Kirurgjia për Reduktimin e Qepallave në Shqipëri – Blefaroplastika në Tiranë

Reduktimi i qepallave në Shqipëri, njohur ndryshe dhe si blefaroplastika, është një procedurë kirurgjike estetike e cila synon t'i japë një formë të re qepallave duke hequr lëkurën dhe dhjamin e tepërt. Ky trajtim është veçanërisht i dobishëm në korrigjimin e efekteve të plakjes në zonën rreth syve, duke përmirësuar ndjeshëm qeskat e syve dhe pamjen e syve me kapuç. Në disa raste, një operacion për qepallat mund të përmirësojë shikimin tuaj.

Reduktimi i qepallave në Shqipëri (blefaroplastika)

MOS PRISNI NË RRADHË!

Merrni një çmim dhe kuotim online, për vetëm 10 sekonda!

Mund të plotësoni formularin për të marrë një kuotim në vetëm 10 sekonda dhe ne do t'ju kontaktojmë së shpejti! 

Arsyet për të konsideruar kirurgjinë e qepallave në Shqipëri.

Ndërsa plakemi, lëkura jonë ka tendencën të humbasë elasticitetin e saj, gjë që rezulton në rrudha dhe një lëkurë të varur. Muskujt tanë gjithashtu dobësohen. Një kombinim i humbjes së elasticitetit të lëkurës dhe relaksimit të muskujve bën që qepallat e sipërme dhe të poshtme të varen. Kjo lëkurë e lirshme grumbullohet më pas duke krijuar palosje dhe rrudha në qepallat e syve, duke bërë që të shfaqen qeskat e syve. 

Pse njerëzit i nënshtrohen operacionit për reduktimin e qepallave?

Kirurgjia e qepallave ose blefaroplastika është një procedurë shumë e preferuar nga gratë dhe burrat që duan të kenë një pamje më rinore.

Ky trajtim kirurgjikal estetik është një mënyrë e thjeshtë por shumë efektive për të përmirësuar ndjeshëm pamjen e syve në një kohë të shkurtër. Kirurgjia e qepallave jep rezultate dhe përmirësime afatgjata në pamjen fizike të pacientit, si dhe në mirëqenien e tyre mendore.

Kush është i përshtatshëm për operacionin e zvogëlimit të qepallave?

Ne i konsiderojmë pacientët të përshtatshëm për kirurgjinë për reduktimin e qepallave nëse:

  • Janë në gjendje të mirë fizike dhe mendore.
  • Dëshirojnë të përmirësojnë pamjen e syve të tyre dhe të korrigjojnë efektet e plakjes.
  • Kanë vendosur synime realiste në lidhje me rezultatet e kirurgjisë së qepallave.

Blefaroplastika ne Shqiperi nga specialiste okuloplastike

Kostoja e reduktimit të qepallave në Shqipëri

Shqipëria ofron disa nga operacionet me kosto më të volitshme për reduktimin e qepallave në rajon. Falë taksave të ulëta në vend ne jemi në gjendje të ofrojmë trajtime kozmetike cilësore me çmime të përballueshme. Nëse vendosni të kryeni operacionin e qepallave në Shqipëri, klinika jonë ofron konsultime gjithëpërfshirëse me mjekë dhe kirurgë ekspertë në fushën e kirurgjisë estetike. 

Asistenca 24/7 është e disponueshme nga stafi ynë i infermierëve të kualifikuar dhe mbështetja e vazhdueshme nga ekipi ynë mjekësor është e garantuar gjatë gjithë procesit të shërimit. Procedura juaj e zvogëlimit të qepallave do të përfshijë një vlerësim mjekësor para operacionit nga mjekët më të aftë në Evropë dhe kujdes të veçantë pas operacionit për rezultate optimale. 

Mjekët tanë do të jenë gjithmonë në dispozicion për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve tuaja dhe për të adresuar çdo shqetësim të mundshëm. Ata do të diskutojnë me kujdes të gjitha hapat e procedurës suaj të reduktimit të qepallave dhe do të përgatisin një kosto për operacionin tuaj. Nëse dëshironi të merrni një ofertë specifike kontaktoni klinikën tonë dhe ne do t'ju përgjigjemi më në detaje.

Çfarë përfshin operacioni? 

Konsulta

Gjatë konsultimit tuaj mjeku juaj do të diskutojë gjithçka që ju duhet të dini rreth procedurës së reduktimit të qepallave. 

Fillimisht do të diskutoni se cilat janë qëllimet tuaja në lidhje me rezultatet e zvogëlimit të qepallave, si dhe çfarë mund të bëhet sipas profilit tuaj të plakjes dhe gjendjes së lëkurës tuaj. Më pas, kirurgu juaj do të bëjë matjet kryesore dhe fotografitë e nevojshme klinike.

Mjeku juaj do të diskutojë çdo rrezik ose ndërlikim të mundshëm, si dhe udhëzimet që duhet të ndiqni gjatë fazës suaj pas operacionit për shërim optimal. Ai do të vlerësojë historinë tuaj mjekësore, çdo medikament që po merrni aktualisht, alergjitë ekzistuese, etj., duke ofruar një vlerësim gjithëpërfshirës të shëndetit tuaj fizik.

Nëse mjeku juaj vendos që ju jeni i përshtatshëm për një operacion për zvogëlimin e qepallave, ai do t'ju lejojë të merrni parasysh vendimin tuaj për 2 javë të tjera përpara se të vazhdoni trajtimin. Kjo periudhë kohore njihet edhe si periudha e ftohjes.

Gjatë kësaj kohe ju inkurajoheni të vizitoni klinikën dhe të diskutoni çdo pyetje ose shqetësim tjetër që mund të keni.

Blefaroplastika (kirurgjia e qepallave në Shqipëri, Tiranë

Para procedurës

Deri në ditën e procedurës tuaj, mjeku juaj do t'ju japë një listë rekomandimesh dhe udhëzimesh që duhet të ndiqni. Këto udhëzime përfshijnë: 

  • Shmangni duhanin për 6 javë përpara operacionit për zvogëlimin e qepallave, pasi kjo gjë mund të rrisë rrezikun e komplikimeve dhe mund të pengojë procesin tuaj të shërimit.
  • Shmangni përdorimin e ndonjë medikamenti që përmban aspirinë për të paktën 1 javë para operacionit tuaj.
  • Ndaloni konsumimin e ushqimeve dhe pijeve për 6 orë përpara operacionit për zvogëlimin e qepallave. Ju mund të konsumoni lëngje si ujë ose kafe të zezë deri në 2 orë para procedurës.

Në ditën e operacionit

Në ditën e operacionit për zvogëlimin e qepallave, duhet të arrini në klinikën tuaj të paktën 1 orë përpara procedurës. Gjatë kësaj kohe infermieret tona do t'ju kontrollojnë parametrat mjekësorë, do t'ju masin presionin e gjakut dhe mjeku juaj do të bëjë shënjimet e fundit në zonën tuaj të syve. 

Më pas do të viheni nën anestezi të përgjithshme nga një anestezist i specializuar. Kirurgjia e zvogëlimit të qepallave është mjaft e thjeshtë. Kirurgu juaj do të bëjë një prerje në rrudhën e syrit tuaj duke e ndarë lëkurën nga indet poshtë. Më pas ai do të ripozicionojë indet dhjamore, do të zgjasë lëkurën dhe do të qepë gjithçka me kujdes, duke u siguruar që çdo rrudhë të eleminohet.

Pasi të përfundojë anestezia juaj, ju do të gjeni veten në një dhomë rikuperimi ku infermieret tona do të kujdesen për ju derisa shërimi juaj fillestar të përfundojë me sukses dhe të mund të ktheheni në shtëpi.

Rikuperimi pas operacionit

Pasi të mbërrini në shtëpi, infermieret tona do të ofrojnë ndihmë dhe asistencë 24/7. Stafi ynë mjekësor është i përkushtuar të ofrojë mbështetje të vazhdueshme dhe kujdes të veçantë për pacientët tanë, ndaj mos hezitoni të na kontaktoni për çdo gjë që ju nevojitet gjatë fazës suaj pas operacionit.

Procesi i rikuperimit pas një operacioni për zvogëlimin e qepallave është mjaft i shpejtë. Ënjtja pas trajtimit është normale dhe duhet të largohet brenda pak ditësh. Është mirë të shmangni rrezet ultraviolet për 2 deri në 4 javë në mënyrë që të minimizoni shenjat dhe të lehtësoni procesin e shërimit.

Rekomandohet të vizitoni klinikën tuaj pas 1 jave në mënyrë që mjeku juaj të kontrollojë rikuperimin e plagëve. Estetistët tanë do të jenë në dispozicion për të diskutuar po ashtu procesin tuaj të shërimit. Pas 6 deri në 8 javëve ju mund të vizitoni përsëri klinikën për një ekzaminim përfundimtar.

Keni nevojë për diçka tjetër?

Ketu mund te gjeni disa trajtime te tjera qe mund t'ju interesojne:

Në mënyrë që të përgatiteni për operacionin tuaj të zvogëlimit të qepallave në Shqipëri, kirurgu juaj do t'ju japë të gjitha këshillat dhe udhëzimet e nevojshme gjatë konsultimit tuaj. Përpara operacionit, këshillohuni që të bëni një test të syve në mënyrë që mjeku juaj të mund t’ju vizitojë për çdo problem shëndetësor të syve dhe të vlerësojë me kujdes gjendjen e shëndetit të syve tuaj.

Para operacionit, duhet të ndaloni marrjen e aspirinës ose ndonjë medikamenti që mund të përmbajë përbërës për hollimin e gjakut. Ju duhet të flisni me mjekun tuaj pasi ai do t'ju japë udhëzime specifike se kur duhet të ndaloni marrjen e këtyre substancave.

Rekomandohet gjithashtu që të shmangni duhanin dhe alkoolin për të paktën dy javë përpara zvogëlimit të qepallave. Gjithashtu, sigurohuni që një anëtar i familjes ose mik mund t'ju shoqërojë në shtëpi pas procedurës suaj.

Operacioni juaj i zvogëlimit të qepallave nuk do të ketë dhimbje pasi gjithçka do të kryhet nën anestezi të përgjithshme. Megjithatë, shqetësimi minimal pas procedurës është krejtësisht normal dhe gjithçka mund të menaxhohet me qetësues kundër dhimbjeve të përshkruara nga kirurgu juaj. Mjeku juaj mund të rekomandojë gjithashtu përdorimin e pomadave për sytë pas procedurës suaj. Disa mavijosje janë gjithashtu normale. Ju mund të rifilloni aktivitetet tuaja të zakonshme pas disa ditësh.

Në përgjithësi duhen deri në 10 ditë që mavijosja në qepalla të largohet. Kirurgu juaj mund të rekomandojë që të merrni një javë pushim nga puna ose të punoni nga shtëpia gjatë fazës së rikuperimit. Mbani në mend se mund të keni turbullim të shikimit gjatë ditës së parë të trajtimit. Kjo është krejtësisht normale pasi ndodh për shkak të anestezisë së përdorur gjatë operacionit. Qepjet tuaja zakonisht hiqen një javë pas zvogëlimit të qepallave.

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Konsultë falas online!

Plotësoni formën dhe ekspertët tonë të dedikuar do t'iu kthejnë përgjigje shumë shpejt! 

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

KURSENI KOHëN. nDIHUNI Më MIRë.

Mos Prisni Në Rradhë!

Kurseni Kohë dhe Energji Duke Plotësuar Lehtësisht Formularin Tonë Të Kuotimit

sqAlbanian

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

Instagram & Facebook