Otoplastika në Shqipëri - Kirurgjia e veshëve

Otoplastika ose ndryshe kirurgjia e veshëve është një operacion plastik që bën të mundur korrigjimin e problemeve estetike ose funksionale në vesh. Në këtë mënyrë kirurgët mund të ripozicionojnë dhe rimodelojnë veshët dhe të korrigjojnë çdo lloj problemi strukturor apo deformime që vijnë si pasjë e dëmtimeve.

Operacioni më i mirë i otoplastikës në Shqipëri

MOS PRISNI NË RRADHË!

Merrni një çmim dhe kuotim online, për vetëm 10 sekonda!

Mund të plotësoni formularin për të marrë një kuotim në vetëm 10 sekonda dhe ne do t'ju kontaktojmë së shpejti! 

Otoplastika në Shqipëri

Çfarë është Otoplastika?

Ka dy arsye pse njerëzit zgjedhin procedurën e otoplastikës. Arsyeja e parë është korrigjimi i problemeve estetike si për shembull veshë shumë të mëdhenj, veshë të deformuar apo të dalë. Nga ana tjetër, kemi kirurgjinë rimodeluese për të korrigjuar problemet strukturore që mund të kenë qenë të pranishme në lindje ose të shkaktuara nga lëndime. Nëse dëshironi të kryeni operacionin e otoplastikës, duhet të mos pini duhan dhe të jeni të shëndetshëm. Otoplastika është një operacion që mund të kryhet tek fëmijët që në moshën pesë vjeçare.

Cilët janë kandidatë të mirë për otoplastikë?

Në rast se po planifikoni të bëni operacionin e otoplastikës, më poshtë do të gjeni karakteristikat e një kandidati të mirë:

  • Një fëmijë pesë vjeçar i cili është në gjendje të mirë shëndetësore
  • Njerëzit pa probleme shëndetësore të pazbuluara ose të vazhdueshme
  • Fëmijë të shëndetshëm, adoleshentë dhe sigurisht njerëzit pa sëmundje kërcënuese për jetën
  • Pacientë me qëndrim pozitiv dhe pritshmëri mjaft të arsyeshme rreth rezultateve të procedurës.

Rezultati i mahnitshëm i riformësimit të veshëve para dhe pas në Shqipëri

Procedura e otoplastikës

Procedura e otoplastikës zakonisht zgjat rreth dy deri në tre orë dhe kryhet nën anestezi lokale, të përgjithshme ose intravenoze.

Zakonisht, prerja bëhet prapa veshit ose përpara, brenda konturit natyral të veshit. Kështu prerja është më pak e dukshme gjatë procesit të shërimit. Për shkak të kërcit që është formuar, duhet të përdoren qepje për të mbyllur prerjen.

Llojet e Otoplastikës

Otoplastika e një veshi

Teknika e otoplastisë së një veshi realizhet vetëm në një vesh të pacientit. Qëllimi kryesor është korrigjimi i papërsosmërive ose përmirësimi i pamjes së tyre. Për të arritur këtë, kirurgu duhet të ndryshojë formën e jashtme të veshit. Në rast se po mendoni të bëni një procedurë, Shqipëria është ofron shërbimet më të mira për rimodelimin e veshëve.

Otoplastikë pa prerje

Kjo procedurë konsiston në trajtimin e veshëve të dalë. Otoplastika pa prerje është pothuajse një operacion joinvaziv. Ka një kohë të shkurtër shërimi nëse e krahasojmë me procedura të tjera dhe më pak shanse për komplikime. 

Procedura e otoplastikës së veshit të poshtëm

Ky lloj i procedurës otoplastike është një trajtim kirurgjik i cili konsiston në trajtimin e deformimeve të veshit. Kur pjesa e sipërme e veshit është e palosur, detajet natyrale të veshit mund të fshihen. Kjo e bën veshin të duket tepër i vogël. Zhurma e veshit ndjehet më shumë se zakonisht.

Ka disa udhëzime që ju si pacient duhet të ndiqni:

  • Nuk duhet të përdorni nikotinë
  • Përshtatni mjekimet tuaja
  • Merrni një test për të ditur më shumë rreth gjendjes dhe vlerësimit tuaj mjekësor

Operacioni më i mirë i otoplastikës me kosto të ulët

Cilat janë përfitimet e një procedure otoplastike?

Pamje natyrale

Procedura e otoplastikës konsiston në ndryshimin e formës së veshëve të mëdhenj ose të vegjël në mënyrë që të krijohet një pamje e ekuilibruar. Ky operacion gjithashtu ndihmon në riformimin e veshëve për një formë të re natyrale edhe nëse veshët mund të duken të palosur. 

Rezultatet e procedurës janë të përhershme

Në përgjithësi, procedura e otoplastikës zgjat vetëm 2 orë për t'u përfunduar. Pasi të hiqni fashat rezultatet tuaja janë të përhershme. 

Korrigjimi i veshit është i dukshëm

Në përgjithësi, njerëzit e kanë veshin e jashtëm të pozicionuar në një kënd prej rreth 15 gradë. Në rastet kur këndi është 25 gradë, veshi juaj mund të duket shumë i dalë, duke ju bërë të mos ndiheni rehat me veten.

Rreziqet janë minimale

Komplikimet apo rreziqet e kryerjes së një operacioni otoplastike janë minimale. Pacientit që i është nënshtruar një procedure otoplastike nuk i duhet shumë kohë për tu rikuperuar, zakonisht vetëm 2 javë.

Ju ndihmon të ndërtoni vetëbesimin tuaj 

Operacioni për korrigjimin e veshit mund të rrisë vetëbesimin. Fëmijët që i janë nënshtruar më parë këtij operacioni duket se janë më të sigurt me pamjen e tyre, ndihen më rehat dhe kanë më pak shanse që të ngacmohen nga të tjerët.

Keni nevojë për diçka tjetër?

Ne ofrojmë të gjitha trajtimet moderne të rënies dhe restaurimit të flokëve në Shqipëri.

Otoplastika kryhet me anestezi lokale dhe e gjithë procedura mund të zgjasë një orë ose edhe më pak në varësi të kompleksitetit të rastit. Kirurgu juaj do të zgjedhë teknikën më të përshtatshme bazuar në atë që duhet të arrihet, pavarësisht nëse kjo përfshin riformimin, ripozicionimin ose ndryshimin e madhësisë së veshit tuaj.

Në rastet kur mjeku juaj synon t'i afrojë veshët me kokën, ai fillimisht do të bëjë një prerje pas veshit për të hequr qafe kërcin e tepërt i cili i ndalon veshët të qëndrojnë më afër kokës. Më pas ai do t'i rivendosë veshët në pozicionin e tyre të ri.

Pas operacionit të otoplastikës, zona e trajtuar do të qepet. Kirurgu juaj do të vendosë një fashë rreth kokës tuaj për të siguruar mbështetjen e nevojshme për kërcin e ripozicionuar.

Çdo hap i operacioni kryhet nën anestezi lokale ose të përgjithshme. Kjo do të thotë që pacienti nuk do të përjetojë asnjë lloj dhimbjeje gjatë gjithë operacionit. Pas përfundimit të procedurës, disa shqetësime ose dhimbje minimale janë krejtësisht normale dhe mund të menaxhohen lehtësisht duke përdorur qetësues kundër dhimbjeve me recetë nga kirurgu juaj. 

Pas dy javësh, çdo dhimbje ose shqetësim duhet të jetë larguar. Përafërsisht katër javë pas otoplastisë suaj ju do të shëroheni plotësisht. Sigurohuni që të ndiqni këshillat dhe udhëzimet e kirurgut tuaj për të shpejtuar dhe lehtësuar procesin e shërimit.

Rezultatet e operacionit për rimodelimin e veshëve janë të përhershme. Megjithatë, sigurohuni që të ndiqni me kujdes udhëzimet e kirurgut tuaj në mënyrë që të mund të rikuperoni siç duhet nga procedura. Për shembull, duhet të vishni fashën e kokës sipas udhëzimeve të mjekut tuaj në mënyrë që veshët tuaj të shërohen dhe të rikuperohen në pozicionin e ri.

Rezultatet e otoplastisë suaj do të jenë të dukshme menjëherë pas operacionit, megjithatë, mbani mend se do të duhen deri në dy javë që çdo ënjtje ose mavijosje të ulet. Vetëm atëherë do të mund të shijoni rezultatet përfundimtare të trajtimit.

Veshët tuaj do të kenë nevojë për mbështetje shtesë në mënyrë që ata të mund të shërohen siç duhet në pozicionin e tyre të ri. Një fashë rreth kokës mund të ndihmojë kërcin të rikuperohet siç duhet pas operacionit. Kjo është arsyeja pse mjeku juaj mund t’ju rekomandojë që të mbani fashën e kokës për të paktën pesë deri në shtatë ditë pas procedurës. Nëse operacioni i veshit tuaj nuk përfshin ndonjë rregullim të kërcit, mund të mos nevojiten fashat e kokës. Në këto raste, fasha të vogla mund të përdoren për të mbuluar qepjet.

Pas një otoplastie pacientit zakonisht i duhet pak kohë për t'u rikuperuar. Megjithatë, rekomandohet që të merrni të paktën një javë pushim nga puna në mënyrë që të vishni fashën e kokës. Kjo do të ndihmojë në mbështetjen e duhur të plagës.

Mbani mend se veshët tuaj mund të jenë të fryrë ose të mavijosur. Kjo është krejtësisht normale dhe do të zgjasë vetëm për disa javë. Mjeku juaj mund t'ju këshillojë që të mbani fashën e kokës për të paktën tre javë.

Ju mund të përjetoni disa shqetësime ose dhimbje minimale të cilat mund të trajtohen lehtësisht duke përdorur ilaçe ose qetësues kundër dhimbjeve. Pas katër deri në gjashtë javëve, pritet të jeni rikuperuar plotësisht.

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Konsultë falas online!

Plotësoni formën dhe ekspertët tonë të dedikuar do t'iu kthejnë përgjigje shumë shpejt! 

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

KURSENI KOHëN. nDIHUNI Më MIRë.

Mos Prisni Në Rradhë!

Kurseni Kohë dhe Energji Duke Plotësuar Lehtësisht Formularin Tonë Të Kuotimit

sqAlbanian

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

Instagram & Facebook