Janar 9, 2023

Pse femrat preferojnë të bëjnë ngritjen e gjoksit në Shqipëri? Përfitimet, procedura dhe rezultatet

Gjinjtë përbëhen nga lëkura, yndyra dhe gjëndrat që prodhojnë qumësht. Lëkura dhe gjëndrat që prodhojnë qumësht mbështeten nga një rrjet ligamentesh të Cooper-it. Këto ligamente mund të shtrihen me kalimin e kohës, duke shkaktuar rënien e gjoksit. Sidomos gjatë shtatzënisë dhe ndryshimeve në peshë. Ngritja e gjoksit në Shqipëri, i quajtur edhe mastektomia, mund të ndihmojë në riformimin, shtrëngimin ose ngritjen e gjinjve. Sigurisht, rezultatet janë menjëherë të dukshme, por ka rreziqe. Pavarësisht rreziqeve, shumë gra zgjedhin të bëjnë një operacion për ngritjen e gjoksit për të arritur pamjen e tyre të dëshiruar. Kirurgjia mund të japë një pamje të rinuar, më rinore dhe mund të kombinohet me procedura të tjera për të përmirësuar rezultatet.

Çfarë është ngritja e gjirit?

Ngritja e gjoksit nuk do të ndryshojë ndjeshëm madhësinë e gjoksit tuaj, por mund të ndryshojë formën e tyre dhe t'i bëjë ata të duken më të plotë. Procedura gjithashtu mund të ndihmojë në përmirësimin e simetrisë së gjinjve tuaj dhe t'i bëjë ata të duken më rinorë.

Areola shpesh zmadhohet me kalimin e kohës, një dukuri veçanërisht e zakonshme për gratë që kanë përjetuar luhatje të konsiderueshme në peshë, pasi lëkura mund të shtrihet dhe të bëhet më e dukshme. Ngritja e gjoksit mund të ndihmojë për ta bërë formën e gjoksit më të këndshme estetikisht dhe për të zvogëluar madhësinë e areolës.

Gjoksi i femrave ndryshon me kalimin e kohës, duke humbur formën e tyre rinore dhe të guximshme. Kjo ndodh për shkak të një sërë faktorësh-faktorë që mund të çojnë në një ulje të vetëbesimit dhe një ndjenjë shqetësimi ndërsa trupi i një gruaje ndryshon. Për fat të mirë, ka shumë zgjidhje në dispozicion për t'i ndihmuar gratë të ndihen rehat në lëkurën e tyre, siç është operacioni për zmadhimin e gjoksit. Më poshtë janë disa nga faktorët më të zakonshëm që ndikojnë në elasticitetin e lëkurës:

 • Shtatzënia
 • Luhatjet e peshës
 • Ushqyerja me gji
 • Plakja
 • Gjenetika
 • Graviteti

Ka disa arsye pse gratë zgjedhin t'i nënshtrohen operacionit për ngritjen e gjoksit:

Arsyet e zakonshme që gratë zgjedhin kirurgjinë për ngritjen e gjirit:

 • Rikthimi në formën e duhur të gjoksit pas shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji. Shtatzënia dhe ushqyerja me gji mund të bëjnë që gjinjtë të shtrihen dhe të varen. Ngritja e gjirit mund të ndihmojë në rivendosjen e gjinjve në pamjen e tyre origjinale.
 • Për të rivendosur konturin e gjirit pas humbjes ekstreme të peshës.
 • Për të përmirësuar konturin e gjirit pas humbjes së konsiderueshme në peshë. Kur humbni peshë, lëkura juaj nuk kthehet gjithmonë në vend. Kjo mund t'ju lërë me lëkurë të varur, veçanërisht në zona si gjinjtë. Ngritja e gjoksit mund të ndihmojë në heqjen e lëkurës së tepërt dhe t'ju japë një pamje më rinore.
 • Për të parë për herë të parë një formë gjiri rinore dhe plot gjallëri.
 • Shijoni për herë të parë një formë gjoksi të bukur dhe të gjallë. Ngritja e gjoksit nuk do të ndryshojë ndjeshëm madhësinë e gjinjve tuaj, por mund të ndryshojë formën e tyre dhe të përmirësojë pamjen tuaj të përgjithshme.

Si të tregoni nëse keni nevojë për ngritjen e gjirit

Nëse vini re se gjoksi juaj është i varur, ose keni përjetuar ndryshime në formën tuaj të gjirit për shkak të shtatzënisë ose humbjes së peshës, mund të jetë koha të mendoni për ngritjen e gjirit. Është e domosdoshme të njihni shenjat e nevojës për ngritjen e gjoksit, në mënyrë që të merrni një vendim të informuar për shëndetin dhe trupin tuaj.

Ju mund të konsideroni nëse gjoksi juaj ka humbur volumin ose nëse është bërë i varur. Për më tepër, mund të pyesni veten nëse thithkat tuaja janë të drejtuara poshtë dhe nëse jeni të pakënaqur me pamjen e përgjithshme të gjinjve tuaj.

 • A është normale që thithkat të jenë të drejtuara poshtë? Lëkura në bazën e gjirit quhet palosje inframamare dhe është vendi ku indi i gjirit ngjitet në murin e kraharorit. Kur kjo lëkurë shtrihet, mund të shkaktojë që thithkat të drejtohen poshtë. Ngritja e gjoksit mund të përmirësojë formën e përgjithshme të gjirit, duke krijuar një pamje më të këndshme estetikisht.
 • A qëndron thithka/areola poshtë gjirit? Kjo është një mënyrë e zakonshme për të identifikuar se ku ndodhen thithka dhe areola dhe një shenjë që ju keni një formë normale të gjoksit. Nëse thithka/areola është shumë e ulët, ajo mund të mos ngrihet vetë në një pozicion të kënaqshëm dhe mund të nevojiten masa të tjera korrigjuese. Provojeni këtë: rrëshqitni një fletë letre nën gjoksin tuaj pa veshur sytjena dhe kontrolloni në pasqyrë - a ulen thithkat tuaja poshtë skajit të sipërm të letrës? Nëse po, kjo është një shenjë se gjoksi juaj është i varur dhe keni nevojë për ngritjen e gjoksit.
 • Si ndihem për madhësinë e gjoksit kur vesh sytjena? Nëse dëshironi të ndryshoni madhësinë e gjinjve tuaj, duhet të kombinoni ngritjen e gjirit ose me zmadhimin ose zvogëlimin e gjirit - ngritja e gjirit në vetvete nuk do të bëjë mashtrimin.
 • A janë gjoksi im në formë të çuditshme? Vendimi për t'iu nënshtruar operacionit të gjirit është gjithmonë një vendim personal. Në varësi të nevojave dhe qëllimeve tuaja unike, ngritja e gjoksit mund të jetë zgjidhja më e përshtatshme për t'ju dhënë pamjen që dëshironi. Por ne e rekomandojmë procedurën si një mënyrë për të përmirësuar simetrinë e gjoksit tuaj dhe për t'i dhënë gjoksit tuaj një pamje më të rrumbullakosur.

Çfarë mund të bëjë operacioni për ngritjen e gjirit?

Vetëm kirurgjia e ngritjes së gjirit nuk do të zvogëlojë madhësinë e gjinjve tuaj. Nëse dëshironi të zvogëloni madhësinë e gjinjve tuaj, do t'ju duhet të kombinoni ngritjen e gjirit dhe operacionin për zvogëlimin e gjoksit. Nëse dëshironi të rritni madhësinë e gjinjve tuaj, do t'ju duhet t'i nënshtroheni një operacioni për zmadhimin e gjirit përveç operacionit për ngritjen e gjirit.

Kush është një kandidat i mundshëm për kirurgjinë e ngritjes së gjirit?

Faktorët e mëposhtëm mund të kontribuojnë në një formë ose madhësi të padëshirueshme të gjirit dhe mund të korrigjohen përmes operacionit për ngritjen e gjirit:

 • Gjinjtë e varur
 • Gjinjtë e rrafshuar
 • Gjinjtë e zgjatur
 • Pakënaqësia me madhësinë ose formën e gjinjve tuaj
 • Lëkurë e shtrirë
 • Areola të zgjeruara
 • Thithat dhe areolat me drejtim poshtë
 • Ju jeni një jo duhanpirës
 • Në përgjithësi keni shëndet të favorshëm
 • Ju mbani një peshë të qëndrueshme
 • Njëri gjoks është më i ulët se tjetri

Sa kushton ngritja e gjoksit?

Ndonëse kostoja mesatare e ngritjes së gjoksit në vendet perëndimore mund të arrijë deri në 7000 dollarë, kjo është vetëm një pjesë e çmimit total. Vlen të përmendet: kostoja nuk përfshin anestezinë, pajisjet dhe shpenzimet e tjera. Megjithatë, turizmi mjekësor ka qenë i dobishëm për shumë njerëz. Vendet e Europës Lindore si Shqipëria ju ofrojnë mundësinë për të kryer operacionin e gjirit me një çmim më të ulët dhe të njëjtën cilësi. Ato janë shumë të ulëta sepse edhe shpenzimet e klinikave janë mjaft të ulëta falë marrjes me qira të ambienteve për zyra dhe pagave të ulëta.

Në vende të tjera jashtë atyre që praktikojnë turizmin mjekësor, kostoja e procedurës mund të variojë nga disa mijëra dollarë deri në dhjetëra mijëra dollarë. Është e mençur të bëni kërkimin tuaj dhe të gjeni një kirurg të kualifikuar i cili do t'ju japë rezultate të cilësisë më të lartë me një çmim që i përshtatet buxhetit tuaj.

Kostoja e operacionit mund të ndryshojë shumë në varësi të kirurgut, përvojës së tij/saj, si dhe llojit të procedurës që ju si pacient do t'i nënshtroheni.

Është jashtëzakonisht jetike të kuptojmë se çfarë mbulohet nga një plan shëndetësor dhe çfarë jo. Për më tepër, është thelbësore të pyesni për opsionet e financimit dhe të merrni një vendim të informuar.

Kostot e ngritjes së gjirit mund të përfshijnë:

 • Tarifa e kirurgut
 • Tarifat e anestezisë
 • Tarifat e sallës operative
 • Tarifat e kujdesit pas operacionit

Këto kosto mund të ndryshojnë nga pacienti në pacient në varësi të kompleksitetit të procedurës. Për më tepër, disa politika sigurimi mund të mbulojnë disa nga kostot që lidhen me ngritjen e gjirit.

Çfarë duhet të pres gjatë një konsultimi për kirurgjinë e ngritjes së gjirit?

Gjatë konsultimit me kirurgun tuaj, sigurohuni që të diskutoni:

 • Qëllimet tuaja të dëshiruara për kirurgji
 • Historia juaj mjekësore dhe çdo medikament që merrni
 • Lloji i anestezisë që do të përdoret gjatë operacionit.
 • Operacionet e mëparshme që keni bërë
 • Historia familjare e kancerit të gjirit

Ju lutemi vini re se është e rëndësishme të keni pritshmëri realiste për rezultatet e operacionit.

Kirurgu juaj mund të:

 • Bëni një vlerësim të shëndetit tuaj të përgjithshëm
 • Merrni parasysh çdo gjendje shëndetësore para-ekzistuese
 • Merrni parasysh çdo faktor rreziku
 • Ekzaminoni gjinjtë tuaj
 • Merrni matje të madhësisë dhe formës, si dhe cilësinë e lëkurës
 • Kontrolloni vendosjen e thithit tuaj dhe areolave
 • Bëjë fotografi
 • Diskutoni qëllimet dhe idetë tuaja
 • Diskutoni rezultatet e operacionit
 • Diskutoni se çfarë lloji të anestezisë do të përdoret gjatë procedurës

Është thelbësore të kuptohen rreziqet, procesi i rikuperimit dhe rezultatet e pritshme të procedurës në mënyrë që të merret një vendim i informuar. Ju gjithashtu duhet të jeni të vetëdijshëm për kostot e përfshira dhe çdo ndërlikim të mundshëm. Marrja e kohës për t'u përgatitur me kujdes për përvojën mund të jetë qetësuese dhe të ndihmojë në sigurimin e një rezultati pozitiv. Është thelbësore që të keni komunikim të qartë dhe të hapur me mjekun tuaj për të siguruar që të merrni rezultatin e dëshiruar nga operacioni juaj. Sigurohuni që të bëni çdo pyetje që keni dhe të shprehni çdo shqetësim që keni në lidhje me procedurën.

Ngritja e gjirit dhe vendosja e implantit të gjirit

Shumica e grave e konsiderojnë vendosjen e implanteve të gjirit kur mendojnë për ngritjen e gjirit. Kjo mund të jetë një mënyrë shumë e dobishme për të ndihmuar gratë të përmirësojnë pamjen e gjoksit të tyre. Mund të ndihmojë në reduktimin e varjes dhe të shtojë volumin dhe formën e gjoksit, duke u dhënë atyre një pamje më rinore. Një implant i gjirit mund të rivendosë ekuilibrin, simetrinë dhe proporcionin në pjesën e sipërme të gjirit, duke krijuar një formë më natyrale. Mund të sigurojë gjithashtu volum për të mbushur një tub ose një lloj tjetër veshjeje që kërkon vëllim shtesë në zonën e sipërme të gjoksit.

Si duhet të përgatitem për operacionin e ngritjes së gjirit?

Gjatë fazës përgatitore të operacionit për ngritjen e gjirit, mund t'ju kërkohet:

 • Merrni teste laboratorike. Është e domosdoshme të bëni një test laboratorik ose një vlerësim mjekësor për të parë nëse po përjetoni ndonjë simptomë sëmundjeje në mënyrë që të diagnostikoni me saktësi ndonjë problem të mundshëm.
 • Merrni ilaçe të reja ose rregulloni të vjetrat. Është e rëndësishme të rregulloni mjekimin tuaj sipas këshillës së mjekut tuaj në mënyrë që të siguroheni që po merrni kujdesin më të përshtatshëm të mundshëm.
 • Bëni një mamografi para dhe pas operacionit. Kjo do t'i lejojë mjekut tuaj të gjurmojë çdo ndryshim në indin tuaj të gjirit me kalimin e kohës dhe të sigurojë që çdo operacion që keni bërë është i sigurt.
 • Ndaloni marrjen e nikotinës në çdo formë. Lënia e duhanit ose përdorimi i ndonjë forme tjetër të nikotinës mund të ketë një efekt pozitiv në shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Rrjedhimisht duke pasur një efekt
 • Shmangni marrjen e barnave anti-inflamatore ose aspirinë sepse ato mund të rrisin gjakderdhjen. Medikamentet pa recetë si ibuprofeni mund të jenë të rrezikshëm dhe duhet të shmangen nëse ju përshkruhen një hollues gjaku. Gjithmonë kontrolloni me mjekun tuaj përpara se të merrni ndonjë ilaç.

Procedura e ngritjes së gjirit mund të kryhet në mjedise të ndryshme, duke përfshirë një zyrë ose në një spital. Dallimi kryesor midis këtyre tre llojeve të objekteve është niveli i kujdesit që është në dispozicion. Një qendër kirurgjikale e bazuar në zyrë do të ketë një mjek dhe disa infermierë, ndërsa një spital do të ketë një staf shumë më të madh dhe më shumë burime. Në varësi të kompleksitetit të operacionit, opsionet e anestezisë mund të variojnë nga anestezi lokale në atë të përgjithshme. Vetë operacioni zakonisht zgjat dy deri në tre orë, por mund të zgjasë deri në pesë orë në disa raste.

Cilat janë hapat e procedurës së ngritjes së gjirit?

Në varësi të faktorëve të mëposhtëm, kirurgu juaj do të vendosë se cili është modeli dhe teknika më e përshtatshme e prerjes për ju:

 • Madhësia dhe forma e gjoksit
 • Madhësia e areolave ​​tuaja dhe pozicioni i tyre
 • Sasia e varjes së gjoksit
 • Cilësia dhe elasticiteti i lëkurës
 • Sasia e lëkurës shtesë

Hapi 1 - Anestezia

Për komoditetin tuaj, medikamentet jepen në çdo hap të procedurës. Zgjedhjet kryesore janë qetësimi intravenoz ose anestezi e përgjithshme. Pavarësisht nga lloji i anestezisë që merrni, ekipi mjekësor do të monitorojë shenjat tuaja jetësore gjatë gjithë procedurës për të garantuar sigurinë dhe komoditetin tuaj.

Hapi 2 - Prerja

Tre janë modelet e prerjeve më të përdorura:

 • Rreth areolës.
 • Rreth areolës dhe poshtë nga areola deri te rrudha e gjirit.
 • Rreth areolës, poshtë nga rrudha e gjirit dhe përgjatë rrudhës së gjirit.

Hapi 3 – Riformësoni gjoksin tuaj

Pasi kirurgu bën prerjet, ndërmerren këto hapa:

 • Riformë për përmirësimin e konturit të gjirit dhe ngritjen e indit të gjirit.
 • Ripozicionimi i thithkave dhe areolave ​​në një lartësi më rinore.
 • Reduktimi i areolave ​​të zmadhuara.
 • Heqja e lëkurës së tepërt të gjirit.

Hapi 4 – Mbyllja e prerjeve

Kur të bëhet riformimi i gjinjve dhe heqja e lëkurës së tepërt, kirurgu juaj më pas do të shtrëngojë lëkurën e mbetur dhe do të mbyllë prerjet.

Në varësi të prerjeve, disa prej tyre mund të fshihen në konturet natyrale të gjoksit, ndërsa të tjerat mund të mbeten të dukshme në sipërfaqen e gjirit. Është e dobishme të mbani mend se ndërsa disa prerje mund të jenë të dukshme, ato përfundimisht do të bëhen më pak të dukshme me kalimin e kohës.

Disa vija të prerjes që rezultojnë nga ngritja e gjirit janë të fshehura në konturet natyrale të gjirit; megjithatë, të tjerat janë të dukshme në sipërfaqen e gjirit. Linjat e prerjes janë të përhershme, por në shumicën e rasteve do të zbehen ndjeshëm me kalimin e kohës.

Megjithëse është e kuptueshme që shumë gra dëshirojnë plagët më të vogla të mundshme, është e domosdoshme të mbani në mend se prerjet e bëra nga kirurgu juaj plastik kanë për qëllim t'ju japin rezultatet më të sakta të mundshme, të cilat mund të mos përputhen me rezultatin tuaj të dëshiruar të një të vogël. Mbresë.

Merrni këshillën e kirurgut tuaj dhe mos i prishni rezultatet duke kërkuar një prerje që mund të mos jetë e duhura për ju.

Hapi 5 - Rezultatet

Do të vini re menjëherë një pamje më rinore në zonën e gjoksit, me efektet që do të vazhdojnë të përmirësohen gjatë javëve dhe muajve pas operacionit tuaj.

Çfarë duhet të pres gjatë rikuperimit të ngritjes së gjirit?

Pas përfundimit të procedurës së ngritjes së gjirit, do të aplikohen veshje dhe/ose fashë në prerje. Si një mjet për të minimizuar ënjtjen dhe për të mbështetur gjinjtë gjatë procesit të shërimit, nevojitet një fashë elastike ose sytjena mbështetëse.

Për më tepër, për të ndihmuar në kullimin e gjakut ose lëngjeve të tepërta, kirurgu juaj do të vendosë përkohësisht një tub të hollë dhe të vogël nën lëkurë.

Këshillat specifike që vijnë nga kirurgu juaj mund të përfshijnë:

 • Si të kujdeseni për plagët tuaja
 • Çfarë ushtrimesh duhet të shmangni
 • Sa shpesh duhet të ndiqni kirurgun tuaj për kontrolle
 • Çfarë mjekimesh duhet të aplikoni në këtë zonë dhe çfarë duhet të merrni nga goja për të reduktuar dhimbjen dhe inflamacionin

Kirurgjia zakonisht zgjat dy deri në tre orë dhe një pacient mund të pritet të qëndrojë në spital për një deri në dy netë pas operacionit. Koha e rikuperimit është përgjithësisht katër deri në gjashtë javë, me ndjekje të kujdesshme për të siguruar që shërimi po përparon mirë. Shpesh i gjithë operacioni kryhet nën anestezi lokale, duke vënë në gjumë një zonë të caktuar të trupit tuaj. Herë të tjera, bëhet me anestezi të përgjithshme, e cila të vë në gjumë dhe të mpirë të gjithë trupin. Pavarësisht nga metoda e përdorur, është e rëndësishme të njiheni me masat e sigurisë dhe rreziqet që lidhen me anestezinë.

Një ndryshim i dukshëm në gjinjtë tuaj mund të vërehet menjëherë pas operacionit. Për më tepër, forma do të vazhdojë të ndryshojë gjatë muajve të ardhshëm.

Së pari, plagët do të jenë të kuqe dhe pak me gunga. Edhe pse plagët janë të përhershme, me kalimin e kohës ato do të zbuten dhe do të bëhen shumë të holla brenda një deri në dy vjet. Plagët mund të fshihen lehtësisht duke veshur sytjena dhe kostume banje. Madhësia e sytjenave do të jetë më e vogël pas ngritjes së gjoksit. Kjo do të ndodhë edhe kur procedura nuk kombinohet me zvogëlimin e gjoksit. Pra, ndryshimi i madhësisë së sytjenave është rezultat i forcimit të gjoksit dhe jo zvogëlimit të madhësisë.

Cilat janë avantazhet e mastopeksisë?

Mastopeksia, ose kirurgjia e ngritjes së gjirit, ka një sërë përparësish. Së pari, mund të ndihmojë në përmirësimin e formës dhe pamjes së gjinjve. Së dyti, mund të ndihmojë në zbutjen e çdo dhimbjeje ose shqetësimi që mund të shoqërohet me gjinjtë e mëdhenj dhe të varur. Së fundi, mund të jetë e dobishme për të rritur vetëbesimin dhe vetëvlerësimin e një personi.

Kirurgjia e ngritjes së gjirit dhe shtatzënia

Shtatzënia mund të shkaktojë rënien e gjoksit të një gruaje, por operacioni për ngritjen e gjirit mund të ndihmojë për ta rregulluar këtë. Ju mund t'i nënshtroheni procedurës vetëm pas përfundimit të shtatzënisë. Kjo për shkak se ndryshimet që mund të ndodhin në gjinj gjatë lindjes së fëmijës mund të ndryshojnë apo edhe të minimizojnë përmirësimin që ju ofron procedura e ngritjes së gjirit. Është e njëjta logjikë si humbja e peshës pas operacionit të gjirit.

Rreziqet

Ka rreziqe të ndryshme për procedurën e ngritjes së gjirit, të tilla si:

 • Cikatrice. Plagët janë të përhershme, por do të zbehen me kalimin e kohës, brenda 1 deri në 2 vjet. Zakonisht mund të fshihen nën veshje, por në disa raste, ato mund të jenë shumë të dukshme. Është e rrallë që procesi i shërimit të shkaktojë plagë që bëhen të trasha dhe të gjera.
 • Ndryshime në ndjesi të gjirit ose të ngjashme me gjoksin. Humbja e ndjenjës zakonisht shkaktohet nga dëmtimi i nervave që dërgojnë sinjale nga lëkura në tru. Vini re se megjithëse humbja e ndjenjës mund të jetë e përhershme, ajo nuk ndikon në ndjesinë erotike.
 • Forma dhe madhësia e pabarabartë e gjinjve. Njëri gji mund të jetë më i madh ose më i vogël se tjetri dhe gjinjtë mund të mos kenë të njëjtën formë. Kjo është rezultat i ndryshimeve që ndodhin gjatë procesit të shërimit. Edhe pse kirurgët preferojnë të mos ndryshojnë gjinjtë e përmasave të ndryshme përpara një procedure, gjithsesi vlen të përmendet.
 • Humbje e pjesshme ose totale e thithkave ose areolave. Thitha dhe areola janë së bashku si një njësi. Areola është zona e errët e lëkurës rreth thithkës. Shumë rrallë, furnizimi me gjak në këtë zonë ndalet gjatë një ngritjeje të gjirit. Kjo ndalesë e shkurtër mund të dëmtojë indin e gjirit, duke çuar në një humbje të pjesshme ose totale të thithkës ose/dhe areolës.
 • Probleme me ushqyerjen me gji. Megjithëse ka disa arsye pse një grua mund të ketë probleme me dhënien e gjirit - ajo mund të mos prodhojë mjaftueshëm qumësht, fëmija i saj mund të ketë një lidhëse gjuhësore ose buzësh që e bën të vështirë kapjen, ose thjesht mund të mos jetë në gjendje ta pozicionojë atë. foshnja në mënyrë korrekte - ngritja e gjirit është një nga faktorët më të rëndësishëm. Operacioni do të ndikonte në prodhimin e qumështit.

Siç është përmendur tashmë, ngritja e gjoksit është një lloj operacioni plastik që ndihmon në përmirësimin e pamjes së gjinjve duke i bërë ata të duken më të fortë dhe të ngritur. Megjithatë, si çdo procedurë tjetër e madhe, ngritja e gjirit është e prirur ndaj një rreziku të lartë të gjakderdhjes, infeksioneve apo edhe një reagimi negativ ndaj anestezisë. Një rrezik tjetër që duhet marrë në konsideratë është reaksioni alergjik që një pacient mund të ketë për shkak të materialeve të përdorura gjatë ose pas procedurës.

Çfarë rezultatesh duhet të pres pas operacionit për ngritjen e gjirit?

Rezultatet pas operacionit të ngritjes së gjirit janë pothuajse gjithmonë të dukshme. Megjithëse ato ndryshojnë, shumë pacientë janë të kënaqur me pamjen e tyre pas operacionit. Forma, madhësia dhe pozicioni i gjoksit mund të përmirësohen në mënyrë dramatike dhe të zgjasin për një kohë të gjatë.

Do të filloni të ndiheni më të sigurt dhe më të fuqizuar, duke ju lejuar përfundimisht të merrni përsipër çdo gjë që ju del përpara. Gjatë kësaj periudhe do t'ju duhet të vishni një sytjena mbështetëse dhe të shmangni aktivitetin e rëndë. Megjithatë, përpjekja do t'ia vlejë kur më në fund të shijoni pamjen tuaj të përditësuar. Mbani në mend: Me kujdesin e duhur, rezultatet e operacionit duhet të jenë të dukshme për shumë vite, duke ju lejuar të shijoni përfitimet e një pamjeje më rinore dhe më të gjallë. Megjithatë, ndërsa femrat rriten, gjoksi i tyre mund të humbasë formën dhe vëllimin, duke u bërë më pak i fortë dhe elastik. Kjo mund të jetë një pjesë normale e procesit të plakjes, por mund të jetë zhgënjyese për shumë gra. Për të ruajtur formën e fortë të gjoksit tuaj dhe pamjen tuaj të re më të re, sigurohuni që:

 • Mbani peshën tuaj
 • Mbani një mënyrë jetese të shëndetshme

Është jashtëzakonisht e rëndësishme që të merren seriozisht të gjitha udhëzimet para dhe pas operacionit për të siguruar një rezultat të suksesshëm. Dështimi për ta bërë këtë mund të rezultojë në komplikime afatgjata.

Kur mund të kthehem në jetën time të vjetër?

Rimëkëmbja nga ngritja e gjirit mund të zgjasë nga disa ditë deri në disa javë. Është e mençur ta merrni lehtë gjatë kësaj kohe dhe të mos bëni ndonjë aktivitet të mundimshëm ose të ngrini ndonjë gjë të rëndë. Megjithatë, për t'i bërë gjërat më të lehta për ju, kirurgu juaj do t'ju japë një listë me udhëzime të personalizuara bazuar në mënyrën se si doli operacioni juaj dhe shërimi juaj. Shumë gra mund të kthehen në punë të butë si puna në tavolinë ose aktivitete të buta si ecja vetëm një javë pas ndërhyrjes. Ndërsa aktivitetet e fuqishme do të zgjasin më shumë, përfshirë aktivitetin seksual, ato mund të zgjasin deri në gjashtë javë. Nëse po pyesni nëse mund të vishni sytjena, dijeni se mund ta bëni këtë rreth tetë javë pas operacionit.

Sa zgjasin rezultatet e mastopeksisë?

Rezultatet e ngritjes së gjirit zakonisht zgjasin shumë, por efektet mund të ndikohen nga zakonet e jetesës si duhani, ekspozimi në diell dhe luhatjet e peshës. Për të siguruar rezultatet më të larta, është e domosdoshme të ndiqni udhëzimet e mjekut tuaj dhe të mbani një mënyrë jetese të shëndetshme.

Kur duhet të caktoj një takim pas operacionit?

Ju duhet të telefononi ofruesin tuaj të kujdesit shëndetësor nëse keni ndonjë nga të mëposhtmet: ethe, të dridhura, të përziera, të vjella, dhimbje të shtuara, skuqje ose rrjedhje nga vendi i prerjes, ose nëse gjoksi juaj bëhet i fryrë, i butë ose i fryrë.

Picture of Jessica

Xhesika

Njihuni me Xhesikën, botuesen tonë e cila ka pasion Shqipërinë dhe dëshiron të informojë publikun mbi turizmin mjekësor, procedurat mjekësore, kirurgjinë plastike dhe mrekullitë turistike të Shqipërisë. Përmes shkrimeve të saj informuese dhe tërheqëse, ajo udhëzon lexuesit të marrin vendime të informuara mbi kujdesin shëndetësor dhe të eksplorojnë bukuritë e vendit tonë magjepsës.

Tabela e Përmbajtjes

Na Kontaktoni

sqAlbanian

Instagram & Facebook

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha