Prill 26, 2023

Pse Kirurgjia e Rimodelimit të Krahut në Shqipëri është zgjidhja më e mirë për lëkurën e varur?

Brakioplastika e njohur ndryshe si kirurgjia e rimodelimit të krahut në Shqipëri përfshin kirurgji estetike që mund të përmirësojë pamjen tuaj të përgjithshme, por kryesisht të sipërme të krahut. Ai rrotullohet rreth shtrëngimit të lëkurës së varur dhe indit mbështetës. Për më tepër, kirurgët kryejnë edhe heqjen e xhepave të yndyrës. Kjo do t'ju ndihmojë t'i bëni krahët tuaj të duken më të skalitur në një mënyrë që vetëm dieta dhe ushtrimet nuk munden. 

Në këtë artikull, do të flasim më në detaje se çfarë është brakioplastika dhe pse është zgjidhja përfundimtare për lëkurën e varur, jo vetëm në Shqipëri por në mbarë botën.

Imazhi që ilustron një arm lift në Shqipëri.

Kujt i referohet termi "Brakioplastikë"?

Siç u përmend më lart, brakioplastika njihet në terma më të thjeshtë si kirurgjia e rimodelimit të krahut dhe është pjesë e kirurgjisë estetike. Ndihmon në përmirësimin e tonit dhe përkufizimit në pjesën e sipërme të krahëve duke:

 • Minimizuar depozitat e yndyrës.
 • Eliminuar lëkurën e tepërt.
 • Shtrënguar indet mbështetëse.
 • Arritur një pamje më të lëmuar të lëkurës së mbetur.

Kush konsiderohet kandidat i përshtatshëm për këtë procedurë kirurgjikale në Shqipëri?

Ju emëroheni automatikisht një kandidat i përshtatshëm për operacionin e rimodelimit të krahut nëse krahët e sipërm janë të varur. Ky rajon mund të marrë një pamje në formë krahu me një përplasje të lëkurës që varet poshtë sa herë që ngrihen krahët.

Një gjë e tillë mund të ndodhë për shkak të:

 • Ndryshimeve të elasticitetit të lëkurës që ndodhin me moshën.
 • Humbja e konsiderueshme në peshë, qoftë përmes kirurgjisë bariatrike ose pa, së bashku me mbajtjen e një stili jetese të shëndetshëm.
 • Predispozicioni gjenetik që çon në rënie të lëkurës.
 • Limfedema, një gjendje e karakterizuar nga ënjtje dhe mbajtje e lëngjeve në sistemin limfatik.
Imazhi që ilustron rezultatet para dhe pas një operacioni arm lift në Shqipëri.

Përmirësimi i pamjes suaj estetike

Krahët e sipërm mund të kenë një pamje të varur për shkak të shumë faktorëve si luhatjet në peshë, rritja e moshës apo edhe gjenetika.

Po, aktiviteti fizik mund të forcojë dhe përmirësojë tonin e muskujve themelor të krahut të sipërm. Sidoqoftë, nuk mund të trajtojë në asnjë mënyrë lëkurën e tepërt që ka humbur indet e saj të dobësuara, elasticitetin ose depozitat e lokalizuara të yndyrës.

Një operacion për rimodelimin e krahëve në Shqipëri mund të jetë zgjidhja e duhur për ju nëse pjesa e poshtme e krahëve tuaj është e varur ose duket e lirshme për shkak të lëkurës së tepërt.

Rimodelimi i krahut:

 • Minimizon lëkurën dhe yndyrën e tepërt nga sqetulla deri në bërryl.
 • Përmirëson formën e krahut, duke rezultuar në lëkurë më të lëmuar dhe konturet e përmirësuara.
 • Përmirëson pamjen e krahut duke krijuar një pamje më të tonifikuar dhe proporcionale.

A është brakioplastika në Shqipëri një opsion i përshtatshëm për nevojat e mia individuale?

Brakioplastika mund të jetë një opsion i zbatueshëm për nevojat tuaja individuale nëse:

 • Keni lëkurë të lirshme në pjesën e sipërme të krahëve.
 • Jeni të gatshëm të pranoni praninë e një plage të dukshme nga rimodelimit të krahut, e cila zakonisht shtrihet përgjatë gjatësisë së sipërme të krahut dhe mund të mos jetë tërheqëse estetikisht.
 • Keni një peshë të qëndrueshme dhe nuk parashikoni luhatje të konsiderueshme të peshës në planin afatgjatë.
 • Nuk keni probleme mjekësore që rrisin rrezikun e komplikimeve kirurgjikale, siç është anemia.
 • Nuk jeni duhanpirës.
Imazhi që ilustron një kirurg plastik në Shqipëri duke përgatitur një pacient për një arm lift.

Çfarë informacioni shtesë duhet të merret parasysh?

Siç u përmend më lart, një operacion për rimodelimin e krahut në Shqipëri është alternativa më e mirë për shtrëngimin e lëkurës së lirshme dhe të varur. Nëse dëshira juaj është të arrini një pamje më të tonifikuar, mund të dëshironi që ofruesi shëndetësor të kryejë liposuksion në krahët tuaj. Liposuksioni është në gjendje të largojë depozitat e yndyrës që nuk i përgjigjen dietës dhe ushtrimeve. Vlen të theksohet se liposuksioni mund të kryhet gjatë brakioplastikës.

Vlen gjithashtu të përmendet se nëse mendoni se brakioplastika do të ndalojë rënien e krahëve tuaj në rast se fitoni ose humbni shumë peshë, kjo nuk do të ndodhë. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të mbani një peshë të shëndetshme përpara dhe pas procedurës.

Nëse operacioni brakioplastik është zgjidhja për ju, ja çfarë mund të prisni nga procedura:

 1. Përpara operacionit, mund të merrni medikamente për t'ju qetësuar, si anestezi e përgjithshme për të nxitur gjumë dhe mpirje ose anestezi lokale për të mpirë zonën e kirurgjisë dhe për t'ju ndihmuar të relaksoheni.
 2. Kirurgu bën një prerje në pjesën e brendshme ose të pasme të krahut tuaj, me madhësinë e prerjes në varësi të shtrirjes së procedurës.
 3. Lëkura e tepërt hiqet duke e prerë atë dhe yndyra e tepërt mund të trajtohet gjithashtu duke përdorur liposuksion.
 4. Indi mbështetës shtrëngohet duke përdorur qepje.
 5. Pasi të përfundojë procedura, prerja mbyllet me qepje dhe krahu juaj mbulohet me fasha sterile me garzë për të minimizuar rrezikun e infeksionit.

Çfarë avantazhesh ka kryerja e një procedure brakioplastike në Shqipëri?

Nga kryerja e një procedure brakioplastike mund të presësh shumë gjëra, të tilla si një rritje të vetëbesimit. Për më tepër, do të ndiheni më rehat me këmisha pa mëngë, rroba banje dhe bluza. 

Imazhi që ilustron një pacient që po konsideron turizmin mjekësor në Shqipëri për një arm lift.

Cilat janë rreziqet e operacionit brakioplastik në Shqipëri?

Rreziqet e rimodelimit të krahut përfshijnë:

 • Dhimbje anormale ose e ekzagjeruar.
 • Gjakderdhje e pazakontë ose e tepruar.
 • Akumulimi i lëngjeve (seroma) në zonën kirurgjikale.
 • Dëmtime të nervave, enëve të gjakut ose muskujve.
 • Mpirje ose humbje e ndjeshmërisë.
 • Rreziku i infeksionit të vendit kirurgjik.
 • Ndarja ose hapja e plagës.

Çfarë mund të pritet gjatë periudhës së rikuperimit?

Pas procedurës suaj, përdoren fasha ose garza sterile për të mbrojtur prerjen nga infektimi gjatë shërimit. Këshillohet që të vishni një mëngë të rehatshme ose një rrobë kompresuese për të reduktuar ënjtjen. Për më tepër, mund të ketë tuba të vegjël nën lëkurë për të ndihmuar në kullimin e lëngjeve të tepërta.

Rikuperimi nga rimodelimit i krahut përfshin gjithashtu:

 • Rregullimin e fashave dhe përdorimin e jastëkëve sipas nevojës.
 • Sigurimin e pushimit të mjaftueshëm dhe konsumimin e një diete ushqyese për të mbështetur procesin e shërimit.
 • Shmangia e aktivitetit fizik të fuqishëm gjatë periudhës së rikuperimit.
 • Veshja e një veshje kompresioni për disa javë.

Cili është afati kohor i pritshëm për të parë rezultatet?

Menjëherë pas operacionit do të ketë ndryshime të dukshme në formën dhe tonin e sipërme të krahëve. Ndryshimet afatgjata përfshijnë:

 • Ënjtjet dhe mavijosjet mund të pakësohen brenda disa javësh.
 • Plagët mund të zbehen në një farë mase, por zhdukja e plotë nuk ka gjasa.
 • Lëkura mund të lirohet në mënyrë minimale.
 • Rënia mund të jetë një dukuri e natyrshme ndërsa njeriu vazhdon të plaket.
Imazhi që ilustron një pacient që ka zgjedhur një operacion arm lift me çmim të përballueshëm në Shqipëri.

Lloje të ndryshme të procedurave kirurgjikale në Shqipëri

Operacioni plastik në Shqipëri i ofron pacientëve një trajtim të personalizuar. Ekzistojnë dy qasje kryesore për të personalizuar një operacion për rimodelimin e krahut për t'iu përshtatur nevojave individuale, të cilat përcaktohen nga madhësia dhe forma e prerjes së përdorur për të hequr yndyrën, lëkurën dhe indet e tepërta. Lloji specifik i procedurës së zgjedhur mund të ndryshojë në varësi të faktorëve të tillë si lloji i trupit dhe rezultatet e dëshiruara që individët dëshirojnë të arrijnë.

Mini Lift i krahëve

Mini Lift i krahëve, i njohur gjithashtu si "Parial" ose "Minimal Incision Arm Lift", është një procedurë që përdor një prerje më të shkurtër të bërë në sqetull dhe përfshin heqjen minimale të lëkurës dhe yndyrës së tepërt nga krahët. Qëllimi i kësaj procedure është të krijojë një pamje më të tonifikuar për krahët.

Kjo teknikë është përgjithësisht e përshtatshme për pacientët që kanë zhvilluar një lëkurë të tepërt për shkak të plakjes ose pas humbjes së moderuar të peshës të arritur përmes dietës dhe stërvitjes.

Rimodelimi i pjesës së sipërme të krahut

Rimodelimi i krahut të sipërm, e njohur edhe si "Brakioplastika tradicionale", është një procedurë standarde që përfshin një prerje të bërë nga sqetulla që shtrihet deri në bërryl. Zakonisht rekomandohet për pacientët që kanë sasi të konsiderueshme të lëkurës dhe yndyrës së tepërt për shkak të humbjes së shpejtë të peshës ose uljes së elasticitetit të lëkurës si rezultat i plakjes.

Kjo procedurë mund të rezultojë në një transformim të jashtëzakonshëm të formës së krahut dhe zakonisht kryhet te pacientët që i janë nënshtruar një operacioni bariatrik dhe kanë përjetuar rënie të lëkurës për shkak të humbjes së shpejtë të peshës.

Imazhi që ilustron rezultatet e një operacioni për lifting të krahëve në Shqipëri

Cila është kohëzgjatja tipike e një procedure të rimodelimit të krahut?

Kohëzgjatja tipike e nevojshme për një procedurë të rimodelimit të krahut zgjat nga dy deri në katër orë, duke u luhatur në varësi të shtrirjes së operacionit. Nëse kombinohet me një procedurë tjetër, mund të zgjasë më shumë.

A është procedura e rimodelimit të krahut në Shqipëri e dedikuar ekskluzivisht për femrat?

Jo, edhe pse 98% e pacientëve janë femra, procedura nuk është e dedikuar ekskluzivisht vetëm për femra, por mund të kryhet edhe tek meshkujt. Megjithatë, statistikat tregojnë se operacioni i rimodelimit të krahut është jashtëzakonisht i popullarizuar tek gratë në moshë të mesme, më konkretisht në gratë e moshës 55+.

A shoqërohet procedura e rimodelimit të krahut në Shqipëri me dhimbje?

Duke qenë se e gjithë procedura kryhet nën anestezi, ajo nuk shoqërohet me parehati apo dhimbje të konsiderueshme. Megjithëse disa mund të ndjejnë dhimbje pas operacionit, pacientët mesatarë shpesh përballen me dhimbje minimale pas procedurës, e cila është lehtësisht e menaxhueshme dhe e kapërcyer duke përdorur ilaçe kundër dhimbjeve të përshkruara ose ilaçe pa recetë, me qëllim të reduktimit të çdo shqetësimi të mundshëm. Zakonisht, pacientëve u kërkohet të marrin qetësues dhimbjesh midis pesë deri në shtatë ditë.

A është e zakonshme të kesh plagë të dukshme si rezultat i një kirurgjie për rimodelimin e krahut?

Të gjitha procedurat kirurgjikale, duke përfshirë rimodelimin e krahut, rezultojnë në një farë mase cikatrice, pasi nuk është e mundur të kryhet një rimodelim i plotë i krahut pa lënë një plagë. Megjithatë, nëse zgjidhni Medical Tourism in Albania, do të shihni që kirurgët tanë kanë prioritet minimizimin e shfaqjes së plagëve duke vendosur prerje në vende të veçanta që mund të fshihen nga veshjet.

Për shembull, në rastin e një Mini Lift, plaga zakonisht mund të mbulohet kur krahu mbahet pranë trupit. Nga ana tjetër, mbulimi i plagës së një rimodelimi të pjesës së sipërme të krahut mund të jetë më sfidues, pasi prerja mund të shtrihet nga bërryli drejt trupit, në varësi të sasisë së lëkurës që duhet hequr.

Megjithatë, teknikat moderne kozmetike përdorin qepje moderne për të minimizuar plagët sa më shumë që të jetë e mundur. Pacientët që ndihen të parehatshëm për plagët mund të përdorin gjithashtu grim për t'i mbuluar ato përkohësisht.

Fillimisht, plagët mund të duken të kuqe, por ato kanë tendencë të zbehen me kalimin e kohës, zakonisht zhduken pothuajse plotësisht pas 6 muajsh pas operacionit. Megjithatë, mund të duhen 1-2 vjet që plagët të maturohen plotësisht. Pasi prerjet të jenë shëruar plotësisht, rekomandohen produkte me bazë silikoni të kombinuara me terapi kompresioni.

Është e rëndësishme të theksohet se ndërsa mund të ketë një periudhë shërimi për plagët, shumë pacientë zbulojnë se përfitimet e një rimodelimi të krahut tejkalojnë pamjen e plagëve të lëna pas nga procedura.

Imazhi që ilustron një procedurë të kirurgjisë plastike në Shqipëri për lifting të krahut.

Cila është kohëzgjatja tipike e periudhës së rikuperimit?

Në përputhje me shumë pacientë, periudha e rikuperimit me rimodelimin e krahut është më pak e pakëndshme sesa pritej. Arsyeja është se muskujt e pjesës së sipërme të krahut nuk janë fare të shqetësuar, të vetmit që preken janë dhjami dhe lëkura. Duke pasur parasysh këtë, operacioni për rimodelimin e krahut konsiderohet më pak i dhimbshëm se çdo procedurë tjetër që prek muskujt.

Ndër shenjat më të zakonshme janë ënjtja dhe mavijosjet, por ato mund të reduktohen duke përdorur qetësuesit e përshkruar të dhimbjes dhe vendosjen e rrobave kompresive për të minimizuar çdo shqetësim ose dhimbje të mundshme. Një tjetër gjë mjaft e rëndësishme është të ecni duke mbajtur duart anash menjëherë pas operacionit për qarkullim efektiv të gjakut. Për më tepër, krahët nuk duhet të lëvizin mbi supet për disa ditë.

A është e nevojshme të qëndroni në spital gjatë natës apo për një periudhë më të gjatë? 

Duke qenë se operacioni për rimodelimin e krahut është zakonisht një procedurë ambulatore, nuk ka nevojë të qëndroni në spital gjatë natës, e lëre më për një kohë më të gjatë. Por, rekomandohet që dikush të qëndrojë pranë jush për të paktën një ose dy netë.

Kështu, ne do të sigurohemi që dikush të jetë afër për t'ju marrë, ose në raste të tjera, do t'ju dërgojmë në shtëpi ose në hotel me një shofer.

Pas sa kohe mund të riktheheni në punë?

Afati kohor për kthimin në punë varet tërësisht nga lloji i punës që bëni - në shumicën e rasteve, rekomandohet të qëndroni jashtë punës për shtatë deri në dhjetë ditë. Megjithatë, nëse puna kërkon punë të vështirë, sugjerohet që të shtyhet për katërmbëdhjetë deri në tetëmbëdhjetë ditë.

Kur mund të rifilloni stërvitjen?

Në përgjithësi këshillohet që të rifilloni ushtrimet dhe aktivitetet fizike brenda katër deri në pesë javë pas procedurës.

A mund të drejtosh një automjet pas kirurgjisë për rimodelimin e krahut?

Drejtimi i automjetit duhet të shmanget për shtatë deri në dhjetë ditë pas kryerjes së një procedure të rimodelimit të krahut. Kjo për shkak se këto ditë krahu nuk është në gjendje të kthejë timonin pa ndjerë ndonjë shqetësim apo dhimbje.

Kur mund të hiqen qepjet? 

Si rregull, qepjet hiqen brenda ditës së shtatë deri në të dhjetën pas procedurës, në varësi të llojit të rimodelimit të krahut të kryer. Përpara vendosjes së një veshjeje kompresioni mbi krah për të reduktuar rreziqet e mavijosjes dhe ënjtjes, do të aplikohet një garzë e sterilizuar.

Picture of Jessica

Xhesika

Njihuni me Xhesikën, botuesen tonë e cila ka pasion Shqipërinë dhe dëshiron të informojë publikun mbi turizmin mjekësor, procedurat mjekësore, kirurgjinë plastike dhe mrekullitë turistike të Shqipërisë. Përmes shkrimeve të saj informuese dhe tërheqëse, ajo udhëzon lexuesit të marrin vendime të informuara mbi kujdesin shëndetësor dhe të eksplorojnë bukuritë e vendit tonë magjepsës.

Tabela e Përmbajtjes

Na Kontaktoni

sqAlbanian

Instagram & Facebook

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha