Maj 25, 2023

Ngritja e gjirit kundrejt rritjes së gjoksit në Shqipëri: Cilin opsion duhet të zgjidhni?

Çfarë duhet të bëni nëse e gjeni veten të pakënaqur me madhësinë, formën ose rënien e gjoksit tuaj? Cila procedurë e gjirit është e përshtatshme për ju? Për fat të mirë, ka disa opsione kirurgjikale në dispozicion, në varësi të objektivave dhe dëshirave tuaja specifike.

Dy janë procedurat më të njohura për të adresuar shqetësimet në lidhje me madhësinë, formën dhe rënien e gjirit: zmadhimi i gjirit dhe ngritja e gjirit. Sidoqoftë, është thelbësore që të bëni një konsultë me një kirurg plastik të certifikuar nga bordi, i specializuar në kirurgjinë estetike të gjirit për të përcaktuar se cila procedurë është e përshtatshme për ju dhe përputhet me qëllimet tuaja.

Image illustrating affordable breast augmentation in Albania

Zmadhimi i gjoksit: Çfarë duhet të dini?

Nëse dëshironi gjoks më të madh, procedura kirurgjikale e nevojshme për ta arritur këtë njihet si zmadhimit të gjoksit.

Implantet e gjirit përdoren kryesisht për të rritur volumin e gjinjve. Qoftë duke përdorur silikon apo solucion të kripur, këto implante futen në gjoks përmes një prerjeje të vogël, duke rezultuar në gji me pamje më të plotë dhe një rritje në madhësinë e filxhanit. Ato mund të implantohen ose nën muskulin e kraharorit (shtim subglandular) ose pjesërisht nën muskul (shtim me plan të dyfishtë).

Kirurgu juaj do të diskutojë opsione të ndryshme me ju për të vendosur për madhësinë dhe formën më të përshtatshme të implantit të gjirit. Për më tepër, kirurgu do të ndihmojë në zgjedhjen e vendndodhjes së duhur, si p.sh. nën palosjen e gjirit, në sqetull ose rreth thithkës.

Implantet e gjirit mund të jenë një opsion i përshtatshëm:

 • Nëse mendoni se gjoksi juaj është shumë i vogël.
 • Nëse keni asimetri të dukshme.
 • Nëse jeni duke përjetuar rënie të lehtë.

Përfitimi kryesor është se kirurgu është i aftë të personalizojë pamjen e gjinjve tuaj sipas kërkesave tuaja, e gjitha kjo falë shumëllojshmërisë së llojeve dhe madhësive të disponueshme. Një përfitim tjetër që ia vlen të përmendet janë plagët minimale të lidhura me implantet.

Kur mendoni për zmadhimin e gjirit do të duhet të merren parasysh katër fusha të ndryshme, duke përfshirë prerjen dhe vendosjen e implantit, madhësinë dhe formën e implantit, llojin e implantit dhe në fund, rreziqet që lidhen me të.

Prerja dhe vendosja e implantit: 

Ekzistojnë tre opsione primare të prerjes që përdoren zakonisht për zmadhimin e gjirit: inframamare (nën palosjen e gjirit), trans-aksilare (në sqetull) dhe periareolare (rreth thithkës). Çdo teknikë mbart grupin e vet të avantazheve dhe disavantazheve. Sidoqoftë, kirurgët përdorin kryesisht teknikën e prerjes inframamare në praktikat e tyre. Kjo qasje e veçantë ka është optimale për indin e gjirit, minimizon rrezikun e komplikimeve dhe siguron që cikatricet procedurale të fshihen mirë.

Madhësia dhe forma e implantit: 

Kur vendosni për madhësinë dhe formën e implanteve të gjirit tuaj, duhet të merren parasysh shumë faktorë. Këto përfshijnë formën e murit të gjoksit, formën e trupit, stilin e jetesës, themelin natyror dhe qëllimet personale. Një kirurg plastik i certifikuar nga bordi, i specializuar në zmadhimin e gjoksit, do të ofrojë udhëzime eksperte se cila madhësi dhe formë do të plotësojnë më së miri pamjen tuaj të përgjithshme dhe do të përmbushin dëshirat tuaja.

Llojet e implanteve: 

Zgjedhja midis implanteve të gjirit prej silikoni dhe solucioni të kripur varet nga disa faktorë, duke përfshirë rezultatet e dëshiruara, preferencat e pacientit dhe gjendjen e trupit. Implantet prej silikoni kanë një kosto më të lartë dhe kërkojnë një prerje më të madhe, duke e bërë më të përfshirë procedurën kirurgjikale. Megjithatë, ato priren të ofrojnë një ndjenjë më të natyrshme dhe realiste, duke i bërë një zgjedhje të shkëlqyer për pacientët me inde minimale natyrale të gjirit. Nga ana tjetër, implantet me solucion të kripur mund të funksionojnë mirë për pacientët me inde të bollshme të gjirit, pasi ato mund të shtojnë vëllim dhe formë pa ndryshuar ndjeshëm ndjesinë e gjinjve. Si implantet prej silikoni ashtu edhe ato me solucion të kripur kanë një jetëgjatësi prej rreth dhjetë deri në pesëmbëdhjetë vjet, janë të miratuara nga FDA dhe kanë të dhëna të shkëlqyera sigurie.

Image illustrating affordable breast lift in Albania

Ngritja e gjirit: Çfarë duhet të dini?

Humbja e vëllimit të gjirit shpesh çon në ptozë ose rënie të gjirit. Bëhet më e dukshme kur gratë plaken, përjetojnë luhatje në peshë ose kalojnë lindje. Duke riformuar në mënyrë vëllimore gjoksin, ngritja e gjoksit ndihmon në korrigjimin e pamjes së varur dhe rikthen një kontur më rinor dhe të ngritur, duke trajtuar në këtë mënyrë të rënies së gjoksit. Disa paciente më të reja mund të përjetojnë ptozë për shkak të cilësisë së pamjaftueshme të lëkurës për t'u përballur me peshën e gjinjve. Pavarësisht nga mosha, gjoksi ptotik mund të jetë stresues pasi shpesh çon në shqetësime estetike dhe probleme funksionale, të tilla si vështirësia në montimin e duhur të sutjenave.

Kirurgjia e ngritjes së gjirit, e njohur edhe si lifting i gjoksit, mund të jetë një zgjidhje e përshtatshme për shqetësime të ndryshme, duke përfshirë:

 1. Gjinjtë e varur.
 2. Thithkat e drejtuara nga poshtë.
 3. Asimetrinë e gjirit.
 4. Shenjat e plakjes dhe dëshirën për një profil më rinor.
 5. Madhësinë e përgjithshme e gjoksit apo e areolës.

Një test i thjeshtë për të vlerësuar përshtatshmërinë për ngritjen e gjoksit është testi me laps. Vendosni një laps poshtë palosjes së gjoksit, nëse lapsi qëndron në vend, tregon shenja të rënies. Megjithatë, nëse thithka juaj bie poshtë lapsit, kjo sugjeron ptozë domethënëse, duke ju bërë një kandidate të fortë për ngritjen e gjoksit.

Ekzistojnë tre teknika të ndryshme për kryerjen e ngritjes së gjirit, secila me qasjen e saj të prerjes.

Qasja e parë është prerja periareolare, e cila ndjek formën natyrale të areolës. Kjo teknikë është e përshtatshme për njerëzit me areola më të mëdha dhe rënie minimale të gjoksit që ka nevojë për korrigjim.

Qasja e dytë është prerja vertikale e reduktimit të gjirit, e cila ndjek një rrugë të ngjashme me prerjen periareolare rreth areolës, por shtrihet poshtë nga areola. Kjo metodë lejon një ngritje më të madhe për rënie të moderuar.

Qasja e tretë është prerja e përmbysur-T. Duke ndjekur të njëjtën rrugë si me prerjet e reduktimit të gjirit periareolar dhe vertikal, por duke përfshirë një prerje shtesë brenda palosjes së gjirit, kjo teknikë përdoret kur nevojitet një ngritje më e gjerë.

Qasja e incizionit të përmbysur-T është metoda më e përdorur, metoda më e besueshme dhe ajo që lejon më shumë ngritjen maksimale të gjoksit dhe riformimin e gjinjve. Megjithatë, për të përcaktuar teknikën më të përshtatshme është e rëndësishme të merren parasysh faktorë të tillë si sasia e vëllimit të gjirit, indeve dhe shtrirja e ptozës (rënia e gjirit) që duhet të adresohet.

Ngritja e gjirit kundrejt zmadhimit të gjirit: Dallimet kryesore

Megjithëse ndonjëherë grupohen si "probleme gjoksi", ngritja e gjirit dhe rritja e gjirit janë procedura të ndryshme. Secila prej tyre ka avantazhet e saj bazuar në objektivat tuaja kozmetike dhe preferencat personale. Kini parasysh se si ngritja e gjirit ashtu edhe rritja e gjirit janë ndërhyrje kirurgjikale që kërkojnë prerje, megjithëse plagët që rezultojnë zakonisht zvogëlohen dhe bëhen vija të holla me kalimin e kohës.

Ndërsa ngritja e gjoksit dhe rritja e gjirit janë procedura të veçanta, vlen të përmendet se ato mund të kombinohen në një operacion të vetëm për t'ju ndihmuar të arrini rezultatet tuaja të dëshiruara. Një konsultim me një kirurg plastik të certifikuar është thelbësor pasi ai mund t'ju japë informacionin e nevojshëm për të marrë vendimin e duhur në lidhje me procedurat më të përshtatshme për ju.

Përgatitja

Procesi i përgatitjes për të dyja është përgjithësisht i ngjashëm. Përpara se të vendosni nëse një operacion për ngritjen e gjirit ose një operacion për zmadhimin e gjirit është i përshtatshëm për ju, këshillohet të konsultoheni me një kirurg plastik të kualifikuar.

Kur përgatiteni për kirurgjinë e zmadhimit të gjirit, një aspekt i rëndësishëm është diskutimi dhe zgjedhja e llojit të implantit të gjirit duke përfshirë stilin, madhësinë dhe profilin për zmadhimin tuaj. Zgjedhja midis implanteve me solucion kripe ose silikoni, si dhe forma dhe tekstura e implantit, do të jenë pjesë e këtij diskutimi. Përtej dallimeve, përgatitja si për ngritjen e gjirit ashtu edhe për kirurgjinë e zmadhimit të gjirit mund të përfshijë:

 • Një takim para operacionit
 • Nënshtrimi i një mamografie paraprake
 • Nëse kërkohet, nënshtrimi i testeve të nevojshme laboratorike
 • Përmbajtjen nga marrja e aspirinës ose ndonjë medikamenti ose suplementi tjetër që mund të rrisë gjakderdhjen gjatë procedurës.

Përfundimi: Përgatitja për ngritjen e gjoksit dhe zmadhimin e gjirit është përgjithësisht e ngjashme.

Dallimet procedurale

Ngritja e gjirit: 

Gjatë ngritjes së gjirit, pas administrimit të anestezisë, kirurgu do të vazhdojë të bëjë prerje për të adresuar shqetësimet specifike të pacientit. Këto prerje zakonisht bëhen për të hequr lëkurën e tepërt, për të shtrënguar indet përreth gjirit dhe, nëse është e nevojshme, për të ripozicionuar thithkën për të arritur një pamje më rinore dhe të konturuar. Modeli i saktë i prerjes do të varet nga shtrirja e ngritjes së kërkuar dhe rezultati i dëshiruar.

Pasi të jenë bërë ndryshimet e nevojshme, kirurgu do të mbyllë me kujdes prerjet duke përdorur sutura dhe mund të aplikojë fashë ose veshje për të mbrojtur zonën e kirurgjisë. Teknika specifike e përdorur gjatë ngritjes së gjirit do të përcaktojë vendndodhjen dhe gjatësinë e prerjeve.

Zmadhim gjoksi: 

Gjatë një operacioni për zmadhimin e gjirit, kirurgu do të bëjë prerje në vende strategjike bazuar në disa faktorë si lloji dhe madhësia e implantit, lloji i trupit të pacientit dhe rezultati i dëshiruar. Pas krijimit të prerjeve, kirurgu do të fusë implantin e gjirit në xhepat e krijuar ose pas indeve të gjirit ose nën muskulin e kraharorit. Pasi të jetë futur implanti, kirurgu më pas do të qepë prerjet dhe do ta fashojë zonën. Një procedurë e zmadhimit të gjirit zakonisht zgjat një deri në dy orë.

Përfundimi: Kirurgjia e ngritjes së gjirit zgjat më shumë se një procedurë e zmadhimit të gjirit.

Image illustrating the recovery from breast implants in Albania

Koha e rikuperimit

Ngritja e gjirit: 

Pas një operacioni për ngritjen e gjoksit, do t'ju duhet të vishni stytjena mbështetëse ose një fashë elastike siç udhëzohet nga kirurgu. Kjo ndihmon në reduktimin e ënjtjes dhe siguron mbështetje për gjinjtë gjatë procesit të shërimit. Për më tepër, disa kirurgë mund të zgjedhin të fusin një tub të hollë për të kulluar lëngun e tepërt që mund të grumbullohet në zonën e prerjes. Sigurohuni që të ndiqni udhëzimet pas operacionit të kirurgut tuaj në lidhje me mjekimin, nivelet e aktivitetit dhe kujdesin për kullimin.

Pacientët shpesh raportojnë se një procedurë e ngritjes së gjirit është më pak e dhimbshme sesa pritej fillimisht. Ndërsa disa shqetësime janë normale, zakonisht të lokalizuara në vendet e prerjes, ilaçet kundër dhimbjes të përshkruara nga kirurgu mund të ndihmojnë në menaxhimin e çdo shqetësimi gjatë periudhës fillestare të rimëkëmbjes. Pas ngritjes së gjirit, shumica e pacientëve marrin nga tre deri në shtatë ditë pushim nga puna për të lejuar shërimin fillestar. Shmangia e aktiviteteve të vështira për rreth tre javë është e rëndësishme për të promovuar shërimin e duhur dhe për të minimizuar rrezikun e komplikimeve. Ënjtja është e zakonshme pas ngritjes së gjirit, por ajo zvogëlohet me kalimin e kohës dhe rezultatet përfundimtare mund të priten të shihen brenda gjashtë deri në 12 javë pasi ënjtja të largohet.

Zmadhim gjoksi: 

Pas vendosjes së implantit të gjirit, kirurgu do të mbyllë prerjet me sutura dhe mund të vendosë garzë për të mbrojtur zonën e kirurgjisë. Për të minimizuar ënjtjen dhe për të ofruar mbështetje, do t'ju ofrohen sytjena mbështetëse elastike për t'u veshur, siç udhëzohet nga kirurgu juaj. Dhimbja e përjetuar nga zmadhimi i gjirit mund të ndryshojë në varësi të faktorëve të tillë si madhësia dhe vendosja e implanteve. Kohëzgjatja e një rikuperimi të plotë nga zmadhimi i gjirit zakonisht varion nga katër deri në gjashtë javë, megjithëse përvojat individuale mund të ndryshojnë. Është thelbësore të ndiqni udhëzimet pas operacionit dhe të merrni pjesë në takimet pasuese për shërimin e duhur dhe monitorimin e progresit tuaj.

Përfundimi: Koha e rikuperimit si për ngritjen e gjirit ashtu edhe për zmadhimin e gjirit është e ngjashme. Niveli i dhimbjes pas operacionit, megjithatë, mund të jetë pak më i lartë për kirurgjinë e shtimit të gjirit.

Image illustrating a patient choosing between a breast lift or breast augmentation in Albania

Cila është më mirë? Zmadhimi i gjoksit? Ngritja e gjoksit? Të dyja?

Çdo procedurë ka avantazhet dhe disavantazhet e saj. Ju duhet të kuptoni se ndërsa zmadhimi i gjirit trajton madhësinë dhe formën e gjirit, ai nuk trajton gjoksin e varur. Përkundrazi, ngritja e gjirit synon pozicionin e gjoksit, por nuk rritet në madhësinë e gjoksit.

Shpesh, ngritja e gjirit kryhet së bashku me zmadhimin e gjirit për të arritur një pozicion më rinor të gjoksit duke shtuar gjithashtu volumin nëpërmjet përdorimit të një implanti. Kur një zmadhim i gjirit kombinohet me një ngritje, e referuar si një zmadhim/pexy, rezulton në plotësimin e sipërm të gjoksit dhe ripozicionimin e gjinjve dhe thithkave të varura.

Zgjedhja për të modifikuar gjoksin tuaj është një vendim personal. Për të garantuar sigurinë dhe qetësinë tuaj mendore, këshillohet që gjithmonë të konsultoheni me një kirurg plastik të certifikuar nga bordi i cili është i specializuar në kirurgjinë e gjirit. Në këtë mënyrë, ju mund të jeni të sigurt se do të merrni rezultate optimale. Nëse po konsideroni operacion plastik, ju nevojitet një kirurg plastik me përvojë dhe të certifikuar, i cili është ekspert në këtë fushë dhe mund t'ju ofrojë dëshmi të rezultateve të jashtëzakonshme.

Picture of Jessica

Xhesika

Njihuni me Xhesikën, botuesen tonë e cila ka pasion Shqipërinë dhe dëshiron të informojë publikun mbi turizmin mjekësor, procedurat mjekësore, kirurgjinë plastike dhe mrekullitë turistike të Shqipërisë. Përmes shkrimeve të saj informuese dhe tërheqëse, ajo udhëzon lexuesit të marrin vendime të informuara mbi kujdesin shëndetësor dhe të eksplorojnë bukuritë e vendit tonë magjepsës.

Tabela e Përmbajtjes

Na Kontaktoni

sqAlbanian

Instagram & Facebook

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha