Transplantimi i kockave në Shqipëri

Keni në plan të vini për transplant kockash në Shqipëri? Epo, ju po zgjidhni drejt. Do të keni mundësinë të takoni stafin më të specializuar që ju garanton cilësinë më të mirë të shërbimeve. Ne jemi këtu për t'u kujdesur që ju të keni një përvojë të mrekullueshme gjatë qëndrimit tuaj.

Trabnsplantimi i kockave në Shqipëri.

MOS PRISNI NË RRADHË!

Merrni një çmim dhe kuotim online, për vetëm 10 sekonda!

Mund të plotësoni formularin për të marrë një kuotim në vetëm 10 sekonda dhe ne do t'ju kontaktojmë së shpejti! 

Çfarë është Transplanti Dentar i kockave?

Transplanti dentar i kockave është një procedurë që konsiston në rritjen e sasisë së kockës në një pjesë të nofullës për shkak të një kocke të humbur ose kur është e nevojshme për një mbështetje shtesë. Dentistët mund ta marrin kockën në pjesë të ndryshme të trupit dhe ta bashkojnë atë në mënyrë kirurgjikale me kockën ekzistuese në atë pjesë të nofullës. Zakonisht ata përdorin material kockor sintetik. Ju duhet një transplant dentar i kockave në disa procedura të tjera sic mund të jenë implantet dentare, gjithashtu në rastin e një kocke të munguar kur kjo ndikon në shëndetin e mishrave të dhëmbëve dhe dhëmbëve që ndodhen përreth.

Implantimi dhe transplanti i kockave dentare ne Shqiperi.

 Cilat janë llojet e transplanteve të kockave dentare?

Ekzistojnë disa lloje të kockave dentare:

Autograftet të cilat përbëhen nga kocka pjesë e trupit tonë. Për shembull, nga nofulla ose ijet tuaja. të cilat përbëhen nga kocka pjesë e trupit tonë. Për shembull, nga nofulla ose ijet tuaja.

Alograftet janë kur kocka e përdorur merret nga një person tjetër. janë kur kocka e përdorur merret nga një person tjetër.

Xenograftet merren me kocka të marra nga një specie tjetër si koralet, lopët ose derrat. merren me eshtra të marra nga një specie tjetër si koralet, lopët apo derrat.

Aloplastet përbëhen nga përdorimi i materialit sintetik. Mund të jetë fosfat kalciumi ose fosfosilikat i natriumit të kalciumit.

Kur është i nevojshëm një transplant kockor dentar?

Pacienti duhet të marrë implante për dhëmbët që mungojnë

Pacientët që duhet t'i nënshtrohen implanteve në vend të dhëmbëve që mungojnë janë pacientë të zakonshëm për kryerjen e transplanteve të kockave dentare. Çfarë janë implantet dentare? Ato janë rrënjë artificiale të vendosura në kockën e nofullës që kanë formën e vidhave. Bazuar në sondazhet e fundit, nga pothuajse 800 njerëz që i nënshtrohen implanteve ku më shumë se 50% e implanteve kishin nevojë fillimisht për të kryer procedurën e transplantit të kockave.

Procedura e transplantit të kockave përpara implanteve në Shqipëri.

Pacienti përballet me humbje të dhëmbëve apo edhe me sëmundje të mishrave të dhëmbëve

Ndonjëherë, humbja e dhëmbëve dhe sëmundjet e mishrave të dhëmbëve krijojnë domosdoshmërinë e transplantit të kockave dentare, për të mbështetur një pjesë të nofullës që ka humbur kockën, edhe nëse pacienti nuk ka nevojë për një implant. Kocka e humbur fillon të ndikojë tek dhëmbët dhe mishrat përreth. Vendosja e një kocke shtesë mund të stabilizojë nofullën dhe mund të ndihmojë në shmangien sa më shumë të humbjes së kockave apo edhe komplikimeve të tjera që mund të krijohen.

Në rast të humbjes së kockës

Kockat e humbura mund të ndikojnë në pamjen e pacientit. Humbja e një mase kockore në nofull mund ta bëjë fytyrën tuaj të duket më e shkurtër se zakonisht. Kjo i bën këta lloj pacientësh të kenë nevojë për një transplant kockor dentar. Buzët dhe muskujt mund të ndryshojnë pamjen nëse nuk kanë një strukturë të fortë dhe të shëndetshme poshtë tyre. Probabiliteti i humbjes së kockave është më i lartë tek të rriturit. Por gjithashtu një person i çdo moshe mund të ketë nevojë për një transplant kockor dentar. Mund të kenë vuajtur nga një dëmtim i nofullës ose mund të kenë probleme të krijuara nga higjiena jo e duhur e dhëmbëve, infeksionet etj.

A është i dhimbshëm një transplant kockor dentar?

Kur bëhet fjalë për një procedurë të transplantit dentar të kockave që përfshin marrjen e kockës nga një trup tjetër, mund të themi lehtësisht se nuk është një procedurë e komplikuar. Gjatë procedurës nuk do të ndjeni dhimbje sepse jeni nën anestezi. Në përgjithësi, pas kësaj dhimbja është e përballueshme me lloje qetësues për dhimbjet. Kur bëhet fjalë për marrjen e materialit kockor nga trupi i pacientit, mund të jetë një rikuperim pak më i dhimbshëm, sepse operacioni është kryer në dy vende. Në përgjithësi, sasia e kockave është e vogël. Në këtë mënyrë periudha e të pasurit dhimbje dhe parehati nuk duhet të jetë e gjatë.

Në mes të procedurës së transplantit të kockave.

Cilat janë llojet kryesore të procedurës së transplantit dentar të kockave?

Procedura e transplantimit të bllokut të kockave

Kjo procedurë konsiston në marrjen e kockës nga pjesa e pasme e nofullës e cila vendoset pranë dhëmbëve të pjekurisë dhe zakonisht përdoret për rastet kur ka pasur një humbje të konsiderueshme kockore rreth pjesës së përparme të nofullës.

Procedura e ngritjes së sinusit

Është një procedurë që përdoret në rastet kur kocka humbet pranë dhëmballëve të sipërme. Meqenëse sinuset lëvizin poshtë për shkak të kësaj humbjeje, është e nevojshme të rikrijohet stabiliteti që sinuset të kthehen në pozicionin e tyre të duhur duke kryer një transplant kockor.

Procedura e transplantimit në fole

Kjo procedurë konsiston në rindërtimin e kockës në folenë e dhëmbit.

Implanti vendoset në Graft kockor.

Kostoja e transplantit dentar të kockave në Shqipëri

Shërbimet dentare në Shqipëri ofrohen me çmime shumë të arsyeshme. Ju mund të bëni një transplant dentar të kockave me gjysmën e çmimit në krahasim me vende të tjera si SHBA. Çmimet e transplantit të kockave dentare fillojnë me 11782 lekë, që janë më pak se 100 € e lart. 

Pse duhet të zgjedh kirurgjinë e transplantit kockor në Shqipëri? 

Cmime te ulëta

Keni kërkuar për “transplant dentar të kockave në Tiranë”? Epo, ju mirëpresim me çmimet më konkurruese. Mund të themi lehtësisht se ofrojmë çmimet më konskuruese për pacientët ndërkombëtarë. Ju mund të rezervoni një takim shumë shpejt pa pasur nevojë të qëndroni gjatë vetëm për të pasur një konsultë me dentistin. Një lajm shumë i mirë është se disa klinika ofrojnë konsultim falas nëse trajtimi juaj do të bëhet në atë klinikë. Në klinikat dentare në Shqipëri mund të shmangni pagesat shtesë. Ajo që duhet përmendur është kostoja e ulët e jeteses. Ju mund të rezervoni një hotel me një çmim të pabesueshëm duke filluar nga më pak se 9 €. Mund të hani shumë lirë. Në rastet kur trajtimi juaj zgjat shumë, klinikat ju ofrojnë transport me vetura private dhe shofer. Gjithashtu, ju mund të udhëtoni brenda Shqipërisë me çmime fantastike. 9€. Mund të hani shumë lirë. Në rastet kur trajtimi juaj zgjat shumë, klinikat ju ofrojnë transport me vetura private dhe shofer. Gjithashtu, ju mund të udhëtoni brenda Shqipërisë me çmime fantastike.

Sistemet e teknologjisë më të fundit të përdorura nga staf i trajnuar shumë mirë

Duke qenë se stomatologët shqiptarë studiuan dhe specializuan jashtë vendit, ata ndërtuan klinikat e tyre për të qenë konkurruese për cilësinë e tyre, jo vetëm brenda industrisë dentare shqiptare por edhe atë ndërkombëtare. Do të thotë që klinikat shqiptare mund t'ju ofrojnë të njëjtat shërbime por me çmime më të ulëta.

Stomatologët shqiptarë mund të komunikojnë në gjuhë të ndryshme

Është vërtet e rrallë të vizitosh një vend ku mund të shkosh dhe të flasësh gjuhën tënde amtare. Vetëm imagjinoni! Ju jeni gjerman, italian ose grek dhe jeni të shqetësuar se aftësitë tuaja në anglisht nuk janë më të mirat dhe do të jetë shumë e vështirë të komunikoni me dentistin tuaj shqiptar. Epo, në Shqipëri nuk duhet të shqetësoheni për këtë pjesë. Shumica e dentistëve shqiptarë janë të aftë të komunikojnë në shumë gjuhë të ndryshme. Dentisti juaj mbase mund të flasë gjuhën tuaj amtare. Nëse jo, ato përfshijnë përkthyes për më shumë se 9 gjuhë. Në çdo lloj situate klinikat dentare në Shqipëri janë një shtëpi për ju.

Një destinacion i mrekullueshëm për t'u vizituar

Ja çfarë ju ofron natyra e Shqipërisë! Gjatë qëndrimit për trajtimet tuaja, vendi ynë ju jep mundësinë të keni një nga përvojat më të mira në jetën tuaj. Keni shumë alternativa. Ju mund të eksploroni natyrën e bukur të pastër që fsheh dhe ofron Shqipëria me fanatizëm. Mund të njiheni me një kulturë të re, të ndryshme dhe të mësoni për traditat tona. Shqiptarët shquhen për bujarinë e tyre. Ata do t'ju mirëpresin me zemër të hapur. 

Keni nevojë për diçka tjetër?

Nëse po kërkoni për trajtime të tjera dentare, ne kemi gjithçka ju nevojitet!

Transplanti dentar i kockave është një procedurë që mund të ndihmojë në rritjen e përshtatshmërisë suaj për implante dhe trajtime të tjera me funksion restaurues. I jep jetë formës tuaj origjinale të nofullës.

Transplantimi dentar i kockave bëhet kur pacienti ka humbur një ose më shumë dhëmbë të rritur dhe në rastet e sëmundjeve të mishrave të dhëmbëve.

Ka disa simptoma që duhet të telefononi dentistin tuaj:

  • Kur keni dhimbje shumë të forta.
  • Kur keni ënjtje më të madhe.
  • Kur keni të bëni me ethe 101° ose ndoshta më shumë.° ose ndoshta më shumë.

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Konsultë falas online!

Plotësoni formën dhe ekspertët tonë të dedikuar do t'iu kthejnë përgjigje shumë shpejt! 

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

KURSENI KOHëN. nDIHUNI Më MIRë.

Mos Prisni Në Rradhë!

Kurseni Kohë dhe Energji Duke Plotësuar Lehtësisht Formularin Tonë Të Kuotimit

sqAlbanian

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

Instagram & Facebook