Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Rindërtimi i Gjirit Shqipëri – Kirurgji Estetike Tiranë

Rindërtimi i gjirit në Shqipëri është një lloj operacioni i cili zakonisht kryhet pas një mastektomie. Ndonjëherë ky operacion kryhet pasi të kenë përfunduar të gjitha trajtimet përkatëse. Vendosja nëse do të keni një rindërtim të gjirit pas mastektomisë varet nga një sërë faktorësh, disa prej të cilëve mund të lidhen drejtpërdrejt me kancerin, ndërsa të tjerët me përparimin e trajtimeve tuaja.

Rindërtimi i gjirit në Shqipëri

MOS PRISNI NË RRADHË!

Merrni një çmim dhe kuotim online, për vetëm 10 sekonda!

Mund të plotësoni formularin për të marrë një kuotim në vetëm 10 sekonda dhe ne do t'ju kontaktojmë së shpejti! 

Rindërtimi i gjinjve në Shqipëri duke përdorur Implante.

Kjo lloj procedure mund të bëhet vetëm nëse ka mjaft inde të gjirit në muret e kraharorit për të mbështetur dhe mbuluar një implant të gjirit, pasi të ketë përfunduar mastektomia dhe terapia me rrezatim.

Rikonstruksioni i gjirit me flap 

Kjo metodë funksionon për ata që nuk duan të bëjnë implante gjiri ose nuk kanë inde të mjaftueshme për të mbështetur një implant. Në mënyrë që të kryejë një rindërtim të gjirit me flap, kirurgu do të fusë indin e dhuruesit nëpërmjet një teknike të flap-it. Indi më i përdorur vjen nga pjesa e poshtme e barkut. Yndyra dhe lëkura e marrë nga këto zona dhuruese, të cilat mund të përfshijnë edhe kofshët ose të pasmet, më pas formohen në formën e një gjoksi dhe futen në zonën e gjirit.

Pse njerëzit bëjnë rindërtimin e gjoksit?

Në rast se pacienti vuan nga deformime të lindura, ose së fundmi ka kryer një mastektomi ose lumpektomi, një operacion për rindërtimin e gjirit është një trajtim shumë efektiv dhe plotësisht i sigurt për përmirësimin e formës dhe pamjes së gjirit.

Nëpërmjet një procedure rindërtimi të gjirit, kirurgu do të rivendosë formën dhe vëllimin natyral të gjirit, duke u siguruar që gjithçka të jetë në proporcion me pjesën tjetër të trupit. Ky trajtim mund të përmirësojë ndjeshëm gjendjen psikologjike të pacientit si dhe pamjen e tyre të përgjithshme.

Rezultatet e rindërtimit të gjirit të grave para dhe pas procedurës në Shqipëri

Kush është i përshtatshëm për rindërtimin e gjirit?

Pacientët që konsiderohen kandidatë të mirë për operacione të rindërtimit të gjirit duhet të ndajnë karakteristikat e mëposhtme:

  • Ata janë të shëndetshëm fizikisht dhe psikologjikisht.
  • Ata ndjehen sikur janë në gjendje të përballojnë trajtimet dhe diagnozën.
  • Ata kanë vendosur pritshmëri realiste në lidhje me rezultatet e rindërtimit të gjoksit.
  • Ata nuk vuajnë nga ndonjë gjendje mjekësore që mund të jetë e dëmshme për procesin e tyre të rimëkëmbjes.
  • Ata e kuptojnë se rezultatet e një procedure rindërtimi të gjirit mund të ndryshojnë nga personi në person, si dhe nga gjinjtë e tyre natyralë.

Kostoja e rindërtimit të gjirit në Shqipëri

Rikonstruksioni i gjirit në Shqipëri vjen me çmime të volitshme. Nëse jeni duke kërkuar për një operacion rindërtimi të gjirit, ne ju rekomandojmë ta konsideroni Shqipërinë si zgjedhjen tuaj më ekonomike dhe më të sigurt. Këtu do të gjeni disa nga kirurgët më të kualifikuar në kirurgjinë estetike, të cilët janë të specializuar në rindërtimin e gjirit pas një mastektomie. Për shkak se vendi ka një regjim tatimor shumë të ulët në krahasim me vendet e tjera, ne jemi në gjendje të ofrojmë shërbime cilësore me çmime të përballueshme. Për të marrë një vlerësim specifik për rindërtimin e gjirit tuaj, mund të konsultoheni me një nga kirurgët tanë dhe ata do të jenë të lumtur t'ju adresojnë çdo pyetje dhe shqetësim që mund të keni.

Në klinikën tonë, ju do të merrni një trajtim gjithëpërfshirës duke përfshirë konsultim falas me mjekët dhe kirurgët tanë, të cilët do të adresojnë të gjitha pyetjet dhe shqetësimet tuaja. Përveç kësaj, ju mund të mbështeteni në ndihmën 24/7 nga stafi ynë mjekësor dhe infermieret që do të jenë aty për t'u kujdesur për ju nëse lindin ndonjë problem. Një vlerësim mjekësor para operacionit, si dhe i gjithë trajtimi dhe këshillat pas kujdesit, do të jenë pjesë e trajtimit të përgjithshëm. Kjo është arsyeja pse zgjedhja e Shqipërisë për kirurgjinë tuaj të rindërtimit të gjoksit është zgjedhja më e mirë dhe më e sigurt.

Çfarë përfshin?

Qëllimi i një operacioni për rindërtimin e gjoksit në Shqipëri është të rivendosë formën normale të gjoksit duke përmirësuar pamjen, simetrinë dhe madhësinë e tyre të përgjithshme. Ky trajtim zakonisht bëhet pas një mastektomie, lumpektomie ose nëse pacienti vuan nga deformime të lindura.

Për fat të mirë, ka pasur përparime të mëdha në teknikat e rindërtimit të gjirit, kështu që tani kirurgët mund të rindërtojnë një gji që të duket jashtëzakonisht natyral dhe pothuajse saktësisht i njëjtë me gjoksin natyral të pacientit. Rindërtimi i gjirit bëhet duke përdorur implante ose duke zbatuar graftet e indeve.

Edhe pse mund të ketë dallime të vogla në vëllimin ose konturin e gjoksit të rindërtuar, ai do të jetë sërish duke tërhequr, tërheqës dhe estetikisht të këndshëm, duke imituar në mënyrë të përsosur pamjen e një gjoksi natyral.

Rikonstruksioni i gjirit në Shqipëri ka treguar vazhdimisht se ka një ndikim të madh në besimin dhe vetë-imazhin e pacientit. Duke përmirësuar shëndetin e tyre psikologjik, ky lloj trajtimi vjen me avantazhe të mëdha të cilat janë vërtetuar ndër vite.

Keni nevojë për diçka tjetër?

Ketu mund te gjeni disa trajtime te tjera qe mund t'ju interesojne:

Kur kryeni një rindërtim të gjirit me përplasje, ekzistojnë dy opsione. Dallimi midis këtyre dy metodave qëndron në ekzekutimin e tyre. Për një rindërtim të gjirit me flap TRAM, indi merret nga muskujt e barkut dhe përdoret gjithashtu indi i butë. Për një rindërtim të gjirit me DIEP flap muskujt e barkut nuk përdoren dhe në vend të tyre merren vetëm indet e buta dhjamore. Të dyja procedurat janë të ngjashme pasi të dyja kërkojnë një periudhë të gjatë kohore që pacienti të shërohet dhe të japë rezultate të ngjashme.

Pasi të përfundojë operacioni i rindërtimit të gjirit dhe anestezioni i përgjithshëm të fillojë të zbehet, do të gjendeni në një dhomë rikuperimi në klinikën tonë. Çdo ndjenjë përgjumjeje do të zhduket brenda disa orësh. Ju do të lejoheni të hani dhe të hidratoni brenda disa orësh dhe në këtë pikë stafi do t'ju ndihmojë kur të dilni nga klinika.

Ndjenjat e lehta të shqetësimit ose dhimbjes janë normale menjëherë pas operacionit dhe ato do të kalojnë brenda disa ditësh. Klinika jonë është e hapur 24/7 për të ofruar ndihmë për çdo problem që mund të lindë, ndaj mos hezitoni të kontaktoni stafin tonë mjekësor dhe të bëni çdo pyetje që mund të keni.

Për të parë rezultatet përfundimtare të operacionit të rindërtimit të gjirit, duhet të prisni përafërsisht 6 javë. Ndërsa shëroheni, do të vini re përmirësime shtesë në pamjen tuaj dhe në 12 deri në 18 muaj do të jeni në gjendje të shihni gjoksin tuaj plotësisht të rindërtuar dhe të shëruar. Kirurgu juaj do t'ju japë këshilla dhe këshilla gjatë gjithë procesit të rimëkëmbjes.

Pas operacionit tuaj të rindërtimit të gjirit, ndoshta do t'ju kërkohet të vizitoni klinikën tonë për një takim kontrolli për të vlerësuar procesin tuaj të shërimit dhe përparimin tuaj. Ky takim pas operacionit zakonisht ndodh një ose dy javë pas operacionit tuaj plastik. 

 

Përsëri pas 6 javësh mjeku juaj do të kërkojë një takim tjetër për të vlerësuar përparimin tuaj dhe për të hequr çdo qepje që mund të keni. Kirurgu juaj ndoshta do t'ju këshillojë që të vazhdoni të vishni rrobat tuaja për rezultate optimale.

Jini të sigurt se do të keni mbështetjen dhe ndihmën e stafit tonë mjekësor gjatë gjithë procesit të rikuperimit, ndaj mos hezitoni të kontaktoni infermierët dhe mjekët tanë nëse ka ndonjë gjë që ju shqetëson.

Nëse keni bërë rindërtimin e gjirit pas një mastektomie, mund të pyesni veten nëse mund të bëni akoma një mamografi pas procedurës suaj. Zakonisht gratë që kanë kaluar mastektominë nuk kanë nevojë të bëjnë mamografi për gjirin e trajtuar, megjithatë atyre u kërkohet të bëjnë kontrolle të rregullta në gjirin tjetër.

Në raste të tilla mos u shqetësoni, pasi është e mundur që ju të bëni mamografi edhe nëse keni bërë një operacion për rindërtimin e gjoksit. Megjithatë, ju rekomandojmë që të bëni edhe kontrolle të rregullta fizike, pasi kanceri ka më shumë gjasa të dallohet në këtë mënyrë.

Kur caktoni një takim për një mamografi pas një operacioni të rindërtimit të gjirit, sigurohuni që klinika juaj të ketë mjekët, pajisjet dhe ekspertizën e duhur për të kryer mamografi tek gratë me implante të gjirit. Nëse jeni duke kërkuar për mjekë me përvojë që mund të pozicionojnë siç duhet implantin në mënyrë që të merrni imazhe të sakta të gjinjve tuaj, klinika jonë mund t'ju ndihmojë në çdo kohë.

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Konsultë falas online!

Plotësoni formën dhe ekspertët tonë të dedikuar do t'iu kthejnë përgjigje shumë shpejt! 

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

KURSENI KOHëN. nDIHUNI Më MIRë.

Mos Prisni Në Rradhë!

Kurseni Kohë dhe Energji Duke Plotësuar Lehtësisht Formularin Tonë Të Kuotimit

sqAlbanian

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

Instagram & Facebook