Prill 26, 2023

Pse Njerëzit Zgjedhin Operacionin Tummy Tuck në Shqipëri Për Një Bark të Sheshtë?

Ekzistojnë motive të ndryshme se përse njerëzit vendosin t'i nënshtrohen kirurgjisë plastike në Shqipëri, ndër të cilat më e njohura është ajo që do të donin të ndiheshin mirë me pamjen e tyre. Një tummy tuck, e njohur ndryshe si abdominoplastikë, në veçanti, mund të ketë një ndikim në vetëbesimin tuaj duke bërë që pjesa e jashtme e trupit tuaj të reflektojë se si ndiheni brenda.

Ekipi ynë në Medical Tourism është i ditur dhe shumë i trajnuar në kryerjen e kirurgjisë estetike, duke përfshirë tummy tuck. Jemi të hapur për pyetjet tuaja.

Foto që ilustron një operacion për rimodelimit e barkut në Shqipëri.

Në lidhje me abdominoplastikën

Siç u përmend më lart, termi mjekësor për tummy tuck është abdominoplastika dhe specialistët thonë se ajo ka më shumë sesa thjesht përfitime kozmetike - përfitime mjekësore. Po, do të ndihmojë në krijimin e muskujve të barkut që dëshironi, por një tummy tuck mund, për shembull, të korrigjojë një hernie barku, e cila është gjendja gjatë së cilës zorra depërton në murin e barkut.

Për më tepër, një tummy tuck mund të përmirësojë kontinencën urinare. Nëse keni probleme me rrjedhjen e urinës kur teshtitni ose kolliteni, mund të jetë i dobishëm një tummy tuck. Në disa raste të tjera, një tummy tuck mund të lehtësojë dhimbjen e shpinës dhe të përmirësojë qëndrimin. 

A është ky momenti optimal për të kryer një procedurë abdominoplastike në Shqipëri?

Siç thotë shprehja, koha është gjithçka. Kjo është edhe më e vërtetë kur flasim për procedurat estetike. Për të ditur nëse jeni i përshtatshëm për një tummy tuck dhe kur është momenti optimal për t'iu nënshtruar procedurës, fillimisht duhet të edukoheni rreth operacionit. Përtej aftësisë për të krijuar rezultate të dëshiruara dhe të skalitura të nivelit të lartë, është e mundur të forconi muskujt e barkut që janë dëmtuar.

Forcimi i muskujve të barkut

Një abdominoplastikë (tummy tuck), mund të merret parasysh sa herë që muskujt e poshtëm të barkut janë shtrirë ose dëmtuar. Ky është zakonisht një efekt pasues i shtatzënisë. Muskujt e barkut nuk janë në gjendje të korrigjohen. Në shumë raste, gratë përjetojnë diastazë, e cila është një gjendje gjatë së cilës muskujt shpërndahen. Në rast se vëreni një fryrje vertikale që shfaqet kur ngrini këmbët ndërsa jeni shtrirë, ka shumë të ngjarë që të keni diastazë. Gjatë procedurës së tummy tuck, muskujt themelorë tërhiqen së bashku, duke i bërë ata shumë më të shtrënguar dhe duke krijuar një mes të fortë dhe më të sheshtë që pacientët kërkojnë.

Imazhi që ilustron kirurgjinë e barkut në Shqipëri.

Heqja e lëkurës së tepërt

Rritjet dhe uljet në peshë, si dhe gjatë gjithë shtatzënisë, mund të bëjnë që lëkura e barkut të humbasë elasticitetin e saj. Është mision i pamundur të rikthehet lëkura në vendin e saj origjinal vetëm me ushtrime, pasi ajo shtrihet. Kjo është ndër arsyet kryesore pse njerëzit zgjedhin të vijnë në Shqipëri për një operacion tummy tuck sepse duan të heqin qafe atë rolle të fshehur të lëkurës së lirshme nën brezin e pantallonave të tyre. Kirurgët tanë janë në gjendje të eliminojnë pamjen e lëkurës së lirshme të butë deri në të rëndë dhe të krijojnë një bark më të tonifikuar dhe të konturuar.

Reduktimi i indit dhjamor

Gjatë gjithë operacionit të tummy tuck, jo vetëm që lëkura e tepërt mund të hiqet, por edhe yndyra e trupit që gjendet rreth rajonit të stomakut mund të tërhiqet duke përdorur liposuksion. Shumë kohë më parë, për të hequr dhjamin themelor, kirurgët përdornin një bisturi. Por në ditët e sotme, liposuksioni është pikë referimi për faktin se lë të paprekura limfat dhe enët e gjakut. Kjo zvogëlon rrezikun e kullimit të mundshëm të tepruar, humbjen e rrjedhjes së gjakut në lëkurë dhe rrezikun e gjakderdhjes në përgjithësi. Zakonisht, liposuksioni lejon heqjen e një sasie të shtuar të yndyrës dhe lëkurës, më shumë sesa gjatë një operacioni tradicional të tummy tuck. 

Heqja e Shenjave

Një përfitim tjetër i kirurgjisë së tummy tuck është aftësia e tij për të reduktuar pamjen e plagëve ekzistuese rreth mesit. Gratë në Shqipëri që kanë tentuar më parë të fshehin plagët e prerjes cezariane ose histerektomisë poshtë të brendshmeve dhe rrobave të banjës, tani mund të jenë të lumtura kur të mësojnë se të gjitha këto mund të zhduken me abdominoplastikë. Rrjedhimisht, plagët e shkaktuara nga operacionet e hernies, aksidentet ose apendektomitë gjithashtu mund të zvogëlohen për të ndihmuar që lëkura e freskët e lëmuar në bark të duket perfekte.

Riparimi i hernies

Me shumë mundësi keni dëgjuar për herniet si term, por nuk e keni ditur kurrë kuptimin e saj. Herniet ndodhin kur një organ shtyn përmes një hapjeje në një ind ose muskul. Në përgjithësi, ato shfaqen në bark dhe jo, nuk janë kërcënuese për jetën, është një probabilitet një në një milion. Megjithatë, herniet nuk riparohen vetë, që do të thotë se një procedurë kirurgjikale është e domosdoshme. Kirurgët në klinikën tonë janë në gjendje të përcaktojnë nëse hernia juaj mund të riparohet si pjesë e një abdominoplastike apo jo. Ndryshe nga diastaza, e cila shkakton ndarjen e muskujve themelorë, herniet përfshijnë një vrimë në muskuj përmes së cilës shtyhen indet e brendshme. Një konsultim i tummy tuck mund të jetë i dobishëm sepse mund të ndihmojë në zbulimin e një hernie. Ato zakonisht gjenden te kërthiza ose në zonat ku ka pasur prerje të mëparshme kirurgjikale.

Imazhi që ilustron një pacient që po përgatitet për operacionin e dhjamit të barkut në Shqipëri.

Rritja e kontinencës urinare

Mund të jetë pak befasuese ta dëgjosh, por është vërtetuar se gjendja e njohur si inkontinenca urinare nga stresi (SUI) mund të përmirësohet duke iu nënshtruar një operacioni barku. SUI ndodh kur një presion i tepërt ushtrohet në uretër dhe fshikëz. Efektet anësore të kësaj gjendjeje të kontrollit të fshikëzës mund të përfshijnë rrjedhje të fshikëzës që është e pakontrollueshme, veçanërisht gjatë veprimeve të tilla si kollitja, teshtitja, e qeshura dhe stërvitja. Megjithëse inkontinenca e urinës nga stresi trajtohet pa nevojën për një procedurë kirurgjikale, një tummy tuck ka rezultuar të jetë e dobishme për disa pacientë, zakonisht femra.

Lehtësim i dhimbjeve të shpinës dhe përmirësim i qëndrimit

Në Shqipëri, si meshkujt ashtu edhe femrat mund të përjetojnë përmirësim të simptomave të dhimbjes së shpinës si pasojë e abdominoplastikës. Pas humbjes së konsiderueshme të peshës ose lindjes së fëmijës, muskujt e barkut mund të dobësohen, duke çuar në dhimbje shpine, veçanërisht te gratë. Megjithatë, një tummy tuck mund ta trajtojë këtë çështje duke hequr yndyrën e tepërt, duke rrafshuar zonën e stomakut dhe duke shtrënguar muskujt e poshtëm. Kjo mund të rezultojë në përmirësimin e mbështetjes së barkut dhe uljen e dhimbjes së shpinës. 

Rritje e vetëbesimit

Lëkura dhe dhjami i tepërt rreth mesit, si dhe shenjat nga operacionet e mëparshme, shpesh mund të çojnë në ndjenja sikleti dhe ulje të vetëbesimit. Kjo mund të rezultojë në një hezitim për të veshur stile të caktuara veshjesh ose për të marrë pjesë në situata sociale ose profesionale. Megjithatë, një tummy tuck mund të bëjë një rrugë të gjatë duke ndihmuar në rikthimin e një pamjeje më rinore dhe energjike, duke rritur gjithashtu vetëbesimin. 

Qasja optimale e trajtimit

Tummy tuck është një procedurë kirurgjikale ambulatore për heqjen e yndyrës së padëshiruar të barkut. Ndryshe nga metodat e tjera që kërkojnë trajtime të shumta ose përdorin nxehtësinë ose të ftohtin për të tkurrur ose shkatërruar qelizat dhjamore, një tummy tuck jep rezultate të menjëhershme. Eliminon nevojën për t'u marrë me lëkurën e lirshme ose të varur të barkut pas heqjes së yndyrës.

Gjatë procedurës, kirurgët tanë të aftë ngrenë lëkurën përmes një prerjeje, riparojnë dhe shtrëngojnë muskujt e barkut dhe përdorin liposuksion për të hequr çdo yndyrë të mbetur nëse është e nevojshme. Lëkura e tepërt pritet përpara se të mbyllet prerja dhe të aplikohet një veshje dhe rrobë kompresuese. 

Rezultatet e menjëhershme

Një nga përfitimet e tummy tuck është se ofron rezultate të menjëhershme. Ndryshe nga procedurat e tjera që kërkojnë pritjen që trupi të nxjerrë jashtë qelizat dhjamore të dëmtuara ose të stimulojë prodhimin e kolagjenit për të shtrënguar lëkurën, një tummy tuck është një procedurë e vetme që mund t'i lejojë individët të arrijnë barkun e dëshiruar të sheshtë për të cilin kanë punuar.

Imazhi që ilustron rezultatet e një operacioni barku në Shqipëri.

Restaurimi i muskujve të barkut

Shpesh, një bark i varur mund t'i atribuohet dëmtimit ose dobësisë në murin e barkut. Një nga avantazhet e tummy tuck është se lejon riparimin e diastasis rectus, një gjendje ku muskujt e barkut ndahen, gjë që zakonisht shihet pas shtatzënisë. Përveç kësaj, gjatë një tummy tuck, një kirurg mund të trajtojë herniet dhe indet e tjera të dobësuara ose të shkëputura.

Qëndrimi i përmirësuar

Përveç përfitimeve estetike, një tummy tuck mund të ketë gjithashtu një ndikim pozitiv në qëndrim, duke rezultuar në një pamje më të hollë. Muskujt e barkut luajnë një rol vendimtar në mbajtjen e qëndrimit të mirë, dhe riparimi dhe shtrëngimi i këtyre muskujve gjatë procedurës së tummy tuck mund të çojë në përmirësim të qëndrimit. Duke zbutur barkun dhe duke i ndihmuar individët të qëndrojnë të gjatë dhe të fortë, një tummy tuck mund të zvogëlojë rrezikun e dhimbjes së qafës dhe shpinës, si dhe zhvillimin e një shtylle kurrizore të përkulur ose të lakuar. 

Rezultate të qëndrueshme

Një procedurë tummy tuck zakonisht përfshin heqjen e deri në 4.5 kg yndyrë të tepërt dhe indeve të lëkurës nga barku, duke rezultuar në një ndryshim në formën e trupit dhe shtrëngimin e muskujve që kontribuojnë në një bark të varur. Ndërsa bërja e zgjedhjeve të shëndetshme është e rëndësishme për ruajtjen e rezultateve, adresimi i çështjes themelore që shkakton një bark të fryrë përmes një tummy tuck mund të eliminojë një nga faktorët që mund të çojë në një bark të lirshëm.

Një fizik më i skalitur

Arsyeja kryesore për popullaritetin e kirurgjisë abdominoplastike është adresimi i shqetësimeve që lidhen me madhësinë dhe/ose formën e barkut. Shumë individë zgjedhin një tummy tuck për të trajtuar çështje të tilla si fryrja pas ngrënies, xhepat kokëfortë të yndyrës së barkut ose dëshirojnë të reduktojnë pamjen e fryrë të barkut të tyre nën veshje. Abdominoplastika trajton në mënyrë efektive këto shqetësime duke hequr yndyrën dhe indet e tepërta, si dhe duke shtrënguar muskujt e barkut, duke rezultuar në një mesi më të thjeshtë dhe më të hollë.

Eliminimi i strijave

Shumë pacientë zbulojnë se ia vlen të heqësh strijat me një tummy tuck. Shenjat e shtrirjes mund të shfaqen në bark për shkak të faktorëve të ndryshëm si shtatzënia, shtimi në peshë ose humbja e peshës. Një procedurë abdominoplastike jo vetëm që shtrëngon dhe hollon barkun, por gjithashtu mund të heqë në mënyrë efektive strijat nga zona e trajtuar. 

Lëkurë më e fortë

Pas përjetimit të shtatzënisë ose humbjes së konsiderueshme në peshë, disa individë mund të luftojnë me lëkurën e tepërt ose të varur që duket e vështirë për t'u shtrënguar pavarësisht dietës dhe stërvitjes. Në raste të tilla, një zgjidhje popullore dhe efektive është një tummy tuck, i cili trajton drejtpërdrejt heqjen e lëkurës së lirshme nga zona e barkut.

Imazhi që ilustron një paciente që po mendon të kryejë një operacionin për dhjamin e barkut në Shqipëri.

A është abdominoplastika në Shqipëri një opsion i vlefshëm për të gjithë?

Ndërsa një tummy tuck mund të jetë një përvojë që ndryshon jetën, është e rëndësishme të konsultoheni me një mjek për të përcaktuar nëse është opsioni i duhur kirurgjik për ju. Ekzistojnë disa procedura të konturimit të trupit me nivele të ndryshme invaziviteti. Për shembull, nëse shqetësoheni kryesisht për përmirësimin e pamjes së pjesës së poshtme të barkut, një mini-tummy tuck mund të jetë një opsion më i përshtatshëm sesa një abdominoplastikë e plotë.

Rezultatet e abdominoplastikës

Prisni një bark më të efektshëm dhe të tonifikuar si rezultat i një procedure të tummy tuck. Çdo palosje e tepërt e lëkurës ose strija në stomak ka gjithashtu të ngjarë të përmirësohet dukshëm. Për më tepër, ju mund të prisni që rrobat tuaja të përshtaten më mirë, me pak pintime në pantallona dhe funde.

Natyrisht, një procedurë tummy tuck përfshin një prerje, duke rezultuar në një plagë. Megjithatë, kjo plagë është zakonisht e ulët në bark, duke shtrirë nga kocka e kofshës deri te kocka e ijeve dhe mund të fshihet nga fundi i bikinit.

Ju mund të prisni të vini re një siluetë më të rafinuar, me rroba që përshtaten më komode dhe më lajkatare. Shfaqja e strijave dhe barku juaj do të duket më i lëmuar dhe më i sheshtë. Këto rezultate ka të ngjarë të rrisin besimin tuaj. Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth Medical Tourism in Albania na kontaktoni për një konsultë falas!

Picture of Jessica

Xhesika

Njihuni me Xhesikën, botuesen tonë e cila ka pasion Shqipërinë dhe dëshiron të informojë publikun mbi turizmin mjekësor, procedurat mjekësore, kirurgjinë plastike dhe mrekullitë turistike të Shqipërisë. Përmes shkrimeve të saj informuese dhe tërheqëse, ajo udhëzon lexuesit të marrin vendime të informuara mbi kujdesin shëndetësor dhe të eksplorojnë bukuritë e vendit tonë magjepsës.

Tabela e Përmbajtjes

Na Kontaktoni

sqAlbanian

Instagram & Facebook

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha