Janar 9, 2023

Pse njerëzit zgjedhin të bëjnë liposuksion në Shqipëri? Përfitimet, rezultatet dhe procedura

Para se të zgjidhni të bëni liposuksion në Shqipëri, duhet të dini disa gjëra. Në këtë artikull do t'ju prezantojmë disa gjëra. Liposuksioni është një procedurë kirurgjikale që heq yndyrën nga trupi. Mund të përdoret për të hequr dhjamin nga zona të veçanta, si barku, kofshët, krahët ose qafa. Ky është një lajm i mirë për njerëzit që janë të pakënaqur me format e tyre trupore dhe duan të bëjnë diçka për të. Liposuksioni mund të ndihmojë për të përmirësuar pamjen tuaj dhe për t'ju bërë të ndiheni më të sigurt.

Si funksionon liposuksioni?

Liposuksioni, i njohur gjithashtu si lipoplastikë ose konturimi i trupit, përdoret për të hequr yndyrën e tepërt nga zona të tilla si ijet, barku, kofshët, mjekra, dekolteja, pjesa e sipërme e krahëve, gjoksi dhe vithet. Ky operacion estetik mund të shërbejë si një alternativë ndaj operacionit për zvogëlimin e gjoksit.

Liposuksioni mund të përdoret për të hequr yndyrën nga zonat e trupit që janë rezistente ndaj dietës dhe stërvitjes. Mund të përdoret gjithashtu për të përmirësuar pamjen e lëkurës me gropëza ose gunga.

Megjithatë, duhet të theksohet se kjo procedurë nuk përdoret si mjet për humbje peshe. Dhe kandidatët e duhur janë ata që kanë një peshë më të qëndrueshme sesa ata që janë mbipeshë - është menduar për njerëzit që kanë provuar metoda të tjera për të hequr qafe qelizat dhjamore, por nuk kanë qenë të suksesshme.

Objektivi i përgjithshëm i procedurës është të ndryshojë formën e trupit tuaj dhe rezultatet janë mjaft afatgjata, duke ju lejuar kështu të mbani një peshë të shëndetshme. Procedura përfshin heqjen e një pjese të madhe të stomakut. Kjo kufizon sasinë e ushqimit që mund të hahet në të njëjtën kohë dhe gjithashtu numrin e lëndëve ushqyese që mund të përthithen. Kjo çon në humbje peshe.

Liposuksioni heq qelizat yndyrore nga poshtë lëkurës. Ai funksionon më së miri për njerëzit që kanë peshë normale, sepse ata kanë më pak qeliza yndyrore, fillimisht. Gjithashtu funksionon më së miri në zonat ku lëkura është më e ngushtë, sepse do të ketë më pak lëkurë për t'u shtrirë pasi të hiqen qelizat dhjamore.

A disponohet liposuksioni për të gjithë në Shqipëri?

Gratë dhe burrat që kërkojnë një trup më të hollë janë të njohur me këtë procedurë. Megjithatë, disa raste mund të mos kërkojnë këtë qasje.

Kur mendoni t'i nënshtroheni kësaj procedure, së pari duhet të takoheni me një specialist i cili mund të bëjë një diagnozë të gjendjes. Kjo do t'i mundësojë atij të përcaktojë rrugën më të përshtatshme të veprimit.

Liposuksioni është alternativa e duhur për ju nëse:

Një procedurë e konturimit të trupit është opsioni i duhur për ju nëse:

 • Ju keni yndyrë të tepërt në zona të veçanta të trupit tuaj që nuk i përgjigjen dietës dhe ushtrimeve. Këto zona përfshijnë barkun, ijet, kofshët, krahët, qafën dhe shpinën. Pavarësisht se sa shumë përpiqeni të reduktoni yndyrën në këto zona përmes dietës dhe stërvitjes, nuk do të jetë e suksesshme pa ndihmën e një procedure të specializuar.
 • Ju keni një formë trupi të çekuilibruar për shkak të pikave specifike në trupin tuaj që nuk përshtaten sipas pjesës tjetër të trupit tuaj. Ky çekuilibër mund të shkaktojë një sërë problemesh, nga qëndrimi i dobët deri te vështirësia për të mbajtur një peshë të shëndetshme. Pa konturimin e trupit për të adresuar këto çekuilibrime, mund të jetë e vështirë të arrihet një trup i ekuilibruar dhe i shëndetshëm.

Për më tepër, për të qenë kandidati i duhur për këtë procedurë, duhet të jeni mbi 18 vjeç, të keni shëndet të arsyeshëm dhe të keni një peshë të qëndrueshme. Është e domosdoshme të theksohet se procedura nuk është e përshtatshme për të gjithë dhe se duhet të plotësoni disa kritere për t'u kualifikuar. Për më tepër, procedura kërkon burime të konsiderueshme dhe nuk duhet të ndërmerret lehtë.

Prandaj, është e domosdoshme të shkoni në çdo operacion me një kuptim të qartë të përdorimeve dhe pritjeve të duhura. Lipoplastika ka për qëllim kryesisht të synojë zonat e yndyrës së tepërt, jo çështjet kozmetike.

Llojet e liposuksioneve shqiptare: Cilat janë ato?

Procedura e liposuksionit varet vetëm nga personi dhe teknika e përdorur. Një kirurg do të zgjedhë alternativën më të përshtatshme bazuar në zonën e trajtuar dhe çfarë rezultatesh dëshironi.

Ka katër teknika kryesore që ai/ajo mund të përdorë:

1. Liposuksion tumescent

Liposuksioni tumescent është një teknikë popullore sepse është më pak invazive se metodat e tjera dhe mund të kryhet nën anestezi lokale.

Ai konsiston në injektimin e një solucioni steril (që heq yndyrën e tepërt) në zonat e trajtuara, një qetësuesi (në shumicën e rasteve, nëse jo të gjitha, qetësuesi i dhimbjes i përdorur është lidokaina) dhe një ilaçi (që do të ndihmojë në minimizimin e gjakderdhjes).

Më pas, një prerje e vogël do të bëhet në lëkurën tuaj, kështu që një tub i hollë i quajtur kanulë mund të futet. Vakuumi do të thithë yndyrën dhe lëngjet nga trupi juaj përmes kanulës. Kjo është një procedurë minimalisht invazive me kohë të shkurtër ose pa ndërprerje.

2. Vaser Liposuction

Vaser liposuction është një procedurë minimale invazive e konturimit të trupit që përdor energjinë e ultrazërit për të zbërthyer dhe hequr yndyrën nga trupi.

Kirurgu fut një shufër metalike në zonën e trajtuar. Kjo shufër metalike dërgon energji ultrasonike nën lëkurë dhe ndihmon në prishjen e mureve të qelizave yndyrore.

Kjo teknikë është më pak invazive se metodat tradicionale të liposuksionit dhe mund të përdoret për të synuar zona të veçanta të yndyrës.

3. Liposuksion i asistuar me lazer (LAL)

LAL është një teknikë minimalisht invazive e heqjes së yndyrës që po rritet në popullaritet për shkak të efikasitetit dhe profilit me rrezik të ulët. Procedura përfshin një dritë lazer me intensitet të lartë që ndihmon në zbërthimin e yndyrës dhe një kanulë të futur në lëkurën tuaj për të thithur yndyrën.

4. Liposuction me ndihmën e energjisë (PAL)

PAL është një teknikë liposuksioni minimalisht invazive që përdor lëvizje të vogla dhe të shpejta të kanulës për të thyer dhe thithur yndyrën.

Është një teknikë gjatë së cilës bëhen prerje të vogla në lëkurën tuaj. Futet një kanulë dhe kjo kanulë lëvizet përpara dhe mbrapa në mënyrë që të mund të tërheqë dhjamin. Procedura është e saktë vetëm nëse procesi është bërë më parë.

Para procedurës

Kur mbërrini në Shqipëri për liposuksion, është koha t'i bëni kirurgut çdo pyetje që mund të keni. Përveç kësaj, është shumë e rëndësishme të siguroheni që i kuptoni rreziqet që lidhen me operacionin.

Gjatë këtij takimi, kirurgu do të:

 • Pyes për ndonjë alergji dhe histori mjekësore familjare.
 • Identifikojë nëse pacienti është një kandidat i mundshëm për kirurgji duke vlerësuar gjendjen e tij aktuale.
 • Për të parandaluar mpiksjen e gjakut, mund t'ju kërkohet të ndaloni marrjen e disa aspirinave.
 • Inspektojë zonën, kontrollojë për shenja infeksioni dhe sugjeroni një test laboratorik për të konfirmuar diagnozën.
 • Diskutojë rreziqet e mundshme dhe efektet anësore që lidhen me operacionin.
 • Shpjegojë procedurën në detaje, t’i përgjigjet çdo pyetjeje dhe të japë një pritje realiste të rezultatit.

Gjithashtu, ju duhet t'i tregoni kirurgut se çfarë prisni nga operacioni dhe çfarë rezultatesh dëshironi të arrini.

Përveç kësaj, sigurohuni që të merrni të gjitha përgjigjet e pyetjeve tuaja përpara se të largoheni nga klinika e kirurgut, në mënyrë që të merrni vendimin e duhur.

Si të kryeni liposuksonin në Shqipëri: Një udhëzues hap pas hapi

Më poshtë është një shpjegim hap pas hapi se si funksionon liposuksioni:

 1. Anestezia: Anestezia është një pjesë instrumentale e mjekësisë moderne, duke i lejuar pacientët t'i nënshtrohen procedurave mjekësore pa ndjerë asnjë dhimbje. Pa përdorimin e anestezisë, shumë trajtime mjekësore do të ishin të pamundura.
 2. Prerje të vogla: Prerjet më të vogla rezultojnë në më pak dhimbje dhe dhëmbëza dhe kohë më të shpejtë rikuperimi.
 3. Futja e kanulës: Kanula futet në indin nënlëkuror.
 4. Lëvizja e kanulës: Një pjesë kritike e procesit të infuzionit. Kërkon aftësi dhe saktësi për të siguruar që kanula të vendoset siç duhet brenda venës dhe të lidhet siç duhet me linjën e infuzionit.
 5. Largimi nga spitali: Pasi një person del nga spitali, atij i jepet një listë udhëzimesh që duhen ndjekur. Këto udhëzime janë të domosdoshme sepse e ndihmojnë personin të shërohet siç duhet dhe të shmangë komplikimet.

Gjëja më e çmendur që mund të ndodhë

Lipoplastika shpesh mund të rezultojë në:

 • Rezultate të trasha
 • Rezultate të pabarabarta
 • Hematomat
 • Mpirje
 • Ndryshimet në ngjyrën e lëkurës
 • Edemë pulmonare
 • Mpiksjen e gjakut
 • Emboli pulmonare

Çdo lloj ndërhyrje ka rreziqe të vogla:

 • Gjakderdhje
 • Mpiksjet e gjakut në vena
 • Infeksionet
 • Komplikimet
 • Reagimet ndaj anestezisë

Kirurgët dhe spitalet e trajnuar siç duhet mund të minimizojnë rrezikun e tyre, por ato janë ende një shqetësim.

Është thelbësore që të keni një kuptim të plotë të rreziqeve të mundshme të përfshira në çdo procedurë mjekësore përpara se të merrni një vendim. Prandaj, është shumë e rëndësishme që kirurgu të jetë transparent dhe paraprak për komplikimet e mundshme dhe trajtimin e tyre.

Ndonjëherë, njerëzit që i nënshtrohen liposuksionit ndiejnë nevojën për ta bërë procedurën përsëri. Kjo mund të jetë për shkak të disa arsyeve si p.sh. operacioni origjinal nuk është kryer si duhet ose trupi i individit nuk i përgjigjet operacionit në mënyrën që shpresohej.

Këshilla për zgjidhjen e problemeve

Mos hezitoni të drejtoheni në klinikën tuaj për ndihmë nëse keni ndonjë simptomë të pazakontë ose dhimbje të zgjatur pas operacionit. Shëndeti dhe mirëqenia juaj duhet të jenë gjithmonë të parat.

Nëse keni ndonjë ankesë, duhet të flisni me stafin mjekësor dhe të siguroheni që të merrni rezultatin më të mirë të mundshëm. Në rastet e neglizhencës mjekësore, mund të keni të drejtë edhe për kompensim.

Ata që nuk duhet të lejohen t’i nënshtrohen procedurës

Ju lutemi mbani në mend se konturimi i trupit nuk trajton obezitetin. Në fund të fundit, nuk është një mënyrë për të hequr celulitin apo strijat. Ai është i përshtatshëm vetëm për njerëzit që kanë ndryshuar regjimin e dietës dhe stërvitjes dhe janë ende duke luftuar me obezitetin.

Rezultatet e Liposuksionit në Shqipëri

Pas liposuksionit në Shqipëri, do të duhet një muaj që ënjtja dhe komplikimet të largohen plotësisht. Ndërsa vetë rezultati përfundimtar mund të marrë disa muaj për t'u vendosur. Megjithatë, pas procedurës, trupi juaj do të jetë më i konturuar dhe i skalitur, dhe dhjami i hequr nuk do të kthehet nëse nuk shtoni peshë.

Çfarë duhet të dini përpara se të bëni liposuksion në Shqipëri?

Ne duam të sigurojmë që ju të jeni plotësisht të informuar për procedurën dhe opsionet që keni në dispozicion, në mënyrë që të merrni një vendim të informuar.

A është e sigurt të bësh liposuksion në Shqipëri?

Pacienti duhet të kërkojë një klinikë me reputacion me një histori të provuar për të siguruar që standardet më të larta të sigurisë janë përmbushur. Kirurgu duhet të jetë i certifikuar dhe të ketë përvojë në kryerjen e procedurës për të minimizuar rreziqet që lidhen me operacionin. Dhe Shqipëria ka këta lloj profesionistësh. Lipoplastika në Shqipëri është mjaft e sigurt, me kusht që pacienti të plotësojë kërkesat e duhura.

A është i dhimbshëm rikuperimi me liposuksion?

Është thelbësore që pacienti të ndjekë udhëzimet e rikuperimit nga mjeku i tij për të siguruar shërimin e duhur dhe për të minimizuar rrezikun e ndonjë ndërlikimi. Për më tepër, pacienti duhet të shmangë aktivitetin e rëndë për të gjithë periudhën e rikuperimit.

A e shkatërron trupin tuaj liposuksioni?

Për shkak të natyrës minimalisht invazive të liposuksionit, pacientët mund të jenë të sigurt se po marrin një procedurë relativisht me rrezik të ulët. Rreziku kryesor që lidhet është zhvillimi i zigzagëve në lëkurë, të cilat mund të ndodhin në disa raste.

Sa yndyrë mund të reduktohet?

Në përgjithësi, liposuksioni nuk është një procedurë për humbje peshe, por një procedurë e konturimit të trupit. Sasia maksimale e yndyrës që mund të hiqet me liposuksion është e kufizuar dhe varet nga anatomia dhe pesha e një personi.

Çfarë lloj anestezie përdorim për Lipo në Shqipëri?

Liposuskioni Vase ose Liposuksioni me laser është procedura më popullore për ata që kërkojnë të reduktojnë yndyrën në zona të veçanta. Zakonisht kryhet në një mjedis spitalor dhe kërkon anestezi të përgjithshme. Si i tillë, pacientët duhet të qëndrojnë në spital për të paktën një natë pas operacionit. Kjo është për të siguruar që të gjitha efektet anësore që rezultojnë nga anestezia e përgjithshme të monitorohen dhe menaxhohen siç duhet.

Picture of Jessica

Xhesika

Njihuni me Xhesikën, botuesen tonë e cila ka pasion Shqipërinë dhe dëshiron të informojë publikun mbi turizmin mjekësor, procedurat mjekësore, kirurgjinë plastike dhe mrekullitë turistike të Shqipërisë. Përmes shkrimeve të saj informuese dhe tërheqëse, ajo udhëzon lexuesit të marrin vendime të informuara mbi kujdesin shëndetësor dhe të eksplorojnë bukuritë e vendit tonë magjepsës.

Tabela e Përmbajtjes

Na Kontaktoni

sqAlbanian

Instagram & Facebook

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha