Rimodelimi i fytyrës në Shqipëri - Kirurgjia Plastike e Fytyrës

Dëshironi të ndryshoni pamjen e fytyrës tuaj? Ajo ju bën të ndiheni jo rehat? Rimodelimi i fytyrës në Shqipëri është mundësia më e mirë dhe mënyra më ekonomike për të realizuar ëndrrat tuaja. Le të shohim pse Shqipëria është vendi i duhur për ju.

Procedura më e mirë e ngritjes së fytyrës në Tiranë

MOS PRISNI NË RRADHË!

Merrni një çmim dhe kuotim online, për vetëm 10 sekonda!

Mund të plotësoni formularin për të marrë një kuotim në vetëm 10 sekonda dhe ne do t'ju kontaktojmë së shpejti! 

Rimodelimi i fytyrës në Shqipëri

Çfarë është një rimodelim i fytyrës?

Rimodelimi i fytyrës, i njohur edhe si ritidektomia, konsiderohet si një procedurë kirurgjikale që ndihmon në përmirësimin e shenjave të plakjes në fytyrën ose qafën e pacientit duke rivendosur ose hequr lëkurën, dhjamin ose muskujt. Cilat shenja të plakjes mund të përmirësojë rimodelimi i fytyrës?

 • Dhjam i tepërt dhe lëkurë e lirshme në pjesë të tilla si qafa
 • Yndyra në fytyrë që mund të mungojë.
 • Lëkura e varur në pjesë të tilla si faqet dhe nofullat.
 • Lëkura e varur në fytyrën e pacientit 
 • Rrudhat në zonën midis hundës dhe gojës.

Kjo procedurë është një operacion estetik restaurues që nuk mund të ndryshojë totalisht pamjen apo të ndalojë procesin e plakjes. Nuk mund të trajtojë gjithashtu dëmtimet nga dielli ose ndryshimet e parregullta në ngjyrën e lëkurës. Është një operacion i ndryshëm dhe unik për çdo pacient.

Vendi më i mirë për liftim fantastik

Cilat janë llojet e rimodelimit të fytyrës?

Ekzistojnë lloje të ndryshme të procedurave të ngritjes së fytyrës të cilat varen nga vendet e fytyrës dhe qafës tek të cilat do të bëhet. Këtu keni disa lloje të procedurës së heqjes së fytyrës:

Rimodelimi tradicional i fytyrës

Kjo lloj procedure e rimodelimit të fytyrës përfshin kryerjen e një prerjeje në zonën rreth veshëve të pacientit, vijës së flokëve dhe zonës nën mjekër. Para së gjithash, kirurgu do të ndajë lëkurën nga indet e poshtme. Më pas ai do të shtrëngojë muskujt dhe strukturat e tjera mbështetëse të qafës dhe fytyrës së pacientit. 

Nëse është e nevojshme, ai do të bëjë edhe heqjen e dhjamit të tepërt në qafë dhe në nyjet e pacientit. Më pas nevojitet një ripozicionim i lëkurës mbi fytyrën e pacientit në mënyrë shumë origjinale dhe gjithashtu heqja e lëkurës së tepërt. Kjo procedurë sugjerohet më së shumti për pacientët që duan të kenë një përmirësim optimal të moderuar të plakjes së fytyrës deri në të konsiderueshme. 

Rimodelimi i fytyrës SMAS

SMAS është një sistem muskuloaponeurotik sipërfaqësor i njohur gjithashtu si shtresa muskulare e fytyrës, e cila synon dy të tretat e poshtme të fytyrës. Procedura e SMAS konsiston në shtrëngimin e muskujve dhe shkurtimin e lëkurës ose dhjamit të tepërt në pjesë të tilla si faqet dhe fundi i fytyrës. Ky lloj është një variant i procedurës tradicionale të rimodelimit të fytyrës.

Rimodelimi i thellë i fytyrës

Në këtë lloj procedure kirurgu ngre shtresën muskulore të fytyrës, lëkurës dhe dhjamit si një njësi. Procedura mund të trajtojë shumë zona të fytyrës në të njëjtën kohë.

Rimodelimi në mes të fytyrës

Kjo lloj procedure e rimodelimit të fytyrës konsiston në trajtimin e zonës së faqeve të fytyrës. Kirurgu do të bëjë një rivendosje të dhjamit në faqe dhe do të shtrëngojë lëkurën në atë zonë.

Mini-rimodelimi i fytyrës

Këto procedura konsistojnë në rimodelimin e pjesës së poshtme të fytyrës dhe qafës. Mini-rimodelimi është operacioni më i shpejtë dhe më pak invaziv se llojet e tjera të procedurave tërimodelimit të fytyrës.

Rimodelimi i lëkurës së fytyrës

Procedura e rimodelimit të lëkurës fokusohet në lëkurën e pacientit, veçanërisht në qafë dhe në pjesën e poshtme të fytyrës.

Disa pacientë që kryejnë një procedurë të ngritjes së fytyrës i nënshtrohen procedurave të tjera në të njëjtën kohë:

 • Rishfaqja e lëkurës me laser
 • Ngritja e vetullave
 • Rinoplastika
 • Blefaroplastika
 • Implantet e fytyrës
 • Përtëritje e nofullës
 • Rimodelim i lëngshëm i fytyrës duke përdorur filller dermal 

Rezultate të mahnitshme para dhe pas liftimit të fytyrës në Shqipëri

Kush është një kandidat i mirë për një procedurë të rimodelimit të fytyrës?

Një pacient mund të jetë një kandidat i mirë për një procedurë rimodelimi të fytyrës nëse ai:

 • Nuk pi duhan
 • Ka një shëndet të mirë mendor
 • Ka pritshmëri reale për procedurën e ngritjes së fytyrës
 • Është fizikisht i shëndetshëm
 • Nuk është në në gjendje mjekësore

Në përgjithësi, kandidatët më të mirë për procedurat e ngritjes së fytyrës janë pacientët që kanë shenja të plakjes së fytyrës, por kanë edhe njëfarë elasticiteti të lëkurës në fytyrën e tyre. Shumica e pacientëve të këtyre llojeve të operacioneve janë në moshën 40-60 vjeç, por ndonjëherë ka edhe të rinj që mund të jenë kandidatë për procedurat e rimodelimit të fytyrës.

Po në lidhje me konsultimin e rimodelimit të fytyrës?

Do të keni disa diskutime me kirurgun plastik përpara operacionit, në mënyrë që ai të marrë informacionin e nevojshëm nga gjendja juaj shëndetësore. Këtu janë disa nga temat që do të diskutoni me kirurgun tuaj në konsultimin e procedurës së rimodelimit të fytyrës:

 • Pritshmëritë tuaja pas operacionit.
 • Operacionet tuaja të mëparshme që mund t'i keni bërë më parë.
 • Gjendjet mjekësore, trajtimet mjekësore ose alergjitë që mund të keni.
 • Medikamentet aktuale që mund të përdorni, vitaminat, alkooli, duhani, droga etj.
 • Ai do t'ju tregojë opsionet e rimodelimit të fytyrës.
 • Ai do të vlerësojë shëndetin tuaj fizik dhe mendor.
 • Ai do t'ju kërkojë të bëni disa ekzaminime, matje dhe gjithashtu të fotografojë fytyrën dhe qafën për t'i shtuar ato në planifikimin kirurgjik, gjithmonë me lejen tuaj.
 • Ai do të sugjerojë dhe rekomandojë disa procedura të rimodelimit të fytyrës.
 • Ai do të diskutojë llojin e anestezisë që do të merret nga ju përpara operacionit.
 • Ai do të diskutojë rreziqet, komplikimet dhe rezultatet e mundshme që mund të shkaktohen nga operacioni.

Vendi më i mirë për heqjen e fytyrës me çmim të përballueshëm

Pse të zgjidhni Shqipërinë për operacionin e rimodelimit të fytyrës?

Çmime të përballueshme

Kur vjen puna për të vendosur se cilat duar të besojmë shëndetin tonë, është shumë e vështirë të gjesh vendin e duhur sepse ka edhe faktorë të tjerë që ndikojnë. Ju duhet një vend me një cilësi të lartë trajtimesh dhe sigurisht që do të ishte mirë nëse zgjidhni një që ofron edhe çmime të mira. 

Epo, klinikat shqiptare ju ofrojnë shërbimin më të mirë me çmime ekstra të ulëta. Kjo ndodh për shkak të monedhës së këmbimit, pasi leku shqiptar është më pak i vlerësuar se euro për shembull. Do të thotë që nëse vini në Shqipëri mund të paguani më pak. Gjithashtu, ajo që është shumë e rëndësishme për t'u përmendur është fakti që nuk keni nevojë të bëni pagesa shtesë, por do paguani vetëm për trajtimet tuaja dhe gjërat që lidhen me to. Në Shqipëri mund të kurseni para. 

Gjatë qëndrimit tuaj mund të gjeni akomodim me çmime të pabesueshme. Mund të hani shumë mirë dhe me çmim të ulët. Nëse trajtimet tuaja zgjasin, disa klinika ju ofrojnë transport dhe akomodim. Nëse zgjidhni Shqipërinë për rimodelimin e fytyrës tuaj, mund të kurseni më shumë para sesa mund të kurseni nëse do të zgjidhnit ta bënit atë në vendin tuaj ose vende të tjera si SHBA, MB e kështu me radhë.

Mjekë të mrekullueshëm

Mjekët në Shqipëri janë shumë të talentuar, jo vetëm në fushën e tyre, por edhe në të folurit e shumë gjuhëve. Meqë shumë nga ata kanë studiuar jashtë, ata kishin kontakte me shumë gjuhë të ndryshme. Ekziston një probabilitet i lartë që ju të gjeni një kirurg që flet gjuhën tuaj. Ata flasin italisht, greqisht, gjermanisht, frëngjisht etj. Nëse nuk mund të komunikoni me ta, nuk ka asgjë për t'u shqetësuar. Ato ofrojnë përkthyes që mund të ndihmojnë në më shumë se 8 gjuhë.

Teknologji inovative

Duke qenë se mjekët shqiptarë kanë studiuar dhe janë specializuar jashtë vendit, do të thotë se kanë qenë në kontakt me teknologjitë më të fundit. Ata ndërtuan klinikat e tyre sipas standardeve mjekësore. Ata operojnë me sistemet më inovative në mënyrë që të premtojnë rezultatet më të mira. 

Një vend i mrekullueshëm për t'u vizituar

Shqipëria njihet për natyrën e saj të pabesueshme. Falë relievit të saj, kushdo që zgjedh të jetë turist atje mund të eksplorojë male, fusha, kodra, dete, lumenj, liqene etj. Mos zgjidhni të jeni thjesht një pacient ndërkombëtar. Shkoni dhe ndërtoni kujtimet më të paharrueshme me natyrën e bukur shqiptare, kulturën fantastike dhe traditat e saj shumë unike.

Keni nevojë për diçka tjetër?

Ne ofrojmë të gjitha trajtimet moderne të rënies dhe restaurimit të flokëve në Shqipëri.

Qëllimi i procedurës së rimodelimit të fytyrës është që fytyra dhe qafa juaj të duken rinore, por këto rezultate nuk mund të jenë të përhershme. Me kalimin e viteve, lëkura e fytyrës tuaj do të fillojë të bie përsëri. Rimodelimi i fytyrës ia vlen sepse rezultatet mund të mos jenë të përhershme por pritet të zgjasin deri në 10 vjet. 

Sipas disa sondazheve të fundit, pacientët që kanë bërë një operacion për rimodelimin e fytyrës e vlerësojnë veten si 12 vjet më të rinj. 

 • Nuk ka një moshë specifike që ju mund të bëni një procedurë të rimodelimit të fytyrës
 • Është gjithashtu e dobishme për meshkujt 
 • Plagët e operacionit janë të padukshme
 • Kohë joproduktive e menaxhueshme
 • Rikonturimi i nofullës dhe qafës
 • Ai përmirëson pamjen e lëkurës tuaj duke e shtrënguar ose tërhequr atë
 • Mund të shoqërohet edhe me procedura të tjera shtesë
 • Ai trajton shumë shenja të plakjes
 • Rezultatet do të duken shumë natyrale
 • Lëkura juaj do të duket rinore për një kohë shumë të gjatë

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Konsultë falas online!

Plotësoni formën dhe ekspertët tonë të dedikuar do t'iu kthejnë përgjigje shumë shpejt! 

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

KURSENI KOHëN. nDIHUNI Më MIRë.

Mos Prisni Në Rradhë!

Kurseni Kohë dhe Energji Duke Plotësuar Lehtësisht Formularin Tonë Të Kuotimit

sqAlbanian

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

Instagram & Facebook