Heqja e Implanteve në Shqipëri – Kirurgji Estetike Tiranë

Heqja e implanteve bëhet përmes një lloji operacioni i cili fokusohet në heqjen e një implanti të vjetër dhe zëvendësimi i tij me një të ri. Heqja e implantit të gjirit bëhet në rastet kur ka pasur komplikime gjatë procedurave të tjera. Ndonjëherë ky operacion kombinohet me trajtime të tjera si ngritja e gjoksit, e njohur ndryshe si mastopeksia.

Zëvendësimi i Implantit të Gjirit në Shqipëri.

MOS PRISNI NË RRADHË!

Merrni një çmim dhe kuotim online, për vetëm 10 sekonda!

Mund të plotësoni formularin për të marrë një kuotim në vetëm 10 sekonda dhe ne do t'ju kontaktojmë së shpejti! 

Arsyet pse njerëzit kanë zëvendësime të implanteve të gjoksit.

Dikush mund të zgjedhë të bëjë një operacion për heqjen e implantit të gjirit nëse ka ndryshuar mendje për madhësinë ose formën e gjinjve të tij. 

Disa nga arsyet më të zakonshme pse njerëzit zgjedhin të heqin implantet e gjoksit përfshijnë:

 • Qëllime kozmetike si ndryshimi i madhësisë dhe formës së gjoksit të tyre ose përmirësimi i simetrisë së tyre;
 • Korrigjimi i komplikimeve të tilla si çarja e implanteve ose kontraktura kapsulare;
 • Heqja dhe zëvendësimi i implanteve të vjetra;
 • Heqja e implanteve PIP;
 • Kombinimi i heqjes së implanteve me ngritjen e gjirit ose mastopeksinë.

duke zëvendësuar implantet e vjetra në gjoks.

Çfarë përfshin kirurgjia për heqjen e implanteve?

Heqja dhe zëvendësimi i implantit zakonisht zgjat 1 deri në 2 orë dhe kryhet nën anestezi të përgjithshme. Kohëzgjatja e kësaj procedure varet nga madhësia dhe forma e implanteve që do të zëvendësohen. Nëse zëvendësimi i implantit të gjirit dhe një operacion tjetër kryhen njëkohësisht, procedura mund të zgjasë më shumë.

Mjeku juaj fillimisht do të bëjë disa prerje në zonën e gjoksit për të hequr implantet origjinale. Ai zakonisht i bën këto prerje në shenjën nga trajtimi juaj i mëparshëm.

Nëse keni zgjedhur të zëvendësoni implantin me një tjetër që është i ngjashëm në madhësi dhe formë, kapsula origjinale do të jetë e mjaftueshme dhe e gjithë procedura do të përfundojë më shpejt.

Nëse implantet janë të ndryshme në formë e madhësi operacioni do të jetë pak më i ndërlikuar dhe kapsula do të duhet të rregullohet në mënyrë që të përshtatet me implantin e ri.

Pasi implanti i ri të vendoset siç duhet, mjeku juaj do të qepë lëkurën tuaj përgjatë plagës origjinale në mënyrë që të minimizojë shenjat shtesë.

Heqja e implanteve të vjetra të gjirit për të vënë në Shqipëri të reja të pastra.

Kush është i përshtatshëm për heqjen e implantit?

Pacientët që konsiderohen të përshtatshëm për heqjen e implanteve kanë karakteristikat e mëposhtme:

 • Nuk janë të kënaqur me formën, madhësinë apo pozicionin e implanteve të gjirit të tyre.
 • Implantet e tyre janë ngurtësuar ose kanë ndryshuar në formë për shkak të kontrakturës kapsulare.
 • Implantet e tyre kanë lëvizur ose janë rrotulluar duke prishur simetrinë e gjoksit.
 • Një hendek midis gjinjve është krijuar për shkak të lëvizjes së implanteve.
 • Ata duan të kombinojnë një procedurë tjetër me heqjen e implantit të gjirit.
 • Ata duan të zëvendësojnë implantet e tyre PIP me implante të cilësisë së lartë.

Kostoja e kirurgjisë për heqjen e implanteve të gjoksit 

Nëse jeni duke kërkuar për një operacion për heqjen e implantit të gjoksit me një çmim të volitshëm, konsideroni Shqipërinë si alternativën tuaj më të sigurt. Për shkak të taksave të ulëta, Shqipëria ofron disa nga trajtimet më të mira të kirurgjisë estetike dhe çmime konkuruese në krahasim me vendet e tjera. Nëse vendosni të bëni heqjen e implanteve në klinikën tonë në Shqipëri, ju do të merrni trajtim të specializuar nga ekipi ynë i mjekëve dhe kirurgëve të kualifikuar dhe të certifikuar. 

Ne ofrojmë konsultën falas gjatë të cilës një mjek i specializuar do të adresojë të gjitha pyetjet dhe shqetësimet tuaja në lidhje me operacionin tuaj të heqjes së implantit të gjirit. Asistenca 24/7 është e garantuar dhe kujdesi i plotë pas operacionit sigurohet për të gjithë pacientët tanë. Kirurgët tanë kryejnë një vlerësim mjekësor gjithëpërfshirës para operacionit në mënyrë që të zgjedhin implantet më të mira për anatominë tuaj, duke dhënë rezultate optimale dhe me pamje natyrale.

Kostoja për heqjen e implantit tuaj të gjirit mund të ndryshojë në varësi të madhësisë së implanteve ose nëse operacioni është duke u kombinuar me një procedurë tjetër kozmetike. Për të marrë një ofertë specifike për rastin tuaj, mos hezitoni të kontaktoni klinikën tonë dhe ne do t'ju ofrojmë përgjigje të hollësishme për çdo pyetje që mund të keni.

Zëvendësimi i implantit të gjirit në Shqipëri.

Implantet e gjoksit PIP

Lidhur me shqetësimet e fundit rreth implanteve të gjirit me cilësi të ulët, shumë njerëz e kanë kthyer vëmendjen te operacionet për heqjen e implantit. Ne e kuptojmë shqetësimin e drejtë të njerëzve pas gjithë polemikës së implanteve PIP. Është për të ardhur keq që disa klinika ofruan implante me cilësi të dobët për të ulur kostot e tyre. 

Në klinikën tonë ne sigurohemi që të përdorim vetëm produkte të çertifikuara që respektojnë standardet më të larta të cilësisë dhe protokollet strikte të sigurisë. Ne e kemi ndërtuar punën tonë mbi përvojë, integritet dhe transparencë dhe vlerësojmë besimin e pacientëve tanë. Kështu, ne jemi të përkushtuar të ofrojmë trajtime kozmetike me cilësi të lartë për të gjithë pacientët tanë. Nëse jeni duke përjetuar ndonjë shqetësim, efekt anësor, acarim ose inflamacion në gjoks dhe dyshoni se keni qenë viktimë e një operacioni kirurgjikal me implante PIP në të kaluarën, na kontaktoni sa më shpejt të jetë e mundur. Kirurgët tanë do të ofrojnë një zgjidhje të sigurtë për problemin tuaj.

Çfarë ndodh gjatë një operacioni për heqjen e implantit të gjirit?

Konsulta

Përpara se të vazhdoni me operacionin ose klinikën tuaj të heqjat të implantit të gjirit ofron një konsultim të plotë me kirurgët tanë. Gjatë konsultimit do të jeni në gjendje të diskutoni pyetjet dhe shqetësimet tuaja me mjekun tuaj, si dhe atë që shpresoni të arrini nga operacioni. 

Më pas, mjeku juaj do të ekzaminojë me kujdes historinë tuaj mjekësore si dhe anatominë e trupit tuaj në mënyrë që të identifikojë rezultatet e mundshme të procedurës suaj. Kirurgu juaj do të diskutojë të gjitha opsionet e disponueshme, si dhe atë që mund të funksionojë më mirë për anatominë tuaj të dhënë. Më pas, mjeku juaj do të bëjë të gjitha matjet standarde si dhe fotografitë klinike të nevojshme si përgatitje për operacionin.

Disa pyetje që mund të bëni gjatë konsultimit me kirurgun tuaj përfshijnë:

 • A jam një kandidat i përshtatshëm për një operacion për heqjen e implantit të gjirit?
 • Çfarë duhet të bëj për të optimizuar rezultatet dhe rikuperimin tim?
 • Cila teknikë është më e mira për procedurën time?
 • Sa do të jetë periudha e rikuperimit?
 • Çfarë lloj ndihme do të më duhet ndërsa shërohem nga operacioni im?
 • A mund të më jepni disa fotografi para dhe pas heqjen e implantit të gjirit?

Së fundi, mjeku juaj do të analizojë dhe diskutojë të gjitha rreziqet ose efektet anësore të mundshme, duke ju dhënë informacion të detajuar rreth asaj çfarë mund të bëhet për të shmangur komplikime të tilla. Ai do të ofrojë një udhëzues gjithëpërfshirës për t'ju ndihmuar të rikuperoheni siç duhet pas operacionit. 

Ndryshimi i implanteve të gjirit është i përballueshëm.

Pas vlerësimit të kujdesshëm të historisë suaj mjekësore, operacioneve të mëparshme, çdo medikamenti që po merrni, alergjive ekzistuese, etj., mjeku juaj do të vendosë nëse jeni i përshtatshëm për një operacion për heqjen e implantit të gjirit.

Zakonisht, mjeku juaj do t'ju japë një periudhë 2-javore për të menduar nëse doni të vazhdoni me operacionin tuaj. Mos hezitoni të vizitoni klinikën tonë gjatë kësaj kohe për të diskutuar çdo pyetje ose shqetësim shtesë që mund të keni, në mënyrë që të mund të vazhdoni përpara të sigurtë dhe të qetë. 

Para procedurës

Nëse vendosni të vazhdoni me operacionin e heqjes së implantit të gjirit, duhet të vizitoni klinikën tuaj në mënyrë që ata t'ju japin udhëzimet që duhet të ndiqni përpara procedurës.

Në përgjithësi, kirurgu juaj do t'ju japë rekomandimet e mëposhtme:

 • Shmangni duhanin për 6 javë përpara operacionit të heqjes së implantit të gjirit, pasi mund të rrisë rrezikun e komplikimeve dhe mund të pengojë procesin tuaj të shërimit.
 • Shmangni përdorimin e ndonjë medikamenti që përmban aspirinë për të paktën 1 javë para operacionit tuaj.
 • Ndaloni konsumimin e ushqimeve dhe pijeve për 6 orë përpara operacionit të heqjes së implantit. Ju mund të konsumoni lëngje si ujë ose kafe a sheqer deri në 2 orë para procedurës.

Në ditën e operacionit

Në ditën e operacionit, ju duhet të arrini në klinikën tuaj të paktën 1 orë para procedurës. Gjatë kësaj kohe stafi ynë mjekësor do t'ju matë presionin e gjakut dhe kirurgu juaj do të bëjë shënjimet e fundit në zonën e gjoksit tuaj. 

Më pas do të viheni nën anestezi të përgjithshme nga një anestezist i specializuar. Operacioni i heqjes së implantit të gjirit mund të zgjasë deri në 2 orë. Zakonisht kirurgu juaj do të bëjë një prerje në plagën tuaj origjinale për të shmangur çdo shenjë shtesë. Në varësi të madhësisë së implantit tuaj origjinal, mjeku mund të ketë nevojë të rregullojë madhësinë e kapsulës. Pas vendosjes së implantit të ri, kirurgu juaj do të qepë prerjen tuaj dhe operacioni do të përfundojë me sukses.

Faza e rikuperimit

Vetë operacioni nuk do të shkaktojë dhimbje. Megjithatë, ju mund të ndjeni pak shqetësim rreth zonës së gjoksit pas operacionit. Mjeku juaj do t’ju japë medikamente dhe qetësues nëse ato janë të nevojshme. 

Pas operacionit do të gjeni veten në një dhomë rikuperimi ku do të qëndroni për 2 deri në 3 orë në varësi të kompleksitetit të procedurës suaj. Pasi stafi ynë mjekësor të jetë i sigurt se shërimi juaj fillestar ka përfunduar me sukses, ju do të mund të ktheheni në shtëpi të shoqëruar nga një anëtar i familjes ose mik. 

Edhe pasi të mbërrini në shtëpi, stafi ynë do të ofrojë asistencë 24/7 nëse keni nevojë për ndihmë gjatë shërimit tuaj. Ne jemi të përkushtuar për të ofruar mbështetje të vazhdueshme dhe kujdes të veçantë për pacientët tanë, ndaj mos hezitoni të na kontaktoni për çdo gjë që ju nevojitet.

Rekomandohet të vizitoni klinikën tuaj pas 1 jave në mënyrë që mjeku juaj të kontrollojë rikuperimin e plagëve. Estetistët tanë do të jenë në dispozicion për të diskutuar po ashtu procesin tuaj të shërimit. Pas 6 deri në 8 javëve ju mund të vizitoni përsëri klinikën për një ekzaminim përfundimtar.

Keni nevojë për diçka tjetër?

Ketu mund te gjeni disa trajtime te tjera qe mund t'ju interesojne:

Pasi të largohen efektet e anestezisë, ju do të gjeni veten në një dhomë rikuperimi në klinikën tonë, ku infermieret tona do të kujdesen veçanërisht për ju gjatë rikuperimit tuaj fillestar. Ju mund të ndiheni pak të përgjumur ose kokëfortë ndërsa anestezia kalon, por kjo gjendje do të zgjasë vetëm për disa orë. Ju do të mund të hani dhe të pini ujë pas disa orësh dhe më pas stafi ynë mjekësor do t'ju ndihmojë të largoheni nga klinika. Normalisht, duhet të keni kontaktuar dikë që t'ju shoqërojë në shtëpi. 

 

Menjëherë pas operacionit është krejtësisht normale që të ndjeni pak dhimbje ose siklet, të cilat do të zhduken ndërsa shëroheni. Mos harroni, stafi ynë është gjithmonë në dispozicion për t'ju ndihmuar 24/7 në rast se keni ndonjë pyetje, shqetësim ose probleme të tjera.

Ne gjithmonë i këshillojmë pacientët tanë që të kontaktojnë dikë që t'i shoqërojë në shtëpi menjëherë pas operacionit. Pas operacioneve që përfshijnë përdorimin e anestetikëve, nuk rekomandohet që të ecni vetëm. Po ashtu, duhet të kontaktoni një anëtar të familjes ose një mik që mund të kujdeset për ju për 24 orët e para pas operacionit të heqjes së implantit të gjirit.

Rimëkëmbja pas një operacioni për heqjen e implantit të gjoksit është zakonisht i shpejtë dhe jo problematik. Në klinikën tonë ne përdorim anestetikë të cilët ju lejojnë të ngriheni në këmbë sa më shpejt që të jetë e mundur. Megjithatë, këshillohet që pas një operacioni estetik të merrni pak kohë pushim nga puna dhe të shmangni aktivitetin e rëndë fizik. Zakonisht mjeku juaj do t'ju rekomandojë që të merrni një ose dy javë pushime dhe që të shmangni ushtrimet fizike për të paktën katër deri në gjashtë javë pas operaconit.

 

Gjatë fazës së rikuperimit është mirë që t'i përmbaheni aktiviteteve fizike me intensitet të ulët si ecja ose çiklizmi. Më pas, me rikuperimin e plotë të gjinjve, mund të filloni të ngrini peshë ose të bëni aktivitete aerobike pasi të konsultoheni me mjekun tuaj. Mbani mend se klinika jonë është gjithmonë e hapur dhe kirurgët tanë janë më se të lumtur t'i përgjigjen çdo pyetjeje që mund të keni gjatë fazës së rikuperimit, ndaj mos hezitoni të na kontaktoni.

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Konsultë falas online!

Plotësoni formën dhe ekspertët tonë të dedikuar do t'iu kthejnë përgjigje shumë shpejt! 

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

KURSENI KOHëN. nDIHUNI Më MIRë.

Mos Prisni Në Rradhë!

Kurseni Kohë dhe Energji Duke Plotësuar Lehtësisht Formularin Tonë Të Kuotimit

sqAlbanian

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

Instagram & Facebook