Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Korrik 19, 2023

9 Gjërat Që Duhet Të Dini Për Liposuksionin

Nëse jeni duke kërkuar për një procedurë për të hequr yndyrën e tepërt nga zona të ndryshme të trupit tuaj, Liposuksioni është ajo që ju duhet. Kjo teknikë është projektuar për të përmirësuar konturet e trupit dhe për të arritur një pamje proporcionale të trupit ose fytyrës. Një prerje e vogël do të bëhet në zonën ku dëshironi të hiqni yndyrën dhe për të thithur yndyrën e padëshiruar përdoret një kanulë. Zonat më të zakonshme që i nënshtrohen Liposuksionit janë stomaku, krahët, kofshët, vithet, ijet, madje edhe fytyra. Në këtë blog, ne do të flasim për 9 gjëra që duhet të dini dhe të merrni parasysh përpara se të vendosni ti nënshtroheni procedurës së Liposuksionit. 

Weight loss treatments

Liposuksioni Nuk Është Një Procedurë Për Humbje Peshe

Para se të vendosin t'i nënshtrohen procedurës së liposuksionit, pacientët duhet të ken provuar çdo metodë tjetër të heqjes së yndyrës, duke përfshirë stërvitjen dhe ushqimin. Kjo procedurë nuk është për ju nëse objektivi juaj kryesor është humbja e peshës. Para se t'i nënshtroheni këtij operacioni, duhet të jeni afër peshës së dëshiruar të trupit. Qëllimi kryesor është të arrini format që dëshironi, gjë që nuk mund të arrihet nëse jeni dukshëm mbipeshë. 

Gjëja më e mirë që mund të bëni për veten tuaj është të keni pritshmëri realiste se cilat mund të jenë arrihen me anë të Liposuksionit. Lëkura e lirshme dhe e varur nuk mund të trajtohet me këtë procedurë, efektiviteti i saj është në heqjen e qelizave yndyrore nga trupi për t'ju mundësuar siluetën perfekte. Procedurat si heqja e dhjamit të barkut ose ngritja e trupit mund të kërkohen nga pacientët që kanë shumë dobësi të lëkurës e cila i shqetëson. 

Rezervimi i një konsulte me një nga specialistët që kemi në Shqipëri është një hap vendimtar pasi ai do të vendosë nëse Liposuksioni është procedura e duhur për rastin tuaj dhe do të shikojë nga afër trupin tuaj. Qëllimet, përbërja e trupit tuaj dhe këshillat para dhe pas procedurës do të shpjegohen gjatë konsultimit. Komunikimi i hapur me doktorin do ta bëjë shumë më të lehtë procesin pasi ai do të shikojë çdo detaj. Ju mund të bëni çdo pyetje që keni dhe më pas të merrni vendimin. 

Liposuction in Albania to reduce overall body fat

Liposuksioni Funksionon Në Shumë Pjesë Të Trupit

Liposuksioni është një operacion i gjithanshëm që mund të menaxhojë yndyrën e tepërt në një sërë vendesh të ndrryshme në trup. Kjo procedurë është e lidhur me heqjen e yndyrës kokëfortë të barkut, dhe gjithashtu ofron zgjedhje në një sërë rajonesh të tjera të trupit. Ijet, krahët, dorezat e dashurisë, kofshët, viçat, shpina, "rrotat e sytjenave", rajoni i gjoksit, gjunjët, krahët e sipërm, mjekra, barku dhe vithet janë shembuj se cilat zona mund të trajtohen. Liposuksioni i ndihmon njerëzit të kenë përmasa më të holla dhe të përmirësojnë pamjen e përgjithshme të trupit duke eliminuar me kujdes zonat e padëshiruara të yndyrës. Kjo procedurë është e mundur si për meshkuj ashtu edhe për femra.

Doktori do të vlerësojë nëse jeni i përshtatshëm për procedurën e Liposuksionit dhe do të ekzaminojë zonën që ju dëshironi të ndryshoni. Siç e shpjeguam, kjo procedurë mund të ndryshojë pjesë të ndryshme të trupit dhemund t'i ndihmojë njerëzit të arrijnë formën e tyre të trupit pa ndryshuar çdo pjesë të strukturës së tyre. Pasi të ndryshoni atë që ju shqetëson nga fiziku juaj, vetëbesimi juaj do të përmirësohet dhe do të arrini format e dëshiruara trupore. 

Liposuksioni është Një Trajtim Minimalisht Invaziv

Njerëzit mendojnë se Liposuksioni është një procedurë kirurgjikale agresive dhe invazive por në realitet, nuk është aspak e dhimbshme. Procedura të shumta përdorin metoda ltrasonike për të thyer dhjamin pa asnjë shqetësim dhe më pas e heqin atë. Për të shmangur lënien e një shenje dhe për ta bërë procesin e shërimit pa dhimbje, do të përdoren tuba të hollë dhe disa prerje të vogla. Liposuksioni modern është një procedurë më pak invazive në krahasim me Liposuksionin klasik, ajo ka një periudhë më të shpejtë rikuperimi, më pak plagë dhe më pak shqetësime.

Përveçse janë më pak të dhimbshme dhe të pakëndshme, teknikat e reja të Liposuksionit kanë edhe avantazhe të shumta që vijnë me to. Meqenëse është më pak invazive se metoda tradicionale, rezultatet janë më të mira dhe periudha e rikuperimit bëhet shumë më e lehtë. Kjo procedurë gjithashtu i lejon pacientët të kthehen në aktivitetet e tyre të përditshme të jetës më shpejt sesa mund të mendoni. Një avantazh tjetër është se nuk do të keni shumë ënjtje dhe plagë për t'u kujdesur pasi ato janë minimale dhe kjo zvogëlon rrezikun e efekteve anësore. Duke minimizuar dhimbjen dhe duke qenë se koha e rikuperimit është relativisht më e shkurtër, kjo procedurë ju siguron rezultatet më të mira të mundshme. 

Successful liposuction recovery process.

Liposuksioni Nuk Kërkon Një Periudhë Të Gjatë Rikuperimi

Me siguri keni dëgjuar se operacionet e Liposuksionit kanë nevojë për një periudhë të gjatë rikuperimi dhe shpesh janë të parehatshme. Periudha e rikuperimit mund të jetë më e gjatë ose më e shkurtër në varësi të rajonit dhe sasisë së yndyrës që po liposuksionohet. Trajtimet më të avancuara dhe të reja të Liposuksionit janë shumë më të buta se ato të përdorura më parë. Kohëzgjatja e rikuperimit tuaj do të përcaktohet nga tre faktorë: sasia e yndyrës që duhet hequr, numri i vendeve të trupit ku yndyra duhet të hiqet dhe vendndodhja e saj. 

Njerëzit që i nënshtrohen Liposuksionit në zona mjaft të gjera duhet të planifikojnë të qëndrojnë larg aktiviteteteve fizike për një far kohe. Njerëzit që kanë hequr një sasi të vogël yndyre, nga ana tjetër, zakonisht habiten se sa shpejt mund të kthehen në punë dhe aktivitetet e tyre. Disa njerëz mund ta kenë kryer procedurën të enjten dhe kanë mundur të kthehen në punë të nesërmen.

Body reshaping procedure with liposuction in Albania.

Dhjami i hequr gjatë Liposuksioni mund të përdoret për një procedurë tjetër

Gjëja më e mirë në lidhje me procedurën e liposuksioniT është se asgjë nuk do të shkojë dëm. Me teknologjitë e reja, mjeku do të zhvendosi yndyrën për të dhënë vëllim dhe përcaktim pjesëve të tjera të trupit ku mund të jetë e nevojshme ose e kërkuar nga pacienti. Teknika braziliane e rimodelimin e vitheve zakonisht zbaton këtë procedurë. Pamja e të pasmeve do të jetë më e rrumbullakosur dhe më e plotë duke marr rezultatet e dëshiruara. Shumica e njerëzve e preferojnë këtë më mirë sesa të përdorin materiale sintetike si silikonet. Ky zbatim i yndyrës në vithe është më i sigurt dhe jep rezultate më të mira. 

Yndyra që rrjedh nga Liposuksioni mund të përdoret gjithashtu si filler kozmetikë për të ndihmuar në shfaqjen e rrudhave ose shenjave të akneve në fytyrë, jo vetëm për procedurat si BBL. Yndyra e injektuar në këto zona do ta bëjë lëkurën të duket më rinore dhe do të rregullojë difektet që mund t'ju shqetësojnë. Ashtu si BBL, kjo procedurë shmang përdorimin e materialeve të tjera sintetike për të hyrë në trupin tuaj duke ndihmuar ofruar një pamje më të butë dhe më të ekuilibruar të fytyrës.

Është e mahnitshme se si një operacion, si Liposuksioni, mund të ndihmojë me procedura kozmetike si BBL ose filler kozmetike duke ripërdorur yndyrën e trupit për të përmirsuar probleme të tjera të mundshme me pamjen tuaj fizike. Objektivi kryesor është t'i japë klientit një pamje më natyrale dhe një qasje të përshtatur. Si pacienti ashtu edhe mjeku do ta kenë më të thjeshtë. 

Vendosni Pritshmëri Të Arritshme

Përpara se të vazhdoni me procedurën e Liposuksionit, është thelbësore të edukoni veten se si mund të shkoj procedura. Rreziqet dhe avantazhet duhet të merren parasysh të dyja. Kjo e ndihmon klientin të krijojë një ide më realiste për atë që do të arrijë. Procedura ofron një detajim të moderuar të zonës që synohet të ndryshohet. Duhet të kuptoni se nuk është një trajtim magjik që do t'ju transformojë brenda natës, por do ta bëjë këtë me kalimin e kohës. 

Rezultatet e Liposuksionit ndryshojnë nga pacienti në pacient, kështu që është kritike të dihet se çfarë mund të arrihet dhe çfarë jo. Objektivi i kësaj procedure është të përmirësojë format e trupit, duke ju ndihmuar të arrini një fizik proporcional dhe më të ekuilibruar. Liposuksioni nuk merret me celulitin apo lëkurën e lirshme, e cila zakonisht shqetëson gratë. Për të arritur qëllimet tuaja, mund t'ju kërkohet të shqyrtoni alternativa të tjera trajtimi ose trajtime plotësuese që shkojnë përtej heqjes së yndyrës së tepërt.

Procedura do të ketë rezultatet më të mira nëse zonat e trajtuara përzihen në mënyrë natyrale me pjesët e tjera të trupit. Duhet të keni kujdes me mjekun dhe klinikën që zgjidhni. Rezultatet ndikohen nga disa faktorë, duke përfshirë moshën, peshën, strukturën e trupit, etj. Pasi mjeku ju përshkruan se nga çfarë konsiston procedura ai do të ketë gjithashtu një diskutim të sinqertë se çfarë është e arritshme dhe çfarë jo. Kjo do t'ju ndihmojë të keni qëllime realiste dhe të jeni më të kënaqur me rezultatet tuaja. Pas disa konsultave me specialistin, mund të vendosni nëse dëshironi të vazhdoni më tej me trajtimin apo jo. Zgjedhja varet tërësisht nga ju, nëse doni tI merrni përsipër këto rreziqe apo jo. 

Suitable patient for liposuction in Albania.

Shërimi Varijon Nga Pacienti Në Pacient

Mos e sforcni veten t'u ktheheni aktiviteteve të përditshme derisa të ndiheni gati. Mjeku do t'ju përshkruajë ilaçe kundër dhimbjeve dhe klinika do të mbështesë gjatë procesit të shërimit në çdo hap, në mënyrë që të mos shqetësoheni për asgjë. Gjatë ditëve të para, ju duhet të vishni një veshje kompresioni për të minimizuar rreziqet shëndetësore dhe për të zvogëluar ënjtjen. Zona duhet mbajtur e pastër dhe duhet të keni kujdes që të mos e lëndoni pasi rrit mundësinë e një infeksioni. Nëse keni nevojë, mund të kontaktoni me cilindo nga profesionistët mjekësorë. Pyetini ata çdo pyetje që mund të keni në lidhje me procesin e shërimit dhe ekspertët do të përgjigjen. Që të siguroni një shërim të shpejtë dhe rezultatet më të miranga trajtimi juaj i Liposuksionit ndiqni këto udhëzime të kujdesit pas operacionit dhe duke qëndruar në kontakt të vazhdueshëm me kirurgun tuaj.

Jo Të Gjithë Janë Të Përshtatshëm Për Liposuksion

Ndërsa folëm për fakte thelbësore për të ditur rreth Liposuksionit, duhet të dimë gjithashtu se jo të gjithë janë kandidat të përshtatshëm për këtë procedurë. Edhe pse shumë njerëz e kërkojnë, disa faktorë e bëjnë të pamundur për të gjithë. Njerëzit shpesh e ngatërrojnë Liposuksionin me një procedurë për humbje peshe të përgjithshme, dhe kjo nuk është e vërtetë. Kjo procedurë përdoret më shumë për të ndihmuar individët të heqin dhjamin nga një zonë e caktuar e trupit dhe në këtë mënyrë i ndihmon ata të theksojnë konturet e trupit. Ju nuk duhet të kryeni Liposuksionin nëse qëllimi juaj është të zvogëloni peshën tuaj, por të eksploroni metoda të tjera që janë më të përshtatshme për problemin tuaj. 

Një faktor tjetër që ju bën të papërshtatshëm për këtë procedurë është nëse vuani nga ndonjë sëmundje si diabeti, problemet vaskulare ose çrregullime që shkaktojnë mpiksjen e gjakut. Këto çështje shëndetësore paraqesin rreziqe sepse mund të shkaktojnë komplikime gjatë dhe pas procedurës, duke e bërë atë të rrezikshme për jetën. Historia juaj mjekësore duhet të rishikohet tërësisht nga mjeku juaj në mënyrë që gjithçka të jetë e sigurt dhe të mos ju shkaktojë ndonjë dëm. 

Siç e dimë alkooli dhe duhani janë të dëmshme për shëndetin tuaj. Pacientët që nuk janë konsumues të këtyre lëndëve priren të kenë një proces më të shpejtë rikuperimi dhe të minimizojnë rreziqet e infeksioneve serioze. Mjeku juaj do t'ju këshillojë të ndaloni pirjen e duhanit nëse jeni duke marrë parasysh Liposuksionin për ta bërë procesin më të qetë për ju dhe për të arrirë rezultatet më të mira të mundshme. 

Ashtu si me çdo operacion, edhe përshtatshmëria për Liposuksionin varet nga rrethana të caktuara të shëndetit dhe qëllimeve të individit. Duhet të vendosen synime realiste dhe duhet të njihni përfitimet dhe rreziqet e saj. 

Liposuction fat removal procedure.

Si Të Gjitha Procedurat, Liposuksioni Ka Rreziqe

Duhet të kuptoni se çdo operacion shoqërohet me rreziqe. Teknologjitë e reja kanë përmirësuar procedurat e Liposuksionit. Teknika VASER është një nga metodat më të sigurta për t'u përdorur. Ajo ka reduktuar rreziqet në minimum duke e krahasuar me metodën tradicionale të Liposuksionit dhe siguron që enët e gjakut dhe lëkura të mbeten të padëmtuara. VASER përdor ultratinguj për të konturuar dhe hequr yndyrën nga zonat e synuara. Kjo i bën prerjet sa më të vogla dhe procesin më të lehtë dhe gjithashtu zvogëlon mundësinë e komplikimeve të mundshme. Kjo lejon që procesi i rikuperimit të jetë shumë më i lehtë dhe më i shkurtër dhe ju mund t'i ktheheni aktiviteteve tuaja të përditshme pa marrë shumë kohë. 

Këto teknika inovative i bëjnë trupit sa më pak dëm dhe i lënë më pak shenja. VASER përshpejton kohën e rikuperimit dhe të minimizon rreziqet që lidhen me këtë procedurë. Siç u tha më parë, konsultimi me një ekspert në këtë sektor do të jetë i dobishëm në çdo fazë të procedurës. Do t'ju jepet një shpjegim hap pas hapi i procedurës dhe jeni të lirë t'i bëni kirurgut çdo pyetje që mund të keni. Pasi të keni të gjitha informacionet e duhura, merrni kohën tuaj për të marrë një vendim. Çdo shqetësim që mund të keni do të zgjidhet dhe njohuritë e specialistëve do të garantojnë sigurinë tuaj gjatë procedurës së Liposuksionit.

Picture of Jessica

Xhesika

Njihuni me Xhesikën, botuesen tonë e cila ka pasion Shqipërinë dhe dëshiron të informojë publikun mbi turizmin mjekësor, procedurat mjekësore, kirurgjinë plastike dhe mrekullitë turistike të Shqipërisë. Përmes shkrimeve të saj informuese dhe tërheqëse, ajo udhëzon lexuesit të marrin vendime të informuara mbi kujdesin shëndetësor dhe të eksplorojnë bukuritë e vendit tonë magjepsës.

Tabela e Përmbajtjes

Na Kontaktoni

sqAlbanian

Instagram & Facebook

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha