Dhjetor 19, 2023

Cili peeling kimik është më i miri për rrudhat?

Kur bëhet fjalë për trajtimet kundër plakjes, peeling për fytyrën është kthyer në një trend të vërtetë. Edhe pse procesi i plakjes është krejtësisht i natyrshëm, nuk është gabim të dëshironi të ndiheni më të rinj dhe të sigurt me veten. Për fat të mirë, një peeling për fytyrën është një trajtim i gjithanshëm që mund të ndihmojë në minimizimin e ndjeshëm të efekteve të plakjes në fytyrë, veçanërisht në lidhje me rrudhat dhe linjat e imëta. Për më tepër, këto trajtime mund të ndihmojnë në ngadalësimin e zhvillimit të rrudhave të reja, duke ju dhënë një pamje të freskët dhe më të re për vitet në vijim. Nëse po mendoni të bëni një peeling kimik për fytyrën tuaj, por nuk dini se cili opsion është më i miri për rastin tuaj, lexoni më tej për të mësuar gjithçka që duhet të dini rreth llojeve të ndryshme të këtyrë trajtimeve kimike për fytyrën.

Foto qe ilustron nje trajtim per peeling te fytyres ne Shqiperi

Si ju ndihmon një peeling kimik për heqjen e rrudhave?

Peeling kimik është krijuar për të ndihmuar në rinovimin e lëkurës dhe nxitjen e prodhimit të kolagjenit. Ndërsa plakemi, niveli i prodhimit të kolagjenit në trupin tonë zvogëlohet, gjë që rezulton në një lëkurë më të hollë dhe më pak elastike. Si e tillë, lëkura bëhet e prirur ndaj formimit të rrudhave, veçanërisht në zonat ku lëkura i nënshtrohet lëvizjeve ose palosjeve të përsëritura, si në zonën rreth syve, ballit ose gojës (vijat e buzëqeshjes). 

Për më tepër, lëkura shpesh ndikohet nga faktorë të jashtëm si ekspozimi ndaj diellit, pirja e duhanit ose ndotësit e mjedisit që mund të nxisin më tej zhvillimin e rrudhave, linjave të holla dhe njollave. Ato gjithashtu përshpejtojnë ndarjen e fibrave të kolagjenit, gjë që e bën lëkurën tonë të plaket më shpejt. Një peeling kimik është efektiv për trajtimin e këtyre problemeve pasi ai heq shtresën e prekur të lëkurës në një mënyrë të sigurt. Kjo procedurë vepron si një eksfoliant i fortë i cili largon qelizat e vdekura të lëkurës që kontribuojnë në një pamje të zbehtë dhe të plakur. Pasi të përfundojë procesi i peeling-ut kimik dhe lëkura të rikuperohet, lëkura e re jep një pamje të mahnitshme dhe shumë më të re. Për më tepër, një peeling kimik i lejojn produktet e tjera të kujdesit të lëkurës të depërtojnë më thellë, duke rritur efektivitetin e tyre. Megjithatë, rezultatet dhe suksesi i peeling-ut tuaj kimik varen nga disa faktorë, duke përfshirë:

Intensiteti i peeling kimik: Ju mund të zgjidhni një peeking të lehtë, të mesëm ose të thellë në varësi të gjendjes së lëkurës dhe qëllimeve tuaja. Secili prej këtyre trajtimeve vepron mbi shtresa të ndryshme të lëkurës dhe jep rezultate të ndryshme. Konsultohuni me një specialist për të vendosur se cili opsion është më i përshtatshëm për llojin e lëkurës tuaj, nevojat dhe pritshmëritë tuaja.

Lloji i agjentit të peeling: Ekzistojnë lloje të ndryshme të agjentëve kimikë në treg, ku secili ka veti të ndryshme. Një specialist do të jetë në gjendje të identifikojë agjentin më të përshtatshëm për llojin e lëkurës tuaj. Për më tepër, disa agjentë funksionojnë më mirë për rrudhat e thella dhe të tjerë për njollat ​​e diellit ose linjat e holla. Prandaj, duhet të konsideroni me kujdes se çfarë lloj peeling do të zgjidhni përpara se të vazhdoni me trajtimin tuaj.

Lloji juaj i lëkurës: Ka disa lloje lëkure që janë më reaktive ndaj trajtimeve kimike të peeling. Si të tilla, ata nuk mund të tolerojnë përqendrime shumë të larta të agjentit të peeling. Në raste të tilla, duhet të zgjidhni një peeling kimik më të butë ose të bëni disa seanca për të arritur rezultatet e dëshiruara. 

Ashpërsia e rrudhave: Lloji i peeling-ut kimik që zgjidhni varet nga sa thellë në lëkurë arrijnë rrudhat tuaja. Nëse keni rrudha shumë të thella, duhet të zgjidhni një agjent peeling që është mjaft i fortë për të depërtuar në atë shtresë dhe për të nxitur procesin natyral të shërimit të lëkurës. 

Llojet e rrudhave dhe peeling kimik të përshtatshëm për to

Ekzistojnë lloje të ndryshme trajtimesh peeling të përshtatshme për zona specifike të fytyrës. Përgjithësisht, zona të caktuara të rrudhave dhe linjave reagojnë ndryshe ndaj peeling-ut kimik të fytyrës. Më poshtë do të gjeni një përmbledhje të llojeve të rrudhave dhe çfarë mund të bëjë çdo peeling kimik për trajtimin e tyre:

Foto qe ilustron rrudhat e ballit te cilat mund te eliminohen me nje peeling kimik

Rrudhat e ballit

Trajtimi më i mirë me peeling kimik për rrudhat e ballit është një peeling me ashpërsi mesatare. Lëkura në ballë është zakonisht më e trashë në krahasim me zona të tjera si sytë ose buzët. Prandaj, një peeling më i thellë është në gjendje të depërtojë në këto shtresa të lëkurës dhe të korrigjojë rrudhat më të moderuara. Megjithatë, vetëm një specialist mund të identifikojë me të vërtetë peeling-un kimik më të përshtatshëm për rrudhat e ballit tuaj. Ata do të kryejnë një ekzaminim të plotë të lëkurës për të përcaktuar ashpërsinë e rrudhave dhe trajtimin që bën më shumë ndryshim. 

Rrudhat midis vetullave

Rrudhat glabelare, të njohura si rrudhat “nga fytyra e ndrysur”, shfaqen midis vetullave. Ato janë rezultat i shprehive të përsëritura të fytyrës, të tilla si vrenjtja e vetullave, gjë që shpjegon dhe emrin e tyre. Një peeling kimik është mjaft efektiv për zbutjen e lëkurës në këtë zonë, duke reduktuar ndjeshëm pamjen e këtyre linjave. Specialisti juaj mund të rekomandojë një peeling kimik me thellësi të mesme ose të thellë në varësi të ashpërsisë së rrudhave. 

Rrudhat rreth syve

Zona rreth syve është një nga zonat më delikate në fytyrë. Meqenëse lëkura në këtë zonë është mjaft e hollë, mund të jetë e lehtë ta dëmtoni atë nëse nuk përdorni një peeling të përshtatshëm të realizuar nga një specialist. Në shumicën e rasteve, mjeku juaj do të shmangë përdorimin e një solucioni kimik të fortë që mund të shkaktojë acarim, ënjtje ose efekte të tjera anësore. Një peeling kimik sipërfaqësor ose i butë është zakonisht alternativa më e mirë për rrudhat rreth syve. Lëreni specialistin tuaj të zgjedhë opsionin më të mirë për ju dhe do të shihni se sa i mahnitshëm mund të jetë peeling-u kimik për të reduktuar linjat e imta dhe rrudhat rreth syve tuaj.

Foto qe ilustron rrudhat rreth syve te cilat mund te eliminohen me nje peeling kimik per fytyren

Rrudhat anash buzëve

Rrudhat perioale, të njohura edhe si linjat e buzëve, janë rrudhat vertikale që zhvillohen rreth gojës dhe buzëve. Njësoj si rrudhat midis vetullave, këto rrudha shfaqen tek njerëzit që bëjnë shprehje të përsëritura të fytyrës, pra tek personat që buzëqeshin shpesh apo qeshin gjatë gjithë kohës. Lëkura rreth buzëve është gjithashtu mjaft e ndjeshme dhe e hollë, prandaj një peeling kimik më të lehtë është përgjithësisht më i përshtatshëm për këto rrudha. Mjeku juaj mund të zgjedhë gjithashtu një peeling me vaj krotoni me fenol, i cili përdor një formulë të veçantë për buzët dhe qepallat, e krijuar për të korrigjuar rrudhat dhe linjat e imëta në zonat delikate, pa dëmtuar lëkurën.

Rrudhat e qafës

Edhe pse trajtimet me peeling kimik shpesh bëhen në fytyrë, ju mund t'i përdorni ato edhe për trajtimin e rrudhave dhe vijave në zonën e qafës. Është mirë që të realizoni një peeling kimik edhe për qafën, veçanërisht nëse i keni trajtuar tashmë rrudhat e fytyrës. Kjo ju siguron një transformim të plotë dhe rezultate natyrale. Peeling-ët e butë rekomandohen zakonisht për qafën, pasi lëkura në këtë zonë është mjaft e ndjeshme. 

Rrudhat e kraharorit

Shumë njerëz harrojnë të kujdesen për lëkurën e gjoksit, pasi janë më të fokusuar tek fytyra e tyre. Megjithatë, kjo zonë është gjithashtu shumë e ndjeshme, e prirur ndaj rrudhave dhe dëmtimeve nga ekspozimi në diell. Fatmirësisht, një peeling kimik mund ta trajtojë në mënyrë efektive këtë problem dhe të përmirësojë ndjeshëm strukturën dhe ngjyrën e lëkurës në gjoks. Trajtime me peeling kimik me ashpërsi mesatare ose të thellë zakonisht përdoren në këtë zonë, megjithatë, konsultohuni me një specialist përpara se të vendosni se cili opsion është më i miri për ju.

Foto qe ilustron rrudhat ne kraharor te cilat mund te eliminohen me nje peeling kimik

Njollat ​​e lëkurës

Megjithëse njollat ​​e lëkurës nuk janë rrudha, ato shfaqen si shenjë e plakjes dhe ekspozimit ndaj faktorëve të jashtëm si dielli. Këto njolla të lëkurës mund t'ju bëjnë të dukeni më të moshuar. Për fat të mirë, ato mund të trajtohen lehtësisht me një peeling kimik. Teksa korrigjojnë rrudhat dhe promovojnë prodhimin e kolagjenit, pilingët kimikë të fytyrës gjithashtu mund të eliminojnë me sukses njollat ​​e lëkurës duke vepruar si një eksfoliant i fortë. Peeling-i mesatar ose i thellë janë opsione efektive për trajtimin e njollave, në varësi të ashpërsisë së tyre.

Peeling kimik më i mirë për rrudhat

Peeling-ët e thellë janë pilingët kimikë më efektivë për trajtimin e rrudhave të thella dhe njollave të lëkurës. Ato ofrojnë rezultate më dramatike, por gjithashtu kanë një periudhë më të gjatë rikuperimi që mund të zgjasë për disa javë. Një nga pilingët kimikë më të njohur për eliminimin e rrudhave dhe linjave të imta është trajtimi Phenol Croton Oil Peel. Ky peeling i modifikuar i fenolit depërton në shtresat më të thella të lëkurës për përtëritje superiore të lëkurës dhe rezultate që zgjasin.

Ajo që e bën të veçantë këtë trajtim është fakti se ai përdor një sasi më të madhe të vajit të krotonit dhe një sasi më të ulët fenoli. Studimet kanë treguar se agjenti kryesor për një peeling kimik efektiv është vaji i krotonit dhe jo fenoli. Kjo ka lejuar modifikimin e trajtimeve të peeling me vaj krotoni me fenol, në mënyrë që të nevojitet një periudhë më e shkurtër rikuperimi për pacientin. 

Peeling me vaj krotoni me fenol mund të japë rezultatet e mëposhtme:

  • Pamje e përmirësuar e lëkurës,
  • Reduktimi i njollave nga dielli,
  • Lëkurë më të shtrënguar dhe elastike,
  • Reduktim dramatik i rrudhave dhe linjave të holla,
  • Periudhë më e shkurtër rikuperimi në krahasim me peeling tradicional me fenol.

Nëse jeni të interesuar t'i nënshtroheni kësaj procedure, ju rekomandojmë të caktoni një takim me specialistët tanë. Mjekët tanë kanë kryer kualifikime të specializuara dhe kanë marrë certifikata të njohura ndërkombëtare për realizimin e kësaj procedure. Një peeling me vaj krotoni me fenol në Shqipëri është një mënyrë e sigurt për të rifituar një pamje më rinore. Eleminoni rrudhat dhe hiqni 15+ vite nga fytyra juaj!

Foto qe ilustron nje trajtim Phenol Croton Oil Peel ne Shqiperi - trajtimi me i mire per rrudhat dhe njollat e lekures nga plakja

Çfarë është një peeling me vaj croton?

Peeling me vaj krotoni me fenol është një lloj i veçantë trajtimi që siguron një transformim të plotë të lëkurës. Vaji i krotonit hyn në trup përmes dermës papilare, epidermës (shtresa më e jashtme e lëkurës) dhe dermës retikulare, e cila është shtëpia e enëve të gjakut, gjendrave të djersës dhe gjëndrave dhjamore (vajit), rrënjëve të flokëve dhe matricës së proteinave të kolagjenit dhe elastinës.

Peeling me vaj krotoni me fenol ofron përfitime të dukshme dhe afatgjata. Qëllimi i një peeling me vaj krotoni është të barazojë ngjyrosjen e lëkurës, të trajtojë rritje specifike parakanceroze të lëkurës, të lëmojë tonin dhe strukturën e lëkurës dhe të minimizojë shenjat e plakjes si rrudhat dhe linjat e imëta.

Çfarë shqetësimesh kozmetike trajton një peeling me vaj krotoni me fenol?

Shtresat e lëkurës depërtohen lehtësisht nga ky peeling, i cila stimulon rigjenerimin natyral të trupit dhe proceset e shërimit për të nxitur formimin e lëkurës së re.

  • Shenjat e akneve: Për të eliminuar shenjat dhe plagët e shkatuara nga aknet, vaji i krotonit depërton në disa nivele të lëkurës.
  • Toni i pabarabartë i lëkurës: Në mënyrë që të krijohet një ton më i njëtrajtshëm i lëkurës, peeling me vaj krotoni me fenol depërton thellë në shtresat e lëkurës dhe shkatërron zonat me hiperpigmentim.
  • Strukturë e pabarabartë e lëkurës: Sebumi dhe depozitat e qelizave të vdekura/dëmtuara të lëkurës reduktohen nga vaji i krotonit.
  • Linjat e imëta dhe rrudhat: Vaji i krotonit promovon rinovimin e shpejtë të qelizave, duke e lënë lëkurën më të butë dhe rrezatuese.
  • Stimulimi i kolagjenit shtrëngon dhe forcon lëkurën e rënë.

Kush është kandidati ideal për një peeling me vaj croton?

Një person me lëkurë më të hapur që dëshiron përmirësime të dukshme të ngjyrës dhe ka kohë të mjaftueshme për t'u rikuperuar nga procedura është kandidati perfekt për një peeling me vaj krotoni. Personat me nuanca më të errëta të lëkurës - të cilët kanë një rrezik më të lartë të hiperpigmentimit - si dhe ata që kanë lezione aktive të lëkurës ose infeksione, djegie nga dielli, personat që ushqejnë me gji ose janë shtatzënë, nuk duhet të kryejnë një peeling me vaj krotoni.

Foto qe ilustron rikuperimin pas nje trajtimi peeling me vaj krotoni me fenol

Çfarë përfshin faza e shërimit nga një peeling me vaj krotoni?

Pas realizimit të një peeling me vaj krotoni nevojiten të pakten dy javë pushim. Një deri në dy javë mjaftojnë për kalimin e djegies, skuqjes, edemës apo formimt të koreve; megjithatë, disa efekte anësore mund të zgjasin për disa muaj. Ditët e para pas trajtimit janë vendimtare për mirëmbajtjen e duhur të lëkurës dhe arritjen e rezultateve optimale.

Për dy javë, pacientët udhëzohen të përmbahen nga pothuajse të gjitha aktivitetet dhe punët. Kur të finalizohen rezultatet, lëkura e trajtuar mund të mos jetë më në gjendje të nxihet. Për të përshpejtuar rikuperimin dhe për të përmirësuar rezultatet, kujdesi i vazhdueshëm ndaj lëkurës, ekspozimi minimal ndaj diellit dhe përdorimi i një kremi të mirë kundra rrezeve UV janë thelbësore.

Pas disa muajsh, ndërsa lëkura zhvishet dhe rigjenerohet, efektet e një peeling vaji croton do të bëhen të dukshme. Vetëm një trajtim do të japë rezultate dramatike dhe afatgjata që do të vazhdojnë për vite me rradhë. Kini parasysg se ndërsa plakemi dhe pësojmë dëmtime të tjera nga dielli, rezultatet do të ndryshojnë në mënyrë të pashmangshme, ndaj kujdesi i duhur ndaj lëkurës është i domosdoshëm!

Picture of Jessica

Xhesika

Njihuni me Xhesikën, botuesen tonë e cila ka pasion Shqipërinë dhe dëshiron të informojë publikun mbi turizmin mjekësor, procedurat mjekësore, kirurgjinë plastike dhe mrekullitë turistike të Shqipërisë. Përmes shkrimeve të saj informuese dhe tërheqëse, ajo udhëzon lexuesit të marrin vendime të informuara mbi kujdesin shëndetësor dhe të eksplorojnë bukuritë e vendit tonë magjepsës.

Tabela e Përmbajtjes

Na Kontaktoni

sqAlbanian

Instagram & Facebook

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha