Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Korrik 1, 2024

Sa Shpejt Pas Shtatzënisë Duhet Të Konsideroni Ngritjen E Gjirit?

Edhe pse shtatzënia dhe lindja janë ndër ngjarjet më të rëndësishme të jetës suaj, ato dihet se ndikojnë në trupin tuaj, me zonën e gjirit që është më e prekura. Përveç strijave të dukshme, gjinjtë tuaj do të përjetojnë ndryshime në inde, duke i bërë ata të duken të varur. Kjo do të jetë e vërtetë edhe pas ushqyerjes me gji dhe konsiderohet mjaft normale. 

Megjithatë, shumë gra mbeten të pakënaqura me pamjen e gjoksit të tyre pas shtatzënisë dhe kërkojnë mënyra për t'u rikthyer në trupin e tyre para shtatzënisë. Procedurat që ndihmojnë për të rikthyer formën e mëparshme shpesh përfshijnë ngritjen e gjirit. Më tej, ne do të shpjegojmë çfarë është kjo procedurë, çfarë përfshin dhe kur është koha e duhur për ta konsideruar atë pas shtatzënisë. 

Çfarë Është Ngritja E Gjirit?

Ngritja e gjirit, e njohur gjithashtu si mastopeksi, është një procedurë kirurgjikale që ndryshon nga zmadhimi dhe zvogëlimi i gjirit. Ndërsa të gjitha këto trajtime synojnë të përmirësojnë pamjen e zonës së gjoksit, ngritja e gjirit fokusohet në rritjen e pozicionit dhe formës së gjirit për një pamje më të ngritur dhe të tonifikuar. Pas shtatzënisë, shumica e grave përjetojnë ënjtje të zonës për shkak të shtimit në peshë dhe prodhimit të qumështit, dhe pas përfundimit të dhënies së gjirit mbeten me gjoks të varur, duke i bërë të duken më të vjetra. 

Nëse zgjidhni të bëni një ngritje të gjirit, kirurgu tek Medical Tourism në Shqipëri do të bëjë një prerje të vogël për të ngritur dhe hequr indin e tepërt të gjirit. Pas përfundimit të këtij hapi, lëkura e tepërt gjithashtu do të hiqet. Hapi i fundit i procedurës do të jetë ripozicionimi i thithkës dhe areolës në mënyrë që ato të duken sa më natyrale. Ndonjëherë kjo procedurë rekomandohet të kombinohet edhe me zvogëlimin ose zmadhimin e gjoksit, në varësi të nevojave dhe dëshirave tuaja. 

Pse Duhet Të Konsideroni Ngritjen E Gjirit Pas Shtatzënisë?

Është një fakt i njohur se shtatzënia dhe ushqyerja me gji ndikojnë ndjeshëm në trup, veçanërisht në zonën e gjirit. Ndërsa disa gra janë me fat që të kthehen në trupin e tyre para shtatzënisë, të tjerat mund ta kenë më të vështirë. Nëse përjetoni ndryshime të tilla, mund të merrni parasysh ngritjen e gjirit për të rikthyer pamjen e mëparshme të gjinjve tuaj.  

Ndryshimet Në Indin E Gjirit Dhe Elasticitetin E Lëkurës

Për të përgatitur prodhimin e qumështit për të ushqyer foshnjën pas lindjes, gjoksi zmadhohet. Kjo rritje shkaktohet nga një kombinim i zgjerimit të indeve të gjirit, grumbullimit të yndyrës dhe mbajtjes së lëngjeve. Kur gjëndrat prodhuese të qumështit kthehen në madhësinë e tyre para shtatzënisë pas dhënies së gjirit, shumë gra vërejnë një reduktim të dukshëm në vëllimin e gjirit. Shtrirja e konsiderueshme e lëkurës dhe ligamenteve që mbështesin indin e gjirit gjithashtu mund të rezultojë në një pamje të varur. 

Ndryshimet Në Pozicionin E Thithkës Dhe Areolës

Ndryshimet janë të dukshme edhe në zonën e thithkës dhe areolës, duke përfshirë madhësinë dhe pozicionin e tyre. Thithkat dhe areolat mund të zmadhohen, të shtrihen dhe të zbresin në gjoks. 

Rivendosja E Simetrisë

Pas ushqyerjes me gji, shumë gra përjetojnë asimetri në gjinj, ku njëri gji mund të duket më i madh se tjetri. Kjo pamje joproporcionale mund të ndikojë në vetëvlerësimin tuaj dhe të jetë e dukshme edhe me rroba. Një kirurg me përvojë mund të ofrojë një pamje më të ekuilibruar dhe proporcionale të gjinjve, duke e bërë trupin tuaj të duket më në harmoni. 

Rezultatet Afatgjata

Rezultatet e ngritjes së gjirit mund të jenë të mahnitshme, veçanërisht pas shtatzënisë. Është shumë e rëndësishme të ruani një peshë të qëndrueshme dhe të ndiqni një mënyrë jetese të shëndetshme për të siguruar që rezultatet të zgjasin për një kohë të gjatë. Ndryshimet e mëdha në peshë mund të ndikojnë në rezultatet dhe mund të kërkohet kirurgji shtesë në disa raste. 

Kombinimi Me Procedura Të Tjera

Megjithëse ngritja e gjirit ofron rezultate të shkëlqyera për nënat e reja, ndonjëherë ajo mund të kombinohet me operacione shtesë si zmadhimi ose zvogëlimi i gjirit. Kjo do të varet nga nevojat dhe dëshirat tuaja specifike për të arritur pamjen e dëshiruar. 

Benefitet E Ngritjes Së Gjirit Pas Shtatzënisë Dhe Ushqyerjes Me Gji

Pas lindjes dhe gjidhënies, gjinjtë e varur mund ta bëjnë të vështirë qëndrimin drejt pa përjetuar dhimbje. Shumica e grave raportojnë se gjinjtë e tyre pas lindjes janë më të mëdhenj se gjatë shtatzënisë, gjë që mund të shkaktojë dhimbje shpine. Sikleti i shpinës mund të përmirësohet ndjeshëm me ngritjen e gjoksit. Përfitime të tjera të dukshme të ngritjes së gjirit pas lindjes dhe ushqyerjes me gji përfshijnë: 

  • Reduktim i Dhimbjes së Shpatullave 
  • Rezultatet e ngritjes së gjirit mund të zgjasin për një kohë të gjatë, veçanërisht nëse nuk planifikoni të keni një fëmijë tjetër.
  • Gjinjtë e varur shpesh shkaktojnë skuqje dhe irritim nën gji. Me ngritjen e gjirit, kjo shqetësim mund të zvogëlohet ose eliminohet.
  • Pas ngritjes së gjirit, sutjenat nuk do t'ju lëndojnë më dhe do të gjeni përmasat që ju përshtaten më mirë. 

Kur Duhet Të Bëni Një Ngritje Të Gjirit Pas Shtatzënisë

Pasi kemi folur për përfitimet e operacionit të ngritjes së gjirit pas shtatzënisë, është e rëndësishme të diskutojmë për kohën e duhur për këtë procedurë. Kuptimi i këtij faktori dhe zgjedhja e kohës së duhur do ta bëjnë procedurën më efektive dhe të sigurt. Këtu janë disa aspekte të rëndësishme që duhet të keni parasysh përpara se të caktoni një takim me kirurgët tanë me përvojë tek Medical Tourism në Shqipëri për ngritjen e gjirit:

Stabilizimi I Trupit

Trupi juaj kalon nëpër shumë ndryshime natyrore pas lindjes, ndërsa përpiqet të rikthehet në gjendjen para shtatzënisë. Pabarazitë hormonale dhe luhatjet e peshës janë të zakonshme gjatë kësaj periudhe dhe mund të kenë një ndikim të madh në gjinj. Është e rëndësishme t'i jepni trupit kohë të mjaftueshme për t'u shëruar përpara se të mendoni për çdo operacion estetik, përfshirë ngritjen e gjirit.

Gjatë shtatzënisë, trupi ruan yndyrë dhe lëngje të tepërta për të mbështetur fëmijën në zhvillim, dhe kjo peshë nuk largohet menjëherë pas lindjes. Reduktimi gradual i peshës është më i shëndetshëm dhe afatgjatë, por ai mund të rezultojë gjithashtu në ndryshime në madhësinë dhe formën e gjinjve. Nëse bëni ngritjen e gjirit përpara se pesha juaj të stabilizohet, mund të mos jeni të kënaqur me rezultatin pasi gjinjtë vazhdojnë të ndryshojnë pas trajtimit. 

Ndryshimet hormonale gjatë dhe pas shtatzënisë ndikojnë gjithashtu në indet e gjirit. Pas lindjes, hormonet si progesteroni dhe estrogjeni, të ngritura gjatë shtatzënisë, fillojnë të ulen dhe përfundimisht kthehen në nivele normale pasi të ketë mbaruar ushqyerja me gji. Rezultatet e ngritjes së gjirit mund të ndikohen nga këto ndryshime hormonale dhe mund të mbeteni të pakënaqur. 

Ushqyerja Me Gji

Ushqyerja me gji është një konsideratë e rëndësishme për kohën më të mirë për ngritjen e gjirit. Zgjerimi dhe zvogëlimi i gjinjve në përgjigje të modeleve të ushqyerjes dhe prodhimit të qumështit gjatë gjidhënies shkaktojnë ndryshime në madhësinë dhe formën e gjinjve. Pritja derisa të mbaroni me gjidhënien (dhe për disa muaj pas) këshillohet përpara se të bëni ngritjen e gjirit, pasi këto ndryshime mund të vazhdojnë për një kohë të pacaktuar.

Kjo periudhë pritjeje garanton që zmadhimi i lidhur me prodhimin e qumështit ka kaluar dhe nuk është më një faktor në madhësinë e gjirit tuaj. Nënat që ushqejnë me gji mund ta kenë më të vështirë ushqyerjen pas ngritjes së gjirit, përveç pasojave të mundshme kozmetike.

Përgatitja Për Procedurën E Ngritjes Së Gjirit

Praktikoni Një Jetë Të Shëndetshme Përpara Operacionit

Për të arritur rezultatet më të mira nga kirurgjia estetike, është e rëndësishme të praktikoni një mënyrë jetese të shëndetshme. Mbani trupin tuaj në formë duke u ushtruar dhe duke ngrënë vakte me vlera ushqyese. Kjo do t'i japë trupit tuaj shtytjen e nevojshme për të rikuperuar më shpejt. Pini shumë ujë, hani vakte të ekuilibruara dhe ushtrohuni rregullisht për të siguruar shëndetin tuaj optimal përpara operacionit. 

Forconi Muskujt Tuaj

Mbani në mend të qëndroni aktivë dhe kushtojini pak më shumë vëmendje ndërtimit të muskujve të barkut. Të keni muskuj të fortë të barkut do t'ju ndihmojë të ngriheni dhe të rikuperoheni më shpejt pas procedurës suaj. 

Ndaloni Përdorimin E Alkolit Dhe Produkteve Të Duhanit

Alkoli dhe produktet e duhanit duhet të shmangen rreptësisht para dhe pas procedurës së ngritjes së gjirit. Nëse e keni të vështirë, përpiquni të përmbaheni prej tyre të paktën tre javë përpara operacionit. Këto dy produkte rrisin mundësinë e mavijosjes, ënjtjes dhe shqetësimit, duke e bërë të gjithë përvojën shumë më të vështirë. 

Kirurgjia E Ngritjes Së Gjirit – Çfarë Duhet Të Prisni

Pas përfundimit të procedurës, zona e gjoksit tuaj do të mbulohet me garzë dhe një sytjena mbështetëse kirurgjikale për ta mbajtur atë në vend. Ndonjëherë do të keni tuba të vegjël të vendosur kirurgjikisht për të kulluar gjakun ose lëngun e tepërt. Gjatë vizitës pasuese, kirurgu do t'i heqë ato dhe do të zëvendësojë garzën. 

Për rreth dy javë, gjoksi juaj do të jetë i fryrë dhe i mavijosur. Prerjet tuaja mund të jenë të pakëndshme për disa muaj dhe do të jenë rozë ose të kuqe. Mund të keni mpirje në lëkurën e gjirit, areola dhe thithkat për rreth gjashtë javë. Gjatë kësaj periudhe është e rëndësishme të mos ushtroni presion mbi zonën dhe të përpiqeni ta mbani atë të pastër. Nëse kirurgu rekomandon ilaçe kundër dhimbjeve, merrni ato sipas udhëzimeve. Gjithashtu, përpiquni të flini në anë ose në shpinë pasi gjumi me fytyrë poshtë do të dëmtojë zonën e operuar. Duhet të përmbaheni nga aktiviteti seksual për të paktën dy javë për të lejuar një shërim të plotë dhe të shëndetshëm. 

Pyetjet E Shpeshta Në Lidhje Me Ngritjen E Gjirit Pas Shtatzënisë

A Mund Të Bëj Një Ngritje Të Gjirit Si Pjesë E Mommy Makeover?

Po, gratë shpesh përjetojnë rënie të gjinjve pas lindjes, kështu që ngritja e gjirit rrit ndjeshëm rehatinë dhe besimin e tyre. Pacientët mund ta kryejnë këtë operacion vetëm ose ta përfshijnë atë tek Mommy Makeover. Kombinimi me procedura të tjera si thithja e stomakut, liposuksioni, zvogëlimi i gjirit dhe madje edhe procedura jo-invazive si lazerët ose mbushësit me injeksion janë shembuj të procedurave të tjera të përfshira në Mommy Makeover.

Sa Kohë Zgjat Rikuperimi Pas Ngritjes Së Gjirit?

Nëse jeni nënë e re, është e kuptueshme që nuk dëshironi një operacion që do t'ju pengojë të kujdeseni për fëmijët tuaj për një periudhë të gjatë kohore. Pas rreth një jave, duhet të jeni gati për të rifilluar aktivitetet e lehta, të përditshme, megjithatë, rikuperimi i plotë zgjat rreth gjashtë deri në dymbëdhjetë javë. Ju duhet të merrni të paktën gjashtë javë pushim nga aktiviteti intensiv pas përfundimit të procedurës. 

A Mundet Ngritja E Gjirit Të Korrigjojë Asimetrinë E Shkaktuar Nga Shtatzënia Dhe Ushqyerja Me Gji?

Absolutisht, ngritja e gjirit mund të korrigjojë asimetrinë e gjirit, e cila është një problem tipik pas lindjes dhe gjidhënies. Është e mundur të bëhen ndryshime gjatë procesit për të rritur simetrinë për sa i përket vendndodhjes, madhësisë dhe formës së thithkave. Është e rëndësishme që ju t'i komunikoni shqetësimet tuaja kirurgëve tanë në mënyrë që ata të mund ta personalizojnë operacionin për të përmbushur kërkesat tuaja. 

Sa Duhet Të Pres Pas Ngritjes Së Gjirit Për Të Mbetur Përsëri Shtatzënë?

Të presësh derisa të kesh mbaruar të pasurit fëmijë shpesh këshillohet përpara se të bësh ngritjen e gjirit, edhe pse operacioni nuk ndikon në mundësinë tuaj për të mbetur shtatzënë. Për shkak të ndryshimeve që kalojnë gjinjtë gjatë shtatzënisë dhe gjidhënies, të qenit shtatzënë pas një ngritjeje të gjirit mund të ndikojë në rezultatin e procedurës dhe mund të kërkohet një trajtim tjetër shtesë. Gjatë konsultës suaj, njoftoni kirurgun nëse po mendoni të keni më shumë fëmijë. 

A Do Të Ndikojë Ngritja E Gjirit Në Aftësinë Time Për Të Ushqyer Me Gji Në Të Ardhmen?

Në varësi të teknikës së përdorur, ngritja e gjirit mund ta bëjë më të vështirë për ju dhënien e gjirit. Ripozicionimi i areolës dhe thithkës gjatë disa procedurave mund të ketë ndikim në aftësinë për të ushqyer me gji. Sigurohuni që të flisni me kirurgun për çdo shqetësim që mund të keni në lidhje me ushqyerjen me gji në të ardhmen, në mënyrë që ata të zgjedhin procedurën e duhur për ju. 

Çfarë Lloj Dhimbjesh Duhet Të Pres Nga Ngritja E Gjirit Dhe Si Mund Ta Minimizoj Atë?

Megjithëse cikatricet janë një efekt anësor normal i ngritjes së gjirit, shkalla dhe pamja e plagëve përcaktohen nga metoda kirurgjikale e përdorur si dhe nga procesi i shërimit të trupit tuaj. Prerjet zakonisht bëhen horizontalisht përgjatë vijës së gjirit, vertikalisht poshtë nga areola në rrudhën e gjirit dhe rreth areolës. Plagët mund të bëhen më pak të dukshme nëse ndiqni rekomandimet e kirurgëve tanë, duke ndjekur teknikat e minimizimit të plagëve dhe duke i mbrojtur ato nga dielli.

Picture of Jessica

Xhesika

Njihuni me Xhesikën, botuesen tonë e cila ka pasion Shqipërinë dhe dëshiron të informojë publikun mbi turizmin mjekësor, procedurat mjekësore, kirurgjinë plastike dhe mrekullitë turistike të Shqipërisë. Përmes shkrimeve të saj informuese dhe tërheqëse, ajo udhëzon lexuesit të marrin vendime të informuara mbi kujdesin shëndetësor dhe të eksplorojnë bukuritë e vendit tonë magjepsës.

Tabela e Përmbajtjes

Na Kontaktoni

sqAlbanian

Instagram & Facebook

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha