Dhjetor 19, 2023

Sa peshë mund të humbisni me liposuksion?

Nëse nuk jeni të kënaqur me pamjen e trupit tuaj dhe duket se keni problem me heqjen e dhjamit në zona të veçanta, pavarësisht se sa fort ushtroheni apo sa me kujdes e ndiqni dietën tuaj, liposuksioni mund të jetë një opsion i shkëlqyer për ju! Kjo teknologji revolucionare lejon heqjen e dhjamit kokëfortë në zonat e trupit që duken që nuk reagojnë ndaj dietës ose stërvitjes. Nëse po mendoni t'i nënshtroheni kësaj procedure dhe po pyesni veten se sa peshë mund të humbni me liposuksioni, lexoni më tej!

Foto qe ilustron humbjen e peshes me liposuksion ne Shqiperi

Sa peshë mund të humbisni me procedurën e liposuksionit?

Megjithëse shumica e pacientëve humbasin rreth pesë deri në njëmbëdhjetë kilogramë mesatarisht pas liposuksionit, humbja e peshës nuk është objektivi kryesor. Për të arritur konturin e dëshiruar të trupit, liposuksioni synon të heqë dhjamin kokëfortë nga pjesët e trupit që duket se nuk i përgjigjen dietës ose stërvitjes.

Humbja e pesë kilogramëve përmes liposuksionit do të riformojë zonat e trupit tuaj që ju shqetësojnë, duke hequr centimetra nga perimetri juaj dhe duke përmirësuar ndjeshëm vetëbesimin tuaj. Kjo është tepër me rëndësi, aq më tepër kur konsiderojmë faktin se humbja e kilogramëve të tepërt përmes dietës dhe stërvitjes mund të mos sjellë ndonjë ndryshim në formën tuaj trupore, meqënëse pesha shpërndahet në mënyrë të barabartë.

Prandaj, indeksi i masës trupore, ose BMI-ja, do të përcaktohet nga kirurgu juaj përpara miratimit të liposuksionit. Duke ditur BMI-në tuaj, ju dhe mjeku juaj mund të vendosni qëllime të arsyeshme rreth trajtimit dhe të përcaktoni sasinë e dhjamit që mund të reduktohet në mënyrë të sigurt. Pacientët që janë nën peshë para operacionit ose që mund të jenë nën peshë pas operacionit nuk do të miratohen nga kirurgët.

Çfarë duhet të dini për dhjamin e tepërt dhe dhjamin vital?

Edhe pse një pjesë e dhjamit në trupin tuaj mund të jetë i panevojshëm, trupi juaj ruan një sasi dhjami që është jashtëzakonisht i dobishëm për funksionet tuaja jetësore. Qelizat yndyrore luajnë një rol vendimtar në mirëqenien tuaj të përgjithshme. Ato veprojnë si burim energjie, mbështesin rritjen e shëndetshme të qelizave, shërbejnë si një shtresë mbrojtëse për organet tuaja dhe mbajnë kolesterolin dhe presionin e gjakut të ulët. Për më tepër, dhjami jetik lehtëson përthithjen e lëndëve ushqyese thelbësore.

Nga ana tjetër, liposuksioni është dizanjuar për të eliminuar dhjamin e tepërt që ruhet në zonat problematike. Një kirurg i kualifikuar do të heqë vetëm dhjamin kokëfortë duke ruajtur qelizat e shëndetshme të yndyrës. Mbani mend se të gjithë kanë nevojë për një sasi të caktuar dhjami, kështu që të presësh që të heqësh të gjithë dhjamin nga trupi nuk është realiste. Besojini kirurgut tuaj pasi ai do të sigurohet që të eliminojë vetëm dhjamin e padëshiruar pa rrezikuar shëndetin dhe mirëqenien tuaj afatgjatë. 

Foto qe ilustron matjen e perqindjes dhjamore te nje pacienti para liposuksionit

A rikthehen qelizat dhjamore pas kryerjes së liposuksionit?

Qelizat yndyrore që janë hequr përmes liposuksionit nuk do të rikthehen më. Megjithatë, mbani mend se nëse nuk ndiqni një stil jetese të shëndetshme dhe regjimin e duhur dietik, qelizat e reja yndyrore mund të rriten në zonat e trajtuara. Ky është rasti me çdo procedurë kozmetike të krijuar për të hequr dhjamin e padëshiruar. Njësoj si me një procedurë për abdominoplastikën, ju rekomandojmë që të kujdeseni për trupin tuaj dhe të jeni aktiv.

Në cilat zona të trupit mund të përdoret liposuksioni?

Zona më e zakonshme e trajtimit është barku, por liposuksioni mund të trajtojë pothuajse të gjitha zonat e trupit. Kjo procedurë e mrekullueshme është miratuar për përdorim në qafë, fytyrë, ijë, krahë, bark, pjesën e poshtme të shpinës, nën vithe, gjoks dhe kofshë. Nëse zgjidhni një procedurë komplekse liposuksioni, kirurgu juaj mund të trajtojë disa zona në një seancë të vetme. Ju duhet të flisni me mjekun tuaj dhe të përcaktoni planin më të mirë të mundshëm të trajtimit për rastin tuaj specifik. Shumica e pacientëve zgjedhin një trajtim me liposuksion për të trajtuar dhjamin anash barkut dhe pjesën e poshtme të shpinës, për të arritur një formë ideale me kohën më të shkurtër të rikuperimit. 

Foto qe ilustron eliminimin e dhjamit me liposuksion

Rëndësia e BMI-së tuaj

Indeksi juaj i masës trupore (BMI) është një faktor i rëndësishëm për t'u marrë parasysh përpara se t'i nënshtroheni liposuksionit. Shumë e përdorin këtë shkallë për të vlerësuar shëndetin e përgjithshëm bazuar tek pesha juaj. Mjekët do të marrin parasysh BMI-në tuaj gjatë vlerësimit të gjendjes së shëndetit tuaj, veçanërisht kur kërkojnë faktorë rreziku që lidhen me komplikimet për shkak të mbipeshës ose obezitetit. Përpara se të vazhdoni me trajtimin, kirurgu juaj do të marrë parasysh BMI-në, gjendjen shëndetësore dhe pritshmëritë që keni rreth trajtimit me liposuksion. 

Studimet tregojnë se individët me një BMI më të lartë zakonisht shfaqin rezultate më të mira pasi i nënshtrohen liposuksionit, krahasuar me pacientët me një BMI më të ulët. Siç e përmendëm më parë, përpjekja për të arritur një përqindje shumë të ulët dhjami mund të jetë e rrezikshme dhe e pashëndetshme. Njerëzit që e nisin trajtimin me një përqindje të lartë të dhjamit në trup janë kandidatë idealë për një procedurë liposuksioni e cila do t'i ndihmojë ata të arrijnë një përqindje më të shëndetshme dhjami dhe përbërje më të mirë trupore. 

Liposuksion apo Dietë & Stërvitje

Më shumë se sa një procedurë për humbje peshe, liposuksioni konsiderohet një trajtim i shpejtë dhe efikas për heqjen e dhjamit. Fokusi kryesor i liposuksionit nuk është heqja e kilogramëve të tepërt (edhe pse kjo ndodh si rezultat i eleminimit të dhjamit). Liposuksioni synon të heqë dhjamin e tepërt, pra është projektuar për të eleminuar dhjamin kokëfortë në zonat që duket se nuk reagojnë ndaj dietës ose stërvitjes. Si i tillë, liposuksioni funksionon në mënyrë perfekte si një metodë e konturimit të trupit që mund t'i lejojë pacientit të heqë qafe yndyrën e padëshiruar dhe të arrijë formën e tij ideale të trupit. Humbja e përgjithshme e peshës mund të arrihet përmes dietës ose aktiviteti fizik. Nga ana tjetër, liposuksioni ju lejon të trajotni zona specifike në trupin tuaj. Rezultatet e tij janë të përhershme dhe jashtëzakonisht efektive për t'ju ndihmuar të arrini fizikun që keni ëndërruar gjithmonë. 

Foto qe ilustron nje kandidate te pershtatshme per liposuksion

Kandidatët e përshtatshëm për liposuksion

Gjatë konsultës fillestare, kirurgu juaj do të përcaktojë nëse jeni të përshtatshëm për t'iu nënshtruar liposuksionit. Pas kryerjes së një ekzaminimi të plotë fizik, mjeku juaj do të shqyrtojë historinë tuaj mjekësore dhe do të diskutojë qëllimet dhe pritshmëritë tuaja. Nëse ai arrin në përfundimin se ju jeni një kandidat i përshtatshëm për këtë procedurë, ai do t'ju prezantojë me planin më të mirë të trajtimit për rastin tuaj. Ai mund t'ju këshillojë që të trajtoni disa zona të trupit tuaj, në varësi të rezultatit përfundimtar që dëshironi të arrini. Më poshtë do të gjeni disa udhëzime që mjekët përdorin për të përcaktuar se kush është një kandidat i mirë për liposuksion:

Nuk pini duhan ose jeni të gatshëm ta lini atë

Ashtu si me shumicën e ndërhyrjeve kirurgjikale, duhani dhe nikotina konsiderohen si një faktor rreziku për komplikime. Prandaj, nëse jeni duhanpirës, ​​mjekët nuk do t'ju konsiderojnë të kualifikuar për këtë ndërhyrje kozmetike, të paktën derisa të lini duhanin për të paktën gjashtë javë para operacionit. Sigurisht, kandidatët më të mirë për lipo janë individët që nuk pinë fare duhan. Megjithatë, ka shumë mënyra për të lënë duhanin përgjithmonë dhe dëshira për realizimin e liposuksionit mund t’ju shërbejë edhe si një burim motivimi. Në fund të fundit, lënia e duhanit është në interesin më të mirë të shëndetit tuaj dhe rezultateve të operacionit.

Keni një peshë të shëndetshme trupore

Nëse jeni aktualisht mbipeshë ose obez, fillimisht duhet të përpiqeni të humbni peshën e tepërt. Liposuksioni duhet të përdoret si trajtimi përfundimtar që do t'ju ndihmojë të eliminoni dhjamin kokëfortë në zonat që nuk mund të korrigjohen me dietë dhe/ose ushtrime fizike. Përgjithësisht, kandidatët më të mirë për liposuksion kanë arritur 30% të peshës së tyre ideale. Pra, edhe pse liposuksioni mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të humbur ato pak kilogramë shtesë, nuk duhet të konsiderohet si metoda juaj kryesore e humbjes së peshës. 

Për më tepër, kirurgu juaj do të marrë parasysh faktorë të tjerë si elasticiteti i lëkurës dhe tonifikimi i muskujve tuaj përpara se të vazhdojë me operacionin. Ai mund të sugjerojnë trajtime të tjera më të përshtatshme për rastin tuaj, si p.sh. abdominoplastika ose lifting i krahëve. Nëse qëllimet dhe pritshmëritë tuaja përputhen me rezultatet e mundshme të liposuksionit, mjeku juaj do të sigurohet që t'ju ndihmojë të përmbushni synimet tuaja! Mos harroni, liposuksioni është një mënyrë jashtëzakonisht efektive për të përmirësuar trupin tuaj dhe për të arritur formën që keni dashur gjithmonë. 

Jeni të vendosur të ruani rezultatet e liposuksionit 

Siç e shpjeguam më parë, megjithëse rezultatet e liposuksionit janë të përhershme, ju mund të shtoni përsëri sasi dhjami nëse nuk ndiqni një plan të shëndetshëm dietik. Prandaj, mjeku juaj do të sigurohet që t'ju flasë për planet tuaja për ruajtjen e rezultateve. Para se të vendosni të vazhdoni me trajtimin, duhet të kuptoni se jetëgjatësia e rezultateve varet kryesisht nga vendosmëria juaj për të ndjekur një stil jetese të shëndetshëm.  

Jeni në gjendje të mirë shëndetësore 

Para se të vazhdoni me cilëndo procedurë kirurgjikale, mjeku juaj fillimisht do të vlerësojë nëse jeni në gjendje të mirë shëndetësore. Sigurohuni që të informoni mjekun tuaj nëse keni ndonjë sëmundje ose problem tjetër shëndetësor. Nëse ndiheni të sëmurë brenda dy javësh nga takimi, njoftoni mjekun tuaj! Ai mund të vendosë të riplanifikojë ndërhyrjen tuaj në mënyrë që të lejojë trupin tuaj të shërohet siç duhet. Gjatë konsultës tuaj fillestare, kirurgu do të kryejë një kontroll të plotë shëndetësor në mënyrë që të sigurohet se jeni në shëndet optimal dhe gati për të vazhduar me trajtimin tuaj të liposuksionit. Shëndeti i mirë sjell një shërim të shpejtë!

Foto qe ilustron nje procedure kirurgjikale per realizimin e liposuksionit ne Shqiperi

Si funksionon procedura e liposuksionit?

Gjatë procedurës së liposuksionit, kirurgu juaj do të bëjë disa prerje të vogla dhe të sakta në zonën e trajtimit. Gjatë ndërhyrjes ju do të jeni nën anestezi, që do të thotë se nuk do të ndjeni dhimbje apo shqetësim. Pasi të bëhen prerjet, mjeku juaj do të fusë një tub të hollë (të njohur ndryshe si kanulë) në zonën që do të trajtohet. Përdorimi i kanulës lejon që dhjamit të shkriftohet. Më pas, kirurgu juaj do të thithë dhjamin e tepërt përmes kësaj kanule. Në fund të procedurës, ai do të qepë me kujdes prerjet. 

Çfarë përfshin procesi i rikuperimit?

Pas procedurës së liposuksionit, do t'ju duhet pak kohë për t'u rikuperuar plotësisht dhe për të parë rezultatet përfundimtare. Kirurgu juaj do t'ju ofrojë një veshje kompresioni që promovon një shërim të shpejtë. Do t'ju këshillohet të lejoni trupin tuaj të pushojë siç duhet. Gjatë ditëve të para pas operacionit do të vini re disa ënjtje dhe mavijosje, megjithatë, këto efekte do të zhduken kur të rikuperoheni. Sigurohuni që të shmangni çdo aktivitet fizik dhe të ndiqni udhëzimet e mjekut tuaj pas operacionit.

Ne ju rekomandojmë që të planifikoni disa ditë pushim për një shërim të shpejtë dhe të shëndetshëm. Sigurohuni që të keni dikë që mund t'ju shoqërojë në banesën tuaj pas operacionit. Merrni disa ditë pushim nga puna për t'i lejuar vetes të qetësoheni, pasi ditët e para janë më të rëndësishmet. Planifikoni vaktet tuaja ose porositni ushqime në mënyrë që të mos sforcoheni me gatimin. Mundohuni të hani sa më shëndetshëm dhe të mbani veten të hidratuar. Gjithmonë sigurohuni që të përdorni veshjen e kompresimit dhe të vishni rroba të rehatshme që nuk ju shkaktojnë shqetësim ose acarim shtesë. 

Bisedoni me mjekun tuaj për qetësuesit që mund të përdorni për t’ju ndihmuar në menaxhimin e dhimbjeve ose shqetësimeve të mundshme. Sigurohuni që të përdorni vetëm ilaçe me recetë nga mjeku! Mos harroni se sa më shumë kohë t'i kushtoni fazës tuaj të shërimit, aq më i shpejtë do të jetë procesi i rikuperimit. Shërimi më i shpejtë do të thotë që ju do të mund t’i shijoni rezultatet e procedurës suaj të liposuksionit shumë më shpejt! Mos harroni se rezultatet mund të fillojnë të shfaqen menjëherë pas operacionit, megjithatë, rezultati përfundimtar do të jetë i dukshëm pasi të jeni rikuperuar plotësisht. 

Shënime përfundimtare

Nëse keni menduar të kryeni një procedurë liposuksioni, ju ftojmë të konsideroni turizmi mjekësor në Shqipëri. Vendi ynë është i njohur për shërbimet shëndetësore të cilësisë së lartë. Klinikat tona moderne janë të pajisura me teknologjinë më të fundit, të dizajnuar për të siguruar rezultate optimale. Rezervoni një konsultë me një nga ekspertët tanë dhe ne do të sigurohemi që t’ju rekomandojmë planin më të mirë të trajtimit sipas nevojave, qëllimeve dhe pritshmërive tuaja. 

Picture of Jessica

Xhesika

Njihuni me Xhesikën, botuesen tonë e cila ka pasion Shqipërinë dhe dëshiron të informojë publikun mbi turizmin mjekësor, procedurat mjekësore, kirurgjinë plastike dhe mrekullitë turistike të Shqipërisë. Përmes shkrimeve të saj informuese dhe tërheqëse, ajo udhëzon lexuesit të marrin vendime të informuara mbi kujdesin shëndetësor dhe të eksplorojnë bukuritë e vendit tonë magjepsës.

Tabela e Përmbajtjes

Na Kontaktoni

sqAlbanian

Instagram & Facebook

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha