Qershor 29, 2023

Si të shpëtojmë nga dhjami i krahëve?

Fatkeqësisht, të kesh peshë në krahë është një problem shumë i shpeshtë dhe irritues për shumë njerëz. Shumica e individëve mundohen të gjejnë mënyrën më të mirë për ta hequr qafe atë. Pesha në zonën e krahëve shfaqet edhe në qoftë se jeni ne gjëndje fizike të mirë. Mund të ndiheni të pasigurt për shkak te këtij problemi dhe do të mundoheni ta fshihni. Do të kuptoni që kjo nuk është zgjidhja më e mirë për këtë problem. Tani jeni me fat pasi ka zgjidhje të ndryshme për të rregulluar këtë pasiguri tuajën. Mund të përqendroheni në përpjekjet për të humbur peshë, por nëse dëshironi një opsion tjetër më të shpejtë, mund të konsideroni një ndërhyrje që ndihmon në ngritjen e kësaj zone të quajtur Brakioplastika

Woman examining her arm fat.

Shkaqet e dhjamit në zonën e krahëve

Të qenit mbipeshë, rënia e shpejtë e peshës ose gjenetika mund të kontribuojnë në rritjen e lëkurës dhe dhjamit nën krahë. Gratë kanë më shumë gjasa të zhvillojnë peshë shtesë në këtë zonë. Kjo mund të jetë pasojë gjithashtu e çekuilibrave hormonalë dhe nga mënyra e keqe jeteses. Mbajtja e ujit e shkaktuar nga çekuilibrat hormonalë mund t'i bëjë krahët tuaj të duken të fryrë. Mungesa e aktvitetit fizik që tonifikon muskujt është një faktor tjetër per krijimin e dhjamit ne këtë zonë tepadëshiruar.

Mënyra për të reduktuar dhjamin e krahëve

Fokusohuni në humbjen e peshës

Mundësohen opsione natyrale për trajtimin e dhjamit në zonën e krahut. Ushtrimi dhe ushqimi janë dy opsione natyrale për këtë problem. Hapi i parë është të ndryshoni zakonet tuaja të të ngrënit dhe kryeni më shumë aktivitet, sepse dhjami i krahut shpesh lidhet me mbipeshën ose humbjen e një sasie të konsiderueshme të saj.

Megjithatë, nëse jeni mbipeshë dhe punoni për të hequr peshën shtesë, por jeni të shqetësuar për zhvillimin e djamit në zonën e krahëve si rezultat, duhet të mendoni menjëherë për përfshirjen e ushtrimeve për tonifikimin e muskujve të krahëve në rutinën tuaj për të ndihmuar në fortësimin e tyre dhe eliminimin e dhjamit gjithashtu.

Një faktor tjeter që mund tju ndihmojë është të bëni ndryshime në zakonet tuaja të gjumit. Do të ndiheni më energjik dhe më të frymëzuar për të bërë stërvitje kur të pushoni mjaftueshëm, gjë që mund të përmirësojë mundësitë tuaja për të ulur peshën e padëshiruar. Rezultatet më të mëdha vijnë nga një kombinim i ushqimit të shëndetshëm, një programi intensiv fitnesi dhe një modeli të rregullt të gjumit.

Arm lift surgery to remove arm fat.

Brakioplastika 

Kirurgjia e quajtur Brakioplastikë, e njohur gjihashu si "ngritje e krahut", riformon pjesën e poshtme të krahut nga sqetulla deri në bërryl. Për të krijuar një pamje më të tonifikuar dhe të ekuilibruar, lëkura dhe dhjami i tepërt hiqen gjatë këti operimi.

Lëkura e sipërme e krahut mund të ulet gjatë plakjes, pas një humbjeje të madhe në peshë, ose tek individet te cilët vuajn nga limfedema. Ushtrimi mund të ndihmojë që muskujt e sipërm të krahut të bëhen më të fortë dhe më të tonifikuar, por nuk mund të heqin lëkurën e tepërt që ka humbur elasticitetin e saj.

Në qoftë se ky opsion nuk iu përshtatet me qëllimin tuaj mund të konsideroni ndryshimet në stilin e jetës ose të pranoni veten ashtu siç jeni. Kur dhjami i trupit tuaj është i përqendruar në një vend, mund të jetë sfiduese të humbni peshën kokëfortë të trupit por nuk është e pamundur

Para se të vendosni t’i nënshtroheni Brakioplastikës

Disa faktorë për të konsideruar para se te merrni parasysh ndërhyrjen e brakioplastikës:

 • Do të keni një plagë nga sqetulla deri në bërryl në anën e brendshme të pjesës së sipërme të krahut. Plaga mund të jetë gjithmonë e dukshme, edhe pse mund të minimizohet ndjeshëm me kalimin e kohës.
 • Merrni parasysh kostot. 
 • Duhanpirësit kanë më shumë gjasa të përjetojnë vështirësi pas çdo operacioni. Duhet të bëni një përpjekje për të lënë duhanin nëse dëshironi ti nënshtroheni një operacioni estetik.

Kush është kandidat i përshtatshëm për t’iu nënshtruar Brakioplastikës?

 • Të rriturit me lëkurë ekstra në zonën e krahëve.
 • Të rriturit e çdo moshe, pesha e të cilëve është relativisht e qëndrueshme dhe nuk kanë probleme me mbipeshën.
 • Individët që nuk pinë duhan.
 • Individë pa probleme shëndetsore që vonojnë procesin e shërimit ose rrisin rrezikun gjatë operacionit.
Arm lift surgery procedure.

Procedura për Kirurgjinë Brakioplastike

Procedura e Brakioplastikës zakonisht kërkon një anestezi të përgjithshme dhe mund të zgjasë deri në tre orë. Në përgjithësi, procedura përfshin:  

 • Mjeku krijon një prerje nga sqetulla deri në bërryl në pjesën e brendshme të krahut të sipërm.
 • Me liposuksion, yndyra shtesë hiqet duke futur një tub të hollë në depozitën e yndyrës.Me përdorimin e një pompe thithëse ose një shiringe të konsiderueshme, yndyra hiqet.
 • Për të zbutur dhe përcaktuar formën e sipërme të krahut, suturat përdoren për të shtrënguar muskulin themelor.
 • Lëkura e tepërt pritet.
 • Qepjet përdoren për mbylljen e plagëve të shkaktuara.

Menjëherë pas operacionit të brakioplastikës

Pas operacionit, duhet të përgatiteni për:

 • Një tub drenazhi të vendosur në prerje për të ndihmuar në parandalimin e grumbullimit të lëngjeve; 
 • Mavijosje dhe ënjtje;
 • Dhimbje dhe parehati;
 • Veshje ose fasha në pjesën e sipërme të krahëve;
 • Veshje kompresuese për të ndihmuar në uljen e ënjtjes.
Doctor examining patient's arm lift surgery results.

Përkujdesja në shtëpi pas Brakioplastikës

Profesionistët do t'ju këshillojnë të kujdeseni për veten në shtëpi, disa prej këtyre udhëzimeve përfshijnë:

 • Pushoni sa më shumë që të mundeni.
 • Rrobat tuaja kompresuese mund të jenë të nevojshme të vishen për disa javë pas ndërhyrjes.
 • Çdo gjakderdhje, dhimbje torturuese ose simptoma të çuditshme duhet t'ia raportoni mjekut tuaj.
 • Vëzhgoni të gjitha rekomandimet e kujdesit për plagën tuaj.
 • Për të paktën një muaj, përmbahuni nga ngritja e peshave rëndë ose aktiviteti i rëndë.

Për kë është e përshtatshme kjo procedurë?

Nëse krahët tuaj janë të rënë ose të varur, operacioni brakioplastik mund të jetë i përshtatshëm për ju.

 1. Ndryshimet që vinë në lidhje me moshën.
 2. Ruajtja e një stili jetese të shëndetshëm duke humbur shumë peshë, qoftë me ose pa operacion për obezitetin.
 3. Në qoftë se vuani nga dhjami në zonën e krahëve për shkak të arsyeve gjenetike.
 4. Limfedema.

Medical Tourism in Albania

Në një përpjekje për të tërhequr pacientë nga jashtë, Shqipëria ka promovuar në mënyrë të vazhdushme turizmin mjekësor. Këtu ofrohen përparësi të shumta, si kirurgë të specializuar, kosto të përballueshme, klinika të nivelit të lartë dhe mundësi për të kaluar pushimet në Shqipëri.

Një gamë e gjerë operacionesh mjekësore kryhen në institucionet mjekësore shqiptare nga kirurgë të trajnuar dhe të kualifikuar. Këta mjekë kanë pasur trajnime të konsiderueshme dhe shumë prej tyre kanë punuar jashtë vendit.

Kosto-efektiviteti i udhëtimit mjekësor në Shqipëri është një nga avantazhet e shumta të tij. Krahasuar me vendet e tjera, në vendin tonë kostoja e operacioneve mjekësore, duke përfshirë kirurgjinë, është shpesh më e ulët. Pacientët që kërkojnë zgjidhje ekonomike të kujdesit shëndetësor mund të zbulojnë se procedurat mjekësore janë më të aksesueshme falë këtij përfitimi.

Strukturat mjekësore të Shqipërisë janë gjithashtu të njohura për respektimin e standardeve strikte të cilësisë dhe sigurisë. Pacientëve u jepet kujdes i jashtëzakonshëm falë përdorimit të teknologjisë bashkëkohore nga objektet e shumta dhe respektimit të standardeve mjekësore globale.

Për më tepër, udhëtarët që zgjedhin kirurgjisë plastike në Shqipëri mund të kombinojnë trajtimin e tyre me një përvojë pushimi. Peizazhet piktoreske të Shqipërisë, monumentet historike dhe rajonet bregdetare bëjnë të mundur relaksimin dhe eksplorimin e atraksioneve të vendit gjatë rikuperimit ose kohës së lirë.

Përpara se të merrni ndonjë vendim për turizmin mjekësor, është thelbësore të bëni kërkime, të zgjidhni një klinikë ose spital me reputacion në Shqipëri dhe të merrni parasysh elementë si kredencialet e kirurgëve, vlerësimet e klinikës, vlerësimet e pacientëve dhe metodat e komunikimit. Të gjitha këto janë të mundura duke i hedhur një sy informaconeve që ne ofrojmë.

Patient who has undergone an arm lift surgery in Albania.

Pyetjet e bëra më shpesh rreth kirurgjisë së heqjes së dhjamit të krahëve

Më poshtë janë përgjigjet ndaj pyetjeve të bëra më shpesh në lidhje me këtë ndërhyrje.

Çfarë ndodh gjatë një procedure Brakioplastike?

Kirurgu juaj do të bëjë disa prerje në pjesën e brendshme ose të pasme të krahëve tuaj gjatë procedurës së Brakioplastikës. Ata do ta tërheqin lëkurën tuaj përsëri mbi vendin e prerjes pasi të shtrëngojnë indin në krahun tuaj. I gjithë procesi mund të marrë disa orë për të përfunduar. 

Çfarë pritet pas procedurës së Brakioplastikës?

Krahu do të mbulohet me mbështjellës plastik pas trajtimit të Brakioplastikës për të reduktuar ënjtjen. Për më tepër, tubat mund të futen në krahun tuaj për të hequr çdo lëng shtesë.Pyesni mjekun tuaj nëse ndonjë qepje do të duhet të hiqet manualisht; Disa qepje mund të shpërbëhen natyrshëm. 

A lë shenja ndëerhyrja e Brakioplastikës?

Po. Edhe pse plagët e prerjes së heqjes së krahut janë të përhershme, ato shpesh zhvillohen në vende të krahut që janë të vështira për t'u parë nga njerëzit. Për të pakësuar pamjen e tyre, është e mundur të administrohen injeksione të barnave të caktuara dhe terapive të tjera. 

Sa kohë zgjat rikuperimi pas operacionit të Brakiplastikës?

Edhe pse të gjithë shërohen ndryshe, duhet të planifikoni mungoni dy javë në punë dhe shkollë pas procedurës së brakioplastikës. Ju do të jeni në gjendje të ktheheni në të gjitha aktivitetet tuaja normale në rreth 4 deri në 6 javë.

Picture of Jessica

Xhesika

Njihuni me Xhesikën, botuesen tonë e cila ka pasion Shqipërinë dhe dëshiron të informojë publikun mbi turizmin mjekësor, procedurat mjekësore, kirurgjinë plastike dhe mrekullitë turistike të Shqipërisë. Përmes shkrimeve të saj informuese dhe tërheqëse, ajo udhëzon lexuesit të marrin vendime të informuara mbi kujdesin shëndetësor dhe të eksplorojnë bukuritë e vendit tonë magjepsës.

Tabela e Përmbajtjes

Na Kontaktoni

sqAlbanian

Instagram & Facebook

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha