Nëntor 7, 2023

A E Eliminon Liposuksioni Përgjithmonë Peshën E Tepërt?

Gjatë viteve të fundit, liposuksioni ka qenë një procedurë gjithnjë e më e kërkuar në fushën e kirurgjisë estetike. Një nga arsyet kryesore për këtë është sepse ky operacion ofron rezultate pothuajse të menjëhershme për këdo që po lufton me peshën e tepërt në pjesë të ndryshme të trupit. Falë kësaj procedure ju nuk duhet të bëni shumë përpjekje për të arrirë siluetën ideale. Nëse shikoni që dieta dhe stërvitja nuk po ndihmojnë në eliminimin e xhepave kokëfortë të yndyrës, mund të filloni të konsideroni liposuksionin. “A do të zhduket dhjami përgjithmonë pas liposuksionit?” është një nga shqetësimet kryesore që pacientët kanë në lidhje me këtë procedurë. Në këtë artikull ne do të diskutojmë liposuksionin më në detaje dhe do t’ju a bëjmë më të lehtë marrjen e informacionit që ju nevojitet. 

Foto qe ilustron nje trajtim liposuksioni ne Shqiperi me cmim te perballueshem

Çfarë Është Liposuksioni?

Liposuksioni është një lloj kirurgjisë kozmetike që bëhet për të eliminuar yndyrën nga zona të ndryshme të trupit. Mund të bëhet në zonën e ijeve, kofshëve, krahëve, stomakun ose zonën e qafës. Përveç eliminimit të yndyrës, kjo procedurë do t'u japë këtyre zonave formën dhe konturin perfekt, prandaj ndonjëherë quhet githashtu dhe si konturim i trupit. 

Duhet të dini se liposuksioni nuk është një operacion që ka për qëllim humbjen e peshës, kështu që do të funksionojë vetëm nëse keni një peshë të qëndrueshme. Nëse problem juaj kryesor lidhet me peshën e tepërt, mund të merrni rezultate më të mira nga stërvitja e rregullt dhe mbajtja e një diete të shëndetshme. 

Përse Bëhet Liposuksioni?

Siç thamë më parë, liposuksioni zakonisht bëhet për të eliminuar yndyrën nga zonat që nuk i përgjigjen mirë dietës dhe stërvitjes. Madhësia e qelizave yndyrore rritet me shtimin e peshës. Një procedurë si liposuksioni ka për qëllim të reduktojë sasinë e qelizave yndyrore në zona të caktuara të trupit. Vëllimi i yndyrës dhe pamja e zonës përcaktojnë se sa sasi dhjami duhet të eliminohet. Nëse nuk përjetoni ndryshime të mëdha në peshë, efektet e procedurës janë shpesh të përhershme. Zakonisht, zonat e trajtuara më shpesh janë: 

  • Stomaku
  • Rajoni i sipërm i krahëve
  • Të pasmet
  • Gjoksi dhe shpina
  • Zona e kofshëve
  • Ijet 
  • Kyçet e këmbës
  • Mjekra dhe qafa

Lëkura i përmbahet kontureve të sapo krijuara të zonave të trajtuara gjatë liposuksionit. Zona e trajtuar do të jetë më e tonifikuar dhe elastike duke u dukur më e lëmuar. Nëse keni lëkurë të hollë dhe jo elastike, zonat e trajtuara mund të duken më të lirshme. Liposuksioni nuk mund të trajtojë gropëzat e shkaktuara nga celuliti në lëkurë, strijat ose anomalitë e tjera në sipërfaqen e lëkurës. Për të kryer këtë procedurë, duhet të jeni në gjendje të mirë shëndetësore dhe të mos keni probleme shëndetësore që mund ta bëjnë operacionin më të komplikuar. Imuniteti i dobët, diabeti, sëmundja e arterieve koronare ose problemet e rrjedhjes së gjakut janë disa shembuj të tyre. Megjithatë, mjeku juaj do t'i diskutojë këto faktorë me ju gjatë konsultës fillestare. 

Foto qe ilustron perdorimin e liposuksiont per eliminimin e dhjamit ne zona specifike te trupit

A Eliminohet Dhjami Përgjithmonë Me Anë Të Liposuksionit?

Pavarësisht avantazheve të liposuksionit, shumë individë shqetësohen nëse kjo procedurë ofron zgjidhje afatgjata për depozitat e padëshiruara dhe kokëforta të yndyrës. Për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje, së pari duhet të kuptoni se si funksionon kjo teknikë. Megjithëse kirurgët plastikë përdorin një sërë procedurash, liposuksioni në thelb përfshin thithjen e yndyrës nga një vend i caktuar duke përdorur tuba dhe pajisje thithëse. Kjo tenikë eliminon përgjithmonë qelizat dhjamore nga një zonë, dhe këto qeliza yndyrore nuk rikthehen përsëri në zonën ku është kryer procedura.

Shumë nga pacientët tanë ndihen më të lehtësuar kur mësojnë se qelizat dhjamore të hequra gjatë liposuksionit do të eliminohen nga trupi përgjithmonë dhe se ato nuk do të kthehen më kurrë. Kjo nënkupton që rezultatet tuaja do të zgjasin për shumë kohë nëse vazhdoni të mbani një peshë të qëndrueshme pas procedurës.

A Mund Të Rikthehet Dhjami I Hequr Nga Liposuksioni?

Përgjigja e shkurtër është se nëse nuk kujdeseni si duhet dhjami do të rikthehet përsëri. Pas liposuksionit, rezultatet do të jenë më pak të dukshme nëse shtoni më shumë peshë. Nëse pacienti ruan peshën që kishte para operacionit, dhjami nuk do të kthehet dhe rezultatet do të zgjasin për një kohë të gjatë. Nëse pacienti shton më shumë peshë pas operacionit, qelizat yndyrore të trupit do të zmadhohen. Forma e përmirësuar e trupit do të jenë ende të dukshme pasi këto pjesë të trupit përmbajnë më pak qeliza yndyrore dhe për këtë arsye kanë një shkallë më të ulët zgjerimi në krahasim me zonat e patrajtuara.

Qelizat e reja yndyrore mund të formohen në të gjitha vendet e trupit, madje edhe në zonat e trajtuara, në raste të rritjes së konsiderueshme të peshës. Sidoqoftë, yndyra zakonisht grumbullohet më pak në zonat e trajtuara sesa në pjesët e patrajtuara pasi aftësia e trupit për të krijuar qeliza të reja yndyrore zakonisht ndodh në mënyrë të njëtrajtshme kudo. Sidoqoftë edhe nëse shtoni peshë të konsiderueshme pas liposuksionit, prap do të dukeni më mirë se sa do të dukeshit nëse nuk do e bënit procedurën fare.

Qelizat Dhjamore, Të Mbetura Mund Të Rriten Përsëri

Të gjithë njerëzit lindin me një numër të caktuar të qelizave yndyrore dhe fillimisht, ato janë të vogla në përmasa. Me kalimin e kohës këto qeliza yndyrore mund të bëhen më të mëdha, por gjithashtu edhe mund të zvogëlohen ndërsa rriteni ose shëndosheni. Kjo nënkupton që qelizat tuaja yndyrore mund të zmadhohen, duke krijuar probleme në një zonë të caktuar ose në të gjithë trupin.

Gjatë liposuksionit, qelizat dhjamore do të hiqen dhe zhduken përgjithmonë. Problemi është se qelizat dhjamore që nuk hiqen gjatë operacionit do të vazhdojnë të rriten. Kjo do të thotë se ka shumë mundësi që qelizat dhjamore të mbetura të zmadhohen nëse shtoni shumë peshë pas operacionit tuaj, gjë që mund të zhbëjë efektet dhe të ndikojë në rezultatet e tij. Kjo është arsyeja pse mjekët e konsiderojnë të rëndësishme t'u shpjegojnë pacientëve të tyre se operacioni nuk shërben për të ulur peshën dhe se është e rëndësishmë të mbani një dietë të shëndetshme dhe rutinë të rregullt ushtrimesh pas procedurës nëse doni të mbani rezultatet.

Foto qe ilustron rezultatet e heqjes se dhjamit me liposuksion ne Shqiperi

Si Të Mirëmbani Rezultatet Pas Liposuksionit?

Mbajtja e një peshe të shëndetshme dhe të qëndrueshme mund të jetë sfiduese dhe kërkon angazhim. Për të mirëmbajtur efektet e liposuksionit, ju këshillojmë të bëni disa modifikime në stilin tuaj të jetës. Me anë të liposuksionit ose operacioneve të tjera plastike, kirurgu ynë mund t'ju ndihmojë të arrini fizikun ideal. Megjithatë, ju ende mund të shtoni peshë në zona të tjera të trupit tuaj, kështu që duhet ti përmbaheni të gjitha udhëzimeve, të ushtroheni shpesh dhe të mbani një dietë të ekuilibruar për të mirëmbajtur rezultatet.

Gjatë konsultës së parë tek Medical Tourism in Albania, një nga kirurgët tanë të specializuar do të shqyrtojë opsionet tuaja dhe do të trajtojë çdo shqetësim që mund të keni. Ata do të diskutojnë rreth rikuperimin pas liposuksionit, çfarë do të ndodh gjatë procesit dhe si të përgatiteni për të. Për të minimizuar mundësinë e mpiksjes së gjakut dhe problemeve të tjera, aktivitetet tuaja të para fizike duhet të jenë sa më minimale. Megjithatë, gjashtë javë pas liposuksionit, pacientët mund t'i rikthehen stërvitjes së tyre të rregullt. Ndiqni udhëzimet e kirurgut dhe mbani veshur veshjet kompresuese që do t’ju rekomandojë doktori juaj. Për më tepër ndiqni udhëzimet e mëposhtme për të mirëmbajtur rezultatet pas liposuksionit sa më gjatë:

Mundohuni Të Mbani Të Njëjtën Peshë Që Kishit Pas Liposuksionit

Nëse dieta dhe stërvitja nuk po ju jep rezultatet e dëshiruara, liposuksioni mund t’ju ndihmojë. Pesha mund të shtohet përsëri edhe pse qelizat yndyrore janë zhdukur përgjithmonë. Për shembull nëse ishit 80 kg para procedurës dhe pas saj humbët 10 kg, duhet të përpiqeni të qëndroni midis peshës 70-75 kg.

Foto qe ilustron rendesine e aktivitetit fizik pas liposuksionit

Ushtrohuni Rregullisht

Pasi të ndiheni gati ti riktheheni aktiviteteve fizike, duhet të filloni të mbani një regjim të rregullt fitnesi. Konturimi i trupit me liposuksion është një operacion invaziv dhe ndonjëherë pak i kushtueshëm. Ushtrimi për të paktën tridhjetë minuta në ditë, nëse jo më shumë, është mënyra më e mirë për të ruajtur figurën tuaj të re. Aktiviteti fizik është shumë i rëndësishëm për shëndetin tuaj dhe për mirëmbajtjen e rezultateve pas liposuksionit. Gjithashtu nuk ka rëndësi nëse stërviteni në shtëpi ose në palestër, e rëndësishme është që trupi të lëviz.

Mbani Dietë Të Shëndetshme Dhe Të Ekuilibruar

Nëse konsumoni vakte të përpunuara, me yndyrë të lartë dhe jo të shëndetshme, stërvitja nuk do të jetë e mjaftueshme. Kufizoni marrjen e karbohidrateve të thjeshta, ëmbëlsirave dhe yndyrave të ngopura që gjenden në produktet e qumështit, derrit dhe viçit. Provoni të konsumoni më shumë fasule, thjerrëza dhe vakte të tjera të cilat kanë shumë proteina. Ju do të mund të ruani rezultatet e liposuksionit duke ngrënë sasitë e duhura të frutave, perimeve, proteinave pa yndyrë dhe drithërave të plota. 

Foto qe ilustron rendesine e hidratimit pas nje trajtimi liposuksioni

Pini Mjaftueshëm Ujë Çdo Ditë

Ruajtja e niveleve tuaja të energjisë dhe parandalimi i urisë që nxit urinë mund të arrihet duke pirë shumë ujë gjatë gjithë ditës. Hidratimi në sasitë e duhura mbështet tretjen dhe metabolizmin. Vendosni një objektiv ditor se sa ujë do të konsumoni dhe përpiquni ta arrini atë cdo ditë. Hidratimi i duhur do të sjellë shumë përfitime në çdo aspekt të shëndetit tuaj. 

Hani Vakte Më Të Vogla

Në vend se të hani tre akte gjatë ditës ju mund të hani deri në shtatë vakte në sasi më të vogël pasi kjo mund të eliminojë urinë gjatë ditës. Këto vake të shpeshta gjithashtu mund t'ju ndihmojnë në mbajtjen e niveleve tuaja të energjisë të qëndrueshme. Aplikacione të shumta fitnesi dhe numërimi të kalorive janë të disponueshme për t'ju ndihmuar të dini se sa shpesh dhe sa kalori konsumoni çdo ditë. 

Picture of Jessica

Xhesika

Njihuni me Xhesikën, botuesen tonë e cila ka pasion Shqipërinë dhe dëshiron të informojë publikun mbi turizmin mjekësor, procedurat mjekësore, kirurgjinë plastike dhe mrekullitë turistike të Shqipërisë. Përmes shkrimeve të saj informuese dhe tërheqëse, ajo udhëzon lexuesit të marrin vendime të informuara mbi kujdesin shëndetësor dhe të eksplorojnë bukuritë e vendit tonë magjepsës.

Tabela e Përmbajtjes

Na Kontaktoni

sqAlbanian

Instagram & Facebook

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha