Lifting i Gjoksit, Mastopeksia në Shqipëri – MTA

Lifting i gjoksit ose mastopeksia është një operacion estetik përmes të cilit gjinjtë ngrihen dhe riformohen në mënyrë që të pozicionohen më lart në kraharor. Duke krijuar një bazë më voluminoze për gjoksin, kirurgët rikthejnë pamjen e tyre rinore dhe të ngritur.

Lift i gjirit në Shqipëri.

MOS PRISNI NË RRADHË!

Merrni një çmim dhe kuotim online, për vetëm 10 sekonda!

Mund të plotësoni formularin për të marrë një kuotim në vetëm 10 sekonda dhe ne do t'ju kontaktojmë së shpejti! 

Çfarë është lifting i gjoksit (Mastopeksi)?

Një procedurë e ngritjes së gjoksit është perfekte për pacientët që gjithmonë kanë ëndërruar të kenë një gjoks të bukur. Nëse gjoksi i tyre ka rënë ose është ulur për shkak të moshës, ndryshimeve dramatike në peshë, shtatzënisë ose ushqyerjes me gji, kjo procedurë, e njohur zakonisht si lifting i gjoksit, është një zgjidhje ideale dhe e përhershme.

Duke hequr indin e tepërt dhe duke riformuar masën dhjamore dhe areolën e gjoksit, një operacion për ngritjen e gjoksit do të rikthejë elasticitetin e gjoksit duke ruajtur qarkullimin normal të gjakut.

Pasi ënjtja të qetësohet, gjiri natyrisht do të bjerë pak, kështu që kirurgu juaj do të sigurohet që të kryejë një “korrigjim” të vogël në mënyrë që të parashikojë këtë ndryshim. Rezultati përfundimtar do të jetë një gjoks i bukur dhe rinor, në proporcion natyral me pjesën tjetër të trupit.

Kirurgu juaj do të vlerësojë anatominë tuaj dhe ai mund të sugjerojë që të kombinoni një operacion për ngritjen e gjoksit me një procedurë të zmadhimit ose zvogëlimit të gjoksit për rezultate optimale. Megjithatë, gjithçka do të diskutohet siç duhet gjatë konsultimit tuaj.

Pas ngritjes së gjoksit në Shqipëri.

Pse njerëzit kryejnë lifting të gjoksit?

Mastopeksia ose operacioni për ngritjen e gjoksit mund të ndihmojë ndjeshëm në përmirësimin e vetëbesimit të pacientit. Personat me gjoks të varur zgjedhin këtë trajtim si një mënyrë ideale për të përmirësuar pamjen e tyre dhe për të siguruar një pamje më rinore. Lifting i gjoksit është një zgjidhje efektive për njerëzit, gjoksi i të cilëve ka filluar të ulet për shkak të plakjes, shtatzënisë, ushqyerjes me gji, humbjes së peshës ose si rezultat i predispozicionit të tyre gjenetik. 

Kush është i përshtatshëm për ngritjen e gjoksit?

Ju konsideroheni një kandidat i mirë për një operacion për ngritjen e gjoksit nëse:

 • Jeni në shëndet të mirë fizik dhe mendor dhe gjoksi juaj është zhvilluar plotësisht.
 • Dëshironi të ndryshoni përmasat, të riformoni ose të ripoziciononi njërin ose të dy gjinjtë tuaj.
 • Keni vendosur synime dhe pritshmëri realiste në lidhje me rezultatet tuaja të ngritjes së gjoksit.

Si bëhet ngritja e gjirit për të rregulluar pozicionin e thithkave dhe gjoksin e varur.

Kostoja e lifting së gjoksit (Mastopeksi)

Në Shqipëri mund të gjeni disa nga operacionet me kosto më të përballueshme për ngritjen e gjoksit. Falë regjimit të ulët të taksave në Shqipëri, çmimet për kirurgjinë e ngritjes së gjoksit janë shumë më të ulëta se në shumë vende të tjera. Duke zgjedhur të kryeni operacionin e ngritjes së gjoksit në klinikën tonë, ju do të merrni shërbimet më të mira të kirurgjisë estetike nga mjekë të kualifikuar dhe me përvojë, gjë që e bën Shqipërinë një zgjidhje efektive dhe të sigurt për ju. 

Grua me gjoks të bukur pas mastopeksisë me lift gjoks në Shqipëri

Klinika jonë ofron një konsultë falas gjatë së cilës ju mund të adresoni pyetjet dhe shqetësimet tuaja dhe të bisedoni me një kirurg të kualifikuar. Ne garantojmë asistencë 24/7 falë stafit tonë të dedikuar, duke ofruar kujdes të shkëlqyer për pacientët tanë. Nnjë vlerësim mjekësor para operacionit kryhet gjithmonë për të siguruar rezultate optimale dhe pa komplikime gjatë procedurës suaj. Kujdesi gjithëpërfshirës pas operacionit ofrohet nga specialistët tanë. 

Ekspertiza më e mirë në kirurgjinë estetike gjendet në Shqipëri falë kirurgëve tanë të njohur dhe të certifikuar. Me pajisjet më të fundit dhe një ambient modern dhe steril, ju do të gjeni punë cilësore dhe profesionalizëm. Për një kosto specifike për operacionin tuaj të lifting së gjoksit, mos hezitoni të kontaktoni klinikën tonë dhe ne do t'ju përgjigjemi në detaje çdo pyetjeje që keni.

Para dhe Pas ngritjes së gjirit në Shqipëri.

Çfarë përfshin lifting i gjoksit?

Lifting i gjoksit ose mastopeksia është një procedurë kirurgjikale e kryer nën anestezi të përgjithshme me qëllim ngritjen e gjoksit të varur. Kjo procedurë kirurgjikale zakonisht zgjat 1 deri në 2 orë. Në fund të operacionit gjoksi do të jetë rivendosur në pozicionin e tij fillestar duke krijuar një pamje rinore. Kirurgu do të bëjë një prerje rreth gjoksit dhe më pas do të heqë indin dhe lëkurën e tepërt, ndërsa ngre masën e gjoksit duke i dhënë atij formë. Gjatë ngritjes së gjoksit, kirurgu do të ripozicionojë areolën nëse është e nevojshme.

Zakonisht ky operacion kombinohet me zmadhimin e gjoksit për rezultate optimale dhe pozicionimin e duhur të gjinjve pas trajtimit. Furnizimi me gjak ruhet gjatë gjithë kohës, duke e bërë gjirin plotësisht funksional pas operacionit. Periudha e rikuperimit për një operacion të ngritjes së gjoksit zgjat 2 deri në 3 javë gjatë së cilës pacientëve u rekomandohet të pushojnë nga puna dhe të shmangin aktivitetet e rënda fizike derisa ënjtja të largohet. Aktiviteti fizik dhe stërvitja e zakonshme mund të vazhdohen pas rreth 6 javësh.

Kirurgji estetike e drejtuar nga kompjuteri ne Shqiperi.

Çfarë duhet të pres gjatë operacionit për ngritjen e gjoksit?

Konsulta

Hapi i parë i trajtimit të kirurgjisë së gjoksit është konsultimi me kirurgun tuaj. Gjatë konsultimit ju duhet të adresoni të gjitha pyetjet dhe shqetësimet tuaja, si dhe rezultatet që prisni nga procedura e ngritjes së gjoksit. 

Mjeku juaj do të diskutojë me ju për atë që mund të arrini me këtë operacion ndërsa vlerëson anatominë e trupit tuaj, strukturën e kockave dhe cilësinë e lëkurës tuaj.

Ai do të zhvillojë gjithashtu një diskutim rreth komplikimeve të mundshme, duke ekzaminuar historinë tuaj mjekësore si dhe çdo lloj gjendje tjetër shëndetësore që mund të keni. Kirurgu juaj do t'ju pyesë reth çdo trajtimi që mund të keni bërë më parë, medikamenteve që merrni, alergjive ëe keni, etj., në mënyrë që ata të vendosin nëse jeni i përshtatshëm për kirurgjinë e ngritjes së gjoksit.

Gruaja pas procedurës së heqjes së gjoksit në Shqipëri.

Pas vlerësimit të kujdesshëm të rastit tuaj, kirurgu juaj do të vendosë nëse duhet të vazhdoni me operacionin për lifting të gjoksit. Ai zakonisht do t'ju pë kohë dy javë të tjera që të mendoheni për vendimin tuaj. Gjatë kësaj kohe mos hezitoni të kontaktoni mjekun tuaj dhe të diskutoni çdo shqetësim tjetër që mund të keni. Më pas, ju mund të vazhdoni me operacionin tuaj.

Para procedurës

Nëse vendosni të vazhdoni me operacionin për ngritjen e gjoksit, duhet të vizitoni klinikën tuaj në mënyrë që kirurgu juaj t'ju japë udhëzimet që duhet të ndiqni përpara procedurës. Zakonisht mjeku juaj do të rekomandojë sa vijon:

 • Ndaloni pirjen e duhanit 6 javë para operacionit, pasi pacientët që pinë duhan rregullisht janë në një rrezik më të lartë për të përjetuar komplikime gjatë procedurës. Pirja e duhanit gjithashtu mund të jetë e dëmshme për rikuperimin e tyre. 
 • Ndaloni marrjen e aspirinës ose ndonjë medikamenti tjetër që e përmban atë për të paktën një javë përpara operacionit për ngritjen e gjoksit.
 • Ndaloni konsumimin e ushqimeve dhe pijeve për 6 orë para operacionit. Ju mund të konsumoni sasi të vogla uji, kafe të zezë ose çaj deri në 2 orë para procedurës.

Në ditën e operacionit

Në ditën e operacionit, ju duhet të arrini në klinikën tuaj një orë përpara kohës së procedurës suaj. Gjatë kësaj kohe, një infermiere do t’ju masin tensionin e gjakut dhe do të kontrollojnë shenjat tuaja jetësore përpara se të shkoni te anestezisti për të vazhduar me operacionin tuaj.

Kirurgu juaj do të bëjë shenjat dhe matjet e fundit përpara se të viheni nën anestezi të përgjithshme dhe operacioni të fillojë.

Zakonisht, operacioni për ngritjen e gjoksit zgjat një orë e gjysmë deri në dy orë. Kirurgu juaj do të bëjë një prerje nën gjoks dhe rreth areolave. Më pas, ai do të riformojë dhe do të ripozicionojë masën e gjinjve për të ngritur gjoksin tuaj, duke hequr lëkurën e tepërt.

Pas kryerjes së operacionit do të rikuperoheni për 2 deri në 3 orë në klinikë. Një nga infermieret tona do të kujdeset për ju gjatë rikuperimit tuaj fillestar. Më pas, do t'ju lejohet të dilni nga klinika i shoqëruar nga një anëtar i familjes ose mik. 

Pamje e gjoksit pas operacionit për ngritjen e gjoksit në Shqipëri.

Faza e rikuperimit

Stafi ynë mjekësor do të jetë në shërbim 24/7 në rast se keni nevojë për ndihmë. Mos hezitoni të na kontaktoni dhe një nga infermieret ose mjekët tanë do të jetë aty për t'ju ndihmuar me çdo problem që mund të lindë, për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve tuaja dhe për të ofruar trajtimin e duhur pas operacionit.

Kirurgjia e ngritjes së gjoksit është një procedurë mjaft e thjeshtë. Mund të shkaktojë pak shqetësim që mund të zgjasë për disa ditë. Ju do të jeni në gjendje të vazhdoni me rutinën tuaj të zakonshme pas 1 deri në 2 javë. E gjithë faza e rikuperimit mund të zgjasë nga 6 deri në 8 javë. 

Pacientët këshillohen të marrin një javë pushim nga puna derisa ënjtja të qetësohet. Gjatë fazës së rikuperimit, duhet të jeni të kujdesshëm me zonën e gjoksit dhe të përpiqeni të mos ushtroni shumë presion mbi të. Ju gjithashtu duhet të shmangni rrezet UV për dy deri në katër javë pas operacionit pasi ato mund të pengojnë procesin e shërimit të plagëve.

Është mirë që të vini në klinikë pas 1 jave në mënyrë që ne të vlerësojmë plagët tuaja. Gjatë kësaj vizite mjeku juaj do të diskutojë gjithashtu se si po shkon trajtimi dhe t'ju japë këshilla shtesë që duhet të ndiqni gjatë procesit të shërimit.

Pas 6 javësh, rezultatet do të jenë të dukshme. Një kontroll përfundimtar mund të nevojitet po ashtu.

Rimëkëmbja pas ngritjes së gjirit. para dhe pas krahasimit

Keni nevojë për diçka tjetër?

Ketu mund te gjeni disa trajtime te tjera qe mund t'ju interesojne:

Lifting i gjoksit, një procedurë e njohur edhe si mastopeksia, është një procedurë kirurgjikale e cila u jep një formë të ngritur gjinjve të varur. Lifting i gjoksit mund të rrisë ndjeshëm vetëbesimin e pacientit, duke përmirësuar imazhin e trupit dhe mirëqenien mendore. 

Kjo procedurë kozmetike është e shkëlqyeshme për riformimin e gjoksit duke krijuar një pamje natyrale. Në disa raste, mastopeksia e gjoksit kombinohet me operacione të tjera estetike për të rikthyer volumin e gjoksit. Këto procedura përfshijnë lipofilling dhe zmadhimin e gjoksit. Ky operacion plastik mund të përmirësojë përgjithmonë pamjen e gjinjve.

Ju konsideroheni një kandidat i mirë për një operacion për ngritjen e gjoksit nëse:

 • Dëshironi të ndryshoni gjoksin e varur që ai të ketë një pamje të ngritur dhe më të fortë.
 • Jeni të shëndetshëm mendërisht dhe fizikisht dhe nuk keni ndonjë sëmundje që mund të shkaktojë komplikime gjatë ose pas trajtimit.
 • Keni vendosur pritshmëri logjike dhe të arsyeshme në lidhje me rezultatet e operacionit të ngritjes së gjoksit dhe jeni të vetëdijshëm për ndërlikimet dhe rreziqet e mundshme, për shembull, shërimin më të ngadaltë.
 • Jeni të gatshëm të ndiqni udhëzimet e mjekut tuaj dhe të kujdeseni për veten gjatë fazës së rikuperimit pas operacionit.
 • Nuk pini duhan.

Shumica e grave nuk kanë gjinj krejtësisht simetrikë. Megjithatë, kjo mund të jetë shkak për shqetësim dhe stres për disa njerëz, veçanërisht në rastet kur asimetria e tyre është shumë e dukshme.

Një operacion për ngritjen e gjoksit ndonjëherë mund të përdoret për të rregulluar asimetrinë e gjoksit. Një kirurg i aftë mund ta personalizojë procedurën sipas nevojave të pacientit, duke kryer mastopeksi në një ose të dy gjinjtë për të arritur një pamje më simetrike. 

Zakonisht, pacienti ka një preferencë se cili gji dëshiron të ndryshohet në mënyrë që të përputhet me tjetrin. Gjiri tubular ose konik është një nga anomalitë më të zakonshme të gjoksit, i cili mund të trajtohet me një procedurë kirurgjikale. Kirurgët tanë do të sigurohen që të ofrojnë zgjidhjen më të mirë për gjoksin asimetrik, pasi të kenë ekzaminuar anatominë e trupit të pacientit, strukturën e lëkurës, cilësinë e lëkurës, etj.

Ka disa alternativa për ngritjen e gjoksit pa implante.

Një operacion për ngritjen e gjoksit ose mastopeksia pa implante mund të rivendosë formën dhe pamjen e gjoksit tuaj duke siguruar një pamje të ngritur. Gjatë kësaj procedure kirurgjikale, kirurgu juaj do të përmirësojë proporcionin e gjoksit tuaj duke hequr lëkurën e tepërt dhe duke ripozicionuar areolën. 

Nëpërmjet një mastopeksie, mjeku juaj mund të përmirësojë ndjeshëm simetrinë e gjinjve tuaj duke ju ndihmuar të rifitoni vetëbesimin e humbur. Kirurgjia e ngritjes së gjoksit pa implante mund të kryehet për gratë që duan të eliminojnë pasojat e plakjes ose shtatzënisë dhe preferojnë një pamje më natyrale dhe të ngritur. Edhe pse mund të mendoni se gjinjtë duken më të vegjël në fillim, ky është vetëm një iluzion pasi kirurgu juaj do të heqë një sasi minimale të indeve të lëkurës. Kirurgjia e ngritjes së gjoksit pa implante do të shkaktojë vetëm një ndryshim të lehtë në vëllimin e gjoksit duke siguruar më shumë mbështetje.

Një tjetër opsion do të ishte lipofilling përmes të cilit mund të riformoni dhe rregulloni vendosjen e yndyrës në mënyrë që gjinjtë të duken më të plotë dhe më të ngritur. Kjo alternativë është veçanërisht e dobishme për njerëzit që kërkojnë të rikrijojnë një pamje rinore me gjoks më të plotë dhe të bukur.

Duke bërë një operacion për ngritjen e gjoksit, vëllimi i gjoksit tuaj nuk do të ndryshojë ndjeshëm. Kirurgu juaj do të përqendrohet në riformimin e gjinjve tuaj për t'u dhënë atyre një pamje të ngritur, duke hequr një sasi minimale të indeve të lëkurës. Kjo është arsyeja pse çdo ndryshim në madhësinë e gjoksit tuaj do të jetë minimal. Rezultati përfundimtar i një operacioni për ngritjen e gjoksit është një pamje rinore, gjoks më i ngritur, dekolte më estetike dhe simetri e përmirësuar. 

Në disa raste kirurgu juaj mund të kombinojë një operacion për ngritjen e gjoksit me zmadhimin e gjoksit duke rritur madhësinë e gjinjve tuaj me anë të implanteve. Nëse dëshironi të ngrini gjoksin tuaj duke i bërë ato të duken më të plota, ky mund të jetë opsioni duhur për ju. Konsultohuni me mjekun tuaj në mënyrë që ata t'ju japin këshillat e duhura në lidhje me këtë trajtim. Mjeku juaj mund t'ju këshillojë për një madhësi të përshtatshme implanti sipas anatomisë së gjoksit tuaj për rezultate optimale dhe një pamje natyrale.

Pas operacionit për ngritjen e gjoksit, do t'ju duhet të përdorni një veshje kompresioni gjatë ditës dhe natës për të paktën 6 deri në 8 javë. Kirurgu juaj do t'ju këshillojë për hapat që duhet të ndiqni gjatë fazës së rikuperimit, megjithatë, shumica e mjekëve rekomandojnë përdorimin e këtyre veshjeve për të paktën 3 javë pas një operacioni për ngritjen e gjoksit.

Kirurgu juaj mund të rekomandojë veshje të veçanta, të tilla si veshje për kompresim stilastik për njerëzit që i janë nënshtruar një operacioni në gjoks, ose në disa raste ata thjesht mund t'ju thonë të vishni sytjena të rehatshme sportive.

Në secilin rast, këto veshje do t'ju ndihmojnë t'i jepni gjoksit tuaj mbështetjen që i nevojitet për t'u rikuperuar dhe shëruar siç duhet nga operacioni. Kjo gjithashtu do të mbrojë qepjet dhe plagët tuaja. Sigurohuni që të vishni rroba kompresioni nëse duhet të kryeni ushtrime fizike gjatë procesit tuaj të shërimit.

Gjoksi juaj mund të varet për një sërë arsyesh. Humbja e peshës është një shkak i zakonshëm që i atribuohet rënies së gjoksit. Pas një humbjeje dramatike në peshë, ligamentet që mbështesin gjinjtë humbasin aftësinë e tyre për t'u tërhequr siç duhet. Kjo për shkak se elementi yndyror i gjinjve humbet volumin gjatë humbjes së peshës.

Kjo bën që ligamentet të shtrihen më shumë seç duhet. Efekti i humbjes së peshës në gjoksin e varur mund të kombinohet edhe me një predispozitë gjenetike. Gjithçka ndryshon sipas elasticitetit të lëkurës tuaj dhe niveleve të kolagjenit tuaj natyral. Nëse keni gjinj më të mëdhenj, jeni të prirur të vuani nga rënia e tyre pasi ka më shumë peshë për të mbështetur ligamentet tuaja në krahasim me njerëzit me gjoks më të vogël.

Shtatzënia mund të shkaktojë të njëjtin efekt pasi gjinjtë tuaj rriten gjatë shtatzënisë.

Zgjidhja më e mirë për riformimin e gjoksit dhe krijimin e një lifting natyral të tij është mastopeksia, e kombinuar ndonjëherë edhe me zmadhimin e gjoksit.

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Konsultë falas online!

Plotësoni formën dhe ekspertët tonë të dedikuar do t'iu kthejnë përgjigje shumë shpejt! 

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

KURSENI KOHëN. nDIHUNI Më MIRë.

Mos Prisni Në Rradhë!

Kurseni Kohë dhe Energji Duke Plotësuar Lehtësisht Formularin Tonë Të Kuotimit

sqAlbanian

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

Instagram & Facebook