Dhjetor 19, 2023

7 arsyet pse duhet të kryeni operacione plastike në Shqipëri

Falë zhvillimeve teknologjike dhe përparimit të industrisë së turizmit mjekësor në mbarë botën, shumë njerëz tani kanë fituar akses tek procedurat kozmetike që dikur ishin shumë të shtrenjta. Duke ofruar kirurgji plastike të nivelit më të lartë me çmime konkuruese, klinikat në Shqipëri janë bërë zgjedhja e preferuar e pacientëve nga të gjitha anët e globit. Përveçse ju ofron një zgjidhje ideale kozmetike, kirurgjia plastike në Shqipëri u siguron pacientëve mundësinë për të shijuar pushime të mrekullueshme në një vend që ndodhet në zemër të Evropës. Nëse po mendoni që të kryeni një operacion plastik në Shqipëri, ky artikull do t'ju ndihmojë të bëni zgjedhjen tuaj!

Foto që ilustron kirurgjinë plastike në Shqipëri me çmime të përballueshme

Çfarë është turizmi i kirurgjisë plastike?

Turizmi i kirurgjisë plastike është kthyer në një fenomen i cili po zhvillohet shpejtë. Njerëzit zgjedhin të udhëtojnë jashtë shtetit për trajtimet e tyre kozmetike për shkak të çmimeve konkurruese. Gjithnjë e më shumë pacientë ndërkombëtarë kanë zgjedhur vende si Shqipëria për ndërhyrjet e tyre të kirurgjisë plastike. E vërteta është se shumë klinika mjekësore në Shqipëri janë superiore në krahasim me klinikat në SHBA apo vende të tjera të Europës. Në shumicën e rasteve, blerja e disa teknologjive dhe pajisjeve mjekësore në Shqipëri është shumë më e lirë se në Shtetet e Bashkuara. Prandaj, këto klinika janë shumë më të avancuara se sa homologet e tyre jashtë vendit. Si të tilla, ata janë bërë një hit i vërtetë me pacientët e huaj që kërkojnë rezultatet më të mira me çmimet më të përballueshme. Më poshtë do të listojmë shtatë nga arsyet kryesore pse njerëzit duhet të zgjedhin të kryejnë operacionet e tyre plastike në Shqipëri.

Çmimet konkurruese

Një nga arsyet kryesore pse njerëzit zgjedhin të udhëtojnë në Shqipëri për procedurat e tyre estetike është fakti se çmimet e operacioneve plastike në Shqipëri janë shumë më të lira. Çmimet e kirurgjisë në vende si Italia, Gjermania, Britania e Madhe ose SHBA-ja priren të pasqyrojnë kostot më të larta të jetesës. Meqenëse njerëzit në këto vende fitojnë më shumë, ata janë të gatshëm të shpenzojnë më shumë para për procedurat e tyre mjekësore. Prandaj, klinikat janë në gjendje të rrisin çmimet e tyre. Përkundrazi, kostoja e jetesës në Shqipëri është shumë më e ulët, gjë që mundëson çmime më të ulëta në përgjithësi. 

Për më tepër, pothuajse të gjithë profesionistët e mjekësisë në Shqipëri i kanë kryer trajnimet dhe arsimimin e tyre jashtë vendit. Që do të thotë se ata janë në gjendje të garantojnë një standard ndërkombëtar të kujdesit mjekësor në vendin e tyre. Siç e përmendëm edhe më parë, kostot për blerjen e pajisjeve mjekësore janë shumë më të lira në Shqipëri dhe në Evropë në përgjithësi. Konsideroni gjithashtu taksat më të ulëta dhe do të kuptoni pse çmimet e kirurgjisë plastike në Shqipëri janë shumë më të përballueshme për pacientët e huaj.

Foto që ilustron një klinikë të avancuar të kirurgjisë plastike në Shqipëri

Teknologji e avancuar

Siç e përmendëm edhe më parë, kostot për blerjen e pajisjeve mjekësore në Shqipëri janë shumë më të lira se në vendet e tjera. Merrni për shembull pajisjet e përdorura për transplantin e flokëve. Do të zbuloni se në SHBA shumë klinika ende përdorin metodën e “shiritit” FUE, e cila është mjaft e vjetëruar. Kjo për shkak se kostot për blerjen e teknologjisë së nevojshme për kryerjen e transplanteve të flokëve FUE me asistencë robotike janë shumë të shtrenjta. Dhe meqenëse kjo teknologji është kaq e shtrenjtë, edhe nëse do të mund të gjenit një klinikë në SHBA që e ofron këtë lloj procedure, çmimet natyrisht do të ishin shumë më të larta. Kështu, shumë njerëz zgjedhin të udhëtojnë në Evropë, ku shpenzimet mjekësore janë shumë më të përballueshme. Me ambientet moderne, teknologjinë më të fundit dhe pajisjet e fjalës së fundit, klinikat e kirurgjisë plastike në Shqipëri janë kthyer në një konkurrent të fortë në industri.

Gamë e gjerë e procedurave në dispozicion

Shpesh ndodh që shumë njerëz nuk mund të gjejnë procedurën që do të donin të bënin në vendin e tyre. Ose në disa raste, edhe kur ata gjejnë një klinikë që e ofron atë procedurë, çmimet janë shumë të larta. Kjo është veçanërisht e vërtetë për trajtimet komplekse ose ato të viteve të fundit. Nga ana tjetër, klinikat mjekësore në Europë dhe veçanërisht në Shqipëri janë gjithmonë të përditësuara me zbulimet më të reja. Në Shqipëri është e sigurt që do të gjeni një specialist i cili mund të kryejë procedurën që ju intereson, qoftë ajo liposuksioni, një procedurë për rimodelimin e vitheve, lifting i fytyrës apo një mommy makeover. Më e rëndësishmja, kirurgët në Shqipëri kanë një përvojë të gjatë në kryerjen e këtyre procedurave, me norma të larta suksesi dhe pafund pacientë të kënaqur.

Foto që ilustron një kirurg plastik të kualifikuar në Shqipëri

Specialistë të kualifikuar 

Nëse jeni duke udhëtuar për kirurgjinë tuaj estetike, është e rëndësishme që të gjeni një kirurg i cili është i kualifikuar në mënyrë specifike në kryerjen e operacionit që po kërkoni. Duke qenë se turizmi mjekësor në Shqipëri është kthyer në një nga sektorët më të zhvilluar në vend, klinikat mjekësore sigurohen që të punësojnë specialistët më të mirë në rajon. Ata duan të tërheqin pacientët me garancinë se procedura e tyre do të kryhet nga duart e një kirurgu të kualifikuar dhe të njohur. Prandaj, nëse po kërkoni specialistin më të mirë në këtë fushë, shanset janë që ta gjeni duke punuar në një klinikë mjekësore në Shqipëri. Shumë kirurgë shqiptarë kanë përvojë shumëvjeçare duke punuar si kirurgë plotësisht të kualifikuar në klinika jashtë vendit, përpara se të heqin dorë nga pozicioni i tyre dhe të kthehen në Shqipëri. Ata marrin me vete një ekspertizë të thellë dhe certifikata ndërkombëtare, në mënyrë që të sigurojnë një nivel të shkëlqyer të kujdesit shëndetësor në vendet e tyre.

Kohë e reduktuar e pritjes

Në vende si Britania e Madhe ose SHBA, zakonisht ka radhë shumë të gjata pritjeje për pacientët që kërkojnë procedura kirurgjikale. Për shkak të një numri më të ulët të klinikave të kirurgjisë plastike dhe një sistemi më të komplikuar organizimi të kujdesit shëndetësor, pacientët përfundojnë duke pritur me muaj përpara se të jenë në gjendje t'i nënshtrohen procedurës së tyre të preferuar. Nga ana tjetër, shumica e klinikave mjekësore në Shqipëri janë në pronësi private, me ambiente të mëdha dhe staf të gjerë mjekësor. Si të tilla, ato janë në gjendje të kujdesen për një numër të madh pacientësh çdo muaj. Për më tepër, këto klinika kanë një staf të dedikuar për shërbimin ndaj klientit për pacientët e huaj që kërkojnë të planifikojnë konsulta dhe operacione me mjekët e tyre. Prandaj, nëse zgjidhni të kontaktoni një klinikë të kirurgjisë plastike në Shqipëri, stafi i tyre do të sigurohet t'ju ndihmojë në kohë rekord.

Privatësi e garantuar

Për disa individë, vendimi për të ndryshuar diçka në pamjen e tyre është një vendim personal. Kështu, ata preferojnë të ruajnë privatësinë e tyre kur i nënshtrohen ndërhyrjeve të tilla. Në fund të fundit, vendimi për t'iu nënshtruar një operacioni plastik supozohet që t'ju ndihmojë të rifitoni vetëbesimin tuaj. Ju nuk keni nevojë t'i jepni asnjë shpjegim askujt. Prandaj, turizmi mjekësor në Shqipëri është një opsion i mrekullueshëm që mund t'ju garantojë një trajtim të qetë me konfidencialitet të plotë. Thjesht mund t'u thuash njerëzve se do të shkosh me pushime (në fund të fundit, Shqipëria është një vend shumë i njohur për pushime dhe atraksionet turistike), dhe ndërkohë mund t'i realizoni me sukses operacionin tuaj plastik në paqe.

Foto që ilustron një pacient të huaj që ka zgjedhur turizmin mjekësor në Shqipëri për operacionet e tyre plastike

Mundësia për të shijuar disa ditë pushime të mrekullueshme

Një nga faktorët më të rëndësishëm që përcakton rezultatet e suksesshme të operacionit tuaj është faza e duhur e rikuperimit. Duke zgjedhur turizmin mjekësor në Shqipëri, ju do të keni mundësi të shijoni disa pushime relaksuese ndërkohë që i nënshtroheni procedurës suaj të kirurgjisë plastike. Stafi ynë do të kujdeset për gjithçka për ju. Ajo çfarë ju duhet të bëni është të merrni fluturimin për në Shqipëri. Ne do t’ju ndihmojmë në rregullimin e akomodimit dhe transportit tuaj. Pasi të keni kryer trajtimin tuaj, ju jeni të lirë të eksploroni mrekullitë e këtij vendi të bukur. Muzetë, parqet natyrore, restorantet dhe shfaqjet e mahnitshme teatrale janë të gjitha të disponueshme në Tiranë, kryeqytetin e Shqipërisë. A ka mënyrë më të mirë për t'i dhënë fund udhëtimit tuaj mjekësor sesa të relaksoheni në një qytet të njohur për atmosferën e tij të ngrohtë dhe njerëzit mikpritës.

Pyetjet E Bëra Më Shpesh

Pse njerëzit shkojnë në udhëtime turistike mjekësore jashtë vendit?

Ka tre arsye kryesore pse njerëzit zakonisht udhëtojnë jashtë shtetit për turizëm mjekësor në Shqipëri:

  • Vendi i tyre nuk ofron trajtimin që ata kërkojnë.
  • Edhe pse trajtimi është i disponueshëm, ai nuk realizohet shpesh apo me profesionalizëm. Prandaj, ka shanse më të larta suksesi nëse e kryejnë në një vend me specialistë të fushës.
  • Në vendin e tyre, kostoja e trajtimit është shumë më e lartë.

Pacientët udhëtojnë shpesh për kujdes mjekësor për arsye që lidhen me financat dhe cilësinë e shërbimit. Për shembull, shumë njerëz që janë të pakënaqur me formën e hundës së tyre dhe po mendojnë të bëjnë një ndërhyrje në hundë, preferojnë të udhëtojnë në Shqipëri, ku rinoplastika është një nga praktikat më të njohura të realizuara nga kirurgë të aftë dhe me përvojë.

Pse duhet ta bëj trajtimin tim në Shqipëri?

Përgjigja është e thjeshtë. Zgjidhja jonë është e përballueshme dhe me cilësi të lartë. Operacionet plastike janë procedura më e zakonshme e kryer nga kirurgët shqiptarë, të cilët shquhen për performancën e tyre të jashtëzakonshme dhe gamën e gjerë të procedurave. Mjekët tanë kanë mundësinë të shkojnë përtej njohurive akademike, të marrin një përvojë të konsiderueshme praktike dhe madje të zhvillojnë teknika të reja në kirurgjinë estetike për shkak të numrit të madh të procedurave estetike që kryhen në Shqipëri.

A është i sigurt turizmi mjekësor në Shqipëri?

Përpara se të flasim për sigurinë e turizmit mjekësor, mbani mend se rreziku është pjesë e çdo operacioni mjekësor, qoftë në një spital mijëra kilometra larg atdheut tuaj ose në një klinikë jashtë derës suaj. Të gjitha palët e përfshira në biznesin e turizmit mjekësor, duke përfshirë ofruesit e trajtimit, spitalet dhe ndërmjetësit, bëjnë çdo përpjekje për të siguruar që klientët e tyre të marrin kujdesin më të mirë të mundshëm dhe të marrin të gjitha masat e nevojshme për të shmangur rrezikimin e shëndetit të pacientëve të tyre. Kontrollet dhe konsultat para operacionit janë vendimtare për të reduktuar rreziqet dhe për të pasur një operacion të suksesshëm. Si një organizatë e licencuar e turizmit mjekësor në Shqipëri, ne punojmë ekskluzivisht me spitalet më me reputacion, mjekë të kualifikuar të certifikuar nga bordi dhe personel të sjellshëm për të siguruar kujdes mjekësor cilësor.

Pse është turizmi mjekësor në Shqipëri kaq i lirë?

Shqipëria është një vend me mjekë të kualifikuar që ofron kujdes dhe edukim mjekësor të avancuar. Si rezultat, çmimi i ulët nuk barazohet në cilësinë e dobët. Ai vjen si rrjedhojë e kostos së lirë të jetesës, punës dhe taksave në Shqipëri. Shqipëria përgjithësisht mendohet të jetë një vend i lirë për t’u vizituar, kështu që ju mund të mërrni kujdes të shkëlqyer mjekësor dhe pushime shumë ekonomike!

Si mund të jem i sigurt se klinikat mjekësore dhe mjekët janë të kalibrit më të lartë?

Zgjedhja e një klinike të besueshme të turizmit mjekësor ne Shqipëri është thelbësore. Për të garantuar kujdesin më të mirë të mundshëm, ne kemi investuar shumë kohë në zhvillimin e punës sonë. Kjo përfshin njohjen e secilit prej partnerëve tanë në nivel personal, investimin në krijimin e një klinike që përmbush standardet tona më të larta dhe në garantimin e kujdesit mjekësor privat për çdo pacient. Gjithashtu, shumica e mjekëve me të cilët bashkëpunojmë kanë marrë trajnimin e tyre në Shtetet e Bashkuara dhe mbajnë certifikimin e bordit të tyre. Për më tepër, shumica e spitaleve në vendin tonë kanë marrë akreditim ndërkombëtar ose janë në proces të marrjes së tij. 

A do të më lejohet të konsultohem me mjekun tim dhe të marr një vendim?

Sigurisht, ne do t'ju japim të gjitha detajet që duhet të dini përpara se të merrni një vendim përundimtar. Mjekët tanë janë të disponueshëm për komunikim me email dhe mesazhe. Para nisjes suaj, do të planifikohen biseda telefonike dhe video-konferenca. 

Picture of Jessica

Xhesika

Njihuni me Xhesikën, botuesen tonë e cila ka pasion Shqipërinë dhe dëshiron të informojë publikun mbi turizmin mjekësor, procedurat mjekësore, kirurgjinë plastike dhe mrekullitë turistike të Shqipërisë. Përmes shkrimeve të saj informuese dhe tërheqëse, ajo udhëzon lexuesit të marrin vendime të informuara mbi kujdesin shëndetësor dhe të eksplorojnë bukuritë e vendit tonë magjepsës.

Tabela e Përmbajtjes

Na Kontaktoni

sqAlbanian

Instagram & Facebook

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha