Maj 25, 2023

Liposuksioni i mjekrës në Shqipëri: Mënyra më e mirë për të holluar fytyrën

Liposuksioni i mjekrës, i njohur ndryshe si liposuksion submental, ofron një mënyrë për të hequr dhjamin e tepërt që rrethon qafën dhe mjekrën. Dhjami i mjekrës i referohet pjesës së lëkurës/dhjamit të vendosur midis fytyrës dhe qafës së sipërme, veçanërisht nën mjekër, prandaj ka këtë emër. Ky tipar i pafavorshëm i fytyrës shtrihet përtej prishjes së një selfie, pasi mund të shtojë një pamje të plakur dhe të lodhur, duke iu hequr vetëbesimin.

Dhjami i mjekrës shpesh vjen nga faktorë të tillë si pesha e tepërt ose zakonet e pashëndetshme të të ngrënit. Megjithatë, ai mund të lidhet edhe me predispozitat gjenetike, qëndrimin e dobët dhe procesin natyral të plakjes. Meqenëse kolagjeni dhe elastina ulen natyrshëm, lëkura në pjesën e poshtme të fytyrës dhe këmbëve mund të “varen” si pasojë.

Pavarësisht nga shkaku, dhjami i mjekrës mund të ketë ndikim në përkufizimin e nofullës dhe profilin e fytyrës. Për fat të mirë, me liposuksionin submental, ju keni mundësinë për të eliminuar këtë yndyrë të vazhdueshme, duke ndihmuar për të arritur një nofull më të skalitur dhe të gdhendur.

Për ata që janë të interesuar të mësojnë më shumë rreth liposuksionit submental, ky artikull ofron informacion të detajuar rreth procedurës, duke përfshirë nivelin e dhimbjes, rezultatet e pritura dhe kandidatët e përshtatshëm.

Image illustrating a patient with a double chin

Çfarë është dhjami i mjekrës?

Dhjami i mjekrës është akumulimi i peshës së tepërt ose yndyrës që gjendet nën mjekër, zakonisht në zonën midis mjekrës dhe qafës. Kjo peshë shtesë mund ta bëjë qafën të duket më e madhe dhe ndonjëherë mund të kontribuojë në një pamje më të vjetër. Shumë njerëz mbajnë peshë të tepërt veçanërisht në mjekër dhe qafë, gjë që mund të ndikojë në pamjen e përgjithshme të fytyrës dhe nofullës. Në disa raste, pesha e tepërt mund të jetë e mjaftueshme për të errësuar plotësisht përkufizimin e nofullës.

Si shumë të tjerë, ju mund të keni pyetje në lidhje me shkaqet dhe simptomat e dhjamit të mjekrës. Simptomat kryesore që lidhen me dhjamin e mjekrës përfshijnë ndryshime në strukturën e fytyrës, peshë të tepërt në rajonin e mjekrës dhe qafës dhe një pamje të përgjithshme që mund ta bëjë një person të duket më i vjetër se mosha e tij aktuale.

Shkaqet e mjekrës së dhjamosur

Shkaqet e një mjekër të dyfishtë shpesh janë të drejtpërdrejta. Në shumicën e rasteve, ajo vjen si pasojë e të qenit obez ose mbipeshë, qoftë edhe pak. Edhe pse të kesh një mjekër të dyfishtë në vetvete nuk mund të jetë domosdoshmërisht shkak për shqetësim, faktori themelor i peshës së tepërt mund të shkaktojë probleme të ndryshme shëndetësore. Obeziteti, për shembull, duke qenë shkaku kryesor i një mjekre të dyfishtë, është i lidhur me disa probleme shëndetësore, duke përfshirë një shkallë më të lartë të vdekshmërisë, presionin e lartë të gjakut, diabetin e tipit 2, sëmundjet e zemrës dhe më shumë. 

Në të vërtetë, obeziteti nuk është shkaku i vetëm i mjekrës së dyfishtë. Gjenetika gjithashtu luan një rol të madh. Faktorët trashëgues mund të sjellin që individët të kenë një nofull natyralisht më të fortë ose më të butë. Për më tepër, njerëzit e dobët mund të kenë një mjekër të dyfishtë për shkak të faktorëve të tillë si densiteti më i ulët i muskujve dhe një përqindje më e lartë e yndyrës së trupit.

Image illustrating a double chin treatment in Albania

Trajtimi i dhjamit të mjekrës

Është plotësisht e kuptueshme të ndihesh i dobët me dhjam në mjekër dhe të duash ta ndryshosh atë. Për fat të mirë, ka disa mënyra në dispozicion për të zvogëluar ose eliminuar dhjamin. Për njerëzit që janë mbipeshë, një trajtim i dukshëm do të ishte humbja e peshës përmes një kombinimi të dietës dhe stërvitjes. Megjithatë, nëse jeni duke luftuar me humbjen e peshës, ose nëse jeni tashmë i dobët, por ende keni një përmbajtje më të lartë yndyre për shkak të faktorëve gjenetikë, ka shumë opsione të tjera trajtimi që duhen marrë parasysh.

Trajtim natyral për dhjamin e mjekrës

Trajtimet natyrale për dhjamin e mjekrës përfshijnë humbjen e saj pa ndërhyrje mjekësore, e cila mund të bëhet përmes metodave të tilla si dieta, stërvitja, ushtrimet specifike të nofullës, madje edhe joga. Trajtimet natyrale nuk janë zgjidhje të shpejta dhe kërkojnë një kohë të caktuar për të arritur rezultatet e dëshiruara. 

Për më tepër, ato kërkojnë mirëmbajtje të vazhdueshme. Për shembull, nëse pesha është një faktor, është e rëndësishme jo vetëm të hiqni peshën e tepërt, por edhe të mbani një peshë të shëndetshme me kalimin e kohës.

Ndërsa dieta dhe stërvitja mund të jenë efektive për të reduktuar yndyrën e përgjithshme të trupit, ato nuk do të ndihmojnë gjithmonë në heqjen e dhjamit të mjekrës, aq më tepër nëse nuk jeni mbipeshë.

Kirurgjia e dhjamit të mjekrës

Një tjetër mundësi për t'u marrë parasysh për zvogëlimin ose eliminimin e dhjamit të mjekrës është operacioni. Ekzistojnë tre lloje të zakonshme të kirurgjisë së mjekrës së dyfishtë, të cilat përfshijnë:

  • Liposuksion: Liposuksoni është një procedurë e kryer zakonisht që synon të eliminojë yndyrën e tepërt të vendosur nën lëkurë. Ai përfshin futjen e një tubi përmes një prerjeje të vogël të bërë nga një kirurg. Kur kryhet në zonën e qafës, kirurgu do të formësojë dhe konturojë mjekrën dhe qafën për të përmirësuar pamjen e nofullës. Liposuksioni është një procedurë e thjeshtë që mund të kryhet duke përdorur anestezi lokale për të mpirë zonën e synuar.
  • Lifting i fytyrës (facelift): Procedurat e lifting të fytyrës përfshijnë administrimin e anestezisë së përgjithshme, megjithëse ndonjëherë mund të përdoret anestezi lokale. Gjatë një lifting të fytyrës, kirurgu fokusohet në heqjen e yndyrës së tepërt dhe lëkurës së varur në rajonin e mjekrës dhe qafës.
  • Lifting i qafës (necklift): Ekzistojnë lloje të ndryshme të procedurave të lifting të qafës që mund të kryhen. Ndër më të njohurat është cervikoplastika, një procedurë që përfshin zbulimin e lëkurës së tepërt nga zona e qafës dhe mjekrës, duke ndihmuar në eliminimin e varjes dhe krijimin e një konture më të përcaktuar. Një tjetër procedurë, platismaplastika, e fokusuar në shtrëngimin e muskujve të qafës, veçanërisht te muskujt e platizmës, përdoret për të përmirësuar pamjen e muskujve. Të dyja procedurat mund të kryhen individualisht ose në kombinim.

Në disa raste, mund të nevojiten disa procedura për të arritur rezultatin e dëshiruar. Kjo mund të përfshijë një kombinim të procedurave të liposuksionit, lifting të fytyrës dhe lifting të qafës. Mjekë të shumtë madje kombinojnë lifting e fytyrës dhe qafës për rezultate më të mira. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se pas procedurave të tilla, është normale të përjetoni një ndjesi shtrëngimi në zonën tjetër, e cila mund të zgjasë për disa muaj gjatë procesit të shërimit.

Periudha e rikuperimit për procedurat kirurgjikale zgjat 10 deri në 14 ditë. Është e zakonshme të përjetoni mavijosje dhe ënjtje gjatë kësaj kohe.

Image illustrating the preparation for a double chin liposuction in Albania

Çfarë është liposuksioni i mjekrës?

Liposuksioni është procedura më e kërkuar e kirurgjisë estetike në botë. I prezantuar fillimisht në vitin 1977, ai mbetet teknika standarde për heqjen e yndyrës së tepërt nga zonat e trupit.

Liposuksioni i mjekrës është një procedurë që eliminon qelizat dhjamore të vendosura nën vijën e nofullës dhe në rajonin e qafës. Këtë e bën nëpërmjet përdorimit të thithjes së butë, skaliturës së mjekrës dhe përmirësimit të konturit të qafës.

Yndyra e tepërt e qafës mund të përkeqësohet më tej nga një mjekër e dobët, një gjëndër e pështymës e varur ose një muskul platizmatik i varur. 

Është thelbësore të pranohet se dhjami i mjekrës nuk i atribuohet vetëm indit yndyror të tepërt. Zhvillimi i tij mund të ndikohet nga faktorë të ndryshëm që mund të përfshijnë obezitetin, plakjen, gjenetikën dhe një kombinim të këtyre elementeve. Pavarësisht nga shkaku themelor, liposuksioni do të jetë efektiv. Në përgjithësi, mund të jetë kështu duke dobësuar qafën dhe duke rikthyer projeksionin në mjekër. Sidoqoftë, liposuksioni duhet të kryhet nga një kirurg i aftë dhe i certifikuar nga bordi, i cili shqyrton me kujdes çdo rast.

A jam një kandidat i denjë për liposuksionin e mjekrës?

Kirurgjia e dhjamit të mjekrës mund të jetë shumë efektive në trajtimin e yndyrës së tepërt që ndikon në pamjen e mjekrës. Megjithatë, mund të mos jetë e përshtatshme për individët që janë obezë. Pacientët me dhjam të mjekrës të shkaktuar nga obeziteti këshillohen të presin derisa të kenë humbur peshë përpara se të marrin në konsideratë këtë procedurë. Për të arritur rezultatet më të mira të mundshme, kandidatët më të mirë duhet të mbajnë një peshë të shëndetshme, e reflektuar zakonisht në një indeks normal të masës trupore (BMI).

Liposuksioni submental shpesh konsiderohet një alternativë e favorshme për kirurgjinë e lifting të qafës për pacientët me elasticitet të mirë të lëkurës. Kjo procedurë ofron disa përfitime, duke përfshirë sigurinë e shtuar, kohën minimale të ndërprerjes dhe reduktimin e mavijosjes dhe ënjtjes. Pas heqjes së yndyrës, lëkura tërhiqet dhe përshtatet me zonat e trajtuara. Megjithatë, nëse ka shumë varje dhe objektivi është eliminimi i lëkurës së tepërt nga qafa, një procedurë e lifting të qafës mund të jetë më e përshtatshme.

Përveç pacientëve me dhjam të mjekrës, ata që dëshirojnë një profil më të përcaktuar të fytyrës dhe kontur të mjekrës të gdhendur mund të jenë gjithashtu kandidatë të përshtatshëm për liposuksionin e mjekrës. Në fund të fundit, ka trajtime të ndryshme në dispozicion dhe rekomandimet për kirurgjinë e dhjamit të mjekrës bazohen në faktorë të tillë si cilësia e lëkurës, qëllimet personale dhe pritshmëritë.

Image illustrating before and after results of a double chin liposuction in Albania

Avantazhet e liposuksionit të mjekrës për një fytyrë më të hollë

Ekzistojnë disa trajtime për heqjen e dhjamit të fytyrës, por liposuksioni i mjekrës dallohet me përfitimet unike që mund ta bëjnë atë një zgjedhje bindëse për ju. Disa avantazhe të liposuksionit të mjekrës përfshijnë:

  • Është mënyra më e shpejtë për të arritur rezultatet e dëshiruara dhe për të hequr qafe dhjamin e mjekrës. Ndryshe nga trajtimet jo-kirurgjikale si injeksionet ose terapia e ftohtë, të cilat shpesh kërkojnë takime të shumta gjatë disa muajve, liposuksioni i mjekrës është një procedurë një herë.
  • Procedura është e shkurtër dhe e rehatshme për shkak të natyrës së saj minimalisht invazive. Shpesh kryhet nën anestezi lokale për të siguruar komoditetin tuaj, zakonisht kërkon më pak se një orë për të përfunduar. Vetë procesi aktual i heqjes së yndyrës mund të përfundojë në 15 minuta.
  • Ofron rezultate të jashtëzakonshme dhe estetikisht të këndshme. Procedura është shumë efektive, duke çuar në një ndryshim të menjëhershëm në pamjen e mjekrës. Pas operacionit, yndyra e padëshiruar do të eliminohet dhe konturet e pjesës së poshtme të fytyrës do të përmirësohen. 
  • Ju mund të shijoni pamjen tuaj të re përgjithmonë. Pasi qelizat dhjamore hiqen përmes liposuksionit, ato nuk rigjenerohen dhe nuk kthehen.

Si kryhet liposuksioni i mjekrës?

Kirurgjia e mjekrës përfshin thithjen e yndyrës së tepërt falë përdorimit të një kanule të vogël dhe të projektuar mirë, e cila futet përmes prerjeve të vogla. Për ta bërë më të lehtë procedurën, kirurgu administron një anestezik lokal të holluar për të mpirë zonën dhe injekton epinefrinë për të ngushtuar enët e gjakut. Ky kombinim, i quajtur lëngu tumescent, bën që zonat e synuara të forcohen dhe të fryhen, duke i ndarë qelizat yndyrore nga indet përreth. Më pas, bëhen prerje të vogla dhe dhjami thithet butësisht duke përdorur mikrokanula.

Një qasje inovative dhe minimalisht invazive për trajtimin e mjekrës është përdorimi i liposuksion Vaser, i njohur gjithashtu si liposuksion i asistuar me ultratinguj. Me këtë teknikë, kirurgu bën një prerje të vogël dhe pothuajse të padukshme përmes së cilës futet një sondë me valë ultrasonike, qëllimi i së cilës është të lehtësojë prishjen e qelizave dhjamore dhe të zbusë shtresën dhjamore. E pozicionuar poshtë lëkurës, shkopi i ultratingujve lëngëzon në mënyrë efektive qelizat dhjamore, duke ndihmuar në aspirimin e tyre. Për më tepër, liposuksioni Vaser ka përfitimin për të stimuluar prodhimin e kolagjenit dhe elastinës. Pra, tërheqja e lëkurës. Nëpërmjet kësaj metode, mund të hiqen afërsisht 10 deri në 20 ml yndyrë, më se e mjaftueshme për të rafinuar me sukses konturin e zonës së mjekrës dhe qafës.

Image illustrating affordable double chin liposuction in Albania.

Anestezia Lokale apo e Përgjithshme?

Në shumicën e rasteve, përdorimi i anestezisë së përgjithshme është më i miri për këtë procedurë. Megjithatë, në rastet kur nuk ka shumë yndyrë, është e mundur të kryhet procedura nën anestezi lokale me qetësim. Kjo ndërhyrje bëhet rast pas rasti. Kohëzgjatja e operacionit është zakonisht rreth 45 minuta.

Cilat janë rreziqet e liposuksionit të mjekrës?

Kirurgjia e mjekrës është një procedurë e sigurt me shumë pak komplikime. Ndonjëherë, mund të ndodhë një infeksion, si dhe lirimi i lëkurës. Përjashtimisht, mund të vëreni mpirje, rënie ose humbje të aftësive motorike të buzës së poshtme. Edhe pse, ky efekt është zakonisht i përkohshëm.

Ndonjëherë është e vështirë të parashikohet se si do të reagojë lëkura pas procedurës. Rrallëherë mund të paraqiteni me parregullsi dhe gropëza të lëkurës. Në këtë rast, mund t'ju duhet një prekje ose një operacion i dytë për të hequr lëkurën e tepërt.

Periudha e Rikuperimit

Pas operacionit, do t'ju duhet të vini një fashë kompresioni për të ndihmuar në procesin e shërimit. Dhimbja e përjetuar është e moderuar dhe pas disa orësh, pacienti mund të largohet nga klinika. Kirurgu mund të përshkruajë analgjezik. Është e rëndësishme të mbani fashat e kompresionit në vend për tre ditë dhe të shmangni lagien në dush. Pas tre ditëve, do të kaloni në një veshje kompresioni për tre javë, për të zvogëluar rrezikun e mavijosjes dhe ënjtjes. Pacienti mund të kthehet në punë pasi mjeku të heqë fashën e kompresionit, e cila ndodh në ditën e tretë pas operacionit. Megjithatë, është e këshillueshme që të merrni rreth një javë pushim nga puna për të lejuar që çdo ënjtje dhe mavijosje të largohet.

Pas operacionit, është pjesë e procesit normal të përjetoni ënjtje dhe mavijosje të qafës për rreth 14 ditë. Për më tepër, lëkura në zonën e trajtuar mund të ndihet e shtrënguar. Nëse drenazhet e fytyrës janë përdorur për të reduktuar grumbullimin e gjakut dhe lëngjeve, mjeku juaj zakonisht do t'i heqë ato brenda një ose dy ditësh. Megjithatë, është e nevojshme të prisni një muaj para se të rifilloni aktivitetet sportive.

Rezultatet e liposuksionit Vaser duhen rreth pesë deri në gjashtë javë për t'u bërë të dukshme, dhe rezultati përfundimtar mund të shihet vetëm brenda 3 deri në 6 muaj. Meqenëse procedura përfshin heqjen e përhershme të qelizave yndyrore, rezultatet konsiderohen të qëndrueshme.

Image illustrating affordable double chin liposuction in Albania

Pse të zgjidhni Medical Tourism in Albania për Liposuksionin e Mjekrës?

Medical Tourism in Albania është një klinikë e njohur në Shqipëri, e specializuar në procedurat e liposuksioni dhe liposkulpturës. E themeluar si një institucion lider në këtë fushë, ekspertiza jonë në këto trajtime na lejon të ofrojmë rezultate të jashtëzakonshme për pacientët tanë.

Si mund ta përmirësojë fytyrën liposuksioni i mjekrës

Liposuksioni i mjekrës mund t'ju bëjë të dukeni shumë më të rinj, duke tejkaluar shumë trajtime të tjera në dispozicion. Dhjami i mjekrës është një nga treguesit kryesorë të moshës sonë, kështu që kur eliminohet, rinon menjëherë pamjen, duke e bërë personin të duket më i ri.

Gjatë procedurës në Medical Tourism in Albania, dhjami i tepërt përgjegjës për mjekrën synohet të hiqet me mjeshtëri nga rajonet e mjekrës dhe qafës. Një proces që mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në rritjen e konturit të nofullës dhe qafës.

Dukeni më i ri pas liposuksionit të mjekrës.

Dhjami i mjekrës mund të vërehet para shenjave të tjera të plakjes, dhe me selfiet tona të vazhdueshme nga këndet e pakëndshëm, është bërë një shqetësim për shumë njerëz. Megjithatë, një nga avantazhet e heqjes së dhjamit të mjekrës është potenciali për të rritur moshën e perceptuar të dikujt. Kjo mund të ndikojë në mënyrën se si ne e shohim veten në pasqyrë dhe se si të tjerët e perceptojnë moshën tonë, e cila mund të mos përputhet gjithmonë me ndjenjën tonë të brendshme. Ndërsa mosha është vetëm një numër, të kesh dhjam mjekre mund të jetë një kujtesë e vazhdueshme e procesit të plakjes, veçanërisht kur shfaqet në çdo foto.

Pavarësisht perceptimit të liposuksionit si një procedurë komplekse dhe e gjatë, liposuksioni i mjekrës është një proces i shpejtë, zakonisht përfundon në më pak se një orë. Për më tepër, periudha e rikuperimit është gjithashtu e shpejtë.

image illustrating double chin liposuction for a slimmer face

Heqja e dhjamit të mjekrës që duket e fryrë.

Dhjami i mjekrës mund t'i japë fytyrës një pamje të fryrë, edhe nëse jeni në formë dhe të shëndetshme, pa mbajtje uji ose ënjtje në zonë. Fryrja shpesh shkaktohet nga faktorë gjenetikë, pasi depozitat e yndyrës gjenden në familje. Kjo do të thotë që edhe nëse dikush është i dobët, ai përsëri mund të ketë një mjekër të dyfishtë për shkak të këtyre faktorëve gjenetikë. 

Medical Tourism in Albania është i specializuar në heqjen e yndyrës së tepërt të fytyrës dhe ofron si zgjidhje liposuksionin e mjekrës për individë të moshave të ndryshme. Duke hequr yndyrën e tepërt, linja e nofullës mund të zbutet dhe rafinohet, duke rezultuar në një nofull më të përcaktuar dhe tërheqëse për t'u krenuar për vitet në vijim.

Përfitoni sa më shumë nga tiparet e fytyrës tuaj.

Ndërsa plakemi, disa prej nesh kanë tipare të fshehura të fytyrës dhe nofulla që mund të errësohen nga prania e dhjamit të mjekrës. Megjithatë, nëpërmjet përdorimit të teknikave precize të skulpturës së fytyrës si liposuksioni dhe trajtime të tjera shtrënguese dhe anti-plakje të lëkurës të aplikuara nga një dermatolog i aftë, është e mundur të zbulohen dhe përmirësohen ato gurë të çmuar të fshehur.

Çfarë të bëni më tej?

Nëse nuk jeni të sigurt se cili është hapi tjetër më i mirë për ju, ju rekomandojmë të na kontaktoni dhe të caktoni një konsultë. Gjatë konsultimit, ekipi ynë i specialistëve ekspertë të skulpturës së trupit do të vlerësojë situatën tuaj dhe qëllimet estetike, duke ju ofruar udhëzime profesionale të përshtatura për nevojat tuaja specifike.

Picture of Jessica

Xhesika

Njihuni me Xhesikën, botuesen tonë e cila ka pasion Shqipërinë dhe dëshiron të informojë publikun mbi turizmin mjekësor, procedurat mjekësore, kirurgjinë plastike dhe mrekullitë turistike të Shqipërisë. Përmes shkrimeve të saj informuese dhe tërheqëse, ajo udhëzon lexuesit të marrin vendime të informuara mbi kujdesin shëndetësor dhe të eksplorojnë bukuritë e vendit tonë magjepsës.

Tabela e Përmbajtjes

Na Kontaktoni

sqAlbanian

Instagram & Facebook

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha