyra e aurelosës është ndryshe nga pjesa tjetër e gjoksit.

A do të jem në gjendje të ushqej me gji pas operacionit për reduktimin e aureolave?

Kirurgët tanë ekspertë kanë prioritet ruajtjen e lidhjes midis indit të gjirit dhe lëkurës për të ruajtur aftësin e ushqyerjes me gji. Edhe pse ne nuk mund ta garantojmë plotësisht ruajtjen e kësaj aftësie pas operacionit, kjo është një nga objektivat kryesore të ekipit kirurgjik. Nëse aktualisht jeni duke ushqyer me gji dhe keni lindur kohët e fundit, kirurgu juaj mund t'ju kërkojë të prisni 3 deri në 6 muaj para procedurës së reduktimit të aureolave për të lejuar që gjinjtë dhe thithkat tuaja të qetësohen përpara procedurës.

Picture of Jessica

Xhesika

Njihuni me Xhesikën, botuesen tonë e cila ka pasion Shqipërinë dhe dëshiron të informojë publikun mbi turizmin mjekësor, procedurat mjekësore, kirurgjinë plastike dhe mrekullitë turistike të Shqipërisë. Përmes shkrimeve të saj informuese dhe tërheqëse, ajo udhëzon lexuesit të marrin vendime të informuara mbi kujdesin shëndetësor dhe të eksplorojnë bukuritë e vendit tonë magjepsës.

Tabela e Përmbajtjes

Na Kontaktoni

sqAlbanian

Instagram & Facebook

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha