Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Urat Dentare në Shqipëri

Nuk ndiheni rehat me dhëmbët që ju mungojnë? Epo, urat dentare në Shqipëri mund t'ju ndihmojnë t'i jepni jetë gojës dhe pamjes së buzëqeshjes tuaj. Por nuk mbaron këtu. Ka të bëjë gjithashtu me përmirësimin e funksionimit të dhëmbëve. Rezervoni takimin tuaj. Dhurojini vetes atë buzëqeshje të dëshiruar dhe një gojë të shëndetshme.

Urat Dentare ne Shqiperi.

MOS PRISNI NË RRADHË!

Merrni një çmim dhe kuotim online, për vetëm 10 sekonda!

Mund të plotësoni formularin për të marrë një kuotim në vetëm 10 sekonda dhe ne do t'ju kontaktojmë së shpejti! 

Vizitoni Shqipërinë për Trajtimin e Urave Dentare

Vizitoni një vend të mrekullueshëm gjatë qëndrimit tuaj. Në Shqipëri ju bëheni më të shëndetshëm dhe keni mundësinë më të mirë për të qenë në kontakt me një kulturë dhe stil të ri jetese të ndryshme. Njerëzit në Shqipëri janë të njohur për bujarinë e tyre. Ata do t'ju falin buzëqeshjen tuaj të ëndërruar dhe zemrat e tyre

Çfarë është një urë dentare?

Një urë dentare konsiston në mbushjen e boshllëkut të një ose më shumë dhëmbëve që mungojnë me një ose më shumë dhëmbë artificialë që lidhin ata të shëndetshëm. Zakonisht, një kurorë dentare vendoset në dhëmbët e shëndetshëm në secilën anë të boshllëkut të krijuar, në mënyrë që të ndihmojë në mbështetjen e urës së vendosur në mes të tyre.

Para pas urave dentare ne Shqiperi.

Cilat janë llojet e urave dentare?

Urat fikse tradicionale

Kjo është ura më e njohur që përdoret. Mund të ketë dy ose më shumë kurora dhe një dhëmb ose dhëmbë mbushës të gjithë të lidhur. Është kurora që e mban urën në vendin e saj. Ato gjenden në materiale të ndryshme, si metal, porcelan i shkrirë me metal, apo edhe qeramikë.

Ura konsolore

Në këtë lloj ure pontiku lidhet vetëm me një dhëmb mbështetës. Zakonisht kjo ndodh me ata njerëz që kanë dhëmbë vetëm në njërën anë të boshllëkut. 

Urë dentare Maryland (urë e lidhur me rezinë)

Kjo lloj ure përdoret në rastet kur pacientit i mungojnë dhëmbët e përparmë. Ura dentare e Maryland është bërë prej porcelani të shkrirë me dhëmbë metalikë apo edhe qeramikë. Mbështetet nga një kornizë dhe ka krahë në secilën anë të saj që lidhen me dhëmbët tuaj ekzistues.

Urë e mbështetur me implant

Kjo lloj ure ka ngjashmëri me urën fikse tradicionale. Dallimi qëndron në faktin se nuk çimentohet në vend me dhëmbë, por mbahet në vend nga implantet.

Rezultatet e Urave Dentare ne Shqiperi.

Sa zgjasin urat dentare?

Një urë dentare mund të zgjasë minimalisht nga pesë deri në shtatë vjet. Sigurisht që ka disa faktorë që ndikojnë në jetëgjatësinë e një ure dentare, si higjiena e mirë orale dhe pastrimet e rregullta profesionale. Nëse këta faktorë punojnë së bashku, ura mund të zgjasë më shumë se 10 vjet.

Cilat janë përfitimet e urave dentare në Shqipëri?

Çmime të ulëta

Edhe pse shërbimi dentar ka një cilësi të lartë, ju mund t'i kryeni trajtimet tuaja dentare me një kosto shumë të ulët në krahasim me vendet e tjera si SHBA etj. Zakonisht ato janë të paktën dyfishi i çmimeve tona. Në klinikat e urave dentare në Tiranë, që do të thotë se janë në kryeqytet dhe pritet të jenë të shtrenjta, mund të gjeni mjaft çmime të përballueshme.

Duhet të theksohet se në Shqipëri mund të shmangni lehtësisht pagesën e tarifave shtesë. Ju mund të rezervoni një takim shumë shpejt pa pasur nevojë të prisni për një periudhë të gjatë. Në varësi të kohëzgjatjes së trajtimit, klinikat për ura dentare në Shqipëri japin mundësinë e transportit me makinë dhe shofer privat. Gjithashtu, një arsye shumë e mirë pse pacientët ndërkombëtarë zgjedhin urat dentare në Shqipëri janë lehtësitë e tjera, si kostoja e lirë e jetesës. Mund të hani lirë, të udhëtoni lirë dhe të zgjidhni hotele shumë të mira për të qëndruar me çmime konkurruese. 

Pacienti para vendosjes së urave dentare.

Ekipi i trajnuar mirë 

Duke qenë se shumica e stomatologëve shqiptarë kanë studiuar dhe specializuar jashtë vendit, klinikat dentare në Shqipëri ju ofrojnë teknologjitë më të fundit me sisteme inovative. Ata të gjitha operojnë sipas standardeve mjekësore dhe profesionale për t'ju premtuar performancën më të mirë.

Stomatologët flasin shumë gjuhë në Shqipëri

Në përgjithësi, dentistët shqiptarë janë shumë të talentuar për të folur gjuhë të ndryshme. Ata mund të flasin anglisht, italisht, greqisht, gjermanisht dhe shumë gjuhë të tjera të huaja që i ndihmojnë ata të krijojnë një marrëdhënie shumë miqësore mes tyre dhe pacientëve ndërkombëtarë. Mundësia për të gjetur një dentist që flet gjuhën tuaj amtare është shumë e lartë në Shqipëri. Ju mund të pyesni veten tani, po sikur dentisti të mos më kuptojë? Epo, asgjë për t'u shqetësuar. Kanë menduar për gjithçka. Ata ofrojnë përkthyes për më shumë se 9 gjuhë për ta bërë çdo pacient ndërkombëtar të ndihet si në shtëpinë e tij dhe sigurisht, më e rëndësishmja për të kuptuar qartë problemin dentar të pacientit.

Shqipëria, një destinacion për pushimet tuaja

Shqipëria është një vend i vogël, por shquhet për natyrën e paprekur. Mos e lejoni veten të jeni vetëm një pacient që kryen trajtime dentare. Merrni gjithçka në avantazhin tuaj. Meqenëse çmimet janë vërtet të ulëta, logjikisht ju kurseni para. Zgjidhni t'i investoni ato edhe në shëndetin tuaj mendor. Bëni një udhëtim në Shqipëri për të përjetuar eksperiencën më magjike në jetën tuaj.

Zëvendësimi i dhëmbëve në Shqipëri me ura dentare.

Pse një individ ka nevojë për një urë dentare?

Ju mund të mendoni se dhëmbët e humbur janë një shqetësim vetëm për pamjen tuaj, por nuk është e vërtetë. Urt dentare ndikon në mënyra të ndryshme. 

  • I jep jetë buzëqeshjes tuaj
  • Rikrijon aftësinë për të përtypur siç duhet
  • Rikthen të folurit, por edhe shqiptimin
  • Ruan formën e fytyrës
  • Përmirëson kafshimin tuaj për të shpërndarë forcën gjatë përtypjes 
  • Ndihmon që dhëmbët tuaj të mbetur të mos lëvizin nga pozicioni i duhur.

A shfaqin ndonjë rrezik apo komplikim urat dentare?

Ju mund të pyesni veten nëse kjo procedurë ka ndonjë ndërlikim apo rrezik që mund të ndikojë në shëndetin tuaj. E vetmja gjë që mund të ndodhë është që ura të dështojë. Por nuk është asgjë për t'u shqetësuar, sepse zakonisht ato mund të zgjasin shumë vite pa komplikime. Mund të ndodhë që dhëmbët përreth të prishen ose çimentoja të përkeqësohet. Në këtë rast ura mund të dështojë. Kur ura lirohet, por dhëmbët mbështetës janë ende të shëndetshëm dhe të fortë, ekziston mundësia për ta ribashkuar atë me një çimento të re.

Pacienti nga Europa në Shqipëri rezulton me ura dentare.

Si mund të kujdesem për urën time dentare?

Nëse dëshironi që ura juaj dentare të zgjasë sa më gjatë, duhet të investoni çdo ditë. Performanca e mirë e urës dentare lidhet me faktin nëse dhëmbët e mbetur janë gjithashtu të shëndetshëm dhe të fortë. Nëse jeni duke bërë një urë dentare është shumë e rëndësishme të kujdeseni dhe të parandaloni fenomene të tilla si prishja e dhëmbëve ose sëmundjet e mishrave të dhëmbëve, sepse probabiliteti për të çuar në humbjen e dhëmbëve është shumë më i madh. Këtu janë disa këshilla që ju ndihmojnë të keni sukses:

Vazhdoni të hani sipas një diete të ekuilibruar:
Mundohuni të hani fruta, perime, fibra. Mundohuni të shmangni mishin dhe mishin e përtypur.. Mundohuni të shmangni mishin dhe mishin e përtypur.

Lani dhëmbët dy herë në ditë dhe përdorni fill dentar çdo ditë:
Është e zakonshme që ne t'i lajmë dhëmbët shumë shpejt sepse mund të jemi vonë për në shkollë ose në punë. Ndonjëherë nuk i pastrojmë siç duhet. Por ka shumë mënyra për të gjetur mënyrën e duhur për t'i mbajtur ato të pastra. Një dentist mund t'ju tregojë mënyrën e duhur për të larë dhe pastruar me fill. Mund të jetë e nevojshme që ju të përdorni një lloj të veçantë filli që ju lejon ta rrëshqitni atë midis urës tuaj dentare dhe mishit të dhëmbëve.

Përpiquni të bëni rregullisht pastrime profesionale:
Pastrimi i rregullt profesional mund të ndihmojë në zbulimin e problemeve ose komplikimeve të ndryshme që mund të shfaqen. Nëse kujdeseni për to herët, trajtimi mund të ketë më shumë sukses.

Keni nevojë për diçka tjetër?

Nëse po kërkoni për trajtime të tjera dentare, ne kemi gjithçka ju nevojitet!

Keni një ose më shumë dhëmbë që ju kanë rënë? Epo, atëherë ju jeni kandidat për një urë dentare. Gjithashtu duhet të keni dy dhëmbë të shëndetshëm në gojë në secilën anë të dhëmbëve që mungojnë dhe më pas jeni gati të investoni në buzëqeshjen tuaj me ura dentare.

Mund të jetë pak e vështirë të flitet qartë në rast se pacientit i mungojnë dhëmbët e përparmë. Kjo është arsyeja pse urat dentare ndihmojnë. Ato jo vetëm që ndihmojnë që pamja juaj të jetë e mirë, por gjithashtu mund të përmirësojë të folurit tuaj.

Këshillohet gjithmonë të kontaktoni dentistin tuaj, sepse ai do t'ju ndihmojë të kuptoni se cila është alternativa më e mirë për ju. Disa njerëz zgjedhin të kenë proteza që nuk janë gjë tjetër veçse dhëmbë artificialë që mund të hiqen. Mund t'i nxirrni dhe t'i pastroni ata. Ndonjëherë mund të jetë e nevojshme të keni një implant dentar, i cili do të vendoset në nofullën tuaj.

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Konsultë falas online!

Plotësoni formën dhe ekspertët tonë të dedikuar do t'iu kthejnë përgjigje shumë shpejt! 

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

KURSENI KOHëN. nDIHUNI Më MIRë.

Mos Prisni Në Rradhë!

Kurseni Kohë dhe Energji Duke Plotësuar Lehtësisht Formularin Tonë Të Kuotimit

sqAlbanian

KENI NEVOJË PËR KËSHILLA NGA EKSPERTËT TANË?

Merrni një kosto rreth procedurës tuaj nga mjekët tanë, pa pagesë.

Mënyra më e shpejtë Telefono tani ose WhatsApp

Upload a File

Limiti i per upload eshte 20mb.

By clicking the 'Submit' button below, I agree that a representative will contact me via email or phone calls to the phone number provided by me about medicaltourisminalbania.com services.
Enter the Captcha

Instagram & Facebook