Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Transplanti i Flokëve FUT në Shqipëri

Transplantimi i flokëve FUT (i njohur edhe si Transplantimi i Njësisë Folikulare) është një nga metodat më të njohura të transplantit të flokëve. Ai përfaqëson transplantin e njësisë folikulare dhe përfshin marrjen e një rripi të hollë të lëkurës nga pjesa e pasme e kokës dhe mbjelljen e saj në zonat tullace. Ekzistojnë dy metoda kryesore që përdoren nga klinikat - FUT dhe FUE. Shumica e klinikave do të përdorin njërën ose tjetrën, por ka disa që ofrojnë të dy llojet për klientët e tyre. Është e rëndësishme që të dini ndryshimin midis të dyja teknikave përpara se të bëni një zgjedhje. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth transplantit FUT në Shqipëri, procedurës dhe kostos së transplantit të flokëve FUT, këtu do të lexoni gjithçka që ju duhet të dini!

MOS PRISNI NË RRADHË!

Merrni një çmim dhe kuotim online, për vetëm 10 sekonda!

Mund të plotësoni formularin për të marrë një kuotim në vetëm 10 sekonda dhe ne do t'ju kontaktojmë së shpejti! 

Procedura e transplantit të flokëve FUT në Tiranë, Shqipëri

Një nga metodat më të popullarizuara për transplantin e flokëve është Transplanti i Njësisë Folikulare (FUT). Kjo përfshin mbledhjen e një pjese të indit të kokës dhe transplantimin e tij në zonën pa flokë. 

Gjatë procedurës së transplantit të njësisë folikulare (FUT) grupe të vogla qimesh nxirren nga zonat e donatorëve në kokën tuaj dhe futen në zona të tjera të caktuara, ku më pas mund të përzihen së bashku me folikulat ekzistuese brenda kokës tuaj.

Një shirit merret nga pjesa e pasme e kokës tuaj - siç e përmendëm më parë. Në përgjithësi është rreth 1 cm i trashë, në varësi të sasisë së flokëve për t'u transferuar. Nuk është një zonë shumë e madhe por do të jetë mjaftueshëm e për nxjerrjen e folikulave të flokëve.

Rezultatet e transplantit të flokëve nga klinikat në Shqipëri.

Procedura në vetvete zgjat rreth një orë e gjysmë. Mund të keni pak ënjtje rreth vendit ku merret shiriti i flokëve dhe pak dhimbje në fillim (rekomandojmë të merrni një medikamet anti-inflamator më parë). Ju gjithashtu mund të vazhdoni të ndjeni pak shqetësim për disa ditë pasi të ketë përfunduar ky proces.

Transplant Flokësh FUT në Shqipëri

Procedura e transplantimit të flokëve FUT është një procedurë kirurgjikale që përfshin marrjen e një rripi të lëkurës nga pjesa e pasme e kokës dhe mbjelljen e saj në zonat pa flokë. Shiriti merret nga pjesa e pasme e kokës - siç e përmendëm më parë.

Avantazhi kryesor i kësaj metode është shpejtësia e saj, e cila ju lejon të keni rezultate më të shpejta se metodat e tjera si FUE.

Nëse jeni duke kërkuar specialistë profesionistë të transplantit të flokëve FUT, ne ju garantojmë stafin më të mirë në Shqipëri dhe jashtë saj. Mjekët dhe kirurgët tanë vijnë me përvojë shumëvjeçare në procedurat kirurgjikale estetike, duke siguruar rezultatet më të mira të transplantit të flokëve FUT! Hidhini një sy dëshmive tona të pacientëve dhe rezultateve të transplantimit të flokëve të tyre FUT dhe rezervoni një takim me një nga kirurgët tanë për të marrë një konsultë falas për rastin tuaj specifik. Besojuni ekspertëve tanë për t’ju rikthyer flokët tuaj të shëndetshëm përmes një procedure me kosto efektive dhe të sigurt!

Procedura e Transplantit të Flokëve Fut Albania për mashkull (mashkull).

Përfitimet e transplantit të flokëve FUT

 • Transplantimi i flokëve FUT është një procedurë e sigurt. Procedura kryhet nga një kirurg shumë i trajnuar, i cili ka kryer trajnime shumëvjeçare
 • Transplantimi i flokëve FUT është një procedurë e shpejtë. Një procedurë FUT me një fazë kërkon afërsisht 3 orë për t'u përfunduar dhe kërkon vetëm anestezi lokale pas së cilës ju mund të shkoni në shtëpi në më pak se 1 orë!
 • Transplanti i flokëve FUT është një zgjidhje e përhershme sepse përdor graftet nga skalpi juaj, të cilat më pas transplantohen në zonat tullace në vendin ku duhet të rriten përsëri në mënyrë që ato të duken përsëri natyrale pa lënë asnjë shenjë.
 • Përveç kësaj, ndryshe nga metodat e tjera ku mjekët kanë hequr pjesë nga zonat afër tempujve si faqet ose tempujt - kjo metodë nuk kërkon asnjë prerje, kështu që nuk do të ketë ndonjë traumë shtesë të shkaktuar nga vetë operacioni. Kështu zvogëlohen dhe shanset e komplikimeve si infeksionet postoperative etj., duke e bërë trajtimin më të lehtë si për pacientin ashtu edhe për mjekun gjatë periudhës së rikuperimit.

Rezultatet e transplantit të flokëve FUE Tiranë, Shqipëri.

Rikuperimi pas transplantimit të flokëve FUT

Nëse jeni duke kërkuar për një transplant flokësh në Shqipëri, procedura e mbjelljes së flokëve FUT është një metodë e mirë dhe jo-invazive. Vendi i dhurimit do të jetë i mpirë për disa ditë pas procedurës dhe ju do të duhet të kujdeseni për të për rreth 8 ditë. Ka disa udhëzime që ne u japim pacientëve tanë përpara operacionit:

 • Mbajeni kokën të ngritur mbi nivelin e zemrës për 24 orë pas operacionit.
 • Shmangni përkuljen ose gjumin në bark ose anash.
 • Mos mbani kapele dhe helmeta gjatë kësaj kohe.

Optimizimi i rikuperimit tuaj nga një procedurë e mbjelljes së flokëve FUT

 • Mbajeni të pastër zonën dhuruese.
 • Përdorni një ilaç anti-inflamator jo-steroidal (NSAID) për të lehtësuar dhimbjen dhe ënjtjen.
 • Vendosni një kapele të posaçme për të mbrojtur lëkurën e kokës gjatë shërimit, si dhe për ta mbajtur atë të ngrohtë gjatë muajve të dimrit.
 • Shmangni aktivitetin e sforcuar për të paktën dy javë pas operacionit: kjo përfshin çdo gjë që ju bën të djersiteni shumë ose ushtron presion mbi kokën tuaj, si për shembull aktivitetet sportive ose stërvitja në palestër. Gjithashtu shmangni ekspozimin në diell gjatë kësaj periudhe kohore. Përveç kësaj, konsumi i alkoolit duhet të kufizohet derisa të ketë kaluar një muaj nga operacioni. Duhani gjithashtu duhet të shmanget krejtësisht në mënyrë që të mos irritoni asnjë prerje të bërë në përgatitje për operacionin e transplantit të flokëve FUT.

Pas transplantimit të flokëve FUT

Pas procedurës së mbjelljes së flokëve FUT, do t'ju duhet të kujdeseni për zonën dhuruese dhe zonën e transplantimit për rreth 8 ditë.

Pas Transplantit të flokëve FUT

Para se të dilni në publik: Lani flokët në mënyrë që të shmangni infeksionet në këto zona. Rekomandohet që gjatë kësaj periudhe të mos bëni not ose të dilni jashtë në diell. Indet që rrethojnë kokën tuaj janë të ndjeshme në këtë kohë dhe mund të shkaktojnë acarim nëse preken me duar të ashpra ose objekte të mprehta si thonjtë e duarve ose brisqet.

Pas kthimit në shtëpi nga operacioni: Kur ktheheni në shtëpi pas transplantimit të flokëve me metodën FUT, është e rëndësishme të mos shtriheni menjëherë kur t’ju dalë anestezia sepse kjo mund të shkaktojë që enët e gjakut në pjesën e kokës/skalpit tuaj të fryhen nga shtytja kundër pjesëve të tjera të indet e buta që i rrethojnë. 

Përfundime

Transplantimi i flokëve FUT është një mënyrë e shkëlqyer për rikthyer flokët që dëshironi. Transplantet e flokëve FUT janë të ngjashme në shumë mënyra me FUE, por kanë disa dallime. Të dyja metodat përfshijnë marrjen e folikulave nga pjesa e pasme e kokës dhe vendosjen e tyre në zonat tullace, por ato ndryshojnë në sasinë e indeve donatore të përdorura - më shumë me FUT (1 cm i trashë) sesa me FUE (3 mm i trashë). Të dyja priren të jenë më pak invazive se metodat e tjera sepse ato nuk dëmtojnë asnjë ind rrethues, siç në rastin e grafteve tradicionale. Nëse jeni duke kërkuar një mënyrë të përballueshme dhe të sigurt për të rikthyer flokët tuaj të shëndetshëm, konsideroni transplantet e flokëve FUT në Shqipëri si një nga opsionet më të mira në dispozicion!

Keni nevojë për diçka tjetër?

Ne ofrojmë të gjitha trajtimet moderne të rënies dhe restaurimit të flokëve në Shqipëri.

Transplanti i flokeve FUT është një lloj procedure transplantimi flokësh që përfshin marrjen e një folikulave të flokëve nga pjesa e pasme e kokës dhe vendosjen e tyre në zonat ku flokët mungojnë. Teknika u prezantua 60 vite më parë, por me kalimin e kohës ajo ka avancuar me përparimet në teknologji dhe teknikat e kirurgjisë kozmetike. Ekzistojnë dy metoda kryesore që përdoren nga klinikat për transplantin dhe mbjelljen e flokëve - FUT dhe FUE.

Një procedurë FUE përfshin nxjerrjen individuale të folikulave të flokëve, të cilat më pas transplantohen diku tjetër në lëkurën e kokës, ndërsa një procedurë FUT përfshin heqjen e një rripi të gjatë të kokës, ndarjen e folikulave dhe më pas transplantimin e tyre.

Të dy procedurat janë të ngjashme për nga përdorimi i prerjeve të vogla për të hequr vëllime të mëdha të indeve nga koka juaj. Por ato ndryshojnë për nga sasia e indeve që hiqen.

Një procedurë FUE përdor një teknikë të "ekstraktimit të njësisë folikulare" (FUE) për të hequr folikulat e flokëve nga zona juaj e dhurimit. Gjatë këtij procesi, çdo folikul nxirret individualisht duke përdorur një instrument të quajtur "bisturi incizionale". Më pas çdo folikul individual veçohet, në mënyrë që të mund të transplantohet diku tjetër në kokën tuaj. Ekstraktimi i njësisë folikulare (FUE) është i ndryshëm nga FUT në mënyrën sipas së cilës nxirren graftet folikulare. Në FUT, graftet merren nga rripi i lëkurës i hequr.

Një operacion i transplantimit të flokëve FUT nuk duhet të shkaktojë dhimbje gjatë procedurës. Megjithatë, zonat e lëkurës së kokës që janë trajtuar mund të jenë të ndjeshme pas përfundimit të trajtimit. Pra, pasi ketë kaluar efekti i anestezisë, sigurohuni që të tregoni kujdes me kokën tuaj, të mos ushtroni presion, të shmangni aktivitetin e rëndë fizik dhe të përdorni çdo ilaç të përshkruar nga mjeku juaj për të lehtësuar ënjtjen dhe parehatinë.

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Konsultë falas online!

Plotësoni formën dhe ekspertët tonë të dedikuar do t'iu kthejnë përgjigje shumë shpejt! 

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

KURSENI KOHëN. nDIHUNI Më MIRë.

Mos Prisni Në Rradhë!

Kurseni Kohë dhe Energji Duke Plotësuar Lehtësisht Formularin Tonë Të Kuotimit

sqAlbanian

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

Instagram & Facebook