Qershor 29, 2023

Si të arrini linjat perfekte të trupit? 

Ndërsa shumica e grave mundohen për një figurë trupore sa me perfekte, disa prej tyre nuk janë të bekuara me të, por kjo nuk do të thotë se është e pamundur. Nëse jeni duke kërkuar për trupin e përsosur, klinika jonë mund t'ju ndihmojë me këtë, duke parë disa nga opsionet më të sigurta per ju. Së pari ju duhet të kuptoni se çfarë është një figurë e orës së rërës në mënyrë që të bëni zgjedhjen më të mirë nëse po përpiqeni ta arrini një të tillë. 

Figura e orës së rërës përbëhet nga një bel i vogël, ijet dhe pjesa e mesme duhet të kenë të njëjtën madhësi, raporti muskul-dhjamë është i përsosur dhe duhet të shpërndahet në mënyrë të barabartë në të gjithë pjesën e sipërme dhe të poshtme të trupit. 

Arritja e figurës së orës së rërës konsiderohet një kombinim i artit dhe shkencës, ndaj një hap vendimtar i këtij procesi është zgjedhja e klinikës dhe kirurgut të duhur. Kirurgët tanë me përvojë kanë një sy të pakrahasueshëm për bukurinë. Ekspertët janë të njohur për aftësitë e tyre dhe vëmendjen ndaj detajeve. Procedurat e tyre kozmetike kanë një reputacion për prodhimin e rezultateve mahnitëse dhe afatgjata. 

Treatments to achieve an hourglass body.

Si të arrini linjat ideale?

Klinika jonë do t'ju ofrojë metodat më të mira për t'ju ndihmuar të arrini figurën e përsosur. Disa nga procedurat janë:

 1. Liposuksioni
 2. Abdominoplastika
 3. Zmadhimi i gjoksit
 4. Ngritja e gjoksit
 5. Transferimi i yndyrës
 6. Ngritja e vitheve
 7. Ngritja e vitheve (BBL) 

Liposuksioni

Ndër ndërhyrjet më të zakonshme të kirurgjisë plastike në treg aktualisht është liposuksioni. Kjo procedurë specifike përdoret për të hequr qafe yndyrën shtesë dhe kokëfortë nga disa pjesë të trupit, duke përfshirë belin, stomakun, ijet dhe kofshët. Procedura ideale e kirurgjisë plastike për të arritur formën e dëshiruar tek gratë është liposuksioni. Një nga elementët kryesorë të kirurgjisë plastike, liposuksioni redukton dhe heq yndyrën e tepërt nga pjesët e lartpërmendura të trupit, duke rezultuar në një bel më të vogël dhe të formuar në mënyrë të shkëlqyer. Nëse mbani një peshë të shëndetshme, rezultatet zakonisht janë të gjata.

Kërkoni cilësi dhe profesionalizëm të jashtëzakonshëm e cila është e mundur falë teknologjisë më të fundit dhe një ambienti të pastër e modern. Mos hezitoni të kontaktoni klinikën tonë për një çmim me të detajuar për procedurën tuaj të liposuksionit dhe ne do t'ju përgjigjemi çdo pyetjeje që mund të keni.

Liposuction treatment for an hourglass body.

Reduktimi i barkut

Abdominoplastika, është një nderhyrje kozmetike që ngjesh muskujt e barkut dhe redukton lëkurën, yndyrën dhe strijat shtesë nga rajoni i barkut. abdominoplastikën rezulton në një stomak të sheshtë, të lëmuar dhe formën shumë të dëshiruar të belit, duke krijuar figurën ideale të orës së rërës. Rekomandohet për të dyja gjinitë. Qëllimi është të ndryshoni formën e trupit dhe rezultatet janë përgjithësisht afatgjata, duke ju siguruar që të mbani një peshë të shëndetshme. 

Ju mund të vendosni nëse operacioni i barkut është i duhuri për ju, pasi ta diskutoni atë me një specialist të aftë. Në disa rrethana, pacienti mund të duhet të presë ose të refuzojë këtë procedurë. Për shembull, pacientët me probleme shëndetësore nuk jane te pershtatshem per kete procedure.

Pacientët që i janë nënshtruar operacionit për obezitetin ose kanë lindur femije duhet të mbajnë një peshë të stabilizuar të paktën 6 muaj dhe 1 vit pas procedurës. Rezultatet e kesaj procedure do të dëmtohen nëse humbja e peshës vazhdon pas procedurës. 

Tummy tuck plastic surgery for a flat stomach.

Zmadhimi i gjoksit

Also known  as a “boob job” or a “breast enlargement”, zmadhimit të gjoksit është nderhyrja estetike më e zakonshme në mbarë botën. Gjatë by këtij trajtimi, implantet e gjirit futen për t'i dhënë gjoksit një pamje të plotë dhe më të rrumbullakosur. Pacientët që dëshirojnë të marrin një formë trupore orë rëre mund ta konsiderojnë këtë trajtim pasi zmadhimi i gjoksit ndihmon që beli të duket më i vogël, duke krijuar figurën ideale. 

Ju mund të kryeni këtë ndërhyrje nëse e kuptoni se gjoksi juaj është i vogël ose nese njëri është më i vogël se tjetri, dhe kjo ndikon në mënyrën se si visheni ose llojin e sytjenave që nevojiten për të trajtuar asimetrinë, duke përmirësuar pamjen tuaj.

Masat për zvogëlimin ose zmadhimin e gjoksit zakonisht merren pas një humbje të madhe në peshë ose pas shtatzanise, kur mund të ndodhin më shumë ndryshime.

Breast implants for an hourglass body shape.

Ngritja e Gjoksit

Ky operacion, i cili në mjekësi quhet mastopeksi, përfshin riformimin e gjinjve për të ndryshuar pamjen e tyre. Si rezultat, gjinjtë gjithashtu duken më të fortë dhe me te ngritur. Në krahasim me zmadhimin e gjirit, ky është një opsion i preferuar, sepse rezulton në rritjen e gjoksit pa përdorimin e implanteve. Kirurgjia përfshin heqjen e lëkurës shtesë dhe ngritjen e thithkës dhe areolës më lart në gjoks në vend të zgjerimit të gjinjve me implante. Ky operacion është ideal për gratë që dëshirojnë një pamje delikate të orës së rërës pasi rrit në mënyrë perfekte gjoksin. 

Me një profil gjiri më rinor dhe të ngritur, ngritjen e gjoksit mund të rigjallërojë pamjen e trupit tuaj. Me kalimin e kohës, gjinjtë e një gruaje shpesh përjetojnë ndryshime, duke humbur qëndrueshmërinë dhe konturin e tyre rinor. Këto modifikime dhe ulje të elasticitetit të lëkurës mund të shkaktohen nga shtatzënia, ushqyerja me gji, ndryshimet në peshë, graviteti i plakjes dhe trashëgimia.

Gjoksi do të ulet natyrshëm kur ënjtja të zvogëlohet. Produkti i përfunduar do të jetë një gji rinor, plot gjallëri, i cili është në proporcion me pjesën tjetër të trupit në mënyrë natyrale.

Për rezultatet më të mira, kirurgu mund të këshillojë përzierjen e operacionit të ngritjes së gjirit me një operacion për zvogëlimin ose zmadhimin e gjirit pas vlerësimit të anatomisë suaj. Por gjatë konsultimit tuaj, gjithçka do të shpjegohet siç duhet.

Transferimi i yndyrës

Ky trajtim kirurgjik relativisht i shpejtë, i referuar shpesh si transferimi i yndyrës, përfshin lëvizjen e yndyrës nga një zonë e trupit në tjetrën për të krijuar figurën ideale. Kjo teknikë synon të transferojë yndyrën nga një vend me yndyrë të tepërt, siç është stomaku, në një zonë me më pak yndyrë. Fytyrës, te pasmeve, gjoksit dhe pjesëve të tjera të trupit mund t'i jepet më shumë volum.

Buttock augmentation for an hourglass body shape.

Zmadhimi i vitheve

Kjo teknikë specifike, e njohur në mjekësi si shtimi gluteal, kryhet për të rritur madhësinë dhe formën e vitheve. Ekzistojnë dy mënyra për të kryer procedurën: transplantimi i yndyrës ose implantimi i vitheve. Ndonjëherë është e mundur të kombinohen keto dy teknika për të marrë rezultatet e dëshiruara. Komponenti kryesor i një trupi perfekt janë të pasmet sepse ato e bëjnë belin të duket më i vogël dhe krijojnë një formë të bukur të orës së rërës. 

Pengesa më e madhe për të arrire trupin perfekt eshte një fund shpinë e sheshtë ose e vogël, kështu që rritja e të pasmeve është teknika ideale për të arritur një fundshpinë më të madhe dhe për të shtuar formën e duhur në shpinë. Të groposura thellë brenda indeve të vitheve, implantet e vitheve janë pajisje të mbushura me silikon që futen në mënyrë kirurgjikale per ti dhene atyre formen perfekte. 

Ngritja e vitheve braziliane

Ky trajtim kozmetik, i njohur gjithashtu si BBL, përfshin transferimin e yndyrës dhe mund të ndihmojë në krijimin e një fund shpine më të plotë. ngritjes së vitheve i ofron pacientëve që kanë nevojë të përmirësojnë format trupore dy avantazhe kryesore. Për t'i dhënë belit dhe barkut një pamje më të lëmuar, gjatë këtij trajtimi fillimisht hiqet yndyra shtesë nga trupi. Në ndryshim nga implantet e të pasmeve, i ofron vitheve një pamje më natyrale. Ofron një zgjidhje të favorshme për problemet me konturin e trupit.

Tummy tuck and liposuction for an hourglass body shape.

Kombinimi i abdominoplastikes dhe liposuksionit

Të gjitha procedurat e ndryshme që ne ofrojmë do t'ju ndihmojnë të arrini qëllimin e trupit tuaj dhe pamjen e dëshiruar. Ka disa procedura që mund të kryhen në të njëjtën kohë. Për shembull: një shtrëngim barku mund t'ju ndihmojë të hiqni qafe dhjamin rreth barkut, por nuk do t'ju japë figurën perfekte. Për ta arritur plotësisht këtë do t'ju duhet edhe liposuksion. Këto jo domosdoshmërisht shkojnë së bashku por nëse kombinohen do të arrijnë figurën perfekte.

Kjo procedurë kombinon abdominoplastikën me liposuksionin dhe ofron avantazhet e të dyja procedurave.

Për të forcuar barkun e pacientit hiqet lëkura e tepërt dhe kjo do ta bëjë belin te duket më i vogël, i cili është një nga komponentët më të rëndësishëm të figurës së orës së rërës. Teknika jep një bel më të përcaktuar duke hequr yndyrën nga pjesë të caktuara të trupit si stomaku, anët dhe shpina. 

Yndyra e pastruar më pas transplantohet në ijet e pacientit, duke i dhënë atyre një formë më të lakuar dhe më të rrumbullakët. Forma tradicionale e orës së rërës është raporti rezultant i ijeve me belin. 

Një bel i vogël, barku i sheshtë, ijet e skalitura dhe një formë trupore perfekte janë të gjitha të mundshme përmes një kombinimi të abdominoplastikes dhe liposuksionit.

Operacioni për të arritur figurën ideale

Trajtimet e mëposhtme janë pjesë e procesit të kirurgjisë plastike për arritjen e linjave të harkuara ideale:

 • Para fillimit të procedurës, zona e trajtimit shënohet, pastrohet me një antiseptik dhe jepet anestezi e përgjithshme ose lokale.
 • Teknologjia e avancuar Vaser përdoret gjatë operacionit për të shkrirë yndyrën dhe për të ndihmuar në tkurrjen e lëkurës. Kjo teknologji ndryshon konturin e trupit tuaj duke shfrytëzuar energjinë e valeve pa dëmtuar lëkurën tuaj.
 • Nevojitet një kuptim intensiv i trupit të njeriut për të marrë rezultatin më të mirë nga procedura e figurës së orës së rërës. Para se të vazhdojë me liposuksionin, kirurgu shënon zonën.
 • Faza e fundit është infiltrimi, pas liposuksionit dhe teknologjisë Vaser. Yndyrnat shtesë mblidhen dhe injektohen në fytyrë, fund dhe gjoks për të krijuar një formë orë rëre.
Plastic surgery after-care.

Kujdesi pas procedurës

Gjate kohes se rekuperimit, do t'ju kërkohet të vishni rroba te ngjeshura për disa javë pas procedurës, veçanërisht javën e parë. Së bashku me reduktimin e ënjtjes, mavijosjes dhe shqetësimit, këto veshje ndihmojnë në përshpejtimin e shërimit duke ruajtur konturin tuaj.

Mos pirja e duhanit: duhet të shmangni duhanin gjatë fazës së rikuperimit pasi është i dëmshëm për njerëzit që i janë nënshtruar një operacioni. Nikotina, monoksidi i karbonit dhe katrani do ta bëjnë procedurën e shërimit më të ngadaltë dhe për këtë arsye më të dhimbshme. Zona e operuar do të kete më pak rrjedhje gjaku dhe oksigjen si rezultat. Kjo mund të bëjë që indet të marrin më shumë kohë për t'u rikuperuar, gjë që mund të rezultojë në nekrozë të lëkurës (vdekje të hershme të qelizave) në vendin e ku eshte operuar. Një person që ka nekrozë të lëkurës zhvillon lëkurë të nxire. Rreziku i infeksionit gjatë operacionit është gjithmonë i pranishëm, por ai mund të rritet ndjeshëm nëse cilësia e gjakut dhe rrjedhja totale e gjakut eshte e dobet. Në përgjithësi, këshillohet që të evitoni pirjen e duhanit për 4 javë para dhe 4 javë pas operacionit. 

Aktiviteti fizik pas operacionit estetik mund të rezultojë në zhvendosje të implantit, gjakderdhje, infeksione dhe shërim të ngadalte të plagëve. Pas një operacionit, këshillohet pushim i plotë dhe çdo aktivitet i fuqishëm duhet të shmanget. Gjatë javës së parë të rehabilitimit, duhet të përmbaheni nga përfshirja në aktivitete fizike të vështira si vrapimi, shtrirja, stërvitjet, ngritja e peshave, kërcimi dhe përkulja. 

Ushtrimet në javën e parë pas trajtimit do të kenë padyshim një ndikim negativ në rezultatet e marra dhe madje mund të rezultojnë në probleme shëndetësore. Pushimi dhe gjumi duhet të sigurohen vetëm në pjesët e trupit që nuk i janë nënshtruar operacionit. Pas operacionit të orës së rërës, ju keni rrezikun e mpiksjes së gjakut në trupin tuaj. Gjatë javës së parë të rikuperimit, kirurgu plastik mund t'ju këshillojë të ngriheni dhe të bëni shëtitje të shpejta e të ngadalta çdo disa orë për të zvogëluar mundësinë e mpiksjes së gjakut. 

Lëvizja e duarve dhe e këmbëve do të ndihmojë që gjaku të rrjedhë nëpër trupin tuaj. Për më tepër, kjo do të përshpejtojë procesin e rikuperimit. Ju duhet të planifikoni që dikush të kryejë detyrat tuaja të përditshme, sepse nuk do të jeni në gjendje t'i kryeni ato gjatë javës së parë të rimëkëmbjes. Për më tepër, organizoni që të keni një shoqërues me vete në shtëpi për të paktën disa ditë pas trajtimit, pasi do t'ju duhet ndihmë në çdo hap. 

Mos harroni se procesi i shërimit do të shkojë më mirë dhe më shpejt, dhe rezultatet do të jenë më të mira nëse jeni më të kujdesshëm gjatë javës së parë të rikuperimit.

Plastic surgery recovery.

Periudha e rikuperimit

Procedura e rikuperimit luan një rol të madh në arritjen e rezultatit të përsosur. Siç e përmendëm edhe më parë mund të jetë e dhimbshme, por nëse kujdeseni mirë për veten gjatë kësaj periudhe do t'ju japë rezultate më të mira. Periudha e rikuperimit fillon menjëherë pas operacionit dhe faza e parë e shërimit ndodh 2-3 javë pas operacionit. Shërimi i plotë do të jetë pas rreth 6 javësh.

 1. Sa më shpejt që të mundeni pas procedurës, këshillohet të ngriheni nga shtrati dhe të filloni të lëvizni për të parandaluar zhvillimin e mpiksjes së gjakut.
 2. Për të siguruar një rikuperim të shpejtë dhe pa dhimbje dhe për të parandaluar probleme si nekroza e lëkurës dhe indeve dhjamore, ndaloni pirjen e duhanit për të paktën tre javë pas trajtimit. 
 3.  Zbatoni udhëzimet e mjekut dhe vishni veshje kompresuese. Pacientët shpesh udhëzohen që t'i mbajnë ato vazhdimisht për të paktën dy deri në tre javë dhe më pas vetëm gjatë gjithë ditës për disa javë të tjera. 
 4. Take the antibiotics that the plastic surgeon has advised. Since an hourglass procedure is a serious surgery, the plastic surgeon would advise taking antibiotics for five days after the procedure to prevent the development of an infection that could delay healing. Follow the doctor’s guidelines and take the antibiotics as instructed.
 5. Merrni antibiotikët që ju ka këshilluar kirurgu plastik. Meqenëse keto procedura,perbejne rrezikshmeri kirurgu do të këshilloje marrjen e antibiotikëve për pesë ditë pas procedurës për të parandaluar zhvillimin e një infeksioni që mund të vonojë shërimin. Ndiqni rekomandimet e mjekut dhe merrni antibiotikët sipas udhëzimeve.Edhe nëse besoni se mund të shmangni marrjen e ilaçit kundër dhimbjes, bëjeni këtë. Disa pacientë preferojne të presin që dhimbja të largohet vete në vend të përdorimit të qetësuesve. Ky është një vendim i keq, sepse mund të bëjë që procesi i rikuperimit të zgjasë më shumë. Aftësia për të menaxhuar dhimbjen tuaj do t'ju ndihmojë të lëvizni më shumë dhe të rifilloni gradualisht rutinat tuaja të përditshme. Pa ilaçe kundër dhimbjeve, pacientët mund të përjetojnë një proces shërimi më të ngadaltë, gjë që ne duam ta parandalojmë.
 6. Hani vakte modeste dhe të shpeshta që janë të balancuara. Dieta eshte thelbësore për një rikuperim të shpejtë, si dhe për të parandaluar problemet dhe për të ruajtur efektet estetike për një periudhë më të gjatë kohore. Ushqimet e vogla dhe të shpeshta rekomandohen dhe pacientëve u kërkohet të qëndrojnë sa më larg ushqimeve të skuqura, pijeve të gazuara dhe me kafeinë dhe ëmbëlsirave të rafinuara gjatë procesit të shërimit. Për më tepër, mos harroni të qëndroni të hidratuar. 
Woman considering plastic surgery in Albania.

Pyetjet E Bëra Më Shpesh

Çfarë përfshin kirurgjia plastike për figurën perfekte?

Në shumicën e rasteve, operacioni per te arritur formen perfekte trupore përfshin kombinimin e liposuksionit dhe transferimit të yndyrës së ijeve. Megjithatë, përveç trajtimeve konvencionale të përdorura për të përmirësuar një pjesë të trupit, liposuksioni dhe transferimi i yndyrës në ijet kryhet për të përmirësuar rezultatet dhe për të ndihmuar pacientin të arrijë siluetën e orës së rërës. Procedurat e pershtatshme mund të jenë liposuksioni ose procedura të rritjes së të pasmeve. Trajtimet mund të zgjasin diku nga dy deri në pesë orë ose më shumë dhe kryhen shpejte ndërsa pacienti është nën anestezi të përgjithshme.

A janë të vështira për t'u ekzekutuar këto operacione plastike?

Kirurgjia estetike per te arrire figuren e ores se reres kombinon trajtime të shumta, kështu që kirurgu plastik duhet të jetë i aftë dhe i certifikuar nga bordi për të dhene rezultate pozitive dhe për të ndihmuar pacientin në shmangien e efekteve anësore të panevojshme. Trajtimet janë më të vështira sepse, përveç njohurive të shkëlqyera mjekësore, kërkojnë një ndërgjegjësim të plotë të estetikës femërore dhe trupit të njeriut.

Çfarë rezultatesh duhet të priten?

Pas operacionit duhet të parashikohet një formë e përmirësuar kozmetike dhe e përgjithshme e trupit. Rezultati i liposuksionit eshte një bark i ngushtë dhe i sheshtë, një bel më i vogël dhe ije më të mëdha që ofrojnë pamjen e deshiruar. Pacienti mund të përfitojë nga ijet e lakuara dhe një bel më i vogël, përveç të pasmeve më të mëdha pas procedurës së implantimit të të pasmeve.

A janë të qëndrueshme rezultatet e operacioneve plastike?

Shumë individë pyesin nëse efektet e ketyre procedurave janë afatgjata. Për sa kohë që pacienti është i përkushtuar ne mirembajtjen e tyre, mund të dalim ne perfundimin se rezultatet janë afatgjata ose të përhershme. Pacienti duhet të bëjë çdo përpjekje për të ruajtur peshën e tij në mënyrë që të ruajë efektet e procedurave. Rezultatet e operacioneve mund të ndryshojnë kur pacienti fiton ose humbet peshë dhe mund të nevojiten më shumë trajtime për të adresuar çdo problem të mundshëm kozmetik.

Si është e mundur të ruash figurën perfekte pas operacionit?

Praktikat më të mira për ruajtjen e figurës perfekte janë:

 • Zgjidhni aktivitetin që do t'ju ndihmojë të mbani fizikun tuaj sa më mirë.
 • Përkushtohuni ndaj regjimit tuaj të stërvitjes dhe përmbahuni në mënyrë rigoroze.
 • Forconi muskujt tuaj. Përqendrohuni në mirembajtjen e trupit tuaj.
 • Bëni stërvitje kardio.
 • Mbani dietën e duhur.
 • Merrni parasysh stërvitjen e belit.

Caktoni një takim 

Metoda më e mirë për të kuptuar më mirë procedurën është të flisni me një kirurg plastik. Një specialist mund t'ju drejtojë në çdo hap të kësaj procedure dhe t'ju ofrojë pritshmëri natyraliste për atë që mund të arrihet dhe si mund të duket trupi juaj. Dhe nëse jeni duke kërkuar për kirurgun plastik më të mirë, mund të na kontaktoni.

Picture of Jessica

Xhesika

Njihuni me Xhesikën, botuesen tonë e cila ka pasion Shqipërinë dhe dëshiron të informojë publikun mbi turizmin mjekësor, procedurat mjekësore, kirurgjinë plastike dhe mrekullitë turistike të Shqipërisë. Përmes shkrimeve të saj informuese dhe tërheqëse, ajo udhëzon lexuesit të marrin vendime të informuara mbi kujdesin shëndetësor dhe të eksplorojnë bukuritë e vendit tonë magjepsës.

Tabela e Përmbajtjes

Na Kontaktoni

sqAlbanian

Instagram & Facebook

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha