Fasetat Dentare në Shqipëri

E dini se Shqipëria ofron shërbime dentare cilësore me çmime të pabesueshme? Nëse nuk e dini ende, hidhini një sy më poshtë. Trajtimet e fasetave dentare në Shqipëri janë investimi më i mirë që mund të bëni për buzëqeshjen tuaj. Mos zgjidhni të jeni vetëm një pacient. Zgjidh të jesh një turist.

Fasetat Dentare ne Shqiperi.

MOS PRISNI NË RRADHË!

Merrni një çmim dhe kuotim online, për vetëm 10 sekonda!

Mund të plotësoni formularin për të marrë një kuotim në vetëm 10 sekonda dhe ne do t'ju kontaktojmë së shpejti! 

Çfarë është një fasetë dentare?

Procedura e fasetave dentare është një zgjidhje kozmetike që mund të trajtohet për shumë çrregullime të dhëmbit, të cilat mund të ndikojnë në pamjen tuaj. Ai konsiston në ngjitjen e një shtrese të hollë porcelani në sipërfaqen e përparme të dhëmbit, për të dhënë një rezultat estetik natyral. E mira e fasetave është se ato përshtaten në mënyrë perfekte dhe japin një ide natyrale të një dhëmbi. Ato janë bërë nga materiali ultra i imët, por kjo nuk i pengon ata të jenë tepër të fortë dhe të kenë një qëndrueshmëri shumë të lartë.

Pacienti para dhe pas fasetave dentare ne Shqiperi

Nëse nuk jeni të kënaqur me nuancën e dhëmbëve tuaj, nëse ngjyra e tyre ju shqetëson dhe janë të copëtuar ose të thyer, fasetat dentare janë zgjidhja e duhur për ju. A keni dëgjuar ndonjëherë për Cad dhe Cam? Epo, ato janë pajisje kompjuterike të projektimit që do të dizenjojnë buzëqeshjen tuaj të dëshiruar. Në varësi të preferencave të pacientit, stafi i klinikave dentare shqiptare mund të prodhojë një buzëqeshje Hollywood-i ose mund të zgjidhni tonin që dëshironi. Ata ju ofrojnë mundësinë për të zgjedhur ngjyrën e ëndrrave tuaja në një tabelë ngjyrash. Ajo që duhet të bëni është të mendoni edhe një herë për buzëqeshjen tuaj të ëndërruar, t'ia tregoni atë dentistit dhe herën tjetër që do ta mendoni do ta keni tashmë atë.

Cilat janë llojet e fasetave dentare?

Faseta porcelani

Para së gjithash është e rëndësishme të kuptoni se si funksionon një fasetë porcelani. Është një guackë e hollë që është bërë për të mbuluar drejtpërdrejt sipërfaqen e përparme të dhëmbëve tuaj. Ato janë një zgjedhje perfekte për pacientët që duan një pamje shumë natyrale të dhëmbëve të tyre. Ato bëjnë të mundur ndryshimin e ngjyrës, madhësisë, gjatësisë dhe formës së dhëmbëve. Kanë rezistencë të lartë dhe imitojnë shumë mirë vetitë e reflektimit të dritës, duke dhënë idenë e dhëmbëve natyralë.

Fasetat me rezinë

Fasetat me rezinë kompozite i japin pacientit mundësinë që të ketë një pamje të bukur dhe tërheqëse. Nuk e dëmtojnë dhëmbin dhe është një zgjidhje për një kohë vërtet të gjatë. Procedura e fasetave me rezinë konsiston në mbushjen e materialit të dhëmbëve. Ky lloj materiali përputhet me ngjyrën e dhëmbëve natyralë duke përmirësuar buzëqeshjen tuaj, por duke mbajtur gjithashtu një pamje shumë natyrale. Si funksionon? Materiali vendoset në shtresa në sipërfaqen e dhëmbëve tuaj dhe aplikohet si vijë e drejtë në dhëmbë për t'ju ofruar rezultatet më të mira. Zakonisht përdoren kur pacienti përballet me njollosje të dhëmbëve ose mund të ketë një frakturë. Janë një zgjedhje e mirë për të gjithë ata që duan një buzëqeshje tërheqëse.

Fasetat Emax

Fasetat Emax janë copa të holla porcelani të cilat mund të vendosen mbi dhëmbët tuaj të vërtetë për të përmirësuar pamjen, formën dhe madhësinë e tyre. Një nga trajtimet më të njohura dentare, fasetat Emax mund të përmirësojnë ndjeshëm buzëqeshjen tuaj, duke u dhënë dhëmbëve tuaj një shkëlqim dhe tejdukshmëri natyrale. Falë vetive të porcelanit të përdorur, fasetat Emax mund të imitojnë me mjeshtëri strukturën e dhëmbëve tuaj natyralë në mënyrë që çdo rregullim të jetë plotësisht i pavërejshëm.

Cilat janë përfitimet e fasetave Emax?

Fasetat Emax mund të përputhen në mënyrë perfekte me ngjyrën e dhëmbëve tuaj natyralë duke ofruar përmirësime dhe rregullime pa probleme. Ato mund të përdoren për të korrigjuar një ose më shumë dhëmbë të njollosur duke krijuar një buzëqeshje uniforme dhe harmonike. Për të vendosur fasetat Emax, duhet të hiqet vetëm një sasi minimale e dhëmbëve. Prandaj, ato ofrojnë më shumë forcë dhe mbështetje për dhëmbët tuaj ekzistues. Fasetat Emax mund të ndihmojnë në ruajtjen e strukturës së dhëmbëve tuaj, duke garantuar një buzëqeshje më të shëndetshme dhe të bukur. Meqenëse janë më të hollë dhe më të fortë se fasetat tradicionale të porcelanit, ato ofrojnë më shumë qëndrueshmëri dhe qëndrueshmëri. 

Faseta Zirkoni

Fasetat e Zirkonit janë një nga trajtimet më të njohura për korrigjimin e ngjyrës dhe formës së dhëmbëve tuaj natyralë. Këto faseta janë bërë nga oksid zirkonia, një material qeramik i njohur për qëndrueshmërinë dhe forcën e tij. Ato vendosen në dhëmbë nga një dentist duke garantuar një buzëqeshje më të bukur. Fasetat e zirkonit janë një opsion i shkëlqyeshëm për njerëzit që kërkojnë një zgjidhje afatgjatë për dhëmbët e njollosur ose të shtrembër.

Kurora Zirkoni në Shqipëri

Cilat janë përfitimet e fasetave të Zirkonit?

Fasetat e Zirkonit përbëhen nga një prej materialeve qeramike më të forta në dispozicion, prandaj garantojnë qëndrueshmëri të jashtëzakonshme dhe forcë optimale për dhëmbët tuaj. Ato janë një zgjidhje perfekte për njerëzit që janë në kërkim të fasetave të qëndrueshme që mund të ofrojnë lodhje të madhe dhe rezistencë ndaj njollave. Për shkak të materialit të tyre, fasetat e zirkonit ofrojnë biokompatibilitet ekstrem. Kjo do të thotë se ato nuk do të shkaktojnë alergji, gjakderdhje, ënjtje apo efekte të tjera anësore, duke i bërë ato një nga trajtimet dentare më të sigurta në dispozicion.

Fasetat Lumineers

Lumineers janë një lloj fasetash dentare të dizajnuara për t'i bërë dhëmbët tuaj të duken më të bardhë dhe më të drejtë. Ato zakonisht përdoren për të korrigjuar dhëmbët e njollosur, të zbardhur ose të copëtuar. Lumineers janë bërë nga një material porcelani shumë i hollë dhe zakonisht aplikohen më shpejt në krahasim me fasetat tradicionale. Një nga trajtimet më të njohura dentare, Lumineers ofron një alternativë më të shpejtë dhe të qëndrueshme për drejtimin ose zbardhjen e dhëmbëve tuaj.

Lumineers në Shqipëri.

Cilat janë përfitimet e Fasetave Lumineers?

Fasetat Lumineers ofrojnë një sërë përfitimesh që i bëjnë ata një trajtim dentar popullor për shumë njerëz. Ato garantojnë një zgjidhje afatgjatë, qëndrueshmëri të madhe, si dhe rezistencë të lartë ndaj njollave dhe grilave. Ata nuk kërkojnë që dentisti juaj të bluajë ose të formësojë dhëmbët tuaj ekzistues, duke i bërë ata një nga opsionet më të sigurta të rimesove për njerëzit që janë të prirur ndaj ndjeshmërisë së dhëmbëve. Fasetat Lumineers janë lehtësisht të lëvizshëm nga dentisti juaj, gjë që minimizon çdo efekt ose dëmtim të mundshëm të dhëmbëve tuaj natyralë. Një trajtim dentar jo-invaziv, Këto faseta nuk kërkojnë asnjë kohë rikuperimi, duke i bërë ato një nga mënyrat më të shpejta për të garantuar një buzëqeshje të bukur.

Kush është një kandidat i mirë për procedurat e fasetave dentare?

Procedurat e fasetave dentare sugjerohen për disa raste, si më poshtë:

 • Për pacientët që duan një buzëqeshje të bardhë të përhershme dhe të pandryshueshme.
 • Pacientët që kërkojnë një pamje tërheqëse dhe natyrale të buzëqeshjes së tyre.
 • Pacientët që kanë dhëmbë me mbushje të shumta të cilat mund të çngjyrosen ose të zëvendësohen.
 • Pacientët që përballen me dhëmbë të çngjyrosur.
 • Pacientët që duhet të ndryshojnë formën e dhëmbëve.

Si funksionon një procedurë fasetash dentare?

Është shumë e rëndësishme që nëse do të bëni një trajtim dentar të njiheni me hapat dhe të kuptoni se si funksionon. Para së gjithash është e nevojshme një konsultë me dentistin dhe më pas ai do të ndërtojë dhe aplikojë fasetat. Është normale që një ose më shumë dhëmbë t'i nënshtrohen procesit të fasetave në të njëjtën periudhë kohore.

Kurora Zirkoni në Shqipëri

Diagnoza dhe plani i trajtimit

Së pari ju duhet t'u tregoni dentistëve kërkesat tuaja për rezultatet që dëshironi të arrini. Më pas ai do të ekzaminojë dhëmbët tuaj, në mënyrë që të zbulojë nëse fasetat dentare janë një opsion i mirë për ju. Ai do të shpjegojë dhe diskutojë procesin se si funksionon dhe cilët janë kufijtë e tij. Është e mundur që ata të bëjnë disa rreze X. 

Procesi i përgatitjes

Për të përgatitur dhëmbin për fasetë, së pari dentisti duhet të riformojë sipërfaqen e tij. Sasia duhet të jetë pothuajse e njëjtë me trashësinë e fasetës që do të shtohet në sipërfaqen e dhëmbëve. Më pas, dentisti juaj duhet të punojë në një model të dhëmbit tuaj për t'ju dhënë një përshtypje nëse është afër asaj që ju preferoni për buzëqeshjen tuaj. Ai e dërgon modelin në një laborator dentar ku punohet për të bërë fasetën tuaj. Mund të duhen 2 deri në 4 javë për t'u përgatitur. Gjatë kësaj periudhe kohore ju mund të përdorni fasetat e përkohshme dentare.

Sa kushtojnë Fasetat Dentare në Shqipëri?

Është e vërtetë që Fasetat Dentare janë shërbime vërtet të shtrenjta, por klinikat dentare në Shqipëri janë dëshmuar të jenë një nga vendet më të lira në botë për trajtime dentare. Nëse e krahasojmë me vendet e tjera, ne ofrojmë gjysmën e çmimeve të tyre për të njëjtin trajtim dentar që mund të bëni kudo në botë.

Cilat janë përfitimet e fasetave me rezinë? 

Procedura e fasetave të përbëra me rezinë është një procedurë pa dhimbje që ju ofron një zgjidhje ekonomike. Ato i japin pacientit një buzëqeshje më të drejtë dhe më tërheqëse. Ata përmirësojnë pamjen e dhëmbëve tuaj duke i bërë ata më të shndritshëm, por gjithashtu duke i bërë ata të duken natyralë. Gjithashtu ato kontribuojnë në strukturën e dhëmbit tuaj duke e bërë atë më të fortë që parandalon rreziqe dhe dëmtime të tjera. Nëse po pyesni veten nëse ekziston mundësia që ata të mund të dëmtojnë dhëmbët tuaj, përgjigja është një JO e madhe. Dhëmbët tuaj do të jenë të shëndetshëm për sa kohë që kujdeseni për fasetat tuaja dhe të keni shëndet të mirë oral. 

Cilat janë përfitimet e fasetave të porcelanit?

Ajo që është vërtet e kënaqshme për fasetat dentare prej porcelani është se ato mund të kontribuojnë në mbulimin e çngjyrosjes së dhëmbit, edhe kur ato janë të çara. Është e rëndësishme të përmendet se kjo lloj fasete është shumë e përshtatshme për pacientët që duan të duken dhe të ndihen natyral me buzëqeshjet e tyre të reja. Ato gjithashtu mund të kontribuojnë në shmangien e çngjyrosjes së dhëmbëve. Fasetat dentare prej porcelani nuk kanë mirëmbajtje dhe mund të rrisin besimin në buzëqeshjen tuaj.

Pse duhet të zgjidhni Shqipërinë për Fasetat Dentare?

Çmime të ulëta

Klinikat dentare në Shqipëri mirëpresin çdo pacient për të ofruar trajtimet më të mira dentare me çmimet më të mira në treg. Është e vërtetë që shumica e vendeve në mbarë botën kanë çmime jashtëzakonisht të shtrenjta, por kjo nuk ndodh në Shqipëri. Ju mund të keni të njëjtat trajtime që janë të disponueshme kudo në botë, por të paktën me gjysmën e çmimit në krahasim me vende të tilla si SHBA, për shembull. Për më tepër, nuk keni nevojë të paguani tarifa shtesë siç kërkojnë shumica e klinikave në vendet e tjera.

Gjithashtu klinikat dentare në Shqipëri përpiqen gjithmonë të ndihmojnë pacientët e tyre, veçanërisht ato ndërkombëtare që kanë pagesa ekstra si bileta, hotele etj. Për këtë arsye nëse trajtimi juaj zgjat, ato ju ofrojnë transport me makinat dhe shoferët e tyre privatë. Vlen gjithashtu të përmendet kostoja e ulët e jetesës. Për shembull, në Tiranë mund të gjeni hotele shumë të lira për të qëndruar. Mund të hash lirë dhe të udhëtosh lirë kudo në Shqipëri.

Klinika dentare moderne në Shqipëri.

Strukturë inovative mjekësore

Klinikat dentare në Shqipëri janë ndërtuar duke përdorur teknologjitë më të fundit sipas standardeve mjekësore. Ato operojnë me sisteme inovative që u ofrojnë pacientëve zgjidhjet më të mira për buzëqeshjen e tyre. Stomatologët investuan shumë në biznesin e tyre për t'i bërë pacientët të përpiqen dhe të vazhdojnë të zgjedhin shërbimet e tyre.

Staf i trajnuar mirë

Që nga koha kur stomatologët shqiptarë kanë studiuar dhe specializuar jashtë vendit ata kanë qenë në kontakt me teknologjitë inovative të cilat i garantojnë pacientit rezultatet më të mira. Atyre u duhen 5 vjet për t'u përgatitur për këtë profesion dhe kanë bërë shumë praktikë për të krijuar besim me pacientin dhe për t'i bërë ata të mos hezitojnë në zgjedhjen e tyre çdo vit. Ka një numër të madh pacientësh ndërkombëtarë që vizitojnë Shqipërinë për të kryer trajtimet e tyre dentare dhe kjo jo vetëm për shkak të çmimeve të ulëta, por edhe sepse gjetën duar të sigurta për t'i besuar shëndetit të tyre oral.

Dentistët mund të komunikojnë në gjuhë të ndryshme

Stomatologët në Shqipëri flasin shumë gjuhë. Nuk është e rrallë të kesh një konsultë me ta në gjuhën tënde. Ata mund të flasin greqisht, italisht, gjermanisht, frëngjisht e kështu me radhë. E përdorin këtë aftësi për të krijuar një atmosferë të këndshme dhe të besueshme me pacientët. Cfarë nëse ata nuk dinë të komunikojnë me ju? Nuk ka asgjë për t'u shqetësuar. Kanë menduar për gjithçka. Ata ofrojnë përkthyes të cilët mund të ndihmojnë të paktën në përkthimin e 8 gjuhëve të huaja. Në çdo rast do të keni mundësinë të keni një komunikim të qartë me ta.

Një destinacion i mrekullueshëm për t'u vizituar

Have you ever searched for Albania as a tourist destination? If you did, you are already a regular tourist. If not, you are our future one that can not wait to package his things and explore this  beautiful nature. Take it to your advantage! Transform your visit to the dentist in the most unique experience. You can explore our nature beginning with our incredible transparent blue seas and climb our mountains that offer you the most unforgettable views.

You can also choose to visit the capital city. You can see the Skanderbeg Square, the Pyramid of Tirana, the National Museum, the Dajti Mountain National Park, the Artificial Lake and so on. Albania gives you so many options to enjoy your stay. You need just to book your appointment, then we will take care for you to have an amazing experience with the perfect smile.

Keni nevojë për diçka tjetër?

Nëse po kërkoni për trajtime të tjera dentare, ne kemi gjithçka ju nevojitet!

Përmirësimi i dietës tuaj

Është vërtet e rëndësishme të jeni të vetëdijshëm se duhet të kujdeseni çdo ditë për shëndetin tuaj oral. Edhe pse fasetat e përhershme janë mjaft të forta, nuk duhet të harroni se ato nuk janë të pathyeshëm. Ekziston mundësia që ato të dëmtohen në mënyra të ndryshme. Për shembull, ato mund të dëmtohen nga ngrënia e ushqimeve të forta si akulli ose karamele. Ato mund të thyhen apo edhe të krijojnë plasaritje. Pra, nëse dëshironi që fasetat tuaja të zgjasin më gjatë, do të ishte një punë e shkëlqyer nëse shmangni ngrënien e këtyre ushqimeve.

Shmangia e zakoneve jo të shëndetshme

Disa njerëz kanë tendencë të kafshojnë thonjtë dhe sende të tjera. Kjo është diçka që ju duhet ta ndryshoni nëse jeni pjesë e këtij grupi njerëzish, sa më shpejt të jetë e mundur. Ndodh njësoj si me ushqimin e fortë. Këto zakone ushtrojnë presion mbi dhëmbët tuaj dhe mund të shkaktojnë çarje ose çdo lloj dëmtimi tjetër. Një tjetër fenomen që duhet shmangur është kërcitja e dhëmbëve, ose siç quhet ndryshe bruksizmi. Kjo ndodh gjatë kohës që jeni duke fjetur. Mund të shkaktojë thyerjen e fasetave tuaja dhe kjo mund t'i bëjë që ato të konsumohen. Në këtë rast, me siguri dentisti do t'ju këshillojë të mbani një mbrojtës goje që mbron dhëmbët tuaj.

Vizita të rregullta tek dentisti

Normalisht, pas përfundimit të procedurës, duhet të bëni një konsultë me një dentist minimalisht një ose dy herë në vit. Pastrimi i rregullt është një mënyrë e shkëlqyer për t'i mbajtur fasetat tuaja të shëndetshme dhe buzëqeshja juaj të jetë aq e mirë sa menjëherë pas procedurës. Gjithashtu, konsultimet e rregullta ndihmojnë dentistin të jetë në kontakt me situatën tuaj të shëndetit oral dhe të ekzaminojë dhëmbët tuaj për shenja të hershme të komplikimeve të mishrave të dhëmbëve. Fasetat duhet të zëvendësohen pas ca kohe. Dentisti do të jetë në gjendje të identifikojë shenjat për të kuptuar se kur duhet bërë kjo gjë. Këto janë këshillat më të rëndësishme për kujdesin e mëvonshëm të fasetave të laminuara që duhet të mbani gjithmonë parasysh.

 • Dhëmbët e zbardhur nga trajtimet e kanalit të rrënjës, njollat nga tetraciklina, mbushjet e mëdha me rezinë, fluori i tepërt dhe faktorë të tjerë.
 • Dhëmbët e thyer
 • Dhëmbët e copëtuar
 • Dhëmbët me boshllëqe mes tyre
 • Dhëmbët e konsumuar
 • Dhëmbë të pabarabartë
 • Dhëmbët me formë të çrregullt

Fasetat Dentare mund të mbulojnë vetëm pjesët e dukshme të dhëmbit, kur kurora mund të mbulojë të gjithë dhëmbin. Kurora dentare ka më shumë material se fasetat. Ata të dy kanë struktura dhe aftësi të ndryshme.

Nëse kujdeseni për shëndetin tuaj oral dhe ndiqni rekomandimet e dentistit, fasetat tuaja dentare mund të zgjasin nga 10 deri në 30 vjet.

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Konsultë falas online!

Plotësoni formën dhe ekspertët tonë të dedikuar do t'iu kthejnë përgjigje shumë shpejt! 

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

KURSENI KOHëN. nDIHUNI Më MIRë.

Mos Prisni Në Rradhë!

Kurseni Kohë dhe Energji Duke Plotësuar Lehtësisht Formularin Tonë Të Kuotimit

sqAlbanian

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

Instagram & Facebook